Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Kad smo kod cestovnih Ferrarija nisam ljubitelj moderne "oblosti" karoserije. Sve mora biti okruglo i kružno. Omiljeni mi je Ferrari 288 GTO, a kod Lambe definitivno Countach. Volim onaj odrezani izgled strijele koji je bio popularan kod euro sportskih automobila 1980ih, i naravno ona svjetla koja se podižu.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Frantic je napisao/la: 17.08.2023., 07:26 Uh Vlado, što se ti nalupa i nadrobi :facepalm:
Stvarno si takvog stava??
Ajde da si rekao da su postali "vic" od ekipe (kao što jesu), ali da ih je gnusno gledati, ne kontam.....
Problem Ferrarija i stručnjaka je prvenstveno lokacija (Italija) a ne neki "strah da se postane klaun".
Drugi problem je lik na čelu firme (ne Fred, već onaj dilber Elkann).
Bili su još veći vic, kada su im dolazili, redom, JT, MS, RB i RB, ali su im ipak došli.
Tada je glava bio LDM, a stari Agneli je bio u FIATu.
Što se tiče CL-a, ne znam, možda nije cvjećka, ali stavljati njega na čelo ekipe, uz potencioniranje neke odvratnosti mi je ono....., isto ne kontam.
I Ferrari nije prošlost. Bez Ferrarija Formula 1 neće izgledati ni blizu isto (neko bi bio sklon reći da bi sport propao na niske grane mal' te ne, ukinuo bi se).
RB možda ode nekad iz sporta, za Benz je ta šansa još veća,....., Ferrari, a-a, teško, vrlo teško....
Glede cestovnih auta, SUV je jedini koji je većini "svijeta" pobezveze (kao i s i ostali SUVovi, kod tih luksuznih i ultraluksuznih brandova, mada ima masa bogatih likova koji se pale na takvo nešto). Sve ostalo su prvoklasni slatkiši.... :aww:

Frantic, ti drobis o prici kako je lokacija problem. Cuj, najveci problem je zivjeti u jednoj Italiji. Daj, molim vas.

Vic su, slazemo se. Gnusno je gledati njihve akcije zadnjih, koliko godina? Kao amateri ili klauni.

Koliko su velikih prvaka sazvakali od 2008? CL nije problem, on je samo prirodan put, sjeti se samo kako je tretirao Vettela.

Znas sto, mozda je to vrijedilo prije desetak godina. Ali danas, Ferrari vise treba f1 nego ona njih.

Da malo usporim, generalno, super automobili me vise ne uzbudjuju. Svi manje-vise izgledaju isto. Dosadno. I jos hibridi uz sve to.
No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Unwoken European je napisao/la: 17.08.2023., 16:12 Kad smo kod cestovnih Ferrarija nisam ljubitelj moderne "oblosti" karoserije. Sve mora biti okruglo i kružno. Omiljeni mi je Ferrari 288 GTO, a kod Lambe definitivno Countach. Volim onaj odrezani izgled strijele koji je bio popularan kod euro sportskih automobila 1980ih, i naravno ona svjetla koja se podižu.

To.

Danas sto vidim na ulici je tako dosadno. Svi izgledaju isto. Alfa 156 pa 159 i dalje vrti krugove oko ovih koji kostaju par stotina k.
No!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ja i dalje 100% tvrdim da je lokacija (selidba u Italiju) najveći (možda i jedini) problem kod privlačenja anglosaksonskih (njih je najviše) stručnjaka.
Ok, drugačijeg si mišljenja, Bože moj, agree to disagree
A i dalje ne shvatam ove pridjeve "gnusno" i "odvratno", al' hajde....
Pa tako ni najveći hejteri Benza-Lewisa-Vuka nisu pisali za njih tokom godina dominacije.
Glede dizajna, pa volim i ja klasiku, 288, 308, 355, Testarossa, F40, u vraga, 250GTO je lutka (jbga, odoh ja sad 60 godina nazad, jel), ali nema više farova na izvlačenje i auta sa koef. otpora 0.40.
I dalje, u moru "zaobljenosti" opet su slatkiši (izuzev SUVa).
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Dozvoli mi sljedece:

