Nisam gledao još, ali nisi mi ništa spoilao. I onako ne bih očekivao da glavni lik izgubi borbu.Frantic je napisao/la: 30.08.2022., 09:37 Pogledah napokon i Partizansku eskadrilu.![]()
Dobar.
Čak je i supruga rekla da je dobar.
Opet, meni malo prenavikan.
Malo hypea, malo američkog patriotizma, nastavak filma od prije 36 godina, dosta retro i tribute detalja, pa možda otuda ocjene oko 8,5-9, sa preko 96% approvala ili A+ (na skali od A+ do F).
Jbte, po kritičarima bi se zbog Mavericka mogle revidirati one liste Top 100 filmova svih vremena gdje su pri vrhu Godfather, Shawshank Redemption, Schindler's list, Goodfellas, E.T., Seven Samurai,....
Izgleda da je ta "nostalgija" za prvim dijelom iz 1986. možda i najveći razlog zašto je film na blagajnama skupio preko 1,4 milijardo $ (dakle, više novca od npr. jednog "superherojskog blockbustera" kakav je Avengers: Age of Ulltron).,
Eh, jučer smo pričali oko "gluposti" u GoTu.
Pa šta tek onda reći da (jbga, spoiler, ali ko je htio da gleda, gledao bi ga do sada) lik sa 30+ godina starim F14, bez određenog dijela elektronike (mogao je upaliti motore, poletjeti i pucati, ali bez radia, radara, katapulta,....) uspije sjebati 2 Sukhoia Su-57.
Kažu, nije do aviona, do pilota je.
Ne vjerujem da bi Max sa F2 bolidom uspio pobijediti Bölükbaşıja za volanom RB18.![]()
Mislim, ne smeta meni to u filmu, samo opservacija....
Serija ima početak baš kao Game of Thrones, mirno je nema puno dešavanja ali kuha se stvar i likovi se razvijaju i sve ide normalnim tempom. Za sad je extra što se mene tičezjurina je napisao/la:Kad se spominje "Game of Thrones" - gledao sam kao i večina seriju kako je išla a sada i polako pregledao ponovo, sve u nizu...
& sada počeo gledati i "House of the Dragon" pa moram reči da sam poprilično iznenađen, pa pomalo i razočaran.
Kako se pokazuju ove prve dvije epizode... siromašno.
"House of the Dragon" je serija za dječji vrtić u usporedbi sa "Game of Thrones" .
Slažem se, meni je serija odlična (nisam čitao knjige pa neznam je li prati ili ne prati knjige).senna66 je napisao/la: 02.10.2022., 13:29 Evo nakon 6 epizoda Rings Of Power....
Bolje od očekivanog. Napeto je zbog toga što se još uvijek ne zna tko je Sauron.
Sve ukazuje na Hallbranda, ali baš zato očekujem preokret. Za Hallbranda mislim da će biti Witch King. Adar je još uvijek potencijalni kandidat po meni. Možda onaj meteor lik?
Trenutno najbolji lik u seriji je definitivno Adar. Jako zanimljiv lik i odlična gluma. Arondir također.
Galadriel je ili totalno promašena ili će se opametiti u nastavku. Više mi baca na negativca trenutno...ali kažem ne znam, možda je bila ovako malo luđa i opsjednuta osvetom u knjizi (koju btw nisam čitao).
Sve u svemu solidna serija. Činjenica da bi Sauron mogao biti bilo tko čini seriju vrlo zanimljivom, ali se zaista nadam skorom otkrivanju Saurona jer mnogi upitnici se već previše razvlače. Meteor lik je još uvijek nepoznanica, kao i oni neki Sauronovi svećenici ili što su već....
Postoji dosta poveznica sa Gospodarom Prstenova, npr prijateljstvo Elronda i Durina (Legolas i Gimli).
Velik je potencijal u seriji.
Slažem se za HOTD, osim Daemon, Alicent, onog slabašnog Stronga i Otto Hightowera ostali likovi su mi zaboravni i sama radnja mi je nekako previše fokusirana na Rhaneyru, Daemona i Targaryene dok su ostali nekako sa strane, na GOT doslovno nisi imao glavnog lika i svako je imao neku svoju radnju i puno interesantije je bilo za pratiti.zelot je napisao/la:meni je ok serija. ocekivao sam malo vise ali je ok i gledam dalje svakako. bas cu veceras e6 pogledat.
btw kuca zmajeva mi je takodjer dobra. bolja mi je od prstenova za sada iako me zivcira odbair likova. niti jedan se ne moze usporediti sa niti jednim iz got-a.
ugl, dobre svije serije se vrte