General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
i ja se nadam, naravno. javi sto je bilo kad saznas.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Ne vjerujem da imamo vaterpolo temu ali ne znam da li itko prati..
Treba spomenuti nase vaterpoliste koji su jos jednom na krovu..
U Splitu.. Spaladium arena... Nakon Italije u 1/2 finalu jos jedna napaeta utakmica...
Tucak&Co. 🥇
Fino Alla Fine

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Jucer sam trazio vaterpolo temu , nisam nasao pa nisam nista ni pisao :D.

Naravno da treba spomenuti. Nakon 12 godina opet europski prvaci. Apsolutno zasluzeno.
Svaka cast deckima :thumbs:
slikaslika slika

SebastianFerrari
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Sebastian Vettel
Prati se naravno. Atmosfera je bila sjajna.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Ja sam skroz zaboravio na to...Slabo mi je telka upaljena doma osim ako ne gledam neki sport a nase portale ne pratim..
Jedino korisno od fejsa je sto iskoce tako flash obavijesti pa sam vidio da je 1/2 finale i onda sam te dve tekme i pogleda..
Vaterpolo, napet i cudan kao i uvijek..Sudjenje mi je u tom sportu najcudnije, tesko je to pohvatat kao sto se da u rukometu i kosarci...
Kapa dolje momcima...Mali krug je ali opet, prvaci kontinenta nije nimalo mala stvar...
😁😁
Fino Alla Fine

zelot
Formula 1
Formula 1
ekipa, ima li ljubitelja rucnih satova i koji se satovi nose ili se planiraju kupiti?

kozni, metalni, automatski, ronilacki, pilotski, digitalni... itd?

ja sam trenutno na dva i u procesu kupovine treceg pa onda i cetvrtog i petog itd slika

kako sat ne skidam sa ruke (lijeve obavezno, na desnoj mi nekako cudno nositi) ni dok radim, spavam, kupam se... tako sam si uzeo jedan casio g-shock 2100 koji nisu glomazni kao vecina g-shock-ova a i jeftini su jer to mi je sat za na posao i svakodnevno a kako na poslu radim elektro/mehanicarske/bravarske poslove, ovaj mi dobro dodje jer je oblozen gumom pa se ne haba kao metalni, pogotovo ako su u boji oa se iskrbaju.

drugi je nis poseban, fillipo loreti... bio davno na dobroj akciji na kickstarteru, svidio mi se vizualno pa sam ga uzeo.

imao sam i dva casia edifice ali su mi se iskrbali s vremenom tako da sada samo ova dva imam. premalo slika

sad mi je zelja seiko 5 sport. ima prekrasnih i uzet cu vjerojatno nekoliko modela kroz neko vrijeme.

inace, ono kaj me dosta nervira, kad god vidim neki sat na internetu koji mi je bas onako mocan i lijep da bih si ga odmah uzeo, kad kliknem na link, uvijek takvi kostaju po par tisuca eura a to je nazalost daaaaleko od onoga sto sam ja spreman izdvojiti za sad... uvijek se ponadam da mozda nije preko 500e al drek, par somova uvijek...

evo i slikice moja dva, i poneki koji ce tek doc na red...

kako vi stojite po tom pitanju?[ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ][ link do slike ]

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Nema teme o satovima? :misli:
Nekad smo nešto komentarisali.
A možda je to bilo samo na članak "Čuvari vremena".... :neznam:

Inače, imam Seiko 5, obični najstandardniji, da sad ne ganjam koji je SNKxxxx.....

Više volim "klasiku" i jednostavnost - kazaljke i datum, ništa više, mehanički mehanizam (bez obzira što ga moram "navijati" :mrgreen: ) metalnu narukvicu, crna ili tamnoplava podloga.... spram quartza, baterija, "digitale", brda nekih dugmića i opcija, "gumiranih" narukvica, detalja u drečavo narandžastoj....
S obzirom kakvim se poslom bavim (kancelarija), sasvim primjereno.
Mada, da mi poklone nekakav g-shock ili sl. ne bi ga odbio. :shush:

Pilotske, ronilačke i sl., neka kupuju piloti i ronioci i sl. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 6 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Imam 8 komada, svi casio, svi kazaljke, samo datum i vrijeme, ala @Frantic.
Par uzeo lokalno, ostalo ebay. Jedanje sa metalnom narukvicom, ostalo koža i guma. Cjenovno su svi ispod 100€.

