Sainz??FernandoMclaren je napisao/la: 03.07.2023., 22:10 Prošle godine je imao 11 postolja, a 2019. 10
Meni nije jasno o čemu tu raspravljate i koji bi vozač s trenutnog grida napravio bolji posao od Leclerca i bio dobar zalog za budućnost. Ima prostora za napredak ali ovakvom Red Bullu nitko ne može prići. Može bilo koji vozač tu doći i na glavu se okrenuti ali dok se ekipa iznutra ne posloži i ne napravi bolid sposoban za borbu ništa od toga. A ovogodišnji sigurno nije ni blizu. Na momente je tek drugi najbolji.

Trenutno izgleda malo bolje.
Ali, načelno, slažem se.
Daj im TOP bolid, Čarli dobija međusobni duel.
A i mlađi je 3 godine.
Ferrari je napisao/la: 04.07.2023., 00:44 ......
Pa...to je moja poanta. Taj bolid iz 2019. je usporedno bio značajno lošiji od onoga iz 2022.
Na kraju krajeva to su arbitrarne brojke, ima 5 pobjeda od valjda 20 PP-ova i to nikako nije dobra statistika.
Može li itko pouzdano kazati da je Leclerc od 2019. napredovao do danas?
Za prvo se ne bi baš složio.
U smislu da je SF90 značajno lošiji od F1-75.
Da, overall kroz sezonu bi dao prednost F1-75, ali nije to neka prednost.
F1-75 je izgledao odlično prvu trećinu sezone, pa čak i do polovine, ali do kraja sezone ne da je daleko zaostao za RB18, već ga je čak i W13 stigao/prestigao.
SF90 je nakon ljetnje pauze (od Belgije) izgledao vrlo dobro/odlično, da budem iskren, izgledao mi je opasniji po konkurenciju nego F1-75.
Uglavnom, 2019. Čarli je završio 4. na kraju, prošle godine 2., što mi je nekako u "skladu sa bolidima".
Njegov ratio pobjeda/pp (5/19) meni više govori da je odličan u jednom krugu (kao što sam nekoliko puta napisao, trenutno najbolji na gridu u jednom kregu i jedan od najboljih ikad). Evo, čak i u proteklom vikendu, kada je timski kolega, realno, bio bolji, uspio je, na GLAVNIM kvalama, izvući krug ispred timskog kolege.
Da, neki će reći, izgubio je PP u zadnja 2 zavoja, imao je korekcije, itd....
Ja ću opet reći da RB ide kao po tračnicama, dok Ferrari ne ide.
I kada smo kod tog ratia pobjeda/pp, ajmo redom: Bahrein 2019 (motor počeo štucati dok je vodio), Španija 2022. (turbo, dok je vodio) i Monako 2022. (ne moram ni spominjati), dakle, "3" pobjede (bilo bi 8/19). Nije nešto, ali opet bolje od 5/19.
Dalje, Meksiko 2019. (gume, strategija i odličan Benz), Baku 2021. (valjda je svima jasno, da tada nije imao šanse sa Lewisom, Maxom, a ubrzo i Checom na grbači), Italija i Singapur 2022., Baku 2023. (sve prejak RB), dakle još 5 PPa.
I onda dođemo na 6 trka gdje Čarli svojom vožnjom (ili svojom greškom) nije pretvorio PP u pobjedu (Austrija 2019., Singapur 2019., Rusija 2019., Monako 2021., Miami 2022. i Francuska 2022., a i za neke od tih trka bi se dalo diskutovati - npr. Rusija 2019., Miami 2022. - otresao bi ga Max kad-tad, kao i u Francuskoj, samo što je Čarli izletio pod pritiskom Maxa, pa to izgleda još ružnije).
O Čarlijevom napretku možemo pričati kada ("ponovo") dobije TOP bolid.