VN Saudijske Arabije 17.-19. ožujka 2023.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Sarma je napisao/la: 19.03.2023., 22:41 Jesu to nova pravila?
Silverstone 2021, dvojica drže dizalicom bolid ili to ne vrijedi za Sira i Mercedes ????

slika
Nevjerovatno. Pravila?
Nadam se da će FIA vratiti ukradeni podij Fernandu.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
A zašto mislite da bi Leclerc mogao išta uraditi? Imao je iste gume kao i kolega. Da je nešto mogao, visio bi Sainzu u DRS-u...

Ionako su Sainza šupački htjeli baciti iza kroz boksove. Zovu ga prije nego kolegu na mekšim gumama. :facepalm:
Siguran sam da ono nije bio blef za Strolla, nego ih Sainz odjebo, prvi put. To što se Aston upecao je samo bonus. Ne vjerujem da će se Sainz sklanjati na ovako glupe stvari, kad su na istoj taktici, jer vjerovatno nema to u ugovoru... Evo da je brži, pa da odigra timski. Ovako nema nikakvog smisla, ovako rano u sezoni. Šta treba da se odmah pomiri da mora završiti iza kolege? Niđe veze.

Perez me demantirao. Mislio sam da će Alonso moći parirati, ali Red Bull je stvarno prebrz. A i Perezu izgleda odgovara. Nije skoro ništa sporiji od Maxa. Ali opet može se nadati da završi ispred samo u ovakvim situacijama za Maxa. Aston je ipak pokazao da imaju pod kontrolom sve ostale. Preskočili su 5 ekipa preko zime. Nije loše. A konjina Vettel to prepustio...
Zadnja izmjena: Pastor, dana/u 19.03.2023., 22:50, ukupno mijenjano 1 put.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Ništa nije mogao napravit i da je prošao Sainza kojim slučajem jer je pace na Hardu užasan...

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Zbog poruke Cherlesa Leclerca, navijači sumnjaju da je Ferrari naredio Leclercu da ne napada Sainza! Nisu valjda toliko retardi! Ali od njih se može sve ocekivati! 😀
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
pigmalion je napisao/la: 19.03.2023., 20:27
Mr.Spaceguy je napisao/la: 19.03.2023., 20:23 Zato što je jackman dirao bolid tijekom služenja kazne.
Kao što je napisao kolega (f1-zg) iznad, to je svinjarija od FIA-e.
Alonso je mogao napraviti gap od 10 sekundi,....... ovako.......
Po meni kontakta tu nije bilo (ako je bilo slučajno trknuo, nije ga nitko ni rukom držao ni ništa). A i da mu ideš davati kaznu, eventualno je za ponoviti kaznu 5 s. Iako je ovo više za ekipu 5-10 tE.

Tudum
Formula 4
Formula 4
S nama već: 4 god 3 mj
Navija za: Sainz

Kao scena iz The Office-a

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@Pastore,Sarma
Vidjeli smo ko sigirno nije mogao ništa Mercedesima.
Sainz.
Leclerc je imao sigurno tih 0,2 više od Sainza.
Da li bi to bilo dovolino da se uzmu Mercedesi, ne znam.
Ali, trebali su probati, pozicija se može vratiti.

Vezano za box, smatram da su ipak bacili lažnjak za Strolla. Debili jesu, ali toliki nisu.
I naravno, bijah ja u pravu za Pereza. Odnosno, više za Red Bullov bolid. Mada mu i ova staza možda godi.
I danas su se relativno popišali po konkurenciji.

Ferdo, koliko god ga ne volio, postaje mi "simpatičan" sa ovim izljevima zadovoljstva, oduševljenja, kako sve štima, kako je sve super, čak je odkulirao izjavu nakon podija kad mu je saopšteno za kaznu.
Ali, eto, dobiče nazad, pošteno zasluženo mjesto.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Frantic je napisao/la: 19.03.2023., 20:31
Vettel-Ferrari je napisao/la: 19.03.2023., 19:44 Bravo za Pereza, odlično je iskoristio bolid i hendikep Verstappena danas i dokazao da vozi Red Bull s pokrićem i da mu se ne može samo tako skinuti 5sec prednosti u istom bolidu, pa makar momčadski kolega bio i Max Verstappen :thumbs:

