Nevjerovatno. Pravila?Sarma je napisao/la: 19.03.2023., 22:41 Jesu to nova pravila?
Silverstone 2021, dvojica drže dizalicom bolid ili to ne vrijedi za Sira i Mercedes ????
![]()
Nadam se da će FIA vratiti ukradeni podij Fernandu.
Nevjerovatno. Pravila?Sarma je napisao/la: 19.03.2023., 22:41 Jesu to nova pravila?
Silverstone 2021, dvojica drže dizalicom bolid ili to ne vrijedi za Sira i Mercedes ????
![]()
Po meni kontakta tu nije bilo (ako je bilo slučajno trknuo, nije ga nitko ni rukom držao ni ništa). A i da mu ideš davati kaznu, eventualno je za ponoviti kaznu 5 s. Iako je ovo više za ekipu 5-10 tE.pigmalion je napisao/la: 19.03.2023., 20:27Kao što je napisao kolega (f1-zg) iznad, to je svinjarija od FIA-e.Mr.Spaceguy je napisao/la: 19.03.2023., 20:23 Zato što je jackman dirao bolid tijekom služenja kazne.
Alonso je mogao napraviti gap od 10 sekundi,....... ovako.......
Mislim da ne bi mogao, pogotovo jer je Hamilton bio ispred na M gumama.Frantic je napisao/la: 19.03.2023., 20:31E vidi sad, siguran sam da se Čarli mogao pofajtati sa Mercedesima.Vettel-Ferrari je napisao/la: 19.03.2023., 19:44 Bravo za Pereza, odlično je iskoristio bolid i hendikep Verstappena danas i dokazao da vozi Red Bull s pokrićem i da mu se ne može samo tako skinuti 5sec prednosti u istom bolidu, pa makar momčadski kolega bio i Max Verstappen![]()
@Frantic Mogao je Ferrari nakon tog kruga reći da zamijene pozicije, niko mjerodavan ne bi ih optužio za to. Ali nisu, Leclerc je očekivao da je to dovoljno i zbog čega je vjerojatno odustao od daljnjeg napora. Na kraju je nakon svoje greške prigovorio ekipi. Ako je tek tad progovorio oko vožnje iza Sainza, mislim da je čisto radi opravdavanje svoje greške. Ali postoji mogućnost da se u eter nisu pustile slične poruke ranije, što je ostavilo krivi dojam pred TV-om. Kako god, nije se desilo ta zamijena, a od SC Ferrari je opet izgledao inferioran konkurentima u utrci i da su stare boljke ostale.
U kontekstu najnovih događaja i kazne za Ferdu, to je potencijalno moglo biti čak i 3. mjesto (ne kažem da bi i bilo).
Što bi bilo izuzetno, s obzirom na formu bolida.
Opet, da nije uspio uzeti Benzove, ništa brate, vrati kolegi mjesto i tjt.
U ovakvim stvarima, Todt i Brawn nisu nikad griješili.
Todtov odgovor nakon Austrije 2002. i Rubensovog puštanja Michaela u zadnjem krugu pred crno-bijelu zastavicu je bio "Nikad ne znaš šta se može desiti i zašto mogu dobro doći ova 4 boda". Na stranu što se ispostavilo da na kraju sezone stvarno nije bilo potrebe za tim i što se ispostavilo da je Rubensu 25 krugova prije kraja rečeno da se napravi swap.
Da i meni je drago. Karmu je odslužio vrlo krvavoFrantic je napisao/la: 19.03.2023., 23:21
Ferdo, koliko god ga ne volio, postaje mi "simpatičan" sa ovim izljevima zadovoljstva, oduševljenja, kako sve štima, kako je sve super, čak je odkulirao izjavu nakon podija kad mu je saopšteno za kaznu.
Ali, eto, dobiče nazad, pošteno zasluženo mjesto.
I meni isto. Nema više onih ljigavih izjava od ranije. Dosta je dopadljiviji lik. Ali gledajući ove komentare većine njegovih fanova, koji su odjednom ispuzali iz rupa, podsjetilo me zašto ti neko omrzne. I samo zbog takvih bi volio da se nastavi patiti. Ali drago mi je i zbog Astona. Ali ispade po hajpanju njegovih navijača da ih nebi bilo nigdje da nije Alonsa. I odmah se počne vrijeđanje drugih...senna66 je napisao/la: 20.03.2023., 07:02Da i meni je drago. Karmu je odslužio vrlo krvavoFrantic je napisao/la: 19.03.2023., 23:21
Ferdo, koliko god ga ne volio, postaje mi "simpatičan" sa ovim izljevima zadovoljstva, oduševljenja, kako sve štima, kako je sve super, čak je odkulirao izjavu nakon podija kad mu je saopšteno za kaznu.
