VN Bahreina 11-13.4.2025.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Frantic je napisao/la: 12.04.2025., 20:18 @zelote
Strongly agree to disagree
Pogledaj njegove "dobre" vikende od početka 2022., pa do danas....., pa pogledaj kakav je zapravo bio Benz taj vikend. Ok, poštujem što je (generalno) bio bolji od Lewisa.
Međutim, rijetko kada je dospio na više mjesto nego što mu je bolid dopuštao, osim nekom srećom (Austrija 2024.) ili taktikom jedne promjene guma manje.

Čarli je jači u jednom krugu, u najgorem slučaju je podjednako brz j trci na dužim stintovima, prgav (po potrebi) a što se tiče grešaka, bome, imao ih je i Russell (2x Singapur zaredom, ono iza Alonsa,....)
Pa nema ni Leclerc takve vikende realno, ali zato obojica imaju vikende gdje su se pod pritiskom slupali ko da voze crash testove :rofl:
slikaslika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Ma da, Leclerc se isto nalomio bolida. Nema koji vozač nije pa ne treba sad tu tražiti neke precizne usporedbe.
"What a little star." May 26, 2012.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
LH44 je napisao/la: 12.04.2025., 20:27
Frantic je napisao/la: 12.04.2025., 20:18 @zelote
Strongly agree to disagree
Pogledaj njegove "dobre" vikende od početka 2022., pa do danas....., pa pogledaj kakav je zapravo bio Benz taj vikend. Ok, poštujem što je (generalno) bio bolji od Lewisa.
Međutim, rijetko kada je dospio na više mjesto nego što mu je bolid dopuštao, osim nekom srećom (Austrija 2024.) ili taktikom jedne promjene guma manje.

Čarli je jači u jednom krugu, u najgorem slučaju je podjednako brz j trci na dužim stintovima, prgav (po potrebi) a što se tiče grešaka, bome, imao ih je i Russell (2x Singapur zaredom, ono iza Alonsa,....)
Pa nema ni Leclerc takve vikende realno, ali zato obojica imaju vikende gdje su se pod pritiskom slupali ko da voze crash testove :rofl:
Realno, ima Leclerc više vikenda od Russella u kojima je dopeljao bolid na "neko" mjesto, a bolid nije trebao biti na "tom" mjestu.... :shush:
Ne pričam samo o pobjedama. Ionako ih je većinu od početka 2022. uzeo Max.
Plus ono što stoji u zadnjem pasusu mog prethodnog komentara.
Sasvim dovoljno za staviti Leclerca ispred Russella, i za staviti ga kao prvog iza Maxa.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
Ma slažem se ja da je Leclerc sveukupno bolji ali to je možda za neku nijansu, samo eto jer mi je Leclerc namazaniji od Russela koji je znao ispast naivan i smotan dosta puta, opet su mi obojica za koplje iza Maxa, ne toliko po brzini u jednom krugu, ali po tempu na utrkama, borbi točak uz točak i samoj mentalnoj snazi da kroz cijelu sezonu odveze na maximumu bez nekih velikih i skupih grešaka. Tu oni Maxu nmgu meda, tj. Mogu meda, al nmgu teglu otvorit :rofl:
slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ja iskreno ne vidim zašto Russella isticati tako visoko i prvog do Maksa među trenutnim vozačima. Po meni je on bio poprilično neuvjerljiv protiv realno lošeg Hamitlona iako je izvukao bolji generalni omjer. Znao je baš pasti tempom, pogotovo 2023. sezone. Da je Mercedes bio na pola onog što je bio i iz sezona dominacije, vjerujem da bi Russell dobrano kaskao za Hamiltonom.
Ove godine je odlično otvorio sezonu i izgleda da je u vrhunskoj formi, ali dok ga ne vidimo češće u borbi za sam vrh, ne bih mu imponirao i svrstavao uz sam bok Maksu, ispred Leclerca.
Zadnja izmjena: Vettel-Ferrari, dana/u 12.04.2025., 21:25, ukupno mijenjano 1 put.

Frantic
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 12.04.2025., 21:04 Ma slažem se ja da je Leclerc sveukupno bolji ali to je možda za neku nijansu, samo eto jer mi je Leclerc namazaniji od Russela koji je znao ispast naivan i smotan dosta puta, opet su mi obojica za koplje iza Maxa, ne toliko po brzini u jednom krugu, ali po tempu na utrkama, borbi točak uz točak i samoj mentalnoj snazi da kroz cijelu sezonu odveze na maximumu bez nekih velikih i skupih grešaka. Tu oni Maxu nmgu meda, tj. Mogu meda, al nmgu teglu otvorit :rofl:
To da..., trenutno, bez sumnje.

Jbga, sutra je kod mene lijepih i sunčanih 24, ružnog vremena ni na vidiku....
Možda se desi nešto na trci (opaska na to da se opet slažemo, zadnji put kad smo se složili - prije 6 dana, morao sam ujutru - u ponedjeljak- obući duge gaće ispod pantalona).

U principu, potrebno je da neko od ostatka nareda jedno 3 titule (ili 2, a treću - ne treću po redoslijedu, može to biti i prva - može i popušiti, ali da bude u borbi za titulu do kraja) , da stekne rutinu i iskustvo u pobjeđivanju (i da mu ekipa - mislim, trenutna postava na pit wallu i u fabrici - stekne rutinu i iskustvo u pobjeđivanju), da digne samopouzdanje do neba, da se "očeliči",...., pa da se tek onda "pobode" sa Maxom. :kokice:
To je ŠBBKBB, ali vjerujem da u takvom razvoju događaja ne bi bilo tek-tako "ma pomešće Max pod sa njim....", u nekim egal (ili istim) mašinama.
Naravno, pričam prvenstveno o Leclercu i Russellu, možda Piastriju i Antonelliju (vidjećemo za njih dvojicu, ali predispozicije su tu, jel?), za Landa na znam stvarno, ako se ne popravi u glavi i fokusira se na sebe i prestane laprdat naokolo....
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Russell i Antonelli kazna od jednog mjesta

Zbagy
Karting
Karting
S nama već: 3 mj
Navija za: kaos u 1. zavoju
Sarma je napisao/la: 12.04.2025., 21:28 Russell i Antonelli kazna od jednog mjesta
Odlicno :cheer:
Znaci, tribamo samo proci Piastria na startu i moglo bi bit nesto od ovog vikenda :rofl:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Jutros slucajno naletio na video gdje je Lawson prica kako su imali neku veceru i da je Geroge kasnio pa su svi sjeli i ostavili prazno mjesto kraj Maxa. Kad je Zorz dosa, Max mu reka "Mate, we've savead a seat for you" :kokice: Russell je uzeo stolicu i otisa do druge strane stola i sjeo kraj Lewisa :zubo: Mozda je i bilo vec negdje a da nisam upratio

Inace da, ocekivana kazna za Mercove, premda bi ja to jos :zubo:
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Inace ovo je bio prvi repeat pole sitter i prvi pole za McLaren uopce na ovoj stazi pa i Norrisov P6 je njegov najbolji start ovdje :mrgreen:
Hamilton je i prosle godine startao sa istog mjesta za Mercedes
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Zbagy je napisao/la: 12.04.2025., 22:58
Sarma je napisao/la: 12.04.2025., 21:28 Russell i Antonelli kazna od jednog mjesta
Odlicno :cheer:
Znaci, tribamo samo proci Piastria na startu i moglo bi bit nesto od ovog vikenda :rofl:
Teško.
Nadam se da se neće naći iza Russela.
Vidjećemo kakvi su Ferrari i Benz u trci.
Očekujem Landov proboj naprijed.
Takva je situacija da sa P2 na startu "moram" reći da se nadam Čarlijevom podiju, jbga.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Sakhir gotovo nikad ne omane, uz ovakav poredak biće lepa utrka. Mečke napred, Čarli u vrhu, Landov proboj, Max u inferiornom bolidu je uvek spektakularan...
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 12.04.2025., 21:25
LH44 je napisao/la: 12.04.2025., 21:04 Ma slažem se ja da je Leclerc sveukupno bolji ali to je možda za neku nijansu, samo eto jer mi je Leclerc namazaniji od Russela koji je znao ispast naivan i smotan dosta puta, opet su mi obojica za koplje iza Maxa, ne toliko po brzini u jednom krugu, ali po tempu na utrkama, borbi točak uz točak i samoj mentalnoj snazi da kroz cijelu sezonu odveze na maximumu bez nekih velikih i skupih grešaka. Tu oni Maxu nmgu meda, tj. Mogu meda, al nmgu teglu otvorit :rofl:
To da..., trenutno, bez sumnje.

Jbga, sutra je kod mene lijepih i sunčanih 24, ružnog vremena ni na vidiku....
Možda se desi nešto na trci (opaska na to da se opet slažemo, zadnji put kad smo se složili - prije 6 dana, morao sam ujutru - u ponedjeljak- obući duge gaće ispod pantalona).

U principu, potrebno je da neko od ostatka nareda jedno 3 titule (ili 2, a treću - ne treću po redoslijedu, može to biti i prva - može i popušiti, ali da bude u borbi za titulu do kraja) , da stekne rutinu i iskustvo u pobjeđivanju (i da mu ekipa - mislim, trenutna postava na pit wallu i u fabrici - stekne rutinu i iskustvo u pobjeđivanju), da digne samopouzdanje do neba, da se "očeliči",...., pa da se tek onda "pobode" sa Maxom. :kokice:
To je ŠBBKBB, ali vjerujem da u takvom razvoju događaja ne bi bilo tek-tako "ma pomešće Max pod sa njim....", u nekim egal (ili istim) mašinama.
Naravno, pričam prvenstveno o Leclercu i Russellu, možda Piastriju i Antonelliju (vidjećemo za njih dvojicu, ali predispozicije su tu, jel?), za Landa na znam stvarno, ako se ne popravi u glavi i fokusira se na sebe i prestane laprdat naokolo....
Mislim da će ipak nešto na trci bit, neki safety car/crvena zastava ili dupli podijum Red Bulla :rofl:

I to je isto velika prednost Maxa u Red Bullu protiv bilo koga na gridu, vec su uigrana ekipa koja je redovno pobjeđivala zadnjih par godina pa je normalno da ce u tim situacijama svi bit na visini zadatka.

A ovo za borbu za titulu mislim da su trenutno donekle spremni Leclerc i Russel, Piastri se za mene još uvijek treba pokazati jer mu je dosadašnji omjer protiv Landa kao nekad Massa protiv Alonsa, mora ove godine nastavit ovako bez off vikenda kojih je prošle sezone bilo previše. Antonellija ne bih ni spominjao, prerano je.

Aaa Lando kako sam i rekao, lik je nestabilan u glavi onoliko koliko je i talentovan, tako da od njega ništa. Pogotovo ne nakon one izjave poslije Brazila kako je Max dobio trku na sreću i da to nema veze sa talentom :facepalm:
slikaslika

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Vidim po gridu se mota LCdM zajedno sa Suljom. Mislim da Suljo traži saveznike za reizbor.... Jako srdačno su se zagrlili s Alonsom...

Zbagy
Karting
Karting
S nama već: 3 mj
Navija za: kaos u 1. zavoju
Dosta vodecih na softu, Ferrari na mediumu.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Shocker od Norrisa 🤗
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren