Mercedes
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
1 1 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA RBPT 61 16:24:44 1:16.330 219.641
2 11 Sergio Perez RED BULL RACING HONDA RBPT 52 16:13:37 1:16.666 218.678
3 44 Lewis Hamilton MERCEDES 62 16:26:20 1:16.676 218.649
4 4 Lando Norris MCLAREN MERCEDES 55 16:18:32 1:17.182 217.216
5 63 George Russell MERCEDES 48 16:08:14 1:17.875 215.283
Čini se da je Hamilton ovdje bio prilično konkurentan. Ima u tom bolidu još toga za ponuditi.
2 11 Sergio Perez RED BULL RACING HONDA RBPT 52 16:13:37 1:16.666 218.678
3 44 Lewis Hamilton MERCEDES 62 16:26:20 1:16.676 218.649
4 4 Lando Norris MCLAREN MERCEDES 55 16:18:32 1:17.182 217.216
5 63 George Russell MERCEDES 48 16:08:14 1:17.875 215.283
Čini se da je Hamilton ovdje bio prilično konkurentan. Ima u tom bolidu još toga za ponuditi.

- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Toto Wolf najavljuje još dvije nadogradnje prije pauze.
https://www.motorsport.com/f1/news/merc ... /10485427/
https://www.motorsport.com/f1/news/merc ... /10485427/
- Unwoken European
- Karting
- S nama već: 2 god 10 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Izgleda da Mercedes štedi na hrani i piću da ne probiju budžet.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
A u pm. Zapeo Leclerc u Ferrariju. Nema Lewisa u crvenom. 
Fino Alla Fine
- Unwoken European
- Karting
- S nama već: 2 god 10 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Otužna vijest. Toliko je Lewis pričao da neće u "tim" godina biti u F1, ali nije ispunio obećanje. Kako mi je žao Alonsa što će morati uskoro otići, toliko bih htio da je Lewis otišao u penziju prije 3-4 godine. Što prije ode, to bolje.
- 1883
- Karting
- S nama već: 9 god 5 mj
Ja sam očekivao da će Lujo otići u Ferrari a nadao se da će ostati s Benzom. Cijeli život vozi trokraku zvijezdu, sve je osvojio s njima i jedinstven je po tom pitanju. Raduje me najviše od svega to što opet vozi na svom nivou i što se vratio nakon mentalnog potonuća u AB 2021.
O bolidu i tehničkom odjelu unutar ekipe još uvijek neću ništa govoriti, za nadati se je boljem iduće sezone.
Doći će i Leclercovo vrijeme od 2026. na dalje u Benzu. Još je mlad.
A mali George neka šuti i ponešto još nauči u naredne dvije godine. On i Leclerc (nadam se) će biti vrhunska vozačka postava, siguran sam u to. Kako nam je povijest pokazala, imati vrhunske vozače u ekipi prioritet je broj 1, a na šefovima je da to hendlaju. Meni Bottas ionako nikad nije pristajao uz Mercedes.
O bolidu i tehničkom odjelu unutar ekipe još uvijek neću ništa govoriti, za nadati se je boljem iduće sezone.
Doći će i Leclercovo vrijeme od 2026. na dalje u Benzu. Još je mlad.
A mali George neka šuti i ponešto još nauči u naredne dvije godine. On i Leclerc (nadam se) će biti vrhunska vozačka postava, siguran sam u to. Kako nam je povijest pokazala, imati vrhunske vozače u ekipi prioritet je broj 1, a na šefovima je da to hendlaju. Meni Bottas ionako nikad nije pristajao uz Mercedes.
-
Har Kl
- Formula 1
Nisam nikad Lewisa vidio u Ferrariju. Očekivao sam da će ugovor biti potpisan već u Silverstone.
A i da je otišao u Ferrari sumnjam da bi otišao na Leclerc-ovo mjesto. Mislim da su u Ferrariju htjeli upariti Leclerca sa Hamiltonom.
Što se tiče Georga, bezveze mi ga braniti s obzirom na stanje na tabeli, ali nije sve bilo do njega. Dosta bodova je prosuto zahvaljujući lošim odlukama Mercedesovog pitwalla. Nekoliko puta sam zaustio da kažem postali smo isto Ferrari, ali Ferrari onda odluči da podigne letvicu pa se ugrizem za jezik
Doći će Russell na svoje, kao i Leclerc čim (ako) se bolidi poslože. Kako ja gledam na vozače Russell, Leclerc i Piastri (uz veliko ako nastavi ovako) su jedini koji se mogu boriti Maxom u sličnim uslovima. Naravno govorim o mlađim generacijama, ne o Hamiltonu i Alonsu čije su karijere u zalasku.
