Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

1883
Karting
Karting
S nama već: 9 god 5 mj
Ovi gore su smjesniji od Hamiltona. Svaki puta nakon nekog njegovog prosera cude se kao da je prvi puta, i tako vec petnaest godina 🤗
Ovaj vikend George je bio odlican, Lewis pogubljen, i dobro je profitirao Strollovim zaustavljanjem pokraj staze.
Ovdje smo neocekivano bili treca ekipa po paceu, vjerojatno samo zato sto na ovoj stazi nema puno traction zona. Vidjet cemo dalje...
Sto se tice izjave Tota, nije mi drago s jednu stranu sto mijenjaju filozofiju, ma sto to znacilo, ali s druge strane neka rade sto god treba u okvirima pravila samo da je bolid brzi. To je najbitnije.
Nadam se boljim vremenima 😉

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Har Kl je napisao/la: 20.03.2023., 12:39 Blago vama navijačima Ferrarija, kad je vama u ovakvoj sezoni najveći problem izjava Hamiltona.
Bit će da su neki kompleksni žestoko nabijeni u prošlosti :chill:

Meni bi bilo totalno ne bitno da li je ovaj RB brži od konkurencije 2 sec ili 2,5 sec po krugu. Sjećam se koliko ste žuči prosipali kad se saznalo da je Mercedes 2014. zavrtao motore da sakrije kolika je prednost u utrci, međutim kad je RB to isto uradio u Bahreinu, muk i tišina. Sem toga, zadnji krug Maxa u prethodnoj utrci najbolje pokazuje gdje se nalaze u poretku.

Što se mene tiče, sve ostaje isto, čekam nadogradnje. Možda čak i na Baku vidimo po prvi put izgled W14. Mislim da je Mercedes u utrci 3. ekipa u poretku i nadam se da ćemo od Imole biti uvjerljivo drugi i puno bliži RB nego što se očekuje. Australija bi mogla biti nezgodna utrka za nas.
Šta Maxov krug pokazuje? Pritiskao u zadnjem krugu za najbrži krug. U istom krugu su i Alonso i Russell pritiskali, jedan da nabije preko 5 sekundi, drugi da ostane u 5 sekundi. Max je bio brži oko 3 desetinke od Alonsa, dok je Alonso od Russella za oko 2 desetinke. Ništa neviđeno u prethodnim sezonama. Čak nije ni toliko puno...

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
A amnezija na stanje maxovog bolida se nastavlja. Bolid za koji pola utrke vrišti na radio da se čuje driveshaft kako struže on odvozi skoro sekundu brže vrijeme od svih drugih koji su pristiskali jednako kao i on. Ili se na te njegove već uobičajene prosere gleda ružičastim naočalama?
slika

majic13
Karting
Karting
S nama već: 6 god 10 mj
Dani je napisao/la: 21.03.2023., 00:12 A amnezija na stanje maxovog bolida se nastavlja. Bolid za koji pola utrke vrišti na radio da se čuje driveshaft kako struže on odvozi skoro sekundu brže vrijeme od svih drugih koji su pristiskali jednako kao i on. Ili se na te njegove već uobičajene prosere gleda ružičastim naočalama?
Kako znas da je zbog struganja drivreshafta izgubio dio performansi?

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Ako struže ne da gubi performanse već i pouzdanost. Logika nalaže da se okretni moment time gubi, a to znači slabije ubrzanje i u konačnici sporija vremena. Ili je on to izmislio kako opravdanje da Perez uspori.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Pastor je napisao/la: 20.03.2023., 20:25
Har Kl je napisao/la: 20.03.2023., 12:39 Blago vama navijačima Ferrarija, kad je vama u ovakvoj sezoni najveći problem izjava Hamiltona.
Bit će da su neki kompleksni žestoko nabijeni u prošlosti :chill:

Meni bi bilo totalno ne bitno da li je ovaj RB brži od konkurencije 2 sec ili 2,5 sec po krugu. Sjećam se koliko ste žuči prosipali kad se saznalo da je Mercedes 2014. zavrtao motore da sakrije kolika je prednost u utrci, međutim kad je RB to isto uradio u Bahreinu, muk i tišina. Sem toga, zadnji krug Maxa u prethodnoj utrci najbolje pokazuje gdje se nalaze u poretku.

