Aston Martin

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Matek14
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso, McLaren
Kontakt:
kao što je gore napisano, na papiru je alonso ovaj put upkinuo sve što je mogao.. financijaš spreman dati milijune za pobjednički bolid, newey, honda koja više nije "ona" honda.. doslovno nemaš više kaj dodati u jednadžbu.. eventualno izbaciti strolla juniora jer ako stvarno budu u borbi za naslov, trebat će i fernandu i momčadi pomoć drugog vozača da ne završe kao max i red bull ove sezone..

ironično, sada kada bi sve trebalo biti posloženo mislim da će problem 2026. vjerojatno biti baš u fernandu.. i dalje vozi na zavidnoj razini, ali ako taj bolid ne bude superioran bojim se da neće moći držati tempo cijelu sezonu s mlađom ekipom.. vidljivo je to zadnjih godina.. ili krene užasno pa se dobije do kraja sezone ili krene brutalno pa e pogubi do kraja sezone.. i dalje ima ono nešto i pokriva to iskustvom, ali refleksi, odlučnost prilikom donošenja odluka na stazi i u trenutku više nisu kao što je bilo prije..

ipak, kakva bi to zadnja godina u f1 bila da ju okruni naslovom.. ostaje mi samo maštati i nadati se..
Fernando is faster than all of you :jupije:

Realista
Karting
Karting
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: AlonsoForever
Matek14 je napisao/la: 10.09.2024., 09:53 kao što je gore napisano, na papiru je alonso ovaj put upkinuo sve što je mogao.. financijaš spreman dati milijune za pobjednički bolid, newey, honda koja više nije "ona" honda.. doslovno nemaš više kaj dodati u jednadžbu.. eventualno izbaciti strolla juniora jer ako stvarno budu u borbi za naslov, trebat će i fernandu i momčadi pomoć drugog vozača da ne završe kao max i red bull ove sezone..

ironično, sada kada bi sve trebalo biti posloženo mislim da će problem 2026. vjerojatno biti baš u fernandu.. i dalje vozi na zavidnoj razini, ali ako taj bolid ne bude superioran bojim se da neće moći držati tempo cijelu sezonu s mlađom ekipom.. vidljivo je to zadnjih godina.. ili krene užasno pa se dobije do kraja sezone ili krene brutalno pa e pogubi do kraja sezone.. i dalje ima ono nešto i pokriva to iskustvom, ali refleksi, odlučnost prilikom donošenja odluka na stazi i u trenutku više nisu kao što je bilo prije..

ipak, kakva bi to zadnja godina u f1 bila da ju okruni naslovom.. ostaje mi samo maštati i nadati se..
Da, na papiru se sve poslozilo. Mislim da ce to Alonso odraditi kak treba ako bude imao i malu sansu.

A ako bude tog naslova, tko kaze da ce mu to biti zadnja godina :P

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ja sam Alonsovac, ali godine čine svoje....... tako da me je čisto strah.
Moglo bi se dogoditi da ima sve posloženo,....... a on,.....Fernando ne može. Ima logike, zar ne?
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Na papiru je puno toga izgledalo odlično pa nije ispalo baš tako. Newey svakako potiče maštu i nadu nas paćenika koji ne odustaju od treće titule, ali nije ni njegov bolid svake godine osvojio titulu. Mene u slučaju top bolida brinu dvije stvari:

a) godine, iako to me već godinama brine pa me Alonso demantira i nadam se da će nastaviti s time
b) mogućnost pedale u korist Verstappena

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Ferrari
Posle onog strujnog udara na testiranjima daleke 2015 godine Alonso je ostao zarobljen u vremenu, niti stari niti lošije vozi. Verujem da će ako se ukaže prilika odraditi svoj deo posla i možda ispisati nove stranice F1 istorije. Ako nešto, zaslužio je zbog 2012. godine.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Potpisao je, sad i zvanično!

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Neće Aston Martin imati novaca za Maxa, nakon što je uzeo Adriana. ;)

Realista
Karting
Karting
croatic f1 je napisao/la: 10.09.2024., 11:21 Na papiru je puno toga izgledalo odlično pa nije ispalo baš tako. Newey svakako potiče maštu i nadu nas paćenika koji ne odustaju od treće titule, ali nije ni njegov bolid svake godine osvojio titulu. Mene u slučaju top bolida brinu dvije stvari:

a) godine, iako to me već godinama brine pa me Alonso demantira i nadam se da će nastaviti s time
b) mogućnost pedale u korist Verstappena
Da komentiram ovo pod b.
Mislim da se jedan 2WDC ogradio ugovorom za ovakve slucajeve. Pa nije on Perez ili Sainz da ga se sikanira kako se kome prdne.
A mislim da su u AM sretni i zahvalni sto vozi za njih i sto se odlucio za njih (zbog voznje, ali i zbog sponzora).

