Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
FernandoMclaren je napisao/la: 03.07.2023., 22:10 Prošle godine je imao 11 postolja, a 2019. 10

Meni nije jasno o čemu tu raspravljate i koji bi vozač s trenutnog grida napravio bolji posao od Leclerca i bio dobar zalog za budućnost. Ima prostora za napredak ali ovakvom Red Bullu nitko ne može prići. Može bilo koji vozač tu doći i na glavu se okrenuti ali dok se ekipa iznutra ne posloži i ne napravi bolid sposoban za borbu ništa od toga. A ovogodišnji sigurno nije ni blizu. Na momente je tek drugi najbolji.
Sainz?? :mrgreen:
Trenutno izgleda malo bolje.
Ali, načelno, slažem se.
Daj im TOP bolid, Čarli dobija međusobni duel.
A i mlađi je 3 godine.
Ferrari je napisao/la: 04.07.2023., 00:44 ......
Pa...to je moja poanta. Taj bolid iz 2019. je usporedno bio značajno lošiji od onoga iz 2022.

Na kraju krajeva to su arbitrarne brojke, ima 5 pobjeda od valjda 20 PP-ova i to nikako nije dobra statistika.

Može li itko pouzdano kazati da je Leclerc od 2019. napredovao do danas?

Za prvo se ne bi baš složio.
U smislu da je SF90 značajno lošiji od F1-75.
Da, overall kroz sezonu bi dao prednost F1-75, ali nije to neka prednost.
F1-75 je izgledao odlično prvu trećinu sezone, pa čak i do polovine, ali do kraja sezone ne da je daleko zaostao za RB18, već ga je čak i W13 stigao/prestigao.
SF90 je nakon ljetnje pauze (od Belgije) izgledao vrlo dobro/odlično, da budem iskren, izgledao mi je opasniji po konkurenciju nego F1-75.
Uglavnom, 2019. Čarli je završio 4. na kraju, prošle godine 2., što mi je nekako u "skladu sa bolidima".

Njegov ratio pobjeda/pp (5/19) meni više govori da je odličan u jednom krugu (kao što sam nekoliko puta napisao, trenutno najbolji na gridu u jednom kregu i jedan od najboljih ikad). Evo, čak i u proteklom vikendu, kada je timski kolega, realno, bio bolji, uspio je, na GLAVNIM kvalama, izvući krug ispred timskog kolege.
Da, neki će reći, izgubio je PP u zadnja 2 zavoja, imao je korekcije, itd....
Ja ću opet reći da RB ide kao po tračnicama, dok Ferrari ne ide.
I kada smo kod tog ratia pobjeda/pp, ajmo redom: Bahrein 2019 (motor počeo štucati dok je vodio), Španija 2022. (turbo, dok je vodio) i Monako 2022. (ne moram ni spominjati), dakle, "3" pobjede (bilo bi 8/19). Nije nešto, ali opet bolje od 5/19.
Dalje, Meksiko 2019. (gume, strategija i odličan Benz), Baku 2021. (valjda je svima jasno, da tada nije imao šanse sa Lewisom, Maxom, a ubrzo i Checom na grbači), Italija i Singapur 2022., Baku 2023. (sve prejak RB), dakle još 5 PPa.
I onda dođemo na 6 trka gdje Čarli svojom vožnjom (ili svojom greškom) nije pretvorio PP u pobjedu (Austrija 2019., Singapur 2019., Rusija 2019., Monako 2021., Miami 2022. i Francuska 2022., a i za neke od tih trka bi se dalo diskutovati - npr. Rusija 2019., Miami 2022. - otresao bi ga Max kad-tad, kao i u Francuskoj, samo što je Čarli izletio pod pritiskom Maxa, pa to izgleda još ružnije).

