Kvizovi
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
12 - Jackie Stewart
-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 3 mj
Za one koji žele znati više: riječ je o broju krugova koje je odvezao pobjednik neke prvenstvene utrke. Verstappen je proglašen pobjednikom „utrke“ u Spa 2021, koja je trajala jedan krug. Stewart je dobio VN Njemačke 1971, skraćenu na 12 krugova. Senna je dobio prekinutu utrku u Adelaideu 1991, od samo 14 krugova, a toliko je od sredine šezdesetih do izbacivanja iz kalendara uglavnom voženo i na Nordschleifeu.
S druge strane, najviše krugova u povijesti prvenstva, 110, voženo je na VN SAD između 1963. i 1965. U sva tri navrata pobjednik je utrke bio Graham Hill.
S druge strane, najviše krugova u povijesti prvenstva, 110, voženo je na VN SAD između 1963. i 1965. U sva tri navrata pobjednik je utrke bio Graham Hill.
-
dmj
- GP3
Evo nešto posve drukčije. Zanemarimo li nekolicinu Indy vozača iz vremena kada se ta utrka bodovala za prvenstvo, tko je jedini vozač u povijesti koji ima stopostotnu statistiku završavanja u istom krugu s pobjednikom?
Dakle, nikada nije završio krug ili više iza pobjednika, odustao ili ne kvalificirao se.
Dakle, nikada nije završio krug ili više iza pobjednika, odustao ili ne kvalificirao se.
- Grah0 Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 10 mj
- Navija za: KMag, Seb
Mislim da je jedan od njih Mika, drugi možda Prost?
-
dmj
- GP3
Mala nadopuna prethodnom pitanju: može se raspravljati da bi i Dorino Serafini bio točan odgovor na ono pitanje o stopostotnom završavanju u istom krugu, no on nije završio svoj jedini nastup, nego prepustio upravljač Ascariju, koji je odvezao do kraja. Dakle, jest klasificiran kao drugi u jedinom nastupu, no efektivno ga nije završio…
Niste mi se još domislili tko je još, uz Hakkinena, višestruki prvak koji nikada nije dobio prvu utrku na nekoj novoj stazi u povijesti SP.
Niste mi se još domislili tko je još, uz Hakkinena, višestruki prvak koji nikada nije dobio prvu utrku na nekoj novoj stazi u povijesti SP.
-
dmj
- GP3
Ne očekujem da se itko ovoga uhvati, kako baš i ne vidim neki interes za pitanjima u posljednje vrijeme, ali hajde, možda koga zaintrigira ovo pokušati proguglati…
Bio je prosinac 1991. kada je poznati bivši vozač utrka, uključujući i F1, postao žrtvom otmice. 48 sati kasnije, plaćena je poveća otkupnina, a on pronađen vezan i začepljenih usta u prtljažniku svog Mercedesa, te oslobođen. Slučaj nikada nije riješen, do danas se ne zna tko su otmičari.
Četvrt stoljeća ranije, njegova veza s poznatim proizvođačem trkaćih automobila naprasno je prekinuta kada je izašao iz auta tijekom priprema za jednu brdsku utrku, izjavivši da je automobil loše pripremljen i odbio ga voziti. Umjesto toga, otišao je kući kako bi prisustvovao rođenju sina, koji će postati svjetski poznat na posve drugom polju djelatnosti.
a) Tko je oteti vozač?
b) Kojeg je proizvođača napustio zbog loše pripreme automobila?
c) Na kojoj se brdskoj utrci to dogodilo?
d) Kako se (vrlo dobar odabir!) zove njegov sin?
e) Po čemu je sin svjetski poznat?
Bio je prosinac 1991. kada je poznati bivši vozač utrka, uključujući i F1, postao žrtvom otmice. 48 sati kasnije, plaćena je poveća otkupnina, a on pronađen vezan i začepljenih usta u prtljažniku svog Mercedesa, te oslobođen. Slučaj nikada nije riješen, do danas se ne zna tko su otmičari.
Četvrt stoljeća ranije, njegova veza s poznatim proizvođačem trkaćih automobila naprasno je prekinuta kada je izašao iz auta tijekom priprema za jednu brdsku utrku, izjavivši da je automobil loše pripremljen i odbio ga voziti. Umjesto toga, otišao je kući kako bi prisustvovao rođenju sina, koji će postati svjetski poznat na posve drugom polju djelatnosti.
a) Tko je oteti vozač?
b) Kojeg je proizvođača napustio zbog loše pripreme automobila?
c) Na kojoj se brdskoj utrci to dogodilo?
d) Kako se (vrlo dobar odabir!) zove njegov sin?
e) Po čemu je sin svjetski poznat?
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Za otmicu Hansa Herrmanna sam znao (druga 2 slučaja otmice su onaj Fangiov i od Giovanne Amati, dosta prije njene kratke F1 avanture).
Ostalo sam guglao
Abarth (mislio sam da je Porsche), trka je bila ADAC Schauinsland-Rennen, sin je Dino, kompozitor/producent/programer/editor (radio je na nekim filmovima, AvP, Day after tomorrow...), radio sa destiny`s child i JLo, valjda je po tome poznat
Ostalo sam guglao
Abarth (mislio sam da je Porsche), trka je bila ADAC Schauinsland-Rennen, sin je Dino, kompozitor/producent/programer/editor (radio je na nekim filmovima, AvP, Day after tomorrow...), radio sa destiny`s child i JLo, valjda je po tome poznat
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
dmj
- GP3
Evo i nove pomoći, vječna lista vodećih momčadi po traženom parametru:
Force India 24
Virgin 18
Midland 18
Brawn GP 17
Alpine 16*
Parnelli 16
Fittipaldi 14
Venturi 14
Toro Rosso 12
Merzario 10
Stewart 9
Manor 9
Matra 8
Zakspeed 8
Eifelland March 8
*Ne bude li iznenađenja, još će ove godine preteći tri momčadi ispred sebe i izbiti na drugo mjesto vječne liste.
Force India 24
Virgin 18
Midland 18
Brawn GP 17
Alpine 16*
Parnelli 16
Fittipaldi 14
Venturi 14
Toro Rosso 12
Merzario 10
Stewart 9
Manor 9
Matra 8
Zakspeed 8
Eifelland March 8
*Ne bude li iznenađenja, još će ove godine preteći tri momčadi ispred sebe i izbiti na drugo mjesto vječne liste.