Što se mene tiče, sve ostaje isto, čekam nadogradnje. Možda čak i na Baku vidimo po prvi put izgled W14. Mislim da je Mercedes u utrci 3. ekipa u poretku i nadam se da ćemo od Imole biti uvjerljivo drugi i puno bliži RB nego što se očekuje. Australija bi mogla biti nezgodna utrka za nas.
Šta Maxov krug pokazuje? Pritiskao u zadnjem krugu za najbrži krug. U istom krugu su i Alonso i Russell pritiskali, jedan da nabije preko 5 sekundi, drugi da ostane u 5 sekundi. Max je bio brži oko 3 desetinke od Alonsa, dok je Alonso od Russella za oko 2 desetinke. Ništa neviđeno u prethodnim sezonama. Čak nije ni toliko puno...
Vrijeme koje su Alonso i Russel napravili dok su se gonjali na maximumu, Max je napravio 15 krugova prije. To je cca 30kg goriva. Tvoja definicija "puno" i moja se uveliko razlikuju.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Max je napravio najbrži krug u istom krugu ko ta dvojica - zadnjem...

Evo sad vidim da si i ti u svom komentaru pisao o Maxovom zadnjem krugu, da bi sad napisao da ga je postavio 15 krugova prije. :rofl:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 22.03.2023., 01:36 Max je napravio najbrži krug u istom krugu ko ta dvojica - zadnjem...

Evo sad vidim da si i ti u svom komentaru pisao o Maxovom zadnjem krugu, da bi sad napisao da ga je postavio 15 krugova prije. :rofl:
Ne znam čemu se valjaš od smijeha? Možda svom neznanju?
Moj komentar vezan za Maxov zadnji krug:
Har Kl je napisao/la: 20.03.2023., 12:39 ... Sjećam se koliko ste žuči prosipali kad se saznalo da je Mercedes 2014. zavrtao motore da sakrije kolika je prednost u utrci, međutim kad je RB to isto uradio u Bahreinu, muk i tišina. Sem toga, zadnji krug Maxa u prethodnoj utrci najbolje pokazuje gdje se nalaze u poretku.
...
Smatrao sam da je dovoljno da dam podatak od 30kg dodatnog goriva, ali očito nije.
Dakle Max sa detuniranim motorom pravi hladno najbrži krug na kraju utrke. Prosipaš se sa podacima da je razlika tek sitni 0,35 sec. U stvarnosti ona je cca 1,5 sec.
Nauči se da čitaš komentare sa razumijevanjem ili me zaobiđi sa svojim replikama. Nismo u školi pa da ti moram svaki put crtati dijagrame :thumbs:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 22.03.2023., 09:06
Pastor je napisao/la: 22.03.2023., 01:36 Max je napravio najbrži krug u istom krugu ko ta dvojica - zadnjem...

Ne znam čemu se valjaš od smijeha? Možda svom neznanju?
Moj komentar vezan za Maxov zadnji krug:
Har Kl je napisao/la: 20.03.2023., 12:39 ... Sjećam se koliko ste žuči prosipali kad se saznalo da je Mercedes 2014. zavrtao motore da sakrije kolika je prednost u utrci, međutim kad je RB to isto uradio u Bahreinu, muk i tišina. Sem toga, zadnji krug Maxa u prethodnoj utrci najbolje pokazuje gdje se nalaze u poretku.
...
Smatrao sam da je dovoljno da dam podatak od 30kg dodatnog goriva, ali očito nije.
Dakle Max sa detuniranim motorom pravi hladno najbrži krug na kraju utrke. Prosipaš se sa podacima da je razlika tek sitni 0,35 sec. U stvarnosti ona je cca 1,5 sec.
Nauči se da čitaš komentare sa razumijevanjem ili me zaobiđi sa svojim replikama. Nismo u školi pa da ti moram svaki put crtati dijagrame :thumbs:
Isteklo mi je vrijeme za Edit:
Delta krugova od Alonsa i Russella između 35. i 50 kruga je slična i iznosi 1,2- 1,3 sekunde, što odgovara približno staroj formuli da 10kg goriva donosi 0,4 sekunde po krugu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
@HarKI sjećaš li se kada bi Hamilton postavljao najbrži krug utrke i rekord staze na 30-40 krugova starom Hardu na kraju utrke?

Ili imamo amneziju? To cak nije bilo 2014 jer nije se nitko mogao ni približiti, već u kasnijim godinama 2018-19-20...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Kako se ne bi sjećao :)
2020. :lolz:

slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Dečki, imajte na umu da naš server ima 240 GB kapaciteta, a ako krenemo nabrajati sve primjere kad je Mercedes u zadnjih 8 godina imao bolid iz druge klase... 😅

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Sarma je napisao/la: 23.03.2023., 14:50 Kako se ne bi sjećao :)
2020. :lolz:

slika
slika

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Ako se ne varam, rekao bih da je u Silverstoneu 2019. u zadnjem krugu na hard gumama odvezao najbrzi krug utrke.

