Red Bull Racing

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
https://twitter.com/tgruener/status/1783494391702683656

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Najtraženiji čovjek u F1. Nadam se da dolazi u Ferrari.
slika

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
senna66 je napisao/la: 25.04.2024., 17:23 Najtraženiji čovjek u F1. Nadam se da dolazi u Ferrari.
Ja se nadam ipak AM-u zbog Alonsa.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
alonso5 je napisao/la: 25.04.2024., 17:24
senna66 je napisao/la: 25.04.2024., 17:23 Najtraženiji čovjek u F1. Nadam se da dolazi u Ferrari.
Ja se nadam ipak AM-u zbog Alonsa.
Pricalo se da je Alonso nekarakteristicno brzo potpisao ovaj visegodisnji ugovor (plus pozicija u timu i nakon vozacke karijere). Ili se nesto opasno kuha ili je odlucio samo voziti po osjecaju (koji nazalost mnogo puta nije urodio uspjehom). Newey je nevjerojatno dobro brandiran da se evo po cijeloj F1 sferi prica o njegovom transferu vise nego o vozackima. S druge strane poistovjecuje se njegova prisutnost s garancijom za pobjede i uspjehe. Vrijeme ce pokazati, a u svakom slucaju sad ce biti zestoka borba izmedu vodecih timova za njega.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
https://twitter.com/NobleF1/status/1783769821991063703
As Red Bull made clear in a statement on Thursday evening, Newey’s current contract, which was signed early last year, currently commits him to working at the team until the end of 2025.

However, it is also understood that there are further contractual non-complete clauses that could prevent him joining one of Red Bull’s rivals for another 12 months beyond that – which would in theory make him unavailable to another squad until 2027.

That delay would minimise Newey’s input until the start of 2028, which is well into the next rules cycle when teams will already have been heavily committed to their next regulation challengers.
Logično.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Red Bull zvuči samouvjereno, ali ipak im je vuna:

https://racer.com/2024/04/25/red-bull-u ... ther-team/

:misli: :misli:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Vec sam spomenuo, ali Newey je nekarakteristicno veliki brand i ime za nekoga tko nije vozac ili sef momcadi. Hype oko ovih vijesti je gotovo na razini transfera top vozaca u sportu. Nisam pratio brojeve, ali vjerujem da se o Neweyu pise vise nego o Hulkenbergovom prelasku u uskoro tvornicku momcad Audija.

Ne bi me cudilo da na kraju Newey pokupi svoje kofere iz kompletne F1 scene. Vec godinama se provlacilo po medijima da mu utjecaj na razvoje F1 bolida nije stopostotni jer se uz to bavi i projektiranjem hiper automobila i cega sve ne. Povrh svega jos nista nije ni 100% potvrdeno iako sam ja misljenja da su Sky, Autosport i ekipa preveliki mediji da bi si dopustili takva slijepa nagadanja i prenosenje glasina.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Svaki potencijalni transfer Neweya iz Red Bulla jače će odjeknuti od prelaska Lewisa u Ferrari - za svakog pravog F1 navijača.
Kada je Lewis objavio da ide u Ferrari, čak su Tportal, Jutarnji i slični imali klikove na naslove - ali to neće biti isto u slučaju Neweya.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
https://twitter.com/redbullracing/status/1785595090624270397

wapi Verified
GP3
GP3
Danas se čini da je sve gotovo.
Dao je ostavku, odlazi u Ferrari, putuje u Miami zajedno s Hornerom. Davno, kad je objavljeno da Hamilton prelazi u Ferrari, Amanda Newey je likeala objavu da je vrijeme i za Adriana da dođe u Ferrari. Neweyeva djecu su odrasla, klima je bolja, može se cijelu godinu jedriti na puno pitomijem moru, ima bjanko ček i bjanko opis posla od Ferrarija....
Kad uzmem u obzir sve što zna o tome, imam novu "omiljenu teoriju (tm)" .
Horner i Newey su frendovi za razliku od Austrijanaca koji su drugi gang. S obzirom da se žena žalila na oslobađajuću "presudu" za Hornera i da su sad nekog imenovali da o tome presudi, možda se čini da će ovaj puta Horner dobiti otkaz ili možda sam otići da zaustavi skandal pa će situacija i za Neweya postati manje atraktivna.... Uglavnom, Austrijancima će ostati spaljena zemlja. Možda i projekt novog motora ne ide bajno.

Da sam Max pričao bi s McLarenom o 2026. 2025. će još RB biti dovoljno dobar da se Max u najgorem slučaju s nekim bori za naslov, ali 2026. sumnjam da će ubosti s novim motorom.

Ukratko mislim da Horner i Newey djeluju koordinirano, a ne sukobljeno.

