Kvizovi

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 4 mj
Ma moralo je i do tebe doći., mada jest specifično hrvatski... :D I, naravno, na dobrom si tragu.

JP Renault
Karting
Karting
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Renault, ALO, VER
Kontakt:
Inicijali su im A.P. :rofl:
1992 1993 1994 1995 1996 1997 2005 2006 2010 2011 2012 2013

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Fakat, ja se skoncetrisao samo na prezimena :facepalm: :rofl:
Što se tiče hrvatskog AP, vidim sad šta je u pitanju, ali slabo ti ja sa politikom, preskačem te vijesti.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Ma naravno, to je najbolje, ali mora se nekad čovjek i na tu temu zajebavati. Nedavno sam održao čitav pub kviz na temu tko bi mogao biti A.P. 40 i nešto odgovora, svi s tim inicijalima. Bilo je i pitanje o Prostu, naravno.

dmj
GP3
GP3
Samo smo jednom u povijesti imali slučaj da u uzastopnim godinama ostanemo bez dvojice svjetskih prvaka - no taj se crni niz protegnuo čak na četiri uzastopne godine.
O koje četiri godine i koja četiri pokojna velikana je riječ?

Frantic
Formula 1
Formula 1
1992 Hulme
1993 Hunt
1994 Senna
1995 Fangio
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Da. Fascinantno mi je bilo vidjeti da izvan toga nije bilo razmaka manjeg od dvije godine...

dmj
GP3
GP3
I prije ove utrke njegov momčadski kolega pokazivao je više od njega. Obojici je to bila prva (ili prva puna) F1 sezona, prije utrke gubio je 13:4 od momčadskog kolege u bodovima. A onda su, u u kišnim kvalifikacijama, u momčadi složili sjajan setup za te vremenske uvjete, i oba su se njihova vozača kvalificirala u prva dva reda.
Ovome koga tražim to će 4. startno mjesto i ostati najbolje u F1 karijeri.

Kiša je padala i na dan utrke. Na startu mu se ugasio motor, morali su ga odgurati u boks. Kada je napokon krenuo u utrku, bio je posljednji, s krugom zaostatka. Momčadski kolega tog je dana počeo ispisivati legendu, a njegova F1 karijera nastavila je nizbrdo... Zamijenjen je prije kraja druge sezone i nestao iz F1. Tko zna bi li bilo tako da mu se tog dana nije ugasio motor i da je završio utrku na podiju, kamo mu je samo tog vikenda zahvaljujući setupu bolid i pripadao.

Koji vozač, koja utrka?

Frantic
Formula 1
Formula 1
Bourdais, Monza 2008
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Nije nemoguće da je toga dana mogao završiti drugi...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Moram sam sebe pohvaliti, ovo je valjda prvo Dinovo pitanje na koje sam skužio odgovor iz glave :mrgreen:

Na kvizu na naslovnoj 9/10, fulao sam Valenciju, ali sam si i spojlao/otkrio Force Indiju i Stewart jer sam vidio to pod najnovijim komentarima.

dmj
GP3
GP3
a) Mada mu je prezime identično nazivu jedne legendarne F1 momčadi, jedini nastup zabilježio je za drugu, još legendarniju. Bio je razvojni vozač nerealiziranog Abarthovog F1 projekta, a sedamdesetih radio kao privatni pilot Alejandra De Tomasa.
b) Većina napisa o njemu u prvi plan ističu jednu s automobilizmom nepovezanu osobinu, koja ga čini jedinstvenim u povijesti Formule 1. Nije osvojio ni boda u tri privatno financirane F1 sezone, no imao je nekoliko top 10 plasmana i bio vrlo solidan vozač. Umro je od AIDS-a sa samo 48 godina.
c) Koji biografski podatak od svih F1 vozača dijele samo njih dvojica?

Frantic
Formula 1
Formula 1
Jonathan Williams i Mike Beuttler

Edit
Ovo iznad sam znao iz glave.

Izguglah da su rođeni u Kairu, pa im je to vlajda zajedničko.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Da, jedini vozači rođeni u Egiptu, odnosno preciznije u Kairu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Kad sam skontao Beuttlera, na prvu sam pomislio da je i Williams bio homoseksualne orijentacije, međutim, napomenuo si da je ta osobina činila Beuttlera jedinstvenim u F1 svijetu.
Plus, ima ovo "biografski podatak".
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Moglo bi se pokazati da i opet širim dezinformacije, ali ne mogu odoljeti da ovo ne postavim dok na drugom mjestu čekam eventualni demanti tvrdnje… Wikipedia, Racingsportscars i Driverdb kažu da sam u pravu, no niti jedan od tih izvora nije potpun, dakako.
Hajde, olakšat ću načinom postavljanja.
Dakle, od 34 svjetska prvaka u F1, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti i Jody Scheckter jedini su koji nikada, ni u kojoj kategoriji, nisu odvezli niti jednu utrku na – kojoj legendarnoj stazi? Fittipaldi je ondje odvezao demonstracijski krug u Copersucaru 2021. i tom prigodom potvrdio da nikada ranije nije vozio ondje. Andretti i Scheckter bili su prijavljeni za utrku (ne iste godine), ali nisu nastupili.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Spa
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Da. Zapravo, samo za Andrettija zvuči pomalo nevjerojatno, no 1000 km Spa je bilo obično u terminu blizu Indya, pa ju je propuštao.
Scheckter i Fittipaldi nisu mnogo vozili izvan F1, tako da nije toliko iznenađenje. Od ostalih prvaka iz vremena kada se VN Belgije vozila drugdje, Hunt i Jones imaju iskustvo Spa iz drugih kategorija. A Jones i u F1 1986.

dmj
GP3
GP3
Koji je svjetski prvak samo na jednoj utrci u F1 karijeri, u svom prvom nastupu u Svjetskom prvenstvu, za momčadskog kolegu imao vozača koji nikada nije uspio pobijediti u nekoj prvenstvenoj utrci? Doduše, dvojica kolega će se upisati među pobjednike tek kasnije, a ne u vrijeme kada su bili zajedno u momčadi.

dmj
GP3
GP3
Ako se ne varam, Hamiltonu i Mansellu su u svi momčadski kolege (ne računajući testne vozače, dakako) pobjednici utrka. No ponavljam gornje pitanje, kome samo prvi, odnosno kolega iz prvog nastupa, nikada nije osjetio slast F1 pobjede?
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