VN Miamija 03.05.-05.05.2024.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
CrashOverride je napisao/la: 05.05.2024., 23:41 Zelim vidit reakciju Maxa kad vidi replay koliko je daleko bio od DNFa na startu 😎
slika

gudenjacica
Karting
Karting
S nama već: 4 god 9 mj
Navija za: Max, Alonso; RedBull
slika

Koji lik je ovo. :mrgreen: :mrgreen:
Don't forget to enjoy.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Tnx @Dani

Miran Max. Zna da ce bit prvak 🫣 Al ne sumnjam da ce privatno bit razgovor za Checa
Fino Alla Fine

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Kazna za Karlosa is a joke...a joke. Trka nije bila loša. SC malo promešao karte. Raduje me pobeda McLarena iako su oni "smrtni" neprijatelj. Ono što posebno raduje je tempo Ferrarija i McLarena na toploj stazi i "problemi" za RB...ide nam leto a Lec je uspeo da drži korak sa Maxom iako je imao 10 krugova starije gume. Mislim da je ovde Ferrari mogao i do pobede da su se karte malo drugačije posložile ali nema veze. Perez može od Danila da komotno preuzme nadimak Torpedo.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Je li ikome zasmetalo to sto je SC uhvatio Maxa i vozace iza njega, a Lando lagano vozio ispred?

Cinilo mi se da su tu bez obzira na sve dobili jos 10ak sekundi i da je imao i pit stop od 10-15 sekundi svejedno bi izasao ispred svih.

Iz boxa je izasao sa 10+ sekundi prednosti ako ne i vise.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Auuu, fakat :shock:
Vrlo zanimljivo

slika

slika

slika

slika

Je li ovo u redu?
Lando je prošao startno-ciljnom ravninom, ne znam gdje je tačno bio u momentu proglašenja Safeta. A i kad se objavi, Safetu treba 5-10s (lupam, ne znam) da izađe na stazu.
Maylander hvata Maxa (što @monkey reko - old habits) na početku 29. kruga, Lando je već u 5. zavoju, sa 19s prednosti, a do kraja kruga, kada je otišao je otišao u box je nabrao 31s.
Lando opet izlazi iz boxa (30. krug), Maylander i dalje ispred Maxa. :mrgreen:
Glavno pitanje je da li je Lando mogao/trebao krug prije (odlaska u box) već biti iza Maylandera.

Čisto sumnjam da niko ovo iz drugih ekipa nije primijetio, pa stoga pretpostavljam da je valjda sve u skladu sa pravilima.
Ali, ovo kad vidiš (ne zanemarujući da su Mcl i Lando bili brzi), ovo ne da je ona klasična/standardna pomoć Safeta (kad mi ovdje na forumu kažemo, "jbga, posralo ga sa Safetom", pa prošao sa 3.-4. mjesta na 1.), ovo da ga je Maylander uhvatio bi bila trka van bodova za Landa (a da nije otišao / da nije mogao otići na početku 29. kruga u box).
E sad, valjda ovi na pit wallu Mclarena bolje znaju od nas.
Sucima nešto ne vjerujem, ali puno više vjerujem drugim ekipama, pa ako nije bilo nikakve žalbe oko ovog, iskreno se nadam da je sve ok, da se ne vuku nikakvi repovi.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

KiMujash
Karting
Karting
S nama već: 5 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
Evo bas gledam na F1TV, imao je tacno 11,3 sekunde prednosti kad se desio ovaj incident, a u trenutku proglasenja SC Lando je taman prosao pored pit box ulaza to i komentatori sa F1TV su spomenuli.

Sad ne znam koja su pravila, ali ako vec Maylander nije izasao na stazu, logicno je da onda hvata P1, a ne P2. Kao sto je poslije propustio sve bolide trebao je odma tako i uraditi ili izaci na stazu nakon sto prodju.

Ne znam koliko se gubi u Pit box sa SC na stazi, mislim da bi Lando tu negdje bio sa Maxom, steta nismo vidjeli tu borbu do SC linije.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Da čudan je bio CS...ali svakako su svi dobili naredbu da preteknu SC i nameste se iza Norisa koji je svakako bio ispred.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
A Sky-evci k`o Sky-evci :rofl:
CrashOverride je napisao/la: 05.05.2024., 23:34
Mr.Spaceguy je napisao/la: 05.05.2024., 23:30 Došlo vrijeme da se i Norrisu posreći.
Ova dva sa Skya ne bi pripisali SCu ovo 🥳
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Mrgud
Karting
Karting
S nama već: 6 god 10 mj
Frantic je napisao/la: 06.05.2024., 13:27 Auuu, fakat :shock:
Vrlo zanimljivo

slika

slika

slika

slika

Je li ovo u redu?
Lando je prošao startno-ciljnom ravninom, ne znam gdje je tačno bio u momentu proglašenja Safeta. A i kad se objavi, Safetu treba 5-10s (lupam, ne znam) da izađe na stazu.
Maylander hvata Maxa (što @monkey reko - old habits) na početku 29. kruga, Lando je već u 5. zavoju, sa 19s prednosti, a do kraja kruga, kada je otišao je otišao u box je nabrao 31s.
Lando opet izlazi iz boxa (30. krug), Maylander i dalje ispred Maxa. :mrgreen:
Glavno pitanje je da li je Lando mogao/trebao krug prije (odlaska u box) već biti iza Maylandera.

