VN Saudijske Arabije 07.03.2024. - 09.03.2024.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Pogledah utrku po aerodromima, izmedju letova. Onako, standarno ne zanimljiva utrka. Najvise sam pratio Bearmana kako ide i naravno komentatore koji kasne krug za zbivanjima na stazi.
Norris jumpa start, nista. Ode se svoje startne pozicije, mislim da je izasa skroz van i opet nista - jadno ( dok ne dobijem eventualno neki novi info koji nemam )
Trazili smo vece kazne za prolazak vozaca van staze i dobili ih pod isprikom da je 5 malo jer to brzi bolid brzo nabije i opet nam ne valja jer je u pitanju Haas koji ne moze toliko profitirat ne vracanjem pozicije.
Da je bio Checo ili Max, nabili bi cenera i opet nam ne bi bilo po volji. Jbg.
KMag was robbed.
Prosle sezone smo bar imali makljazu iza Maxa, za sad toga nema u tolikoj mjere.
Idemo dalje.
Fino Alla Fine

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb

Frantic je napisao/la:Preovladava neki trend pljuvanja po Leclercu.....
Trend pljuvanja? Pretpostavljam da je to sve nežasluženo. Ipak on je jedini uzeo RB pobjedu prošle godine?
I ti, i pola foruma ste pljuvali Seba (u nekim slučajevima bespotrebno), a sada tražite izgovore ovom liku. Te je neiskusan, te je ustao na lijevu nogu, ovo ono. Kada se ukaže na idiotske pogreške iz prethodnih sezona odmah mijenjate temu. Ah da ipak je on sljedeći šampion. Jeste ali kvalifikacija.
Toliko podrške da su imali pojedini vozači Ferrarija, što od navijača, što od ekipe, Ferrari ne bi imao ovoliki post od titula.
I za kraj najveći problem "budućeg šampiona" je što mnogo zuji, a malo meda daje.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Grah0 je napisao/la:
Trend pljuvanja? Pretpostavljam da je to sve nežasluženo. Ipak on je jedini uzeo RB pobjedu prošle godine?
I ti, i pola foruma ste pljuvali Seba (u nekim slučajevima bespotrebno), a sada tražite izgovore ovom liku. Te je neiskusan, te je ustao na lijevu nogu, ovo ono. Kada se ukaže na idiotske pogreške iz prethodnih sezona odmah mijenjate temu. Ah da ipak je on sljedeći šampion. Jeste ali kvalifikacija.
Toliko podrške da su imali pojedini vozači Ferrarija, što od navijača, što od ekipe, Ferrari ne bi imao ovoliki post od titula.
I za kraj najveći problem "budućeg šampiona" je što mnogo zuji, a malo meda daje.
Gdje ćeš tako pričat pa on je Il predestinato

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
I ti, i pola foruma ste pljuvali Seba
Greška u koracima iliti fulanje cijelog fudbala.

Dakle, tema "Sebastian Vettel", stranica 89, 24.09.2019., jedan moj ogroman post, i to PRO Vettela.
Na narednim stranama iste teme, a bili smo poprilično zašli u 2020-u, još X mojih postova PRO Vettela.
Pročitaj, ako hoćeš, pa onda donosi zaključak da li sam ja pljuvao po Sebu ili ne.
Da sam ga kritikovao (pa čak se i šprdao na njegov račun), to stoji. Ali, kritikovao sam (ili se šprdao) i Kimija, Čarlija, Karlita, a naročito pit-wall stretege, mehaničare i ekipu u cjelini.

