Lega, nemoj tako.Crni molo je napisao/la:Vidi ovoga,udri kenjajCrashOverride je napisao/la: 21.07.2024., 22:30Nevezano za imena vozaca ali obicno kad je netko fer i korektan i sam nije bio skroz cist u situaciji i svjestan je togaVidjeno dosta puta
Isto jedna bitna stvar, kada ne placas cijenu, korektnost je jeftinija.
VN Mađarske 19.-21. srpnja 2024.
- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: KMag, Seb
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Otprilike, tjtExplorer je napisao/la: 21.07.2024., 22:16 .....
Očito si krivo shvatio, ne traži se sukrivac ako kažem da je Max krivac, mješaš babe i žabe.
Lewisov potez je izuzetno glup jer, osim što je zloban do daske, mogao je i sebi oštetiti bolid pa izgubiti dragocjene bodove. Mislim, ništa novo od njega.
Komentiram situaciju kao neutralan gledatelj jer trenutno nemam vozača za kojeg bi navijao.
Kao što rekoh, žao mi samo što obojica nisu odustala.
Ali, izgleda da je i RB (poput Benza) vrlo čvrsto napravljen.
Imam osjećaj da bi sa Ferrarija letjeli komadi bolida (da je bio umjesto RBa) ili bi otišao ovjes na onoj gumi na kojoj je bio kontakt, bilo da je bolid Ferrarija bio na mjestu bolida Benza, a pogotovo na mjestu bolida RB koji je poletio
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
gosuasus
- Formula 4
- S nama već: 8 god
Btw, već drugu utrku za redom primjećujem da Sky reporter iz paddocka unaprijed spoila pit stopove, kao da prijenos kasni za onime što on vidi. U jednom trenutku je spomenuo trajanje pit stopa prije nego što se na ekranu zaustavio sat, a danas je rekao nešto u stilu "prednji točak je zapeo" iako vozač na kojeg se referirao još uvijek nije ušao u svoj pitbox. To mi dodatno potvrđuje razmišljanje da je čitav F1 prijenos nekoliko sekundi unaprijed izrežiran, uključujući i to koji se komentari s radio veze selektivno prenose javnosti i u kojem trenutku.
- 1883
- Karting
- S nama već: 9 god 5 mj
Frantic, ja nisam nikakvo Pravobranilaštvo kako ti kažeš, gledam uzrok i posljedicu. A gledaš li ti?
Što se tiče Ayrtona i MS-a, u kojoj je utrci 1991. i 1992. Ayrton napucao Michaela ili mu probio gumu prije tog Magny Coursa u kojem MS nije pokazo nikakbe zube nego je napucao Ayrtona u prvom krugu direktno iza u bolid? To je tebi pokazivanje zuba?
U kojoj je utrci Ayrton 1988. i 1989. napucao Prosta ili mu probio gumu do Suzuke i Prostovog izazivanja sudara?Dakako, Prost je namjerno izazvao sudar s nesagledivim politickim posljedicama po Formulu 1.
S druge strane, gdje su to isto napravili Hill 1994. i Villeneuve 1997. Michaelu. Govorimo o nesportskoj vožnji i namjernim izazivanjima sudara.
Napiši utku i godinu, ne trebaš se truditi davati mišljenje ili objasnjenje.
Što se tiče Ayrtona i MS-a, u kojoj je utrci 1991. i 1992. Ayrton napucao Michaela ili mu probio gumu prije tog Magny Coursa u kojem MS nije pokazo nikakbe zube nego je napucao Ayrtona u prvom krugu direktno iza u bolid? To je tebi pokazivanje zuba?
U kojoj je utrci Ayrton 1988. i 1989. napucao Prosta ili mu probio gumu do Suzuke i Prostovog izazivanja sudara?Dakako, Prost je namjerno izazvao sudar s nesagledivim politickim posljedicama po Formulu 1.
S druge strane, gdje su to isto napravili Hill 1994. i Villeneuve 1997. Michaelu. Govorimo o nesportskoj vožnji i namjernim izazivanjima sudara.
- Grah0 Verified
- Formula 1
Brate ti si onaj koji je pričao o BLM kao nečem pozitivnom tako da...1883 je napisao/la:Frantic, ja nisam nikakvo Pravobranilaštvo kako ti kažeš, gledam uzrok i posljedicu. A gledaš li ti?
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Ferrari bi na mjestu Maxa dns izgleda ka Yukijev autic jucerFrantic je napisao/la: 21.07.2024., 22:34
Ali, izgleda da je i RB (poput Benza) vrlo čvrsto napravljen.
Imam osjećaj da bi sa Ferrarija letjeli komadi bolida (da je bio umjesto RBa) ili bi otišao ovjes na onoj gumi na kojoj je bio kontakt, bilo da je bolid Ferrarija bio na mjestu bolida Benza, a pogotovo na mjestu bolida RB koji je poletio