Nosim dva, otkako ne oblačim formal outfit ovi ostali mi ne idu uz šorc :D

Imam još dva na watchong listi, čekam free shiping

zelot
Formula 1
Formula 1
slazem ae sa obojicom. meni je takodjer jako bitno da sat ima datum. i kazaljke naravno. takodjer uvijek mi je bitno da se kazaljke jako vidljive a ne da ih moram traziti gdje su. oni, na prvu moram odmah jasno vidjeti koliko je sati.

automatski do sada nisam imao ali svakako ce sljedeci biti bas takav. i vjerojatno vecina nakon sljedeceg.

narukvice vise preferiram kozne jer imam dosta tanke ruke pa mi metalne nekako previse odudaraju iako onaj gore tamno teleni seiko sa metalnom mi je vrh.

za posao gumene/silikonske narukvice najvise zbog vode, ulja i slicbih tekucina.

nisu ni moji bili skupi. niti jedan do sada nije bio skuplji od 200e.

sto se boja tice, volim klasiku takodjer kao crne ili plave iako su mi se u zadnje vrijeme poceli svidjati i druge boje, narocito zuta zna imat idlicnih kombinacija. kad naletim na poneki primjer, linkat cu. ugl da, postao sam s vremenom mnogo otvorenij po pitanju satova i skoro svasta bih nosio.

jedino mi rimski brojevi nekako nisu nikada legli. nadje se poneki ali vecinom mi se ne svidjaju. i da, okrugle samo nosim. oni cetvrtasti su mi nekako bezveze u velikoj vecini slucajeva.

i moram dodati da sam jako zadovoljan sa g-shockom. bas onako, peri deri a platio ga nekih 80e.

Frantic
Formula 1
Formula 1
@luče
jbte, ti za svaki dan po jedan
A onaj 8. za posebne prilike (praznici, rođendani,....)
Imaš li 8 šorceva? :mrgreen:
I ja ne volim rimske brojeve.
Ili arapski ili crtice.
Kućište - okruglo, naravno

Ovaj Seiko 5 je bio cca. 140 eur kad je uzet, sad je možda neznatno poslupio.
Najjeftiniji automatic na tržištu.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
da, sad su od 200 pa do i preko 1000e idu.

ovi koje ja gledam su pretezno svi do 250 kad se malo pronjuska po drugim stranicama...

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ja sam također veliki fan satova, oni su mi zapravo jedan od glavnih hobija. Trenutno imam samo par Casija, no već duže planiram kupiti Tissot PRX za kojega smatram da je najbolji automatik do 1000 €.
Od djeda imam nasljeđeni "Derwil" (Švicarac), koji je bio jako popularan u bivšoj državi radi svog predstavništva u Trstu. No, potreban mu je temeljiti servis.

Na duže staze volio bih kupiti nekog Tudora ili makar vintage Omegu, koji i nisu toliko skupi. A ostvarenje snova bilo bi mi posjedovanje Rolexa i Patek Philippa :aww:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Patek je Patek..... :shush:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
ah, ako pricamo o pravim, skupim satovima, ima ih fakat puno dobrih. samo, stvarno ne znam koliko bih morao love imati da dam 10-20 tisuca eura za sat a tu cak i ne pricamo o nekim prevelikim ciframa za sat jer znamo da ih ima i mnogo mnogo skupljih.

cak mi osobno i nije toliko bitna sama vrijednost sata koliko da mi se estetski svidja.

naprotiv, hrpa jako skupih satova su mi bezveze i ne bih ih nosio bez obzira sto kostaju 50k ili vise.

sam rolex mi ima jako malo modela koji su mi lijepi, ili omega i istali.

nekad se zaista zapitam zasto je tako skup neki sat a meni bas bezveze, da ne kazem odvratan bas.

i da, uz seiko, i meni je tissot jedan od zelja jer bas to, u rangu do 1000e (pa i mamnje) su mozda i najbolje sto se moze dobiti.