Ovdje imamo slučaj da navijač Ferrarija pljuje po Čarliju zbog nemogućnosti odbrane od evidentno bržeg Red bulla, sa otvorenim DRSom. Zatim navijač (ne znam ni ja koga, dal` Mclarena, dal` Hamiltona) piše to isto (i to kao repliku ovom prvom), uz naravno, neizbježno dodavanje, kako će Hamdo satrati Čarlija 2025. (nedavno je napisao kako Čarliju slijedi reality check). :facepalm: :rofl:

Upravo pogledah situaciju, Čarli je čak i krenuo malo zatvarati lijevu stranu. Smtram da bi i dalje tjeranje zatvaranja kompromitovalo prolazak kroz prva dva zavoja ili bi uzrokovalo izlijetanje (sjekao bi između prvog i drugog zavoja), pa bi se onda opet oplelo po njemu, jer se prekočio/fulao apex/pukao podpritiskom/ne zna limite bolida/štatijaznam..... Neko nedavno napisao kako Čarli ima problem upravo sa procjenom limita bolida (valjda ne fizičkih dimenzija bolida, već limita u smislu gripa, upravljivosti, itd....). Ovo jučer sa Perezom je bila jedna sasvim normalna procjena tipa malo sam ga zatvorio, ne ide, vidno je brži, proći će me, neću siliti, uostalom, ako me ne uzme ovaj krug, vjerovatno će slijedeći, ili onaj tamo..... Ne vidim ništa loše niti išta tragično u tome. Čovjek je prve dvije trke završio najbolje što je mogao, prvu iza 2 dominantna Red Bull bolida i timskog kolege (koji nije imao problema sa kočnicama), drugu trku iza 2 dominantna Red Bull bolida, uz bonus FLa.

Zanimljivo kako niko ne spominje Čarlijev povrat nakon lošijeg starta (kroz zavoje 2 i 3), skoro izgubljene druge pozicije (čak i prije zavoja 1, Čarli je praktično izgubio drugu poziciju).
Uostalom, i Ferrari je 10-ak krugova poslije tog Perezovog preticanja, bio brži sa otvorenim DRSom (i novim hardom) od Benza pa je Čarli pretekao Hamdu, a vidi čuda, Hamdo bio zatvorio unutrašnju stranu.
Poenta, koju god stranu zatvrao Čarli, Perez bi ga prtekao. Ne vjerujem da smo samo @Monkeyseat i ja to vidjeli (od onih koji su napisali neki komentar ovdje). Ne, nego ajmo pljuvat Leclerca. Kao onomad Vettela (a ja, još jednom, nisam bio jedan od tih).

Glede podrške, nisam siguran kome je više ekipa naštetila Sebu ili Čarliju. Ako se mene pita, mislim da je više štetovao Čarli. Samo što je Seb 2018. bio u izglednijoj prilici da se bori za naslov, pa se može steći dojam kao mu je ekipa "više naštetila". Ali eto, da budem popustljiv, reći ću da je ekipa naštetila i jednom i drugom otprilike podjednako (ali i to u "najboljem" slučaju, ako govorimo u "korist" Seba, u kontekstu ove rasprave). Podrška navijača? :misli: U kojem kontekstu je ona bitna i šta može promijeniti, glede forme bolida i taktičkih odluka u toku trke? Ne mogu pričati generalno (za čitav svijet), ali što se tiče ovog foruma, imam dojam da je Seb imao čak i veću podršku Ferrarijevih navijača od Čarlija (pričam o navijačima Ferrarija, ne pričam o navijačima Seba ili Čarlija). Moju "podršku" su imali/imaju, obojica.
Žarko me zanima reakcija javnosti (konkretno na F1Pulsu) da se Čarli nađe u situaciji Seba iz 2018. i da napravi istu stvar.... :chill:

BTW, znam da je komentar na vijest (na tekućicama) da Karlito mora na operaciju i propušta trku, kako će Čarli sada imati šanse biti bolji od kolege, pokušaj šale. Ali na žalost, samo je to i ostao, pokušaj šale. Nemoj, živ bio, ne priliči ti, nismo dječaci od 13-14 godina. :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Žarko me zanima reakcija javnosti (konkretno na F1Pulsu) da se Čarli nađe u situaciji Seba iz 2018. i da napravi istu stvar *.... :chill:
* u Njemačkoj
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Evo obrazloženja za Norrisa:

https://www.motorsport.com/f1/news/why- ... /10585807/

Transponder nije registrirao raniji start, pa nije bilo osnove za kaznu. :bonk:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Uvijek neka manjkavost sustava. Ok, propis kaze tko treba regat jump start, sve ok.
Tesko je bilo dodat nesto u vidu ako sustav zakaze a imamo smoking gun da na osnovu toga mozemo presudit.
Fino Alla Fine