Fino Alla Fine
- 1883
- Karting
Kada za nekoga kažeš da je isključivi krivac onda nema "ali što je onaj drugi radio ili pokušavao"? Taj drugi je žrtva ovog koji je izazvao dodir, i od tog trenutka što god da se dogodi, dogodilo se zbog toga što je jedan od njih uzrok, a drugi posljedica. Uzrok i posljedica Rakiću. Uzrok i posljedica. Uvijek bilo, uvijek će biti.Explorer je napisao/la: 21.07.2024., 22:16Očito si krivo shvatio, ne traži se sukrivac ako kažem da je Max krivac, mješaš babe i žabe.1883 je napisao/la: 21.07.2024., 21:45A sta je ovo nego traženje sukrivice tamo gje je nema?Explorer je napisao/la: 21.07.2024., 16:38
Max je kriv što se prekočio, ali zašto ga je Lewis nasadio? Ionako ga ne bi prošao, mogao je i sebi napraviti štetu na bolidu.
Ne trebas meni odgovarati na ovo, odgovori sebi.
Lewisov potez je izuzetno glup jer, osim što je zloban do daske, mogao je i sebi oštetiti bolid pa izgubiti dragocjene bodove. Mislim, ništa novo od njega.
Komentiram situaciju kao neutralan gledatelj jer trenutno nemam vozača za kojeg bi navijao.
- 1883
- Karting
Kakvom BLM-u, o čemu pričaš?Grah0 je napisao/la: 21.07.2024., 22:36Brate ti si onaj koji je pričao o BLM kao nečem pozitivnom tako da...1883 je napisao/la:Frantic, ja nisam nikakvo Pravobranilaštvo kako ti kažeš, gledam uzrok i posljedicu. A gledaš li ti?
- Grah0 Verified
- Formula 1
Jebem li ga, zar nisi ti pisao neke pro blm gluposti na članku vezanom za Helmuta&Lewisa prije par godina. Ako nisi izvinjavam se 

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Joj, kada mi Sennin fan počne pričati da "protiv Maxa treba Maxovski", a Senna izmislio takvu vožnju, još i zaradio jednu titulu nabijajući direktnog protivnika van staze, i sam to otvoreno priznao godinu dana poslije (a isti ti fanovi se istovremo pozivaju da je Prost uradio istu stvar godinu ranije - NI BLIZU !!, ili se pozivaju na izmjen startnih pozicija pa u tome traže opravdanje ili štatijaznam), hoće nešto da mi bude.....
I još pominje (kao i pokojni) da tako treba i pred Bogom i pred Narodom
Koje su ovo mitomanije, majko mila
Pa eto i Prost je 1989. "protiv Ayrtona Ayrtonovski"....
I kaže nije pravobranilac (a mislio sam prvenstveno na @heata, to je zayebancija, @heatove postove vidim bez da ih iko mora quotati), a skače ko oparen (a mislim da u zadnjih godinu dana nije napisao 20 postova) na pomen današnje situacije, jer se, pobogu, dovodi Lewisa u nekakav negativan kontekst, a ja samo poentirao što je napisao i @explorer
I još pominje (kao i pokojni) da tako treba i pred Bogom i pred Narodom

Pa eto i Prost je 1989. "protiv Ayrtona Ayrtonovski"....

