Kvizovi

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Za ove sa preko 10 pobjeda najviše su mi se motali po glavi ovi sa 10 ili tek iznad 10 pobjeda.
Za Bergera, Jonesa, Petersona, Hunta, Massu, Rubensa, Villeneueva, Andrettija sam znao da imaju 2 u nizu,
Schecktera sam išao provjeravati, ima i on.
Ostali su Bottas, Reutemann i DC.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Da, oni su. Dvojica vozača koji su dugo bili u najboljim bolidima, pa upiknuli pobjedu kada boljem momčadskom kolegi ne bi išlo.
I jedan kojeg ipak više cijenim, ali je ostao legendaran upravo po mentalnoj nestabilnosti, radi koje (dobro, i radi Falklanda) nikada nije uspio biti prvak.

dmj
GP3
GP3
Tražim jednu od vjerojatno (mada ne iz lijepih razloga) najpoznatijih utrka u povijesti Formule 1, te prvog i drugog vozača na cilju u toj utrci.
Riječ je o jednoj od klasičnih Velikih nagrada, voženoj i prije F1 i u Svjetskom prvenstvu, a pobjeda ondje je uvijek bila među najcjenjenijim trofejima uopće, pogotovo dok je vožena na stazi na kojoj se upravo tada vozilo posljednji puta.
Pobjednik utrke koju tražim najmanje je uspješan među svim pobjednicima u povijesti ove utrke. Osim te pobjede nikada nije uspio završiti utrku ondje. No možemo reći da su upravo događaji tog dana (pri čemu ne mislim na pobjedu) omogućili da se upiše u povijest i da danas svi F1 fanovi znaju za njega.
Drugoplasirani iz te utrke je pak najuspješniji u povijesti među svim vozačima koji nikada nisu uspjeli pobijediti na ovoj Velikoj nagradi. Toga je dana drugi puta završio tu utrku na drugom mjestu, a isti će rezultat ponoviti i u sljedeća dva izdanja ove Velike nagrade.

Koja utrka, koje godine, koja staza, koja dvojica vozača?

Frantic
Formula 1
Formula 1
VN Njemačke, Nordschleife, 1976., Hunt, Scheckter??
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Po običaju, sve točno

dmj
GP3
GP3
Koji je jedinstveni "podvig" u svojoj F1 karijeri uspio ostvariti Christijan Albers?
Učinio je to u svakoj od tri sezone u kojima je vozio, a nitko drugi u F1 povijesti to nije napravio više od dvaput uzastopno.
Ukupno, neki su vozači to učinili više puta od Albersa, ponajprije Jean-Pierre Jarier i Johnny Herbert, no nitko triput zaredom, a i kako idemo više u povijest tako se kriteriji malo proširuju i ponekad, ovisno o načinu gledanja, možemo za više vozača reći da su to učinili u nekoj sezoni, a ne samo jedan...

dmj
GP3
GP3
Nitko?
Evo pomoći: svake godine to može ostvariti jedan vozač, a ove godine smo prvi puta u povijesti morali čekati dulje od jedne utrke da se to dogodi.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
U sve tri sezone bio prvi vozač koji je odustao u toj sezoni?

dmj
GP3
GP3
Tako je.

Ove se godine prvi puta u povijesti dogodilo da prva utrka prođe bez odustajanja.

Jarier i Herbert imaju više situacija u kojima su bili prvi odustali u sezoni, ali u to vrijeme je obično bilo malo teže računati, ima tu DNS-ova, ponovljenih startova... Kako god, nitko osim Albersa nije to uspio triput zaredom.

dmj
GP3
GP3
Brian Shawe-Taylor, Phil Hill, Chris Irwin, David Hobbs, Mike Hailwood, Paul Hawkins, Roger Penske i Gijs van Lennep ljudi su koji su učinili što i prije koga, znamo li da se podvig tražene osobe dosta spominje zadnjih dana?
Moguće da ih ima još, zasad sam naišao na ove...

JP Renault
Karting
Karting
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Renault, ALO, VER
Kontakt:
Ima li veze sa Bearmanom, palo mi je na pamet da je ove godine osvojio bodove vozeći za dvije momčadi.
1992 1993 1994 1995 1996 1997 2005 2006 2010 2011 2012 2013

dmj
GP3
GP3
Ima veze...

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Pozdrav ekipa, danas sam imao priliku posjetiti jednu bivšu F1 stazu, pa evo mislio sam da bi bilo zanimljivo da pokušate pogoditi koja je u pitanju😃
Mislim da je ionako lako, ali evo hint, točno na ovom mjestu se u predzadnjem krugu zadnje utrku ovdje dogodio jedan komičan sudar
Iz nekog razloga ne prepoznaje sliku pa evo link:
slika

https://www.imghippo.com/i/fxUel1727293224.jpg

Frantic
Formula 1
Formula 1
Valencia
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Pošto vidim da nitko ne juri dati konačan odgovor na moje prošlo pitanje, evo ga.
Brian Shawe-Taylor, Phil Hill, Chris Irwin, David Hobbs, Mike Hailwood, Paul Hawkins, Roger Penske i Gijs van Lennep ljudi su koji su prije Olivera Bearmana imali dva top 10 plasmana u svoja prva dva nastupa, pritom vozeći za dvije različite momčadi. Dakle, po današnjem bi sustavu bodovanja osvajali bodove, no kako su ih u njihovo vrijeme dobivala samo prva petorica ili šestorica, Ollie je prvi koji je ovu statistiku uljepšao i stvarnim osvajanjem bodova u oba nastupa.

Frantic
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la: 26.09.2024., 10:21 Pošto vidim da nitko ne juri dati konačan odgovor na moje prošlo pitanje, evo ga.
Brian Shawe-Taylor, Phil Hill, Chris Irwin, David Hobbs, Mike Hailwood, Paul Hawkins, Roger Penske i Gijs van Lennep ljudi su koji su prije Olivera Bearmana imali dva top 10 plasmana u svoja prva dva nastupa, pritom vozeći za dvije različite momčadi. Dakle, po današnjem bi sustavu bodovanja osvajali bodove, no kako su ih u njihovo vrijeme dobivala samo prva petorica ili šestorica, Ollie je prvi koji je ovu statistiku uljepšao i stvarnim osvajanjem bodova u oba nastupa.
Znači, ipak je to bilo TO.
Prejednostavno, ja mislio da je nešto "teže" u pitanju. :neznam: :rofl:
Čak i nakon tvog @JP pitanja i tvog hinta da ima veze sa Medom.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Ma meni je fora kad pogledaš ta imena, malo utišati ovu pompu, famu kako prvi rezultati pokazuju da je Bearman nešto posebno i da je pred njim sigurno velika karijera.
A za većinu ovih koji su de facto ranije napravili isto prosječni ljubitelj F1 nikada nije ni čuo.

f1zd
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Frantic je napisao/la: 26.09.2024., 07:02Valencia
Staza je totalno zapuštena većim dijelom, a manjim je prometnica sad. Također nisam siguran postoji li uopće više onaj most na početku drugog sektora, ili se samo diže.

Uglavnom zanimljivo, evo još par slika ako zanima nekog:

Negdje na četvrtoj slici MSC proslavio zadnje postolje :(

dmj
GP3
GP3
Među F1 vozačima koji su odvezli više od sto prvenstvenih utrka postoje samo dvojica za pisanje čijih prezimena ne trebamo koristiti niti jedno slovo koje im se već ne nalazi i u imenu. Tko su ta dvojica?
(Primjerice, postoji blues gitarist Albert Lee. Sva slova iz prezimena Lee (L i E) možemo naći i u imenu Albert. Ne govorim o broju ponavljanja pojedinih slova, nego samo o tome da se nalaze, barem jednom, i u imenu i u prezimenu.)
Ne vjerujem da ima puno primjera ni među onima koji su odvezli manje, na brzinu sam preletio listu i nisam uočio niti jedan slučaj osim njih dvojice.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Jedan je Leclerc :mrgreen:

Edit
Drugi, nakon malo dumanja, je Jarier.
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 02.10.2024., 11:05, ukupno mijenjano 2 puta.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