A i da je otišao u Ferrari sumnjam da bi otišao na Leclerc-ovo mjesto. Mislim da su u Ferrariju htjeli upariti Leclerca sa Hamiltonom.
Što se tiče Georga, bezveze mi ga braniti s obzirom na stanje na tabeli, ali nije sve bilo do njega. Dosta bodova je prosuto zahvaljujući lošim odlukama Mercedesovog pitwalla. Nekoliko puta sam zaustio da kažem postali smo isto Ferrari, ali Ferrari onda odluči da podigne letvicu pa se ugrizem za jezik
Doći će Russell na svoje, kao i Leclerc čim (ako) se bolidi poslože. Kako ja gledam na vozače Russell, Leclerc i Piastri (uz veliko ako nastavi ovako) su jedini koji se mogu boriti Maxom u sličnim uslovima. Naravno govorim o mlađim generacijama, ne o Hamiltonu i Alonsu čije su karijere u zalasku.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Nisam ga ni ja vidio u Ferrariju. Bilo bi to mnogo cudno, mixed feelings rekli bi.
@Har
Ne ubrajas u to Landa?
A neda se Ferrari, taman kad mislis da si ih prokuzio....
@Har
Ne ubrajas u to Landa?
A neda se Ferrari, taman kad mislis da si ih prokuzio....
Fino Alla Fine
-
Har Kl
- Formula 1
Da, u Ferrari je poseban
Vidim ni tebi đavo ne da mira pa si ih odlučio progurati u Monzi
Što se tiče Landa, one sezone kad su on i Russell zajedno vozili F2, Russell ga je sašio sa skoro 80 poena. A tu se ne možeš baš vaditi na bolid. Lando nije izdominirao svog kolegu, dok je Russell baš unakazio svog.
Šta ja znam ... Liči mi na Sainza, solidan vozač, ali mu fali ona iskra da bude ajkula u trenutku kad to treba. Ono nešto malo pa da bude TOP.
Ne bi mi bilo mrsko da pogriješim ni za njega ni za Sainza, ali takvog sam dojma.

Vidim ni tebi đavo ne da mira pa si ih odlučio progurati u Monzi
Što se tiče Landa, one sezone kad su on i Russell zajedno vozili F2, Russell ga je sašio sa skoro 80 poena. A tu se ne možeš baš vaditi na bolid. Lando nije izdominirao svog kolegu, dok je Russell baš unakazio svog.
Šta ja znam ... Liči mi na Sainza, solidan vozač, ali mu fali ona iskra da bude ajkula u trenutku kad to treba. Ono nešto malo pa da bude TOP.
Ne bi mi bilo mrsko da pogriješim ni za njega ni za Sainza, ali takvog sam dojma.
-
Har Kl
- Formula 1
Izgleda da sam žestoko se ogriješio o Volwesa. Nekako mi je bilo drago kad je otišao u Williams. Očekivao sam napredak u taktičkim odlukama, kad ono još gore ...
Znači prije VSC imaju vozača na 2. mjestu i oni odlučuju obojicu da zovnu u box po novi set mediuma. Za Hamiltona razumijem. On je imao samo Leclerca preteći koji mu nije bio puno daleko.
Logičan slijed je bio da se Hamilton pozove u box, a Russell ostavi na drugom mjestu. Ukoliko Hamilton stigne Russella, zamijene mjesta i ovaj pokuša preteći Sainza, a ako ne uspije vrati mjesto. Najgori scenario je bio 2-3.
Što se tiče Russella i njegovog zabijanja u zid, meni nije toliko zasmetala ta greška, koliko zatvaranje Hamiltona u 1. zavoju. Imam osjećaj da je njemu primarni cilj pobijediti Hamiltona u utrci, bez obzira kako će to utjecati na rezultat tima. Da je Lauda živ, uvjeren sam da bi Russell bio pozvan na "čašicu razgovora".
Znači prije VSC imaju vozača na 2. mjestu i oni odlučuju obojicu da zovnu u box po novi set mediuma. Za Hamiltona razumijem. On je imao samo Leclerca preteći koji mu nije bio puno daleko.