Osim vec navedenih primjera, sjetimo se samo “party” moda u kvalifikacijama dok nije ukinuto…Q1 i Q2 traje nada da su se ekipe priblizile i onda odjednom Mercedes preko pola sekunde ispred konkurencije.

Zivo me zanima hoce li vodeci nesto pokrenuti ne bi li zaustavili trenutnu dominaciju Red Bulla. Koliko god bih ja volio reprizu 2012., nakon onog sramotnog poteza FIA-e oko DAS sistema, godina i godina Mercedesove dominacije bez ikakvih sumnji i onda stavljanje pod povecalo svake Ferrarijeve inovacije (senzori, retrovizori, drama s motorom i sve to dok je Ferrari bio prvi izazivac) mislim da bi bilo glupo ista mijenjati nakon 2 trkaca vikenda. I ona promjena usred prosle sezone je bila “sprdacina”…Sto bi Horner rekao: “Change your fucking car”, a ukoliko zaista i naprave kopiju Red Bulla za 2024. biti ce urnebesno citati izjave kako je ovogodisnji Aston 50% Mercedes :bonk:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
@Ferrari & Co, naravno da se sjećam. Lijepe uspomene gajim iz tog perioda. Prelijepe …
Što se tiče amnezije, prije bih rekao da vas ekipu hvata kolektivna amnezija. Vidim kako si onako usput ubacio i 2018. u listu. Ni 2019. ne može stati u tu neku dominantnu listu (vjerovatno imate amneziju na odnos snaga prije direktive 😉), ali eto u njoj je bar bio taj slučaj gdje je na starom hardu Hamilton ostvario najbrži krug.

Ne znam samo čemu to pitanje? Replika @Pastor je bila samo da mu pokažem koliko smiješno izgledaju te izjave da RB sada nije dominantan nad ostalim. Dominantni jesu, ali ne kao Mercedes iz 2014-2016. Onako na prvu liči mi na dominaciju W11.
Ali ja nisam nigdje ponavljao vaše riječi iz predhodnih sezona. Ljudi dominiraju i svaka im čast na tome. Nije RB tome kriv, nego Mercedes i Ferrari.
Što se mene tiče, nek uživaju dok traje. Meni je i dalje navijati kako navijam, za vas ne znam :thumbs:

A sad pitanje za vas generacije koje ste došli u F1 i počeli navijati za Ferrari u eri Alonsa i Vettela.
Sjećate li se vi vaših komentara, kako je Mercedes igrao prljavo, jer je zavrtao motore 2014. da sakrije koliko je dominantan?
Gdje su vam sad ti komentari za RB?
Ili eto tajni test, na koji ste se vadili 8 sezona :bonk: , gdje su sad slični komentari za RB pa da se poveze ova dominacija sa kaznom za kršenje budget cap?
Ili vas je uhvatila amnezija, ili je samo Mercedes rezervisan za to?

r2d2
Karting
Karting
S nama već: 8 god
A sad pitanje za vas generacije koje ste došli u F1 i počeli navijati za Ferrari u eri Alonsa i Vettela.
Iako ne spadam u prozvanu skupinu moralno pitanje u svemu me zagolicalo, a kako ovo nije tema o moralu nastojim biti što kraći. Moram naglasiti da dominacija u F1 nije moralno pogrešna i šteta koju radi je da smanjuje prihode konkurentskih ekipa te smanjuje zanimljivost utrkivanja (iako unutarmomčadski dvoboj može biti zanimljiv). Fina ironija je da je dominacija Red Bulla počela prošlog ljeta kada je stupila na snagu 'Mercedesova' direktiva. Također se moram ograditi, kako dva incidenta u utrkivanju nisu jednaka tako i dva prekršaja ili dva zlodjela nisu ista i nemoguće ih je izjednačavati. Uz navedenu ogradu 'tajni' test guma=prekoračenje budžeta, čak su i kazne bile slične iako se ne sjećam da li je mercedes morao nešto platiti.
Prvo postavljeno pitanje je zašto vi koji ste osuđivali 'grijeh' Mercedesa sade ne osuđujete 'Red Bull? Odgovor je zbog licemjerja. Prvo moram istaknuti da sam i sam licemjer jer mi se Mercedesovo skrivanje tempa čini gore. Drugo, ton cijele rasprave je: Red Bull dominira, ali to nije ništa prema dominaciji Mercedesa i to se ptkrepljuje primjerima. Ono što želim reći i zbog čega pišem je: NE MOŽE se jedan grijeh opravdavati drugim istim ili sličnim grijehom, jer to je jednako licemjerno kao i isticanje jednog a ignoriranje drugog grijeha.