O Čarlijevom napretku možemo pričati kada ("ponovo") dobije TOP bolid.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Scuderia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Miami 2022 i Rusija 2019 nisu leclercove greške. U miamiu je verstappen protutnjao kraj njega kao brzi vlak i općenito se cijelu utrku jasno vidjelo da je rb vidljivo brži. Tek su mali problemi maxa sa zagrijavanjem guma nakon sc-a stvorili iluziju da ferrari tu nešto može napraviti, ali je max nakon par krugova opet počeo bježati.
Rusija 2019 se pogotovo ne može leclercovoj vožnji pripisati, s obzirom da bi vjerojatno pobijedio da nije bilo sc-a u najgorem trenutku. Tako da po meni te utrke uopće nisu otvorene za diskusiju.

Frantic
Formula 1
Formula 1
@Scuderia
Pa i ja sam napomenuo, između ostalog za Rusiju 2019. i Miami prošle godine.
Ne znam samo kako si uspio zaključiti da ja smatram da su te 2 trke Leclercove greške. :neznam: :mrgreen:
Još sam i dodao da je Maxovo preticanje Čarlija u Miamiju bilo samo pitanje vremena.
A pod "otvorene za diskusiju" sam msilio više da bi neko mogao reći kako su te 2 trke loše Čarlijeve vožnje, a onda se može kontrirati sa Safetom u Rusiji (opet, ne znam kako bi se proveo bez DRSa sa 2 Benza na grbači, čak i da ga nije zajebao Safet, i da, Vettel je iskoristio zavjetrinu na startu i vodio 20 i kusur krugova) i 20-30 km/h većom brzinom RBa na pravcu u Miamiju sa DRSom.
U pruncipu, slažemo se.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Scuderia
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Ma da slažemo se u principu.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
FernandoMclaren je napisao/la: 03.07.2023., 22:10 Prošle godine je imao 11 postolja, a 2019. 10

Meni nije jasno o čemu tu raspravljate i koji bi vozač s trenutnog grida napravio bolji posao od Leclerca i bio dobar zalog za budućnost. Ima prostora za napredak ali ovakvom Red Bullu nitko ne može prići. Može bilo koji vozač tu doći i na glavu se okrenuti ali dok se ekipa iznutra ne posloži i ne napravi bolid sposoban za borbu ništa od toga. A ovogodišnji sigurno nije ni blizu. Na momente je tek drugi najbolji.
Verstappen/Hamilton/Alonso bi više izvlačili iz ovakvog Ferrarija od Leclerca, to su činjenice i realnost, ali naravno da ne bi pobjeđivali, nego bi sveukupno odradili bolji posao....

Za budućnost se slažem, trenutno bolje nema, jer je Max zauzet, Lewis i Nando ipak stari... Lando mi je na li la...

Generalno vozači NISU problem.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ne bi složio @Sarma
Možda Max, za ovu dvojicu staraca ne znam.....
Znali su oni itekako kmečat kad ne štima.
Doduše, Ferdo je to tokom godina prilično pregrmio, prošao je sito i rešeto i vjerovatno je odrvenio na sve to.
Hamdo još nije, mislim lik kmeči na TR kako je auto loš i "neće da skreće" :facepalm:
Pa mu na kraju šef između redova mora reći "Lewis, ne seri i vozi!".
Njega bi prvog isključio iz računice, jer tokom svih godina se moglo vidjeti kakav je kad bolid baš "ne štima".

A sve i da je tako, ne vidim to kao nikakvu lošu/poražavajuću činjenicu za Leca.
Max se čeličio godinama i sad ima 2 titule, na putu je treća.
Starci imaju po 300+ trka (Ferdo najviše ikad), 7+2 titule, plus još (zajedno) 7 borbi za titulu
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Ma slažem se...
Ja nigdje ne serem protiv vozača jer oni NISU problem, barem od onih većih, ali bilo je već par pitanja poput @Nandovog koji bi vozač bolji posao odradio u Ferrariju od Charlesa?!
Samo sam mišljenja da bi taj trojac odradio, pogotovo Max...
Ali to ne znači da bih ta dva starca zamijenio za Charlesa, to nema smisla...