Logičan slijed je bio da se Hamilton pozove u box, a Russell ostavi na drugom mjestu. Ukoliko Hamilton stigne Russella, zamijene mjesta i ovaj pokuša preteći Sainza, a ako ne uspije vrati mjesto. Najgori scenario je bio 2-3.
Što se tiče Russella i njegovog zabijanja u zid, meni nije toliko zasmetala ta greška, koliko zatvaranje Hamiltona u 1. zavoju. Imam osjećaj da je njemu primarni cilj pobijediti Hamiltona u utrci, bez obzira kako će to utjecati na rezultat tima. Da je Lauda živ, uvjeren sam da bi Russell bio pozvan na "čašicu razgovora".
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Vratio mu je Ham sto ga je ganjo dok je ovaj ganjo Norrisa
Apsolutno mu je to cilj, ocekivano.
Slazem sa napisanim i smatram da bi Merc i pobjedio da su im pozicije bile obrnute a i da bi bili blize pobjedi da je samo Ham otisa u box po nove gume.

Apsolutno mu je to cilj, ocekivano.
Slazem sa napisanim i smatram da bi Merc i pobjedio da su im pozicije bile obrnute a i da bi bili blize pobjedi da je samo Ham otisa u box po nove gume.
Fino Alla Fine
-
Har Kl
- Formula 1
@Crash, jeste očekivano, ali ne pod cijenu da zatvoriš kolegu i da mu ne ostaviš nimalo prostora na stazi. Ne smeta meni što se on bori za svoje mjesto, ali nije ovo sezona gdje se boriš za prvaka. Posljedica toga je bila da je Ham morao vratiti poziciju i Norrisu, a da Hamilton nije otišao van staze jedan od njih ne bi završio prvi krug.
I ne razumijem šta mu je vratio? Ako se Russell ne može nositi pod pritiskom kad ga neko napada, (pogotovo u istom bolidu sa dosta mlađim motorom) onda mu i nije mjesto u Mercedesu.
@1883 nisam uvjeren da je Toto uvijek pri telefonu. Još od 2019. svako malo spomenem kako se osjeti Laudin odlazak. 2020. je bila puna grešaka, samo što je dominacija to gurnula pod tepih.
I ne razumijem šta mu je vratio? Ako se Russell ne može nositi pod pritiskom kad ga neko napada, (pogotovo u istom bolidu sa dosta mlađim motorom) onda mu i nije mjesto u Mercedesu.
@1883 nisam uvjeren da je Toto uvijek pri telefonu. Još od 2019. svako malo spomenem kako se osjeti Laudin odlazak. 2020. je bila puna grešaka, samo što je dominacija to gurnula pod tepih.
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Da nije Korone i grešaka Mercedesa i Hamilton bi imao 10 pobjeda za redom ako ne i višeHar Kl je napisao/la:@Crash, jeste očekivano, ali ne pod cijenu da zatvoriš kolegu i da mu ne ostaviš nimalo prostora na stazi. Ne smeta meni što se on bori za svoje mjesto, ali nije ovo sezona gdje se boriš za prvaka. Posljedica toga je bila da je Ham morao vratiti poziciju i Norrisu, a da Hamilton nije otišao van staze jedan od njih ne bi završio prvi krug.
Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

- CrashOverride Verified
- Formula 1
Vratio mu napadima dok je ovaj ganjo Landa. Ekipa je ganjala pobjedu a napadi Hama na Russella ne idu u tu racunicu.Har Kl je napisao/la: 18.09.2023., 12:53 @Crash, jeste očekivano, ali ne pod cijenu da zatvoriš kolegu i da mu ne ostaviš nimalo prostora na stazi. Ne smeta meni što se on bori za svoje mjesto, ali nije ovo sezona gdje se boriš za prvaka. Posljedica toga je bila da je Ham morao vratiti poziciju i Norrisu, a da Hamilton nije otišao van staze jedan od njih ne bi završio prvi krug.
I ne razumijem šta mu je vratio? Ako se Russell ne može nositi pod pritiskom kad ga neko napada,
Sto se toce guranja na pocetku tu se vise slazem sa Landom nego s tobom. Ham je odlucio ne proc taj zavoj kao ostali, bio je i iza Landa u zoni kocenja a onda je odletio naprijed gdje je vec bio Zorz i otisa wide jer bi ga dodatno kocenje jos vise kostalo. Vratio je dvije pozicije koje realno nije ni imao.
Fino Alla Fine