Imas zenu/djevojku pa djecu, zivis u UK. I sada sljedi ponuda da radis u Italiji. Gdje te zena inace vuce na svaki godisnji. Vrhunsko maslinovo, sirevi, mortadela, vina, pizze... more, plaze... Molim te, Frantic. I onda UK sa druge strane.

To za lokaciju je izmisljena prica. Nasjeo si.

Gnusno mi je gledati takvu ekipu koja se bori za mrvice. Dobro, ja sam odrastao u MS eri, tako da. Subjektivan sam.

Sve osim pobjede je poraz.

Mi se ustvari slazemo, samo ono...

Danasnja super auta izgledaju kao los face lifting.

Jos je ostao Horacio Pagani i djelimicno Koenigsegg. A i on je krenuo sa hibridiskim pogonima. Sto je po meni zlocin.

Gledaj samo Vettela sto bunca ovih dana kako broji kilometre i karbon otisak. Ludilo. Sada skrecem sa teme, ali kontas.
No!

Frantic
Formula 1
Formula 1
Nisam ja nasjeo, već se ti varaš.
Pa Barnardu su onomad, dok je stari bio živ, otvorili office u Britaniji, kad je došao u Ferrari.
Dakle, pričamo o 1987.-88. godini.

Meni su (zadnjih 5-10 ili više, godina) mahom smiješni, nekad žalosni, u zadnje vrijeme sam i prilično ravnodušan (sa izuzetkom početka prošle sezone), ali prvi put čujem da je nekome "gnusno" ih gledati (znači, gade ti se), navijao ti za njih ili ne.....
Ljudi tako nisu govorili kontra Benza/Lewisa/Vuka

Odrastao sam za vrijeme najveće suše Ferrarija ikad u F1. I tad se govorilo kako nikad više neće uzeti titulu, pogotovo nakon što je stari odapeo, pa su ih naslagali još 14 (6+8), u 10 sezona. I da je još samo 6 trka završeno malo drugačije imali bi još 7 titula (6+1), počevši od 1997., zaključno sa 2012.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Ni ja ne razumijem zasto je toliki problem zivjeti u Italiji. Vjerojatno nisam upucen ili ima nesto sta neznam.

Mozda je kod F1 osoblja drukcije nesto.
Recimo , kod nogometasa vecinom nije problem preseljenje iz druge zemlje u Italiju sa obitelji. I to kad dolaze u raznozane klubove. A da dolaze u najtrofejniji klub svijeta nebi razmisljali niti sekunde.
Dali bas F1 populacija toliko cjepidlaci ili sta :)

Nije da bi dosli raditi u Alpha Tauri , nego u instituciju Formule 1.
slikaslika slika

Realista
Karting
Karting
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: AlonsoForever
vlado je napisao/la: 17.08.2023., 18:49 Dozvoli mi sljedece:

Imas zenu/djevojku pa djecu, zivis u UK. I sada sljedi ponuda da radis u Italiji. Gdje te zena inace vuce na svaki godisnji. Vrhunsko maslinovo, sirevi, mortadela, vina, pizze... more, plaze... Molim te, Frantic. I onda UK sa druge strane.
Mislim da nije isto otici na godisnji, biti par tjedana tamo ili zivit. Dok si na godisnjem ne moras znat talijanski. Kad se preselis, ti, zena i djeca morate nauciti jezik, sto nije jednostvano za svakog. Posebno roditelji gledaju da djeca, ako su manja, ne dozive sok selidbe.
Osobno sam se selio u drugu cetvrt u gradu dok sam bio klinac i tesko mi je palo, nisam se htio selit. Ne znas nikog, nema vise starih prijatelja, nova okolina... Prezivi se, ali nije neko najbolje iskustvo.
Sad zamisli sve to, i jos ne znas ni jezik.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
vlado je napisao/la: 17.08.2023., 17:49 Alfa 156 pa 159 i dalje vrti krugove oko ovih koji kostaju par stotina k.
slika
slika