I kaže nije pravobranilac (a mislio sam prvenstveno na @heata, to je zayebancija, @heatove postove vidim bez da ih iko mora quotati), a skače ko oparen (a mislim da u zadnjih godinu dana nije napisao 20 postova) na pomen današnje situacije, jer se, pobogu, dovodi Lewisa u nekakav negativan kontekst, a ja samo poentirao što je napisao i @explorer
Zaboli me ba i za Lewisa i za MaxaExplorer je napisao/la: 21.07.2024., 22:16 .....
Očito si krivo shvatio, ne traži se sukrivac ako kažem da je Max krivac, mješaš babe i žabe.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- 1883
- Karting
Ma kakav ja u pro BLM sranjima. Pisao sam iskljucivo o tome kada su ovdje bili rasisticki napadi na Hama da bi drugacije guslali ljudi koji napadaju da su crni, i da te BLM frustracije treba razumjeti s obzirom na sve sto su crni ljudi prolazili kroz stoljeca. Nikako i nigdje nikad nisam rekao da je to oprabdano ili u redu jer je i to rasizam.
- 1883
- Karting
Ocekivao sam ovakav odgovor, bez i jednog datuma, cinjenice illi sadrzaja.Frantic je napisao/la: 21.07.2024., 23:00 Joj, kada mi Sennin fan počne pričati da "protiv Maxa treba Maxovski", a Senna izmislio takvu vožnju, još i zaradio jednu titulu nabijajući direktnog protivnika van staze, i sam to otvoreno priznao godinu dana poslije (a isti ti fanovi se istovremo pozivaju da je Prost uradio istu stvar godinu ranije - NI BLIZU !!, ili se pozivaju na izmjen startnih pozicija pa u tome traže opravdanje ili štatijaznam), hoće nešto da mi bude.....
I još pominje (kao i pokojni) da tako treba i pred Bogom i pred Narodom![]()
Pa eto i Prost je 1989. "protiv Ayrtona Ayrtonovski"....![]()
I kaže nije pravobranilac (a mislio sam prvenstveno na @heata, to je zayebancija, @heatove postove vidim bez da ih iko mora quotati), a skače ko oparen (a mislim da u zadnjih godinu dana nije napisao 20 postova) na pomen današnje situacije, jer se, pobogu, dovodi Lewisa u nekakav negativan kontekst, a ja samo poentirao što je napisao i @explorerZaboli me ba i za Lewisa i za MaxaExplorer je napisao/la: 21.07.2024., 22:16 .....
A bar ti s datumima dobro ide, ako vec ne sa sadrzajem i cinjenicom. Rekoh ti to 2017., sjecas se?
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Koliko god teško bilo ignorirati dramu McLarena. Ali ako je uspijem staviti sa strane , McL napokon iz dominirao cijeli vikend. I bili su 1-2 isključivo radi svoje brzine i u subotu i nedjelju.
Monza 21' nije bas bila takva pobjeda. Tako da se ovakav vikend cekao jako jako dugo i moram biti apsolutno u deliriju. Steta te drame , ali ponavljam ovo se predugo čekalo.
Napokon je došla prava potvrda odličnog posla kojeg rade. Ne tako davno je ovo bilo nezamislivo.
Monza 21' nije bas bila takva pobjeda. Tako da se ovakav vikend cekao jako jako dugo i moram biti apsolutno u deliriju. Steta te drame , ali ponavljam ovo se predugo čekalo.
Napokon je došla prava potvrda odličnog posla kojeg rade. Ne tako davno je ovo bilo nezamislivo.

