VN Azerbajdžana 13.09.-15.09.2024.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Tek sad pogledah utrku..

Sainza nesto malo krivim sto mu je dupe zinulo da uhvati i Leclerca, da se bolje postavio u zavoju prije ne bi ga ni Checo poceo lovit na ubraznju..
Sto se sudara tice, Checo je tupson. Nek su ga poceli hvalit da napokon osvaja bodove za RB i onda corak, jos jedan..

Piastri iznenadio Leclerca i nije se dao iznenadit..
Ovi komentari da bi to Piastri odradio i sa vanjske strane vise izgledaju kao pravdanje Leclerca za jos jedno nezatvaranje unutanje strane..

Bearman i Colapinto :kokice:
Fino Alla Fine

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
- zadnja maxova pobjeda je bila u španjolskoj, tada je imo 69 bodova ispred drugoplasiranog landa.
- 7 utrka kasnije ima 59 bodova ispred drugoplasiranog landa.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 16.09.2024., 09:36 - zadnja maxova pobjeda je bila u španjolskoj, tada je imo 69 bodova ispred drugoplasiranog landa.
Ovo mi je onaj crtic gdje ide
kornijevim korakom
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Da, Lando je stvarno premalo smanjio zaostatak, mogao je puuunoo vise da je bio bolji.

Sve mi se cini da ce max uzeti naslov ponajvise zahvaljujuci tome sto ce nor, sai, lec i pia sebi medjusobno izbiti hrpu bodova, a i mercedesi mozda negdje otmu pokoji.

Gledam malo tablicu sa bodovima i prvenstvo je itekako otvoreno. Da je recimo jedan alonso u bilo kojem od dva vodeca bolida, vjerojatno bi uzeo naslov zbog svoje konzistencije, ovako, nisam siguran za ove decke.

Uglavnom, Lando na -59 bodova, Leclerc na -79 od vodeceg a Piastri je na -91 i mislim da on otpada iz borbe za naslov jer nije da max vise ne vozi i lako je moguce da max jos koju utrku poveca prednost ili cak i pobijedi.

Sto se Landa tice, i dalje mu nije kasno i ima veliku sansu (sumnjam da ce ju iskoristiti) docim Leclercu treba sad i malo spretnih okolnosti rekao bih.

7 utrka je ostalo a to znaci da ima tu jos jako puno bodova za raspodjeliti i jos kad dodamo FL i 3 sprint vikenda slozit cemo se da ima tu jos puno mesa na pladnju.

Maxu nece biti lagano i sad mora ugrabiti svaki moguci bod. Vjerujem da su mu dosta dvije utrke u kojima ce odrzati prednost ili ju minimalno povecati nad drugoplasiranim kako bi postao prvak.

Ne fali mu puno s obzirom da se posteno nagrabio u prvoj polovici sezone, nesto kao Button sa Brown GP i sad samo mora paziti da se to ne pocne brzo topiti nego kao zvaku rastegnuti. Neku vecu gresku si niposto ne smije dopustiti. I ovako ce biti pod pritiskom tj vec je a nekakvo neosvajanje bodova bi ga dovelo u jako tesku poziciju.

Uglavnom, ceka nas napeta zavrsnica sezone i bit ce gust gledati sve to :)

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
206 bodova je u igri. :gandalf:

Ne znam za koga bi manje želio da osvoji titulu. :zubo:

Što se tiče Maxa, yeben je vozač, ali nije čudotvorac niti neka sila (vidimo u zadnje vrijeme, kad bolid nije tip-top), nekako mi je i dosadio (naravno, ne kao što je to bio Lewis). Bilo bi 4 u nizu. Prva momački na guzove i mišiće :klanjam: , druga, uz nešto konkurencije u vidu Ferrarija u prvoj trećini sezone, pa relativno lagano do kraja (npr. u stilu MSove 2001.), treća je bila presmiješna (poput MSovih 2002. i 2004.), a ove godine bi se opet mogao naraditi u završnici (bilo bi a`la Button iz 2009., što reče @zelot).