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Loš primjer kod nogometaša. U načelu engleski nogometaši ne vole na kontinent. Slaveni odu u Njemačku, pa Englesku pa Španjolsku. Englezi su veoma zatvoreni. Tek u penziji razmišljaju o kući na jugu Španjolske. Zato sve druge firme imaju bazu u Engleskoj. Englezima je bitna komocija i njihov način života. Ostali se prilagođavaju, a Englezi žele da se njima prilagođava.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Bome ex-Yu igrači uvelike preferiraju Italiju za svoje transfere, kao i talijanski klubovi njih. Ključ su domaćinska topla atmosfera i blizina doma.
slika

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
AlkY je napisao/la: 18.08.2023., 07:58 Recimo , kod nogometasa vecinom nije problem preseljenje iz druge zemlje u Italiju sa obitelji. I to kad dolaze u raznozane klubove. A da dolaze u najtrofejniji klub svijeta nebi razmisljali niti sekunde.
Gle, F1 inženjeri za razliku od nogometaša uglavnom nisu oženjeni šupljoglavim manekenkama nego ženama koje možda imaju svoje karijere i koje ih također moraju premjestiti negdje drugdje. To nije uvijek jednostavno jer nemaju svi poslove koji se mogu raditi od bilo kuda.

Frantic
Formula 1
Formula 1
F1 inženjeri za razliku od nogometaša uglavnom nisu oženjeni šupljoglavim manekenkama nego ženama koje možda imaju svoje karijere i koje ih također moraju premjestiti negdje drugdje.
:klanjam: :rofl:
:thumbs:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 19.08.2023., 18:52
F1 inženjeri za razliku od nogometaša uglavnom nisu oženjeni šupljoglavim manekenkama nego ženama koje možda imaju svoje karijere i koje ih također moraju premjestiti negdje drugdje.
:klanjam: :rofl:
:thumbs:
Ovaj post nema veze sa vezom.

Predrasude prskaju iz njega.
No!

AlkY
Formula 1
Formula 1
wapi je napisao/la: 19.08.2023., 11:40
AlkY je napisao/la: 18.08.2023., 07:58 Recimo , kod nogometasa vecinom nije problem preseljenje iz druge zemlje u Italiju sa obitelji. I to kad dolaze u raznozane klubove. A da dolaze u najtrofejniji klub svijeta nebi razmisljali niti sekunde.
Gle, F1 inženjeri za razliku od nogometaša uglavnom nisu oženjeni šupljoglavim manekenkama nego ženama koje možda imaju svoje karijere i koje ih također moraju premjestiti negdje drugdje. To nije uvijek jednostavno jer nemaju svi poslove koji se mogu raditi od bilo kuda.
Ma to je istina.
Ali sad je tu pitanje svega i svacega. Treba dublje ulaziti u zivot svake osobe , o cemu mi pojma nemamo. Privatne stvari , osobna razmisljanja itd.
Ali misljenja sam , ako je nekome Ferrari institucija , pojam F1 , vrh F1 , sve sta u F1 mozete pozeljeti , zivotni san biti dio Ferrarija. Onda ce ostatak obitelji se malo zrtvovati , neke druge stvari cete ostaviti po strani jer ipak idete biti dio Ferrarija.
Ali ocito "najvece mange" u F1 ne misle bas tako , da bi pola zivota dali samo da budu u Ferrariju.