EDIT:
Dok sam pisao ovo gore izašla je objava koja ponešto mijenja, ali ništa ključno. Odlazi iz RB F1 momčadi i bavit će se u otkaznom roku samo hypercarom koji će završiti do kraja godine i onda je početkom iduće slobodan obući crveno.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Sarma je napisao/la: 03.11.2023., 13:36 Ljudi misle da je Newey doslovno sve, ali nije to tako... kažu da je Wache mozak RB19 - naravno uz Neweya

[tweet][/tweet]
A još manje na RB20.
Newey je nevjerojatan, ali ovo je i on sam rekao, više je kao mentor bio, to je rad svih njih sjajnih inženjera, Wache, Balbo, Waterhouse, Skinner, Monaghan.... a ne samo jednog čovjeka...

Mnogi lupaju tamo po komentarima, a nemaju pojma o ovome...

Malo još o tome ⤵️

https://www.the-race.com/formula-1/mark ... l-f1-cars/

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Sarma je napisao/la: 01.05.2024., 13:48
Sarma je napisao/la: 03.11.2023., 13:36 Ljudi misle da je Newey doslovno sve, ali nije to tako... kažu da je Wache mozak RB19 - naravno uz Neweya

[tweet][/tweet]
A još manje na RB20.
Newey je nevjerojatan, ali ovo je i on sam rekao, više je kao mentor bio, to je rad svih njih sjajnih inženjera, Wache, Balbo, Waterhouse, Skinner, Monaghan.... a ne samo jednog čovjeka...

Mnogi lupaju tamo po komentarima, a nemaju pojma o ovome...

Malo još o tome ⤵️

https://www.the-race.com/formula-1/mark ... l-f1-cars/
Ma naravno da lupaju....
Prvo, vezano za datume, tj. kad će moći raditi na crvenom bolidu.
Zatim, kao da je Adrian 100% garancija za titulu.
A najjače mi je tipovanje na 8. titulu za Sir Lewisa, kao sastavljaju se Adrian i Lewis, i to još u Ferrariju, ovo, ono....
Ima brdo stvari u jednačini za Lewisa, prije nego se uopšte Leclerc stavi u jednačinu.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

pigmalion
Formula 1
Formula 1
A bome će i Verstappen dići sidro:

https://www.nacional.hr/bomba-u-f1-vers ... -ostvaren/

Ovo su za sada senzacionalistički naslovi u našim i stranim medijima..... ali biti će svega. :vozi: :vozi:

wapi Verified
GP3
GP3
Izišla je službena objava da AN prestaje raditi na F1 bolidu i da će do prestanka rada u RBu raditi na hyper caru. A onda u Q1 2025 je slobodan prijeći kamo god. Dakle najkasnije do kraja ožujka 2025 odlazi iz RBa, a umjesto vrtlarenja radi na sportskom autu. Nema nikakvih spekulacija, sve je jasno. Samo još nije jasno gdje će raditi 1.4.2025.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
I meni nije jasno odakle vecini misljenje da AN u ekipi automatski znaci sve moguce titule i to odmah prvu sezonu.
To nikako nemogu razumjeti.
To bi znacilo da je AN svaku godinu svoje karijere imao titulu , a znamo da je to daleko od istine.
slikaslika slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Ne znači sve titule, ali čovjek je genije.
Iskusan, namazan, dovoljno je da pronađe malu grešku ili rupu u pravilniku. Naravno da je imao neuspjeha, dovoljno se sjetiti McL MP4-18. Ali onda sa druge strane RB5, RB6 itd itd.
Ali opet ako dođe u Ferrari, i pronađe bilo kakvu kvaku u pravilniku FiA ima to da banuje

wapi Verified
GP3
GP3
Jer nije sve do aerodinamičara u F1, ima nešto i do motoriste. Stari Enzo je baljezgao, da o aerodinamici mora misliti onaj tko ne može napraviti dovoljno jak motor... Ako nema motora džabe ti sva genijalnost šasije i aerodinamike.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Grah0 je napisao/la:Ne znači sve titule, ali čovjek je genije.
Iskusan, namazan, dovoljno je da pronađe malu grešku ili rupu u pravilniku. Naravno da je imao neuspjeha, dovoljno se sjetiti McL MP4-18. Ali onda sa druge strane RB5, RB6 itd itd.
Ali opet ako dođe u Ferrari, i pronađe bilo kakvu kvaku u pravilniku FiA ima to da banuje slikaslika
Da je RB imao bolji motor...pa recimo da Mercedes i Ham ne bi imali ovoliko titula. RB je i u eri dominacije Mercedesa bio više nego konkurentan na low power stazama...zaključite sami.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
wapi je napisao/la: 01.05.2024., 11:20 ...
Ukratko mislim da Horner i Newey djeluju koordinirano, a ne sukobljeno.

Kad već čitaš Amandine tweetove, pročitaj one u kojima komentariše Hornerove objave.
Možda promijeniš mišljenje o koordinaciji između njih dvojice.

wapi Verified
GP3
GP3
ajde mi daj link na neki
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