Frantic
Formula 1
Formula 1
Pretpostavljam i da je sam @Nando isključio taj trojac iz računice, jer je Max "zauzet", a ova dvojica su "starci".
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Moguće :mrgreen:
Brate i sam znaš šta je problem... razvoj kroz sezonu, zid, strategija itd... a svi VRH inženjeri su nas odbili, očito zaista nitko ne želi iz UK u Italiju...
Wache, Balbo, Monaghan, kaže Marko da je i Horner bio blizu Ferrarija pa ih koštao par milijuna više, vjerojatno su i oni iskoristili situaciju pa izmuzli više para od RB...

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Frantic je napisao/la: 04.07.2023., 15:15 Pretpostavljam i da je sam @Nando isključio taj trojac iz računice, jer je Max "zauzet", a ova dvojica su "starci".
Zato sam i napisao ovaj dio zalog za budućnost. Max će vjerojatno još dugo ako ne i do kraja karijere bit u RB, a za "starce" sumnjam da će biti tu duže od 2, maksimalno 3 sezone.

Ferrari se prvenstveno kao ekipa iznutra mora posložiti, od slaganja i razvijanja bolida, strategija, inženjera...
Ja bih krenuo sa Lecovim inženjerom prvim jer svako malo nešto izvede. Ne javlja mu za propuštanje bolida u kvalama, u Saudijskoj Arabiji je isto nešto bilo itd.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Naravno.
Jbga, vidjećemo koliko je Fred vješt. :kokice:
Barem Dirka Digglera nećemo više gledati. :chill:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Je vas lijepo citat kako se slazete i sve :kokice:
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 04.07.2023., 17:04 Je vas lijepo citat kako se slazete i sve :kokice:
Lewis, the car is bad, we know,...., please drive it! :zubo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Ja ne mogu da vjerujem da pojedinci i dalje misle da su Hamilton, a naročito Alonso trenutno brži vozači od Charlesa! :lolz: toliko Alonso još uvijek tece venama!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

nelinjo
Formula 2
Formula 2
I mora se napokon priznati da je Ferrari napravio iskorak s nadogradnjama i da je realno prestigao Aston i Merc koji su takodje imali svoja poboljsanja... vec dvije trke Ferrari je realno brži bolid od oba konkurenta! Red Bull je još koplje iznad... ali ako su zaista shvatili kojim putem treba ići naprijed, mislim da ni RB do kraja sezone nije nedostizan, ili bar na desetinku da se pridje...

što se tiče vozaca, a naročito Charlsa... bilo bi još trostrukih preskakanja šampiona za trku, kao u Austriji ili Bahrainu prošle sezone, samo mu dajte jednak ili bolji bolid! Sa ovakvom kantom nije lako ni doći do cilja, a kamo li pobjediti... :lolz:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
nelinjo je napisao/la: 05.07.2023., 14:54 Ja ne mogu da vjerujem da pojedinci i dalje misle da su Hamilton, a naročito Alonso trenutno brži vozači od Charlesa! :lolz: toliko Alonso još uvijek tece venama!
Kakav je Charles mentalno i da uspije bit brzi u istom bolidu u kvalama ne bi mogao drzati tempo Lewisa i Fernanda na utrci :chill:
slikaslika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Lako je odrzavati gume kad bolid radi kako treba! Necu se vracati na primjere ima ih tonu! A ta farsa da neko bolje cuva gume, neko slabije je obicna smijurija! Kada bolid "cuva" gume, cuva ih i vozac! Sve ostalo je laprdanje.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Nije samo stvar u gumama nego i u konzistentnosti iz kruga u krug i voznji pod pritiskom, a tu je Charles za koplje iza Lewisa, Fernanda i Maxa htjeli vi to Charlijevi navijaci priznat ili ne, sto naravno ne iskljucuje mogucnost da lik kad dobije bolid se sastavi sam sa sobom i nakon par pobjeda stekne samopouzdanje, potencijal sigurno ima.
slikaslika

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Ferrari mora tražiti inženjere koji nisu oženjeni i koji nemaju djecu.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