F12000
Formula 1
Formula 1
Više od samog dizajna, cijenu diktiraju kvaliteta materijala, , vrsta materijala, kompleksnost mehanizma (pogotovo ako je "in house" proizveden), kompleksnost brojčanika, završna obrada, ugled marke, broj primjeraka u opticaju itd.

Satovi i nisu toliko skupi ako uzmeš u obzir da na jednom Rolexu teško možeš izgubiti novac, dapače samo možeš zaraditi. Dok na primjer jedan auto čim izvedeš iz salona gubi na vrijednosti. Tako da pod određenim vidikom, imaš odličan sat koji u bilo kojem trenu možeš prodati za istu ili veću lovu. Naravno ovdje ima dosta varijabli, ali recimo da ovo poglavito vrijedi za stainless steal Rolexe.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
Da, ako se ne varam Rolex izuzetno pazi da ne preplavi trziste sa satovima. Potraznja je izuzetno velika zbog toga i jako tesko ga je uopce kupiti. Mislim da cak ima fora ga se ni ne moze kupiti ako vec nisi kupac tj da nije samo tako doci i kupiti rolex. a i kad ide, ceka ga se po godinu dvije ali zato da, cim bi ga dobio, vrijednost mu je odmah veca nego je bila.

Sve mi je jasno sto se cijena tice. Materijali, vrhunski mehanizmi, sam majstor koji ga je sklapao itd... samo kazem, estetski mi nusi bas nesto, i ne samo rolexi nego i masu drugih skupih satova. Cesto mi je neki sat od 2000e puno ljepsi nego 90% rolexa, pateka, omega i slicnih.

O kvaliteti i materijalima tu se naravno nema sto usporedjivati.

F12000
Formula 1
Formula 1
Točno, Rolex više vrijedi na sivom tržištu (internetu) nego u dućanu. Razlika je ponekad i 3-4 tisuće eura. Liste čekanja su po nekoliko godina i ako nisi stari kupac teško je doći do traženih modela poput Submarinera i GMT-a recimo.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
evo gledam danas dionice banaka u ogromnom padu. neke i preko 20% sto nikako nije dobar znak.

inflacija je ogromna... sve je poskupilo u prosjeku valjda 50%. rezije, hrana, gorivo...

zelim vas pitat kako pokusavate zastiti svoj novac od gubitka vrijednosti.

Sto mislite, je li vrijeme za kupovati zlato?

ili u dionice?

ili cak kripto?

ili drzavne obveznice ili nesto cetvrto?

evo uzmimo za neki primjer da netko ima 5k eura u banci na racunu za koje ne dobija nikakvu kamatu a istovremeno mu inflacija zdere novac.. sto mislite kako je najbolje to uloziti u ovom trenutnom vremenu i zbivanjima oko nas?

i sam imam nesto malo ustedjevine i ne znam sta da radim sada.

znam samo da mi se drzanje u banci/carapi/jastuku cini kao totalno bezveze jer ovo sto se trenutno oko nas dogadja nikako ne sluti na dobro i zaista novac strmoglavo gubi na vrijednosti

kako se vu stitite od inflacije i sto preporucate napraviti onima koji imaju neku ustedjevinu?

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Kupi komad zemlje i sadnice, ako imaš viška onda i koju životinju.

zelot
Formula 1
Formula 1
je kad bi se imalo za tako nesto... lako je hdz-ovcima koji su se nakrali pa sad kupuju stanove i nekretnine kao ludi i pumpaju cijenu u nebo.

a sta ce gradnjanin koji ima 5-10-15k tesko zaradjenih eura i to mu sada propada brzo i sigurno?
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