F1 Vijesti
- Sarma Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: Ferrari
Nije samo curenje informacija iz FIA-e što se tiče proračuna, nego TD39 i utjecaj u promijeni propisa...
Binotto je davno pričao da je jako zabrinut zbog nje (čim je imenovana na poziciju), ali da ipak vjeruje FIA-i...
A možda je odradila svoje i sad može zaslugom nazad u Mercedes
Binotto je davno pričao da je jako zabrinut zbog nje (čim je imenovana na poziciju), ali da ipak vjeruje FIA-i...
A možda je odradila svoje i sad može zaslugom nazad u Mercedes

- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Politika. Politika, profit i novac. Interesi.
I onda malo F1.
I onda malo F1.
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
lista kaznenenih bodova i kad ističu. pierre mora bit posebno oprezan do 23.05.2023.
https://www.planetf1.com/features/f1-pe ... 22-season/
https://www.planetf1.com/features/f1-pe ... 22-season/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- pero iz bukurešta
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
'The FIA has chosen Lewis Hamilton’s double overtake of Charles Leclerc and Sergio Pérez as ‘Action of the Year’
BRAVO!!
BRAVO!!
-
Alonso king
- GP3
- S nama već: 9 god 6 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Meni je bio daleko impresivniji Leclercov obilazak Hamiltona s vanjske strane u Copseu na starim Hard gumama (protiv novih softica na Hamiltonovom bolidu), ali to je moje misljenje. Ovaj Hamiltonov obilazak je definitivno jedan od najboljih trenutaka 2022. zbog kombinacije zestoke borbe 3 vozaca u tri razlicita tima (+ Alonso i Norris iza), Perezovog izgurivanja Leclerca i Croftyevog komentiranja. Sve u svemu, slozit se mozemo da je Silverstone bio moguce i najbolja utrka sezone.
-
gosuasus
- Formula 4
- S nama već: 8 god
Izmjene na Džedi:
- Zavoji 3, 14, 19, 20, 21 su dobili vibracijske linije (onakve kakve imate na javim cestama da ne zaspete za volanom
)
- U zavojima 4, 8, 10, 11, 17, 23 pasice su smanjene i prijelaz preko njih je blaži (to uključuje i mjesto gdje se Mick Schumacher brutalno zakucao u zid - fala k da su me jednom poslušali
) 
- Zavoji 14, 20 dobili su proširenje kao na slikama dolje (unutarnji zid pomaknut za nekoliko metara od staze). S ovim definitivno nisam zadovoljan jer se uništava karakter staze i adrenalin vožnje blizu zida što krug čini znatno energičnijim. Unutarnji zidovi nikad nisu opasni koliko vanjski!
Pretpostavljam da je razlog handlanje prometa, ali fuck off, imate radio vezu! 

U svakom slučaju nekoliko dobrih sigurnosnih promjena i nekoliko nepotrebnih koje kvalitetu staze vraćaju korak u nazad.
- Zavoji 3, 14, 19, 20, 21 su dobili vibracijske linije (onakve kakve imate na javim cestama da ne zaspete za volanom

- U zavojima 4, 8, 10, 11, 17, 23 pasice su smanjene i prijelaz preko njih je blaži (to uključuje i mjesto gdje se Mick Schumacher brutalno zakucao u zid - fala k da su me jednom poslušali

- Zavoji 14, 20 dobili su proširenje kao na slikama dolje (unutarnji zid pomaknut za nekoliko metara od staze). S ovim definitivno nisam zadovoljan jer se uništava karakter staze i adrenalin vožnje blizu zida što krug čini znatno energičnijim. Unutarnji zidovi nikad nisu opasni koliko vanjski!

U svakom slučaju nekoliko dobrih sigurnosnih promjena i nekoliko nepotrebnih koje kvalitetu staze vraćaju korak u nazad.
-
gosuasus
- Formula 4
Ne lupetaj. Suženje staze je u zavoju 22-23 što nema veze sa slikama koje sam postavio.Pastor je napisao/la: 01.12.2022., 00:13 Ove dvije zadnje izmjene nisu pomjeranje zidova nego suženje staze, da se bolidi uspore u tom dijelu staze. Ali na nekim drugim mjestima su pomjerani zidovi da se popravi vidljivost.
- piše Will WoodThe barriers lining turn 14 – the full-throttle bend after the 180-degree banked hairpin of turn 13 – and turn 20 have been pushed back by seven-and-a-half metres and five metres, respectively.
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
ovo je već cirkus:
https://www.motorsport.com/f1/news/f1s- ... /10406751/
https://www.motorsport.com/f1/news/f1s- ... /10406751/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
-
r2d2
- Karting
F1 ima dugu povijest takvih prijedloga: prskalice, dvostruki bodovi ...
Nisam jako pažljivo čitao, ali teze u članku su čisto spekulativne i po mojem mišljenju teško ostvarive. Aktivna aerodinamika se trenutno koristi kao DRS i u vidu 'flexi' krila koja kao nisu aktivna aerodinamika jer prolaze FIA test čvrstoće i njih se ne može aktivirati i deaktivirati tijekom vožnje (poput DRS-a). E sad, oni predlažu da vodećeg hendikepiraju (otvara DRS u zavojima a zatvara na ravnici) dok onaj koji ga slijedi radi obratno. Teško da tako što mogu izvesti čisto zbog sigurnosti.
@LH44 to je u suprotnosti s efikasnošću iliti "znam da je jednostavnije ostaviti vitamine u riži nego ih vaditi van i onda vraćati u rižu, ali gdje je tu onda znanost".
Nisam jako pažljivo čitao, ali teze u članku su čisto spekulativne i po mojem mišljenju teško ostvarive. Aktivna aerodinamika se trenutno koristi kao DRS i u vidu 'flexi' krila koja kao nisu aktivna aerodinamika jer prolaze FIA test čvrstoće i njih se ne može aktivirati i deaktivirati tijekom vožnje (poput DRS-a). E sad, oni predlažu da vodećeg hendikepiraju (otvara DRS u zavojima a zatvara na ravnici) dok onaj koji ga slijedi radi obratno. Teško da tako što mogu izvesti čisto zbog sigurnosti.
@LH44 to je u suprotnosti s efikasnošću iliti "znam da je jednostavnije ostaviti vitamine u riži nego ih vaditi van i onda vraćati u rižu, ali gdje je tu onda znanost".
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma jasno mi je da je moj ekonomski prijedlog iz kamenog doba nego sam ja to predlozio cisto jer je ta ideja da se hendikepira vozac i ekipa koji su brzi od drugih apsurdna, pa otud moja puno jeftinija ideja koja bi dala isti rezultat kao i puno skuplja aktivna aerodinamika. Nemam nista protiv uvodjenja aktivne aerodinamike, samo ne bi nikako valjalo da neko sjedi ispred tastature i stisne dugme kojim brzeg usporava da bi sporiji imao sanse.