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Har Kl je napisao/la: 24.03.2023., 08:29 @Ferrari & Co, naravno da se sjećam. Lijepe uspomene gajim iz tog perioda. Prelijepe …
Što se tiče amnezije, prije bih rekao da vas ekipu hvata kolektivna amnezija. Vidim kako si onako usput ubacio i 2018. u listu. Ni 2019. ne može stati u tu neku dominantnu listu (vjerovatno imate amneziju na odnos snaga prije direktive 😉), ali eto u njoj je bar bio taj slučaj gdje je na starom hardu Hamilton ostvario najbrži krug.

Ne znam samo čemu to pitanje? Replika @Pastor je bila samo da mu pokažem koliko smiješno izgledaju te izjave da RB sada nije dominantan nad ostalim. Dominantni jesu, ali ne kao Mercedes iz 2014-2016. Onako na prvu liči mi na dominaciju W11.
Ali ja nisam nigdje ponavljao vaše riječi iz predhodnih sezona. Ljudi dominiraju i svaka im čast na tome. Nije RB tome kriv, nego Mercedes i Ferrari.
Što se mene tiče, nek uživaju dok traje. Meni je i dalje navijati kako navijam, za vas ne znam :thumbs:

Sjećate li se vi vaših komentara, kako je Mercedes igrao prljavo, jer je zavrtao motore 2014. da sakrije koliko je dominantan?
Ili eto tajni test, na koji ste se vadili 8 sezona :bonk: , gdje su sad slični komentari za RB pa da se poveze ova dominacija sa kaznom za kršenje budget cap?
Poantaje da se sada prebacuje RB kako dominira zahvaljujući prekoračenju budžeta dok se mudro šuti za varanje Mercedesa taman pred njihovu dominaciju.
A najzanimljivije je kako to govore navijači Mercedesa.
Ono, ko o čemu, kurva o poštenju.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Jedno retoričko pitanje - da se bilo kojoj ekipi ponudi privatni tajni test s Pirellijem za 400 tisuća funti kazne, mislite li da bi prihvatili?

Odgovor je jasan, a uz to je i jasno koliko je ozbiljan jedan ili drugi prijestup.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ciki-F1 je napisao/la: 24.03.2023., 12:58
Har Kl je napisao/la: 24.03.2023., 08:29 @Ferrari & Co, naravno da se sjećam. Lijepe uspomene gajim iz tog perioda. Prelijepe …

Poantaje da se sada prebacuje RB kako dominira zahvaljujući prekoračenju budžeta dok se mudro šuti za varanje Mercedesa taman pred njihovu dominaciju.
A najzanimljivije je kako to govore navijači Mercedesa.
Ono, ko o čemu, kurva o poštenju.
Apsolutno. :cice: :cice:
Što ljudi ne vole Red bull....... to im je trn u oku. Mercedes rules.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Zanimljivo kako se "varanje" na testiranju guma uzimao kao gotova stvar iako te gume koliko se sjećam su testriane na bolidima koji su bili potpuno drugoog tehničkog pravilnika.
Why Mercedes? And did they get any advantage from the test for this year?
When I spoke to Pirelli's Paul Hembery about this he said that he wrote to all teams last year inviting them to make themselves available for this kind of work. Some said yes and others said no. After the failures in Bahrain emails went around and Pirelli was granted the opportunity to test. The tests were set up with Ferrari and Mercedes, although neither knew about the other's test. Ferrari ran a 2011 car with Pedro de la Rosa at the wheel.
Mercedes is known to be hardest on its tyres with peak temperatures some 20 degrees above what other teams have been experiencing and it was the victim of the Hamilton failure in Bahrain. The tyres tested in Spain were a mixture of development products; some solutions for Montreal addressing the delamination problems, some ideas for 2014.
Complicating matters further is the fact that the 2014 cars will make very different demands on the tyres due to new aerodynamic rules and totally different power delivery from the new hybrid engine and drivetrain units. They will have much higher torque, for example.

Ovo boldano se nekako zaboravlja no ovome forumu. Baš zanimljivo.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