Čisto sumnjam da niko ovo iz drugih ekipa nije primijetio, pa stoga pretpostavljam da je valjda sve u skladu sa pravilima.
Ali, ovo kad vidiš (ne zanemarujući da su Mcl i Lando bili brzi), ovo ne da je ona klasična/standardna pomoć Safeta (kad mi ovdje na forumu kažemo, "jbga, posralo ga sa Safetom", pa prošao sa 3.-4. mjesta na 1.), ovo da ga je Maylander uhvatio bi bila trka van bodova za Landa (a da nije otišao / da nije mogao otići na početku 29. kruga u box).
E sad, valjda ovi na pit wallu Mclarena bolje znaju od nas.
Sucima nešto ne vjerujem, ali puno više vjerujem drugim ekipama, pa ako nije bilo nikakve žalbe oko ovog, iskreno se nadam da je sve ok, da se ne vuku nikakvi repovi.
Kljuc svega je sto se SC pozicionirao između Landa i Maxa, odnosno između prvog i drugog na stazi. Kad je proglasen SC, svi su vozili manje vise jednakom brzinom, a onog trena kad su Max i ostali uhvatili SC fizički na stazi morali su se voziti iza njega, a Lando je tih pola kruga nabildao 30s prednosti, odnosno dovoljno da opet izađe prvi.

Po meni, SC bi uvijek trebao čekati prvog na stazi, na izlazu iz pit lane-a, kad prvi prođe liniju cilja (bilo na stazi bilo kroz pit lane), SC se ispaljuje na stazu.

I to bi bilo fer i jednako za sve.

Ovo jučer, želim vjerovati da je bilo nesvjesno, je baš bila voda na, u ovom slučaju, Landov mlin (pritom ne umanjujem njegovu vožnju i uspjeh, on je uzeo što mu je bilo ponuđeno).

Mrgud
Karting
Karting
I samo da još nadodam, s obzirom da je onaj čunj vrludao po stazi sigurno jedan, ako ne i dva puna kruga (da sad ne vraćam snimku), u tome je moment izlaska SC-a još i gluplji jer nije da se desio neki sudar pa instant SC, nego su oni cijelo to vrijeme valjda vijećali šta da rade, i onda naprave to da SC razdijeli vozače, umjesto da ih skupi, što je ujedno i jedna od njegovih osnovnih zadaća.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Mrgud je napisao/la: 06.05.2024., 14:04 I samo da još nadodam, s obzirom da je onaj čunj vrludao po stazi sigurno jedan, ako ne i dva puna kruga (da sad ne vraćam snimku), u tome je moment izlaska SC-a još i gluplji jer nije da se desio neki sudar pa instant SC, nego su oni cijelo to vrijeme valjda vijećali šta da rade, i onda naprave to da SC razdijeli vozače, umjesto da ih skupi, što je ujedno i jedna od njegovih osnovnih zadaća.
SC je izašao zbog Kevina i Narednika
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Mrgud
Karting
Karting
Frantic je napisao/la: 06.05.2024., 14:06
Mrgud je napisao/la: 06.05.2024., 14:04 I samo da još nadodam, s obzirom da je onaj čunj vrludao po stazi sigurno jedan, ako ne i dva puna kruga (da sad ne vraćam snimku), u tome je moment izlaska SC-a još i gluplji jer nije da se desio neki sudar pa instant SC, nego su oni cijelo to vrijeme valjda vijećali šta da rade, i onda naprave to da SC razdijeli vozače, umjesto da ih skupi, što je ujedno i jedna od njegovih osnovnih zadaća.
SC je izašao zbog Kevina i Narednika
U jbt, bravo, pomiješao sam lončiće, sinoć je bila burna sportska večer :bonk:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Lando je taman usa u 29. krug kad je proglasen SC sa 11,5 sekundi prednosti ispred Maxa
slika

Lando i SC su bili na high five udaljenosti kad je SC izasa na stazu i to mu je osiguralo prednost, da ga je uhvatio valjda sekundu ranije, bia bi iza SCa - sad ne znam kakva je procedura tu - da li mora usporit dovoljno da ga SC uhvati ili ovo sto se odigralo.
slika

Tu se vec vidi koliko je Lando pobjeda SCu dok su Max, oba Ferkana i Piastri bili iza SC i oni su jedni promasili ulaz u box u vrijeme izlaska SC jer vidimo da je Checo koji je bia iza Piastrija vec u boxu

slika

Na ovaj nacin je samo Landu dana dodatna sansa da udje u box i opet izadje ispred svih.

Da li je po pravilima, ne znam.. Da mi smrdi, smrdi :zubo:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
Maylander starto gore od Leclerca, jučer :rofl:
https://www.gpblog.com/en/news/274711/f ... appen.html
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 06.05.2024., 18:27 Maylander starto gore od Leclerca, jučer :rofl:
https://www.gpblog.com/en/news/274711/f ... appen.html
DI su sad ona dva klauna koja govore da nije do SCa :zubo:
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 05.05.2024., 22:53
Frantic je napisao/la: 05.05.2024., 22:51 Maylander naviko da Maxa uhvati na prvom mjestu :rofl:
Mene ovaj SC izbije totalno. 10 sek prednosti. Pa nam evo SC. Pa 20 odjedno. Pa odes u box i ostanes naprijed pa se makne SC jer ima krivog vozaca. Majko draga.
:chill:
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