croatic f1 je napisao/la: 21.07.2024., 19:57
1883 je napisao/la: 21.07.2024., 18:47
INeposredno ispred i iza Maxa se vozi Maxovski. Jedino taj način Max razumije, jedino taj način je isprav i pred Bogom i pred narodom.
Potpis na ovo. Max je krkan na stazi i protiv njega se mora njegovim stilom.
Slažem se.
Napisah danas da je Max junac i do snosi krivicu.
Kao i da Hamdo "nije mogao odoliti da ga ne pikne".
Jače je to od njega.
Naravno, to ne vide jedino ovi iz Pravobranilaštva.
Što se mene tiče, neka ga je piknuo, brate mili.
Ne zamjerim mu, uopšte.
Žao mi što nisu oba odustali.
Ali slično je do prije nekoliko godina važilo za Hamiltona.
Doduše on nije tipičan krkan tipa Max, MS ili Senna (kao idejni začetnik i izumitelj krkanske vožnje), on je onaj suptilni, hinjavi, koji voli piknut sidepod ili gumu protivniku (pogotovo na understeeru, lagano prepustiti bolid preko nosa) te izvrtit jadnika (Massa, Rosberg, Vettel).
Eno, @perodeformero se raspisao o tome na izvještaju od trke, ljudi ga ismijavaju, lijepe mu minuse, ja se apsolutno slažem sa njim (ima nas milion, ovakvog mišljenja).
Kada mu je Rosberg pokazao zube (pa i na štetu obojice), dalo je rezultata.
Kada mu je Max pokazao zube, dalo je rezultata.
Iako je Max imao "taste his own medicine" u Silverstoneu.
Jednostavno, svim tim nekim vozačima moraš nekad staviti do znanja, da ne mogu više tako.
Kada je MS Senni prvi put pokazao zube, ovaj ga je, kao neki Baja... zvao da popričaju "po jednu", poslije trke, i to zbog nečega što je Senna X puta do tada uradio drugim vozačima.

Vjerujem da je to Švabi na jedno uho ušlo, na drugo izašlo, jer je nastavio po svome, a uopšte sumnjam da je Senna nakon toga (ipak) drugačije postupao kada bi se našao u blizini MSa (ispred / iza).
Poslije se MSu ukazao Montoya, koji je njemu rekao "E nećeš, razbojniče.....".
Pa je i MS razmišljao drugačije o Montoyi, za razliku od ovih finih DCa, Kimija, brata rođenog,.....
Leclerc je nakon Austrije 2019. i duela sa Maxom, rekao "A-ha, znači tako se trkamo" i odmah mu je pokazao zube u Silverstoneu, a kasnije i Hamiltonu u Monzi.
Nedavno sam pisao na članku o posljedicama događanja na VN Austrije.
Volio bi ja da ima više duela iz doba Senne, ranijeg dijela karijere MSa (kasnije su već počele kazne), ili duel kao što je ovaj danas, a da se ne cmizdri o kaznama i da takav duel (kao današnji) bude nešto sasvim normalno, a ne sad da mi pišemo ovakve komentare.
Ali eto, valjda je to opasno, treba misliti na sigurnost, ne može se "svašta" raditi na stazi, pa onda imaš kamaru prekršaja i kazni.
Je li ovaj što je bio van staze napravio "gaining position off the track" ili je ipak njemu napravljeno "forcing another driver off the track"....