@Frantic Mogao je Ferrari nakon tog kruga reći da zamijene pozicije, niko mjerodavan ne bi ih optužio za to. Ali nisu, Leclerc je očekivao da je to dovoljno i zbog čega je vjerojatno odustao od daljnjeg napora. Na kraju je nakon svoje greške prigovorio ekipi. Ako je tek tad progovorio oko vožnje iza Sainza, mislim da je čisto radi opravdavanje svoje greške. Ali postoji mogućnost da se u eter nisu pustile slične poruke ranije, što je ostavilo krivi dojam pred TV-om. Kako god, nije se desilo ta zamijena, a od SC Ferrari je opet izgledao inferioran konkurentima u utrci i da su stare boljke ostale.
E vidi sad, siguran sam da se Čarli mogao pofajtati sa Mercedesima.
U kontekstu najnovih događaja i kazne za Ferdu, to je potencijalno moglo biti čak i 3. mjesto (ne kažem da bi i bilo).
Što bi bilo izuzetno, s obzirom na formu bolida.
Opet, da nije uspio uzeti Benzove, ništa brate, vrati kolegi mjesto i tjt.

U ovakvim stvarima, Todt i Brawn nisu nikad griješili.
Todtov odgovor nakon Austrije 2002. i Rubensovog puštanja Michaela u zadnjem krugu pred crno-bijelu zastavicu je bio "Nikad ne znaš šta se može desiti i zašto mogu dobro doći ova 4 boda". Na stranu što se ispostavilo da na kraju sezone stvarno nije bilo potrebe za tim i što se ispostavilo da je Rubensu 25 krugova prije kraja rečeno da se napravi swap.
Mislim da ne bi mogao, pogotovo jer je Hamilton bio ispred na M gumama.
I ja sam u tom krugu kad je Leclerc bio u DRS i približio se na 3 desetinke zaostatka (ako se ne varam), pomislio da bi bilo suludo da ih puste da se utrkuju za poziciju. Ali odmah nakon tog je Leclerc pao preko sekunde i nešto zaostatka i bila je neka stabilna razlika od 1.8-1.2 sekunde u idućih nekoliko krugova do one Leclercove greške.
U tom svemu je najveća kvaka što Ferrari nema prvog i drugog vozača. Mislim da nisu toliko izgorili po glavi da Leclercu ne daju nikakvu prednost, ali ovo je bila danas situacija gdje nije bilo dovoljno da mu se dadne. Da je zadržao zaostatak ispod sekunde do drugog dijela sljedećeg kruga, mislim da bi dobio tu pozicija.

Iskreno, nešto ne vidim da bi se moglo zadržati njihovo partnerstvo u Ferrariju i moguće da jedan ide krajem sezone. A tu je Sainz dosta izgledniji kandidat, osim ako jasno ne prihvati ulogu drugog vozača, jer Leclerc nema gdje osim ako se Hamilton ili Alonso ne skontaju umiroviti. Ali pitanje je opet, koga onda dovesti.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Nije bilo 1,8-2,0 prije greške
Bilo je cca. 1,2 pa greška i gubitak skoro sekundu.
Sačekaćemo da se unesu vremena po krugovima.

Meni je Sainz drag lik (drag mi je i Lec), prilično je inteligentan, ne pravi neke greške, ali nema on Lecovu brzinu i agresivnost. Onako, tipa Button, titulu može osvojiti samo ako mu se potrefi kao Buttonu 2009.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Frantic je napisao/la: 19.03.2023., 23:21
Ferdo, koliko god ga ne volio, postaje mi "simpatičan" sa ovim izljevima zadovoljstva, oduševljenja, kako sve štima, kako je sve super, čak je odkulirao izjavu nakon podija kad mu je saopšteno za kaznu.
Da i meni je drago. Karmu je odslužio vrlo krvavo :zubo:
Iskuliran je on jer zna da šanse za naslov nema, RB je prejak, a AM će glatko biti drugi i redovit na podijima. Neka uživa, možda sljedeće godine bude imao motiva za ljutnju u ovakvim situacijama.
slika

KrBoy93
Formula 4
Formula 4
ajd još ove peripetije oko alonsa i imaju nekog smisla....ali ovaj safety car, nije cak bilo potrebe ni za virtual safeta. žute zastave u tom sektoru bi bile sasvim dovoljne dok jos malo suci pogurnu strolla....

