F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ne čudi me, jer danas svi proizvođači guraju prelazak na struju. Vjerovatno će tu Ford, isto kao što se pričalo za Hondu, razvijati električni dio, a Red Bull ICE.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
:lolz:
https://twitter.com/ChrisMedlandF1/status/1595341476225064961

majic13
Karting
Karting
S nama već: 6 god 10 mj
Sarma je napisao/la: 23.11.2022., 10:17 :lolz:
https://twitter.com/ChrisMedlandF1/status/1595341476225064961
Dosla, odradila posao za Vuka i ide dalje :)

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
opa!!!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

toky13 Verified
Karting
Karting
S nama već: 3 god
Navija za: Schumi4ever
Bravo, Mohammed Ahmad Sultan Ben Sulayem.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Red Bullovi navijači u transu

Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

slikaslika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Nije samo curenje informacija iz FIA-e što se tiče proračuna, nego TD39 i utjecaj u promijeni propisa...

Binotto je davno pričao da je jako zabrinut zbog nje (čim je imenovana na poziciju), ali da ipak vjeruje FIA-i...

A možda je odradila svoje i sad može zaslugom nazad u Mercedes :P

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Politika. Politika, profit i novac. Interesi.

I onda malo F1.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
lista kaznenenih bodova i kad ističu. pierre mora bit posebno oprezan do 23.05.2023.
https://www.planetf1.com/features/f1-pe ... 22-season/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
'The FIA has chosen Lewis Hamilton’s double overtake of Charles Leclerc and Sergio Pérez as ‘Action of the Year’

BRAVO!!

Nadmudrivanje Verstapena i Leclerca na počeku sezone je kujac za VITEZA!

Ovo je bilo fantastično, kao i prva utrka!!

https://youtu.be/5xgEars7_gA

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Meni je bio daleko impresivniji Leclercov obilazak Hamiltona s vanjske strane u Copseu na starim Hard gumama (protiv novih softica na Hamiltonovom bolidu), ali to je moje misljenje. Ovaj Hamiltonov obilazak je definitivno jedan od najboljih trenutaka 2022. zbog kombinacije zestoke borbe 3 vozaca u tri razlicita tima (+ Alonso i Norris iza), Perezovog izgurivanja Leclerca i Croftyevog komentiranja. Sve u svemu, slozit se mozemo da je Silverstone bio moguce i najbolja utrka sezone.

LH44
Formula 1
Formula 1
Preticanje sezone definitivno, pogotovo iz ovog ugla kad se pogleda :klanjam:
https://twitter.com/candeleclerc16/status/1596134560965988353
slikaslika

gosuasus
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god
Izmjene na Džedi:
- Zavoji 3, 14, 19, 20, 21 su dobili vibracijske linije (onakve kakve imate na javim cestama da ne zaspete za volanom :lolz:)

- U zavojima 4, 8, 10, 11, 17, 23 pasice su smanjene i prijelaz preko njih je blaži (to uključuje i mjesto gdje se Mick Schumacher brutalno zakucao u zid - fala k da su me jednom poslušali :mrgreen:) :thumbs:

- Zavoji 14, 20 dobili su proširenje kao na slikama dolje (unutarnji zid pomaknut za nekoliko metara od staze). S ovim definitivno nisam zadovoljan jer se uništava karakter staze i adrenalin vožnje blizu zida što krug čini znatno energičnijim. Unutarnji zidovi nikad nisu opasni koliko vanjski! :thumbsd: Pretpostavljam da je razlog handlanje prometa, ali fuck off, imate radio vezu! :mrgreen:

slika
slika

U svakom slučaju nekoliko dobrih sigurnosnih promjena i nekoliko nepotrebnih koje kvalitetu staze vraćaju korak u nazad.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ove dvije zadnje izmjene nisu pomjeranje zidova nego suženje staze, da se bolidi uspore u tom dijelu staze. Ali na nekim drugim mjestima su pomjerani zidovi da se popravi vidljivost.

gosuasus
Formula 4
Formula 4
Pastor je napisao/la: 01.12.2022., 00:13 Ove dvije zadnje izmjene nisu pomjeranje zidova nego suženje staze, da se bolidi uspore u tom dijelu staze. Ali na nekim drugim mjestima su pomjerani zidovi da se popravi vidljivost.
Ne lupetaj. Suženje staze je u zavoju 22-23 što nema veze sa slikama koje sam postavio.
The barriers lining turn 14 – the full-throttle bend after the 180-degree banked hairpin of turn 13 – and turn 20 have been pushed back by seven-and-a-half metres and five metres, respectively.
- piše Will Wood

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Bože sačuvaj :facepalm: :bonk: :bang:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
Jednostavnije im je da lideru kod boxova samo dodaju neku kilazu kao balast a i sigurno puno jeftinije od razvijanja aktivne aerodinamike
slikaslika

r2d2
Karting
Karting
F1 ima dugu povijest takvih prijedloga: prskalice, dvostruki bodovi ...
Nisam jako pažljivo čitao, ali teze u članku su čisto spekulativne i po mojem mišljenju teško ostvarive. Aktivna aerodinamika se trenutno koristi kao DRS i u vidu 'flexi' krila koja kao nisu aktivna aerodinamika jer prolaze FIA test čvrstoće i njih se ne može aktivirati i deaktivirati tijekom vožnje (poput DRS-a). E sad, oni predlažu da vodećeg hendikepiraju (otvara DRS u zavojima a zatvara na ravnici) dok onaj koji ga slijedi radi obratno. Teško da tako što mogu izvesti čisto zbog sigurnosti.
@LH44 to je u suprotnosti s efikasnošću iliti "znam da je jednostavnije ostaviti vitamine u riži nego ih vaditi van i onda vraćati u rižu, ali gdje je tu onda znanost".

LH44
Formula 1
Formula 1
Ma jasno mi je da je moj ekonomski prijedlog iz kamenog doba nego sam ja to predlozio cisto jer je ta ideja da se hendikepira vozac i ekipa koji su brzi od drugih apsurdna, pa otud moja puno jeftinija ideja koja bi dala isti rezultat kao i puno skuplja aktivna aerodinamika. Nemam nista protiv uvodjenja aktivne aerodinamike, samo ne bi nikako valjalo da neko sjedi ispred tastature i stisne dugme kojim brzeg usporava da bi sporiji imao sanse.
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