Ali, eto, dobiče nazad, pošteno zasluženo mjesto.![]()
Iskuliran je on jer zna da šanse za naslov nema, RB je prejak, a AM će glatko biti drugi i redovit na podijima. Neka uživa, možda sljedeće godine bude imao motiva za ljutnju u ovakvim situacijama.
Pastor je napisao/la: 20.03.2023., 08:14I meni isto. Nema više onih ljigavih izjava od ranije. Dosta je dopadljiviji lik. Ali gledajući ove komentare većine njegovih fanova, koji su odjednom ispuzali iz rupa, podsjetilo me zašto ti neko omrzne. I samo zbog takvih bi volio da se nastavi patiti. Ali drago mi je i zbog Astona. Ali ispade po hajpanju njegovih navijača da ih nebi bilo nigdje da nije Alonsa. I odmah se počne vrijeđanje drugih...senna66 je napisao/la: 20.03.2023., 07:02Da i meni je drago. Karmu je odslužio vrlo krvavoFrantic je napisao/la: 19.03.2023., 23:21
Iskuliran je on jer zna da šanse za naslov nema, RB je prejak, a AM će glatko biti drugi i redovit na podijima. Neka uživa, možda sljedeće godine bude imao motiva za ljutnju u ovakvim situacijama.
Čovjek je došao na gotovo, i umobolno je i pomisliti da Vettel nebi ostavrivao rezultate na istom, ako ne i većem nivou. Kao da u Vettelu nebi proradila vatra da dobije ovakvu mašinu. Odmah bi želio više i gurao bi nadogradnje da dođu što prije. Pa osvojio je sa onim prosječnim AMR21 dva podija. Da FIA nije egoistična, mogli su i za onu Mađarsku promijeniti odluku, odnosno uvažiti žalbe. Ionako je smiješna kazna bila... Prošle godine u još većoj kanti se borio žestoko, posebno u onom duelu sa Alonsom u Suzuki. Ili sa Magnussenom u Austinu.
Cisto sumnjam da bi si Red Bull opet dopustio takvu sramotu...Facooo je napisao/la: 20.03.2023., 15:25 Cao deckiii... Rumors u paddicku u 2022 overspens budget cap shushka se da Redbull i Aston martin su troshili previshe ali ovaj put jace nego prvi put pa da vidimo sta ce da bude krrajem aprila...
Tračevi. Koje su vjerovatno pustili uvijek objektivni britanski mediji. I gle baš ta 2 tima su ispred MercedesaFacooo je napisao/la:Cao deckiii... Rumors u paddicku u 2022 overspens budget cap shushka se da Redbull i Aston martin su troshili previshe ali ovaj put jace nego prvi put pa da vidimo sta ce da bude krrajem aprila...
Jedan je alonsoPastor je napisao/la: 20.03.2023., 08:14I meni isto. Nema više onih ljigavih izjava od ranije. Dosta je dopadljiviji lik. Ali gledajući ove komentare većine njegovih fanova, koji su odjednom ispuzali iz rupa, podsjetilo me zašto ti neko omrzne. I samo zbog takvih bi volio da se nastavi patiti. Ali drago mi je i zbog Astona. Ali ispade po hajpanju njegovih navijača da ih nebi bilo nigdje da nije Alonsa. I odmah se počne vrijeđanje drugih...senna66 je napisao/la: 20.03.2023., 07:02Da i meni je drago. Karmu je odslužio vrlo krvavoFrantic je napisao/la: 19.03.2023., 23:21
Čovjek je došao na gotovo, i umobolno je i pomisliti da Vettel nebi ostavrivao rezultate na istom, ako ne i većem nivou. Kao da u Vettelu nebi proradila vatra da dobije ovakvu mašinu. Odmah bi želio više i gurao bi nadogradnje da dođu što prije. Pa osvojio je sa onim prosječnim AMR21 dva podija. Da FIA nije egoistična, mogli su i za onu Mađarsku promijeniti odluku, odnosno uvažiti žalbe. Ionako je smiješna kazna bila... Prošle godine u još većoj kanti se borio žestoko, posebno u onom duelu sa Alonsom u Suzuki. Ili sa Magnussenom u Austinu.