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
senna66 je napisao/la: 20.03.2023., 07:02
Iskuliran je on jer zna da šanse za naslov nema, RB je prejak, a AM će glatko biti drugi i redovit na podijima. Neka uživa, možda sljedeće godine bude imao motiva za ljutnju u ovakvim situacijama.
I meni isto. Nema više onih ljigavih izjava od ranije. Dosta je dopadljiviji lik. Ali gledajući ove komentare većine njegovih fanova, koji su odjednom ispuzali iz rupa, podsjetilo me zašto ti neko omrzne. I samo zbog takvih bi volio da se nastavi patiti. Ali drago mi je i zbog Astona. Ali ispade po hajpanju njegovih navijača da ih nebi bilo nigdje da nije Alonsa. I odmah se počne vrijeđanje drugih...

Čovjek je došao na gotovo, i umobolno je i pomisliti da Vettel nebi ostavrivao rezultate na istom, ako ne i većem nivou. Kao da u Vettelu nebi proradila vatra da dobije ovakvu mašinu. Odmah bi želio više i gurao bi nadogradnje da dođu što prije. Pa osvojio je sa onim prosječnim AMR21 dva podija. Da FIA nije egoistična, mogli su i za onu Mađarsku promijeniti odluku, odnosno uvažiti žalbe. Ionako je smiješna kazna bila... Prošle godine u još većoj kanti se borio žestoko, posebno u onom duelu sa Alonsom u Suzuki. Ili sa Magnussenom u Austinu.

Realista
Karting
Karting
S nama već: 6 god 6 mj
Navija za: AlonsoForever
Pastor je napisao/la: 20.03.2023., 08:14
I meni isto. Nema više onih ljigavih izjava od ranije. Dosta je dopadljiviji lik. Ali gledajući ove komentare većine njegovih fanova, koji su odjednom ispuzali iz rupa, podsjetilo me zašto ti neko omrzne. I samo zbog takvih bi volio da se nastavi patiti. Ali drago mi je i zbog Astona. Ali ispade po hajpanju njegovih navijača da ih nebi bilo nigdje da nije Alonsa. I odmah se počne vrijeđanje drugih...

Čovjek je došao na gotovo, i umobolno je i pomisliti da Vettel nebi ostavrivao rezultate na istom, ako ne i većem nivou. Kao da u Vettelu nebi proradila vatra da dobije ovakvu mašinu. Odmah bi želio više i gurao bi nadogradnje da dođu što prije. Pa osvojio je sa onim prosječnim AMR21 dva podija. Da FIA nije egoistična, mogli su i za onu Mađarsku promijeniti odluku, odnosno uvažiti žalbe. Ionako je smiješna kazna bila... Prošle godine u još većoj kanti se borio žestoko, posebno u onom duelu sa Alonsom u Suzuki. Ili sa Magnussenom u Austinu.

Ajd nemoj molim te o Vettelu. Mislim da smo svi na portalu progledali tko je bolji. Pogotovo ovaj Vettel u starijim godinama. Koliko god Vettel bio simpatican, mora se priznat da je zadnjih godina tj. od 2018-te postao blaga katastrofa. Ne moze se ni usporedit s Fernandom koji vozi odlicno i dan danas.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Bravo za AM, quick wits.. I jos jedan minus za panjeve iz FIA koji ne znaju ni svoja pravila..
Fino Alla Fine

Facooo
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Cao deckiii... Rumors u paddicku u 2022 overspens budget cap shushka se da Redbull i Aston martin su troshili previshe ali ovaj put jace nego prvi put pa da vidimo sta ce da bude krrajem aprila...

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
slika

majic13
Karting
Karting
S nama već: 6 god 10 mj
Facooo je napisao/la: 20.03.2023., 15:25 Cao deckiii... Rumors u paddicku u 2022 overspens budget cap shushka se da Redbull i Aston martin su troshili previshe ali ovaj put jace nego prvi put pa da vidimo sta ce da bude krrajem aprila...
Cisto sumnjam da bi si Red Bull opet dopustio takvu sramotu...

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Facooo je napisao/la:Cao deckiii... Rumors u paddicku u 2022 overspens budget cap shushka se da Redbull i Aston martin su troshili previshe ali ovaj put jace nego prvi put pa da vidimo sta ce da bude krrajem aprila...
Tračevi. Koje su vjerovatno pustili uvijek objektivni britanski mediji. I gle baš ta 2 tima su ispred Mercedesa slikaslikaslika

marinko123
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Pastor je napisao/la: 20.03.2023., 08:14

Jedan je alonso 💪🏻
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