Ako ti ljudi gledaju to cisto poslovno , onda je apsolutno razlog zivot u Italiji.
Tko to gleda osobno , i kome je to zivotna zelja onda zivot u Italiji nesmije biti i nije razlog da se to ne dogodi.
slikaslika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
@Alky - kad kazes ako je nekome Ferrari institucija mozes li malo vise obrazloziti? Ime i prezime? Na koga se referiras? Tebi je institucija? Marku Markovicu? Jozi Beslicu?
Poznato je da je Ferrari nekoliko puta pokusavao dovesti Adriana Neweya i svaki puta bez uspjeha. Razlozi koji su bili navedeni od strane Neweya, ali Ferrarijevih glavesina su: zeli da mu djeca idu u britanske skole, voli okruzenje u RB-u. Onda jedan od razloga je bio da je ozbiljno razmisljao da potpise za Ferrari, ali citava vijest je izasla po talijanskim medijima i shvatio je koliko su ovi neozbiljni.
Mozda je Neweyju Ferrari povijesna institucija, ali to su i McLaren i Williams i Sauber. Ono sto je cinjenica je da je ovaj covjek institucija u RB-u i F1 i ima sve i dobio je sve sto je trazio, mozda i vise od toga. Jedan od komentara je bio: zena te vuce na godisnji u Italiju, imas sve sunce, plaze, vina, mortadele itd. Vrlo prozirno gledanje na stvari. Ocigledno ne znate anglo-saksonce.
Vecina njih kupuje kuce, apartmane i vile kad su na zalasku karijere ili idu u mirovinu. Obicno gledaju Spanjolsku i Francusku rivijeru. Vecina sitne raje ode negdje na mediteran, uzivaju 10 dana i vrate se nazad na otok i komentiraju kako im je dolje vruce. Njima je heat wave sve iznad 24-25 stupnjeva.
Ovi bogati idu na prestizna britanska sveucilista (ne talijanska, spanjolska). Gro tehnoloskih/inzenjerskih firmi se nalazi u britaniji.
Tu je naravno i pitanje jezika. Britanci su uzasno lijeni za nauciti bilo koji strani jezik. Eventualno prvi strani jezik koji uce tokom skolovanje je francuski.
A sto se samog Ferrarija tice. Tektonske promjene se trebaju dogoditi da bi poceo privlaciti top inzenjere. Neki od njih su i radili za Ferrari kao npr Aldo Costa ili James Allison pa su ipak negdje drugdje ostvarili znacajne uspjehe (ako iskljucimo Schumi eru ranih 2000tih). Danas top momcadi mogu financijski parirati Ferrariju bez ikakvih problema, tako da vise nije ni do novaca. Takodjer budget cap sprjecava "arapski" stil privlacenja potencijalne klijentele. Tako da igranje na kartu institucije vise ne prolazi. Najbolji primjer su Hamilton, Verstappen i Vettel. Nitko od njih nije dosao voziti za Ferrari dok osvajaju naslove sa najboljim momcadima u svom zenitu karijere.

