MotoGP sezona 2022.

🏍️ Sve teme vezane uz MotoGP.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Bez obzira na to što je (99.9%) izgubio naslov, treba skinuti kapu Fabiju na ovoj sezoni. Imao je kikseva, ali puno manje od Pecca, a o razlici u kvaliteti motora koje su imali ne treba puno pričati. Pecco je imao puno više prostora za greške i samim time šansu da se vrati do vrha prvenstva nakon svega, što je odlično iskoristio. U Valenciji samo neka ostane na motoru i titula je tu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Martin na PPu, Fabio 4., Pecco 8.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Meni Pecco jako loše djeluje, sreća po njega da ima tu prednost...

Frantic
Formula 1
Formula 1
Tardozzijev broj otkucaja srca 121/min :prcnjau:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Vatren je bio početak utrke u Valenciji. :dance: Borba između Pecca i Fabia, imali su i kontakt u kojem je Ducati ostao bez komada prednjeg krila.

Aleix odustao zbog tehničkih problema. Nažalost će vjerojatno ostati i bez trećeg mjesta u ukupnom poretku ako Enea ostane u bodovima do kraja utrke.

Alex Rins je trenutno vodeći i na putu da donese Suzukiju pobjedu u njihovoj posljednjoj utrci...
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Osella
GP3
GP3
Frantic je napisao/la: 06.11.2022., 14:14 Tardozzijev broj otkucaja srca 121/min :prcnjau:
Da sam na njegovom mjestu vjerojatno od muke ne bih mogao gledati. Zatvorio bih se negdje nasamo do kraja utrke. :prcnjau:
Lasciatemi guidare...

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ode Jackass
Pecco treba samo da se "doveze" do cilja
A moguće da je trebao i prije Millerovog pada s obzirom da je Taka na 14. mjestu vrlo daleko iza....
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Suzuki pobjeđuje u oproštajnoj trci
Šteta što odlaze iz Moto GPa
Čestitke Peccu, jeste jahao najbolju mašinu, pokazao malo nekonstantnosti, ali opet je bio najbolji od Ducatijeve bande.
Fabio je vadio mast Yamahi, ali to nije bilo dovoljno. Uz to, i on je imao grešaka i slabijih partija kada se lomilo prvenstvo.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Osella
GP3
GP3
Nakon 50 godina imamo prvaka Talijana na talijanskoj mašini! :party:

Odlična sezona, veliki povratak Pecca i napokon Ducatijev vozač na tronu kraljevske kategorije.

Rins - 2 pobjede u posljednje 3 utrke za oproštaj Suzukija. Potez koji mi i dalje nije jasan...
Lasciatemi guidare...

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alpine, Gasly
Bravo za Pecca i Ducati, konačno su dočekali naslov
Iduća godine će nadam se biti još bolja. Ali potreban je napredak Honde i Yamahe.
Slabašan završetak sezone za Aleixa, a i Vinales od sredine sezone nekako sve gori. Nisam preoptimističan za sljedeću godinu, iako mislim da bi Oliveira moga biti dosta dobar

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Osella je napisao/la: 06.11.2022., 14:55 Rins - 2 pobjede u posljednje 3 utrke za oproštaj Suzukija. Potez koji mi i dalje nije jasan...
Japanci = kraljevi tajminga napuštanja trkaćih prvenstava

Očekivano, ne pretjerano uzbudljiva završnica sezone po pitanju odluke o prvaku, kao što sam već na vrhu stranice napisao nakon prošle utrke, sve je bilo 99.9% riješeno. Fabio je dao sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu, a bez njegove pobjede Pecco ni nije morao doći do cilja. Pecco se u početku nije baš štedio, došlo je i do tog kontakta s Fabiom, ali kasnije je ipak odlučio stati na loptu.

Čestitke Peccu svakako, bez obzira na prednost s motorom, trebalo je odvoziti sve to što mu je omogućilo nadoknadu zaostatka, prilično sam siguran da sam ga ja otpisao iz borbe za naslov u nekom postu ovdje kada je imao tih 90 ili koliko već bodova zaostatka (možda i prije). Za Fabija sam već rekao, impresivna sezona unatoč gubitku naslova.

Dogodine nas (za mene nažalost) čeka potpuno drukčija sezona MotoGP-a s 42 utrke, ove subotnje čisto sumnjam da ću gledati, eventualno prvu i neke kad ću imati slobodnog vremena bez apsolutno ikakve druge obaveze/zanimacije. Što se tiče konkurentnosti, nadam se da će biti zanimljivo, da će Ducatijeva prednost ipak biti manja, da će Enea i na tvorničkom motoru biti ovako dobar, da će Marc ostati zdrav i odraditi sezonu na visokom nivou... Apriliju će isto tako biti zanimljivo pratiti, dosta je tu i vozačkih promjena... Sve bi bilo ljepše bez sprintova :mrgreen:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Alonso stigao u Valenciju kao Aprilijin gost --> Aprilia završila dan s duplim DNF-om :prcnjau:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Kakva godina za Dukce, sve su zivo pomeli. Plus u World bike seriji da Bautista uzme I to je to, doslovno dominacija. Napokon, zasluzili su Dukci ovo 👏👏👏
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Jbg, nije bilo bitno gdje će Bagnaia završiti, kada je u zadnje vrijeme nemoguće da se dođe do pobjede na Yamahi.

A Suzuki, šteta. Najbolji motor kroz krivine.
Čuo sam danas od komentatora da će Red Bull razvijati aerodinamiku za KTM za sljedeću sezonu. Sve bitnija aerodinamika u MotoGP-u, a sada se izgleda i Newey uključuje. Mogao bi čovjek početi dominirati i u MotoGP-u. :D

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
čestitke peccu i ducatiju.
this time next year.... :mrgreen:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Vozači koji mijenjaju ekipe jučer po prvi put isprobali nove mašine:

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Baš me zanima kako će se Enea snaći i kakav bude...
Čitam MM93 i Fabio nisu nimalo zadovoljni na prvu...

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Aprillia dobila dva nova motora. Yamaha ostala bez dva. Suzuki se povukao. Yamaha i Honda nikad gori. Zamislite da MotoGP ostane bez Japanaca. Ducati dominira, a mogla bi im se i Aprillia pridružit sada sa 4 motora. A tu je i KTM.

Trebali bi razmisliti u Dorni da ograniče broj satelitskih ekipa. Da su 2 od 4 Ducatijeve bile jedna kod Suzukija i jedna kod Aprillije imali bi sve proizvođače sa dvije ekipe. Možda onda nebi Suzuki ni otišao. I nebi imali ono štićenje što smo imali u protekloj sezoni. Barem ne toliko izraženo.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