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
transponder ne ume da laže! :party:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
To je kao da te 800.000 ljudi vidi da prođeš kroz crveno ali te nije vidjela kamera pa znači da nisi ni prošao.
"What a little star." May 26, 2012.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Potez utrke

https://youtu.be/6TfNR5epBqI?si=EqG07nPlL_S2lpfV

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

slikaslika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Grah0 je napisao/la: 10.03.2024., 08:43
Ti druze imas opasan problem "mržnje", ogorčenosti ili sta vec... opusti se malo, povali nešta, uradi bilo sta, samo se opusti... :lolz:

Koliko loših, neobjektivnih (da ne kazem neku grdju rijec koju tvoja razmisljanja zasluzuju) konstatacija vodjenih samo mržnjom prema Leclercu!

Reci da niko nije imao podrsku kao on je u najmanju ruku notorna glupost! Sta cemo sa Alonsom, Vettelom? Alonso koji je bio neprikosnoveni mezimac tima, za to je i doveden, ali ga je razvoj bolida sprijecio da bude prvak... Vettel takodje do dolaska mladjeg i tada evidentno brzeg vozaca... dakle, svi su oni imali podrsku tima.

Razmisljao sam da li ista vise da pisem na ove tvoje gluposti, a i od ranije si ih imao podosta... i nadam se da necu vise. Ljudi su shvatili od cega to proizilazi kad si ti u pitanju, a i jos neki pojedinci!

Sainzu svaka cast! Decko je u glavi mozda i ponajbolji na gridu. Ja bih rekao i najbolji u tom bitnom segmentu. To ga i dovodi do neke konstantnosti koju ima... Ali Carlos nema brzinu koju ima Leclerc i jos neki vozaci, ima ih, da sad ne nabrajam... a moju podrsku ce uvijek imati evidentno brži vozac!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Carlosu fali 2% brzine u odnosu na Charlesa ali ima 60% više mozga. A drugo, Leclerc nije deklasirao Seba. Posebno ne u utrkama.
"What a little star." May 26, 2012.

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Leclerc tada palio gume u 3 kruga. Ni dan danas mu race managment nije bas jaca strana. Daleko od toga da se nije popravio.
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Je li rano za otvaranje teme za VN Australije?
Da pričekamo kraj Red Bullove trakavice?
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

renato2107
GP3
GP3
pigmalion je napisao/la: 14.03.2024., 12:19 Je li rano za otvaranje teme za VN Australije?
Onda ćemo čekati VN Austina.... :rofl:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
renato2107 je napisao/la: 14.03.2024., 14:19
pigmalion je napisao/la: 14.03.2024., 12:19 Je li rano za otvaranje teme za VN Australije?
Onda ćemo čekati VN Austina.... :rofl:
Mda.......... :mrgreen:
Kad bude, neka bude, ajde da vidimo i čujemo i taj "happy end". :kokice:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Zanimljiva usporedba :shock:

Poslije utrke ona potpora za glavu u kokpitu Bearmana totalno izudarana

zelot
Formula 1
Formula 1
svaka mu cast da se nije razbio.

ne znam je li netko probao kada vozi auto glavu naginjati suprotno od zavoja. uzasan osjecaj i pregled. bas gadno.

prirodno nam je glavu nagnuti u stranu zavoja i ovo je pravo cudo da se nije razbio negdje pri takvim brzinama jer je puno teze procjeniti prostor i kolilo je mjesta ostalo jos.

Poslano sa mog motorola edge 30 koristeći Tapatalk

renato2107
GP3
GP3
Ovo je dodatno za pohvalu za uspjeh u trci :klanjam:
Dokaz koliko su vozači pripremljeni, dok već F2 vozač ima gadnih problema na brzu prilagodbu
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