AlkY
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 20.08.2023., 10:26 @Alky - kad kazes ako je nekome Ferrari institucija mozes li malo vise obrazloziti? Ime i prezime? Na koga se referiras? Tebi je institucija? Marku Markovicu? Jozi Beslicu?
Nisam se referirao na nikoga individualno. Nego je netko ranije napisao komentar tipa "Da svi znaju sta je Ferrari u F1 i da samo to ime Ferrari bi trebalo biti dovoljno da se privuku najbolji/najvjestiji/najsposobniji ljudi sporta."
Tako dolazimo do sljedece tvoje recenice , koja je , izgleda apsolutna istina.
Iceman je napisao/la: 20.08.2023., 10:26 Tako da igranje na kartu institucije vise ne prolazi.
To je takoder ocito tocno.
Jer ako nekome zivotna ljubav Ferrari , progutao bi neka g**na i dosao zivjeti u Italiju , jer ce ipak raditi tamo gdje je oduvijek htio.
Ali evidentno toga vise nema.
slikaslika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
AlkY je napisao/la: 20.08.2023., 10:49
Iceman je napisao/la: 20.08.2023., 10:26 @Alky - kad kazes ako je nekome Ferrari institucija mozes li malo vise obrazloziti? Ime i prezime? Na koga se referiras? Tebi je institucija? Marku Markovicu? Jozi Beslicu?
Nisam se referirao na nikoga individualno. Nego je netko ranije napisao komentar tipa "Da svi znaju sta je Ferrari u F1 i da samo to ime Ferrari bi trebalo biti dovoljno da se privuku najbolji/najvjestiji/najsposobniji ljudi sporta."
Tako dolazimo do sljedece tvoje recenice , koja je , izgleda apsolutna istina.
Iceman je napisao/la: 20.08.2023., 10:26 Tako da igranje na kartu institucije vise ne prolazi.
To je takoder ocito tocno.
Jer ako nekome zivotna ljubav Ferrari , progutao bi neka g**na i dosao zivjeti u Italiju , jer ce ipak raditi tamo gdje je oduvijek htio.
Ali evidentno toga vise nema.
Ti pouzdano znas da je Jean Todtu ili Ross Brawnu zivotna zelja bila raditi za Ferrari? Mozda je njima dovoljna motivacija bila replicirati ono sto su napravili u Bennetonu jer eto tada Williams je bio u opadanju, u Mclarenu je bio Dennis i Newey, a poziv Ferrarija se tesko mogao odbiti. Plus naravno zov novca.
Jedina osoba u bliskoj proslosti koja je javno pokazivala opcinjenost Ferrarijem je bio Vettel, nitko prije i nitko nakon njega.
Kakti 25 novih inzinjera od nekuda dolazi raditi za Ferrari. Kakti jedino jako ime za koje ja pak nisam cuo je neki Serra iz Mercedesa. Dal njih motivira CV i novac ili svi redom dolaze raditi u Italiju jer su spremni gutati govna samo da rade za instituciju? Ako je ovo drugo stvarno “mogu zamisliti” recimo 25 britanskih inzinjera koji dolaze raditi u Italiju zbog opcinjenosti Ferrarijem

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Mislim da je jedino Newey imao muda da kaže Ferrariju ne. Ili možda ih nije imao da prihvati vruć krompir!? Ko će ga znati... Ferrari dovodi dosta inženjera iz drugih timova, tako da lokacija nije baš upitna.

U F1, jedinom timu kojem sve ide od ruke jeste Red Bull, a u RB-u je - ko? Opet Newey.

Jednostavno Ferrariju treba iskustvo, a jedina zlatna koka je u RB-u koja ne želi da ide nikud.

Kad se sve sabere i oduzme, selidba Ferrarija u Britaniju bi koštala bogatstvo, a najviše to bi bio šutanj u muda Italijanskoj tradiciji. Jednostavno Ferrari, kao i svi ostali drugi timovi neka se mole da Newey ubrza proces starenja...
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

AlkY
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 20.08.2023., 14:12 Ti pouzdano znas da je Jean Todtu ili Ross Brawnu zivotna zelja bila raditi za Ferrari?
Ponavljam na nikoga individualno nisam mislio.
Ali eto , ti si rekao da spomenuti vjerojatno nisu dosli u Italiju zbog opcinjenosti Ferrarijem.
Znaci njima nije bio problem presljenje u Italju. Znaci postoje razne motivacije da se dode zivjeti u Italiju. Novac , zelja za uspjehom s Ferrarijem , zelja za opcenito biti dijelom Ferrarija. Znaci moze se. Nije preseljenje u Italiju glavni i ogoroman problem svima.
A o tome ja cijelo vrijeme pricam , da preseljenje u Italiju sigurno nije glavni razlog zasto ljudi ne dolaze u Ferrari , kako je ovdje spominjano kao glavni razlog.
slikaslika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