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Nisam ja posve siguran da čak i Jadranko Novak može pomoći Astonu u usponu na sam vrh... Nekako ne vjerujem u pobjednički mentalitet te ekipe.

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
dmj je napisao/la: 10.09.2024., 13:43 Jadranko Novak
:rofl:

Okupili su stvarno dobru postavu, što jest jest. Vidjet ćemo sljedeće sezone već u kojem se smjeru stvari razvijaju - hoće li na kraju biti top ili flop.

Ja bih ipak volio vidjeti Alonsa još jednom u borbi za pobjedu.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 1 mj
Lawrence troši kao pijani milijarder, ali je pitanje da li to dovoljno. Možda bude ako puste Neweya da radi kako misli da treba i da si složi ekipu, to je imao kad je došao u RB tek kupljen od Jaguara. Sad su mu već naslagali podređene koji nisu djeca nego iskusni ljudi sa svojim idejama što i kako treba, pa bi tu moglo nastati neko trenje.

Nije u šoldima sve.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Evo Alonsu sanse za 3. naslov prvaka. Ne sumnjam niti najmanje da ako dobije bolid koji je spreman pobjedjivati da ce Alonso to odrraditi bez greske!

pigmalion
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la: 10.09.2024., 13:43 Nisam ja posve siguran da čak i Jadranko Novak može pomoći Astonu u usponu na sam vrh... Nekako ne vjerujem u pobjednički mentalitet te ekipe.
U svakom slučaju treba smanjiti očekivanja na minimum, i to će biti...... realno.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 1 mj
zelot je napisao/la: 11.09.2024., 12:45 Evo Alonsu sanse za 3. naslov prvaka. Ne sumnjam niti najmanje da ako dobije bolid koji je spreman pobjedjivati da ce Alonso to odrraditi bez greske!

Imat će 45 dok Jadranko sklopi kola.... to je ipak malo previše.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Fernando Alonso
Obozavam sto vec 2 mjeseca konstantno tupe kako su svjesni svih problema na bolidu i jasno im je u kojem smjeru treba ici, a danas stave razlicite podnice na FP1 da vide koja je bolja za daljnji razvoj. Malo nas je ovaj specijalan potpis Neweya udaljio od svakodnevnih dogadanja, ali za sve nas navijace i ostatak tima je kljucno da taj covjek sto prije krene raditi aktivno na bolidima (pa cak i za 2025.) jer ovo sto tim predvoden Fallowsom radi je kriminalno. Izgleda da ce ovaj vikend biti mrvicu bolji, sto je i ocekivano zbog odsustva dugackih zavoja i prisustva dugacke DRS ravnice, ali ako uskoro ne dodu nadogradnje mogli bi pasti pred zacelje pogotovo na stazama poput Meksika i SAD-a. Smirili su malo Alonsa ovim potpisivanjem Neweya, ali pocetkom tjedna je bilo clanaka u kojem se spominje njegova ljutnja i razocaranost sto on sam ne zna kad nadogradnje dolaze unatoc obecanjima. Ako se nastavi ovakav “razvoj”, Baku, Singapur i Vegas bi mogle biti jedine tri staze s realnim sansama za bodove. Doduse, jasno je da su zacementirano 5. pa i nije neka frka oko performansi, ionako su tu gdje jesu, ali mislim da 2025. zaista postoji realna sansa za zestoku borbu bez dominacije 1 tima, a stvarno bi bila steta da se sve baci u vodu za sansu u 2026. u kojoj se moze dogoditi svasta.

Realista
Karting
Karting
Alonso king je napisao/la: 13.09.2024., 22:19 Obozavam sto vec 2 mjeseca konstantno tupe kako su svjesni svih problema na bolidu i jasno im je u kojem smjeru treba ici, a danas stave razlicite podnice na FP1 da vide koja je bolja za daljnji razvoj. Malo nas je ovaj specijalan potpis Neweya udaljio od svakodnevnih dogadanja, ali za sve nas navijace i ostatak tima je kljucno da taj covjek sto prije krene raditi aktivno na bolidima (pa cak i za 2025.) jer ovo sto tim predvoden Fallowsom radi je kriminalno. Izgleda da ce ovaj vikend biti mrvicu bolji, sto je i ocekivano zbog odsustva dugackih zavoja i prisustva dugacke DRS ravnice, ali ako uskoro ne dodu nadogradnje mogli bi pasti pred zacelje pogotovo na stazama poput Meksika i SAD-a. Smirili su malo Alonsa ovim potpisivanjem Neweya, ali pocetkom tjedna je bilo clanaka u kojem se spominje njegova ljutnja i razocaranost sto on sam ne zna kad nadogradnje dolaze unatoc obecanjima. Ako se nastavi ovakav “razvoj”, Baku, Singapur i Vegas bi mogle biti jedine tri staze s realnim sansama za bodove. Doduse, jasno je da su zacementirano 5. pa i nije neka frka oko performansi, ionako su tu gdje jesu, ali mislim da 2025. zaista postoji realna sansa za zestoku borbu bez dominacije 1 tima, a stvarno bi bila steta da se sve baci u vodu za sansu u 2026. u kojoj se moze dogoditi svasta.
Ma nista od 2025, to ce bit testni poligon za 2026- u smislu strukture i procesa funkcioniranja tima sa Neweyem. Oni ce baciti sve karte za 2026. i tako to treba gledati.
Zaboravi 2025.

Alonso king
GP3
GP3
https://x.com/ElReyGuiri/status/1836102113362862159

Danas i sutra Drugovich vozi modificirani AMR22 u sklopu testa za gume za 2026. Ranije ove godine su kao na lutriji dobili status prve momcadi koja ce imati priliku testirati pneumatike za 2026. pa evo par slika s danasnjeg dana. Relevantniji i zanimljiviji testovi ce sigurno biti krajem iduce godine ili pocetkom 2026. ali eto prvi odraden vec danas.

Iako veze nema s temom Aston Martina, nadovezat cu se samo oko Russelove price o gumama, znacaju u ovoj modernoj eri sporta i neuracunljivosti koju pruzaju. U F1 je uvijek bilo zustrih rasprava oko guma i oduvijek su nosile odredeni utjecaj na rezultate, ali u posljednjih nekoliko godina se to bas osjeti i proteze kao jedna od glavnih tema. Ako je netko slusao fantastican intervju s Neweyem nakon potpisivanja ugovora za Aston (traje oko sat i pol) u jednom momentu su ga trazili da objasni trenutne regulacije na primjeru Red Bulla iz 2023. i ako je voljan otkriti nekoliko tajni. Tu se prica potegnula i oko korelacije podataka iz zracnog tunela s onima sa staze gdje je Newey spomenuo da i dalje vecina timova nije shvatila gume koje su u principu jedina poveznica izmedu asfalta i bolida kojeg se testira razlicitim tehnologijama. Hoce li se utjecaj guma za buducnost neutralizirati, ja cisto sumnjam pa tako i ove testove shvacam protokolima koji se moraju odraditi. Mozda ih timovi u novim regulacijama budu bolje shvatili s vise dana testiranja.

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Neće Alonso vidjeti naslov. Jednostavno nema vremena čekati taj novi projekt. Njegova karijera je tužna jer po samoj sposobnosti lik je trebao imati i više naslova nego Lewis, Max, Sebastian. On je jedini imao auru Schumachera nakon Schumachera.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Unwoken European je napisao/la: 20.10.2024., 10:20 Neće Alonso vidjeti naslov. Jednostavno nema vremena čekati taj novi projekt. Njegova karijera je tužna jer po samoj sposobnosti lik je trebao imati i više naslova nego Lewis, Max, Sebastian. On je jedini imao auru Schumachera nakon Schumachera.
Lijepo rečeno. To je - to. Vjerovatno.
Ajd da doživimo 2026. ( i 2027. ), pa da vdimo.

Alonso king
GP3
GP3
Horor sta im se dogada. Alonso je nekim cudom ponovno za volanom backmarkera. Zadnje nadogradnje ove sezone navodno su prouzrocile i poskakivanje bolida i potvrdile osjecaj od petka da se radi o jos jednom promasaju…Grozno mi i za gledat vise, umjesto uzivanja u sportu samo zivce izgubim nakon svakog trkaceg vikenda.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