LH44 je napisao/la: 12.04.2025., 21:04
Ma slažem se ja da je Leclerc sveukupno bolji ali to je možda za neku nijansu, samo eto jer mi je Leclerc namazaniji od Russela koji je znao ispast naivan i smotan dosta puta, opet su mi obojica za koplje iza Maxa, ne toliko po brzini u jednom krugu, ali po tempu na utrkama, borbi točak uz točak i samoj mentalnoj snazi da kroz cijelu sezonu odveze na maximumu bez nekih velikih i skupih grešaka. Tu oni Maxu nmgu meda, tj. Mogu meda, al nmgu teglu otvorit
To da..., trenutno, bez sumnje.
Jbga, sutra je kod mene lijepih i sunčanih 24, ružnog vremena ni na vidiku....
Možda se desi nešto na trci (opaska na to da se opet slažemo, zadnji put kad smo se složili - prije 6 dana, morao sam ujutru - u ponedjeljak- obući duge gaće ispod pantalona).
U principu, potrebno je da neko od ostatka nareda jedno 3 titule (ili 2, a treću - ne treću po redoslijedu, može to biti i prva - može i popušiti, ali da bude u borbi za titulu do kraja) , da stekne rutinu i iskustvo u pobjeđivanju (i da mu ekipa - mislim, trenutna postava na pit wallu i u fabrici - stekne rutinu i iskustvo u pobjeđivanju), da digne samopouzdanje do neba, da se "očeliči",...., pa da se tek onda "pobode" sa Maxom.
To je ŠBBKBB, ali vjerujem da u takvom razvoju događaja ne bi bilo tek-tako "ma pomešće Max pod sa njim....", u nekim egal (ili istim) mašinama.
Naravno, pričam prvenstveno o Leclercu i Russellu, možda Piastriju i Antonelliju (vidjećemo za njih dvojicu, ali predispozicije su tu, jel?), za Landa na znam stvarno, ako se ne popravi u glavi i fokusira se na sebe i prestane laprdat naokolo....