Lando, Lando, Lando...., ima šansi, ali mi jednostavno ne djeluje lik šampionski. Piastri mi je nekako ubjedljiviji po tom pitanju. Glede Landa, stvarno ne bi volio da lik koji mi ne spada ni u Top 5 na gridu (stvarno, ne trollam), uzme titulu, zbog prejakog bolida (koji još pleše na granici regularnosti).

Čarli..., mmmmmmm, ne. Ipak ne, mislim da nema šansi.

Oscar, teško. Iako je osvojio najviše bodova (135) od Austrije pa nadalje, ipak kasni 91 bod za Maxom, pa mi izgleda nekako nerealno da to stigne i prestigne. Ali mi uopšte nije nerealna opcija da završi kao viceprvak.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Lando ove godine ima vjerojatno jedinu kakvu-takvu priliku boriti se za titulu koju će ikada imati (mada uopće ne vjerujem u nju), a onda bi ga Oscar lagano mogao pretvoriti u vozača broj 2.
Max je dovoljno dobar da minimaliziranjem štete do kraja sezone uzme titulu, a uzet će gotovo sigurno još i poneku pobjedu. Iza sebe u prvenstvu ima dvojicu koji skoro pa u pravilu pucaju pod pritiskom i jednog koji ipak još tek sazrijeva.
Da su u McLarenu bilo Alonso bilo Hamilton, tipovao bih na njih da mogu ovo stići, ali Norrisu ne vjerujem. Piastri će vjerojatno stići u tu ligu, ali još je prerano. Leclerc je trebao biti u toj ligi, ali godine okretanja drugog obraza su mu, plašim se, oduzele dobar dio onog pobjedničkog mentaliteta koji je imao kao mlad vozač. Još uvijek je moguće da se trgne, ali sve mu manje vjerujem.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
zekohonda je napisao/la: 16.09.2024., 09:36 - zadnja maxova pobjeda je bila u španjolskoj, tada je imo 69 bodova ispred drugoplasiranog landa.
Paradoks kornjače i brzonogog Ahileja :rofl:
slika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Lando ima itekako realne šanse osvojiti wdc (ma što god neki ovdje pisali i redovno pljuvali po Landu). Rasulo u RB aero odjelu gdje iz očaja kopiraju Ferrari + budget cap mogli bi pogurati McLaren u sljedećim utrkama.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Lando ima šanse, ali ih baš ne koristi. Za zanimljivost prvenstva bi svakako bilo dobro da uspije stisnuti Maxa i s obzirom na stanje Red Bulla, to je čak vrlo izgledno, ali on se svejedno mora trgnuti - točnije, mora krenuti nizati pobjede. Bolid za to ima, podršku ekipe sad ima (valjda, one izjave o tome su mi zvučale šlampavo kao i sve od McLarena vezano uz to dosad), sve je na njemu. Odnos njega i Piastrija me u ovom trenutku malo podsjeća na Ricciarda i Maxa, iskusniji solidan vozač protiv neiskusnijeg u naletu i s očekivanim većim plafonom, no na stranu to, kad se sve zbroji i oduzme, ovu sezonu nažalost nijedan nije došao blizu maksimumu koji se mogao s tim bolidom.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
slikaslika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Da bi Lando postao prvak.........Max treba bar dvije utrke odustati, i onda ako to Lando ne iskoristi, može out iz F1.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
ispričavam se ako je već ovo bilo, situacija s kvala..
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Meni je jedino žao što se utrka završila pod sc-om. Bilo bi puno ljepše i zabavnije da su dopustili barem zadnji krug da utrkuju. Zar ne? :paziovo:
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Hahahahahaha. :klanjam: :klanjam:
Fino Alla Fine

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Dani je napisao/la: 21.09.2024., 20:07 Meni je jedino žao što se utrka završila pod sc-om. Bilo bi puno ljepše i zabavnije da su dopustili barem zadnji krug da utrkuju. Zar ne? :paziovo:
Nije bilo vremena. Xe, Xe.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