Najdraži vozači u povijesti F1

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Diversity
BatteryVolttas je napisao/la: 03.04.2025., 18:53 3 ) NICK HEIDFELD

Quick Nick mi je oduvijek bio drag, od Saubera, Prosta, Jordana, pa do BMW Williamsa i BMW-a gdje je sve vozio..uvijek sam "pazio " na njega i nadao se najboljem...
U BMW-u je bio sjajan u 2 sezone,ali Mario Theis je vidio Kubicu kao broja 1 iako su stvarno bili po rezultatima tu negdje..A Kanada koju je Kubica pobjedio...mogao je to i Nick,ali bio je dobar momak i pustio Kubicu da ide ispred i na drugačijoj strategiji dođe do pobjede...mogao je štopati Kubicu i sebi osigurati pobjedu,jedinu za BMW,ali nije..
Na spomen njegovog imena uvijek mi se pred očima pojavi video iz Interlagosa i odvaljivanja vrata safety caru :mrgreen:
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

BatteryVolttas
Karting
Karting
S nama već: 1 god 7 mj
Navija za: Fisichellu
monkeyseat je napisao/la: 03.04.2025., 23:37
BatteryVolttas je napisao/la: 03.04.2025., 18:53 3 ) NICK HEIDFELD

Quick Nick mi je oduvijek bio drag, od Saubera, Prosta, Jordana, pa do BMW Williamsa i BMW-a gdje je sve vozio..uvijek sam "pazio " na njega i nadao se najboljem...
U BMW-u je bio sjajan u 2 sezone,ali Mario Theis je vidio Kubicu kao broja 1 iako su stvarno bili po rezultatima tu negdje..A Kanada koju je Kubica pobjedio...mogao je to i Nick,ali bio je dobar momak i pustio Kubicu da ide ispred i na drugačijoj strategiji dođe do pobjede...mogao je štopati Kubicu i sebi osigurati pobjedu,jedinu za BMW,ali nije..
Na spomen njegovog imena uvijek mi se pred očima pojavi video iz Interlagosa i odvaljivanja vrata safety caru :mrgreen:
Jao,da.. taj je bilo više sreće nego pameti..mogao je pokosit čovjeka koji vozi SC..da je bilo 2 sekunde kasnije i da je čovjek izašao ajmee....
Tu je izgleda potrošio svu količinu sreće koja mu je bila potrebna kasnije da pobjedi u utrci i imao je čak 8. drugih mjesta u utrkama.. Mislim da je 8 ..

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Najdraži vozač mi je Schumacher jer sam odrastao s njim. Ista sam generacija kao Vettel pa nekako dođe prirodno. Ali maknimo malo njega sa strane. Od ostatka ekipe, a pogotovo što vidim da se priča o Nicku the Quicku Heidfeldu, meni je najviše ostao u sjećanju jedini gospodin od modernih engleskih vozača, Jenson Button. Solidan vozač, uvijek je dobro čitao utrku, mogao se bez pretjeranog pokazivanja pred kamerama probijati naprijed. Sretno ili ne osvojio je jedan naslov. Englezići su poznati po PR majstorijama i prekenjavanjima. Jenson mi se čini kao gospon čovjek u svim prigodama.
Muški dodatak: a imao je i najljepšu djevojku jednog vozača ikada u liku one Japanke.

BatteryVolttas
Karting
Karting
S nama već: 1 god 7 mj
Navija za: Fisichellu
Unwoken European je napisao/la: 04.04.2025., 19:33 Najdraži vozač mi je Schumacher jer sam odrastao s njim. Ista sam generacija kao Vettel pa nekako dođe prirodno. Ali maknimo malo njega sa strane. Od ostatka ekipe, a pogotovo što vidim da se priča o Nicku the Quicku Heidfeldu, meni je najviše ostao u sjećanju jedini gospodin od modernih engleskih vozača, Jenson Button. Solidan vozač, uvijek je dobro čitao utrku, mogao se bez pretjeranog pokazivanja pred kamerama probijati naprijed. Sretno ili ne osvojio je jedan naslov. Englezići su poznati po PR majstorijama i prekenjavanjima. Jenson mi se čini kao gospon čovjek u svim prigodama.
Muški dodatak: a imao je i najljepšu djevojku jednog vozača ikada u liku one Japanke.
Pa nisi ti baš pratio onda F1.. Jenson je 2004 bio medijski eksponiran, F1Racing ga je bio malo malo na naslovnice stavljao dok je vozio BAR Hondu..
David Richards i Nick Fry iz tog doba također su bili eksponirani...
Puno je Jenson tu dobio medijske pažnje.. imao je 13 postolja u toj sezoni,ali bez pobjede...
Sato je samo jedno postolje ostvario u istoj toj BAR Hondi..

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Kada sam počeo pratiti F1, nekako sam instant simpatizirao Ligier, tako da su mi njihovi vozači bili najdraži u prvim danima: Laffite, Depailler i Pironi. Pa su me oduševili Rosberg senior i De Angelis, ali onu pravu navijačku strast doživio sam tek s dolaskom Senne.
Deset godina bio sam njegov vatreni navijač, samim time nisam podnosio Piqueta i Prosta, jedino mi je Mansell od konkurenata bio prihvatljiv.
Nakon Sennine smrti više si nikada nisam dozvolio da postanem ozbiljni navijač nekog vozača. Dragi su mi, dakako, bili svi koji bi povremeno uspjeli natamburati Schumachera, vozača kojeg sam najviše mrzio, jer je "uzurpirao" Ayrtonovu poziciju i naslove.
U 21. stoljeću uspio sam se više-manje odmaknuti od ma kakvog klasičnog navijanja, mada sam Alonsa nekako uvijek više cijenio od ostatka i još uvijek mi je drago kada bude dobar. Danas sam dojma da mi je malo draže kada Piastri napravi nešto dobro, nego kada to napravi neki drugi vozač, ali uistinu ne mogu to nazvati nikakvim klasičnim navijanjem.
S vremenom sam počeo sve više prezirati prljavu vožnju, pa mi ni Senna više nije tako drag, a dugo nisam zbog toga mogao smisliti ni Maxa. No Max je, kao i Schumacher ili, recimo, Button, primjer vozača koje inicijalno nisam volio, no s vremenom su sjajnim vožnjama stekli moje poštovanje.
Mada, realno, svatko tko je ikada došao do F1 - pa čak i spomenuti Yuji Ide - već samim time ima moje neizmjerno poštovanje i respekt.
Kako sam s vremenom sve više zalazio u povijest i istraživao prošlost, tako su mi neki drugi vozači, koje nisam gledao uživo, postali najdraži uopće, pogotovo Fangio i, iz vremena prije F1, Rosemeyer...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