- CrashOverride Verified
- Formula 1
Inace, sedmi pobjednik ove sezone
Zadnji 1-2 McLarena na Hungaroringu 1999. Mika i David
44 pobjede ekipe down under, prestigli Italiju na sedmom mjestu all time liste
Prvi povjednik rodjen u 21. stoljecu
Prva sezona gdje su dva vozaca uzeli svoje prve pobjede u istoj ekipi od Williamsa 2001. JPM i Ralf

Zadnji 1-2 McLarena na Hungaroringu 1999. Mika i David
44 pobjede ekipe down under, prestigli Italiju na sedmom mjestu all time liste
Prvi povjednik rodjen u 21. stoljecu
Prva sezona gdje su dva vozaca uzeli svoje prve pobjede u istoj ekipi od Williamsa 2001. JPM i Ralf
Fino Alla Fine
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Lando Norris insisted he was always going to surrender the lead of the Hungarian Grand Prix to Oscar Piastri despite 20 controversial laps of wrangling over McLaren's team radio

"Of course, I'm going to question it and challenge it, and that's what I did.
"I was going to wait until the last lap, the last corner but then they said if there was a Safety Car all of a sudden then I couldn't let Oscar go through, it would have made me look like a bit of an idiot. Then I was like, 'yeah, it's a fair point'. And straight away I let him go."
"I know that I always was going to give it back unless they changed their mind on what they were saying and they didn't, so all good," he added.

Fino Alla Fine
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Max

"I went for a move that was fully on, but then in the middle of the braking zone when I was already committed to the move, he suddenly keeps warping right.
"If I wouldn’t have turned while braking straight I would have made contact with him. At one point naturally I locked up because he kept turning to the right.
"I felt now it was not on the initial move, but afterwards during the braking zone he keeps turning right. You cannot do that when someone is committed to the inside.
"That’s why I locked up because otherwise we would have collided anyway because he would have just turned in on me.

Fino Alla Fine
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Odlicna utrka.
Velike cestitke mclarenu. Koliko se ta ekipa dignula u samo sezonu i pol je nevjerojatno.
Pocetak 2023 su bili na dnu tablice, zavrsavali na 15. i 17. pozicijama da bi na kraju sezone bili u samom vrhu a sada nakon jos pola sezone imaju jasno najbolji bolid. Stvarno fantasticno postignuce cijele ekipe i jos jedan Brawn koji je u f1 postao odlican sef momcadi i napravio ogroman posao. Tiha voda rekolo bi se. Usao nekako na mala vrata a evo ga sada zakljucava prve startne redove i uzima najvise stepenice na postolju!!
Ugl, super utrka.
Velike cestitke mclarenu. Koliko se ta ekipa dignula u samo sezonu i pol je nevjerojatno.
Pocetak 2023 su bili na dnu tablice, zavrsavali na 15. i 17. pozicijama da bi na kraju sezone bili u samom vrhu a sada nakon jos pola sezone imaju jasno najbolji bolid. Stvarno fantasticno postignuce cijele ekipe i jos jedan Brawn koji je u f1 postao odlican sef momcadi i napravio ogroman posao. Tiha voda rekolo bi se. Usao nekako na mala vrata a evo ga sada zakljucava prve startne redove i uzima najvise stepenice na postolju!!
Ugl, super utrka.
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Džaba krečiš ...1883 je napisao/la: 21.07.2024., 22:46Kada za nekoga kažeš da je isključivi krivac onda nema "ali što je onaj drugi radio ili pokušavao"? Taj drugi je žrtva ovog koji je izazvao dodir, i od tog trenutka što god da se dogodi, dogodilo se zbog toga što je jedan od njih uzrok, a drugi posljedica. Uzrok i posljedica Rakiću. Uzrok i posljedica. Uvijek bilo, uvijek će biti.Explorer je napisao/la: 21.07.2024., 22:16Očito si krivo shvatio, ne traži se sukrivac ako kažem da je Max krivac, mješaš babe i žabe.1883 je napisao/la: 21.07.2024., 21:45
A sta je ovo nego traženje sukrivice tamo gje je nema?
Ne trebas meni odgovarati na ovo, odgovori sebi.
Čak i u čistim situacijama gdje je Max 100 % kriv, dobit ćeš misao tipa jeste kriv je ali Lewis ...
Nije ovo prvi put, da se razumijemo, da se za Lewisa ovdje primjenjunju dvostruki standardi.
Imao situaciju gdje je Vettel optužio Hamiltona da mu je uradio brake test. Ovdje se digla galama kao da ga je htio ubiti. Našao sam na internetu telemetriju Hamiltona i Vettela i zalijepio je na forum gdje je prikazano usporenje od cca 5kmh, dobiješ kao odgovor neke glupe teorije zavjere, kao FIA izbacila fake telemetriju, a izbrisala neku sliku što je neki user slikao. Godinu ili dvije poslije Vettel je priznao da je on kriv za pogrešnu procjenu, ali to nije promijenilo priču, nego se svako malu provuče kroz komentar kako je Hamilton prljavo brake test blabla ...
S druge strane, kad smo imali pravi brake test od strane Maxa na Lewisu, isti ti korisnici s kojima se raspravljaš, su hladno ustvrdili da nije uopšte bilo brake testa, nego je Hamilton zaspao. Ostatak koji se trudio da bude lafo neutralan je vrtio priču, jeste Max bio kriv, ali Lewis ... i opet se provuče kako je Lewis ustvari mogao i morao bolje regaovati ili čak da se namjerno zabio da bi Max dobio kaznu. Znači i kad jeste Max kriv, opet se nađe bar nešto da se prikaže kako je Lewis također kriv jer je mogao ovako ili onako. Svima je jasno da je za sex potrebno dvoje. Da je Lewis pustio gas i propustio Maxa da ga prođe, incidenta ne bi ni bilo

Evo i ova sad situacija me je podsjetila na VN Silverstone. Nije ista situacija, naravno, ali dvostruki standardi jesu isti.
U Silverstone Max je bio sa vanjske strane, Lewis je preticao sa unutrašnje. Niko nije pitao zašto je Max skrećao, kao što pitaju za Hamiltona. Valjda je tada očito bilo da se radi o zavoju, dok u Mađarskoj Lewis je mogao ići ravno u izletnu zonu i ne bi bilo kontakta.
Drugi argument prljave Hamiltonove vožnje je taj, da je Max ostavio Lewisu dovoljno prostora (bilo je cca pola metra od desnog Lewisovog točka). U Mađarskoj je Lewis ostavio kilometar prostora sa unutrašnje strane, ali junac je morao da ide bolid uz bolid.
U Silverstone se nije pitalo koliko je Max imao prostora sa svoje lijeve strane (a imao je cijelu stazu) i šta je on uradio da izbjegne udes, dok za svaki Hamiltonov incident češlja i traži bilo koji detalj koji će pokazati svu viteški prljavštinu. Doduše ove godine imamo promjene i dosta blaže komentare, pretpostavljam ima veze sa promjenom dresa.
U Silverstone Hamilton je dobio kaznu. Komentari su bili da je Hamilton u stvari nagrađen od britanske mafije koja vlada u FIA. Max u Mađarskoj prošao bez kazne, komentara naravno nema. Valjda ne odgovara narativu da se pogoduju britanski vozači.
EDIt. Hamilton u Silverstone je imao cijelo vrijeme punu kontrolu nad bolidom, a Max u Mađarskoj nije.
Eto toliko ... bit će ovih duela još ....
Zadnja izmjena: Har Kl, dana/u 22.07.2024., 09:53, ukupno mijenjano 1 put.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Prijateljstvo s timskim kolegama je precijenjenoCrashOverride je napisao/la: 21.07.2024., 21:55 S tim se nevoljko i slazem 🫣
A ni glup, ako se razumijemo.
Hocu rec da nije trenutak da budes A-hole..
Tu trebas bit pametniji sto ovaj jos nije.
Zaostajes vjecnost za Maxom, nicim do sad nisi pokaza da mozes u serijama bit bolji od njega, dobri odnosi s kolegom tesko da ce skodit u ovom stadiju...

UkratkoFrantic je napisao/la: 21.07.2024., 22:02 Jednostavno, svim tim nekim vozačima moraš nekad staviti do znanja, da ne mogu više tako.

Brzo će Italija uzvratitiCrashOverride je napisao/la: 22.07.2024., 07:26 44 pobjede ekipe down under, prestigli Italiju na sedmom mjestu all time liste