Nogometni chat
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Mislis ??Frantic je napisao/la: 07.08.2022., 19:12 Braut 'ladno 2 komada, doduše 1 iz penala.
Kako će se lik natrpati golova, to nisu istine....

Fino Alla Fine
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Onako se niti u La Ligi ne brane ekipe.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
ZnamCrashOverride je napisao/la: 31.08.2022., 21:44Mislis ??Frantic je napisao/la: 07.08.2022., 19:12 Braut 'ladno 2 komada, doduše 1 iz penala.
Kako će se lik natrpati golova, to nisu istine....![]()

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Ne podrzavam to produzenje nikako...Frantic je napisao/la: 31.08.2022., 22:59 Liverpool daje gol za 2:1 na polovini 98. minute, a bilo 5 minuta nadoknade![]()
Samo u PL kod Marinera i sličnih
Za 45 min si dao 5min produzetka.. I onda za tih 5 jos 3...

Nekad se u Seria A mjerilo vrijeme igre obe momcadi...Sat bi samo kucao kada je lopta bila aktivna kako za koju ekipu..
Fino Alla Fine
- Frantic
- Formula 1
Baš to.
Jedno vrijeme, ne znam da li je još uvijek tako, u Bundes ligi (slabije sada pratim), suci su odrađivali nadoknadu striktno u sekundu.
Znači, ako je bilo 3 min nadoknade (a rijetko kad je bilo više, ipak se Švabe nisu valjale kao u Seriji A, a nisu suci bili 3.14cajzle kao u PL; možda samo u slučaju da je bila gužva na terenu i nekoliko kartona u obje boje ili u slučaju neke teže povrede) suci su svirali kraj nakon te 3 minute. I gotovo.
Izuzeci bi bili kontra napad ili centaršut u šesnaesterac na isteku te 3. minute.
Ali nakon što bi bila (čak i djelimično) otklonjena opasnost od kontra napada ili centaršuta, svirao bi se kraj.
Čak se nisu izvodili ni korneri, ukoliko bi došlo do kornera nakon kontre ili centaršuta.
A ti se valjaj unutar te 3 minute koliko hoćeš, sudija će na 93:00 (93:04,....; 93:08, lupam) svirat kraj.
Dobro, tada jeste bilo manje (potencijalnih) izmjena, maksimalno 6, sada ih je (potencijalno) 10 (??, ne znam jesam li fulao za ovo?
).
A jbte ovo danas, kao što kažeš, produži se tekma za 5 minuta, postigne se gol na 97:28, a tekma završi na 98:15.
Nemoš` nadkonađivati nadoknadu (i to 5 minuta sa 3 minute).
Neka se valjaju koliko hoće.
Ima i žuti karton za valjanje.

Jedno vrijeme, ne znam da li je još uvijek tako, u Bundes ligi (slabije sada pratim), suci su odrađivali nadoknadu striktno u sekundu.
Znači, ako je bilo 3 min nadoknade (a rijetko kad je bilo više, ipak se Švabe nisu valjale kao u Seriji A, a nisu suci bili 3.14cajzle kao u PL; možda samo u slučaju da je bila gužva na terenu i nekoliko kartona u obje boje ili u slučaju neke teže povrede) suci su svirali kraj nakon te 3 minute. I gotovo.
Izuzeci bi bili kontra napad ili centaršut u šesnaesterac na isteku te 3. minute.
Ali nakon što bi bila (čak i djelimično) otklonjena opasnost od kontra napada ili centaršuta, svirao bi se kraj.
Čak se nisu izvodili ni korneri, ukoliko bi došlo do kornera nakon kontre ili centaršuta.
A ti se valjaj unutar te 3 minute koliko hoćeš, sudija će na 93:00 (93:04,....; 93:08, lupam) svirat kraj.
Dobro, tada jeste bilo manje (potencijalnih) izmjena, maksimalno 6, sada ih je (potencijalno) 10 (??, ne znam jesam li fulao za ovo?

A jbte ovo danas, kao što kažeš, produži se tekma za 5 minuta, postigne se gol na 97:28, a tekma završi na 98:15.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
Yilla
- Karting
- S nama već: 5 god 4 mj
Pa koja je poanta onda sudačke nadoknade ako ćeš se od 5 minuta valjati 3. To i je problem bio sinoć jer se golman Newcastlea valjao dobre 2 minute u sudačkoj nadoknadi pa je sudac i to nadoknadio što je po meni jedino ispravno. Valjaj se koliko hoćeš ali i ću to nadoknaditi. Zato mi je i drago da ga je Liverpool zabio u 98 jer da se ovi nisu valjali tekma bi puno prije završila.
-
Scuderia
- Karting
- S nama već: 5 god 11 mj
Meni je osobno glupo to striktno držanje dodanog vremena u nadoknadi. Koji je smisao nadoknade ako će npr. igrač ekipe koja vodi minut ipo ležat na terenu u "grčevima" ili izvodit svaki aut 25 sekundi. Ovo se ne odnosi na liverpoola, nisam to gledao pa ne znam što je bilo, nego općenito. Meni se sviđa ideja da se zaustavlja vrijeme čim lopta izađe iz igre ili netko leži na terenu, kao u rukometu. Neka slobodno skrate utakmicu na 70 minuta i kad istekne zadnja sekunda gotovo je. Nema potrebe za nikakvim nadoknadama ni raspravama nakon utakmice, a broj izležavanja na terenu bi se prepolovio. Dosadilo mi je gledat kad neke slabije ekipe povedu pa onda od 30. minute krene odugovlačenje i krađa vremena.Frantic je napisao/la: 01.09.2022., 08:54 Baš to.![]()
Dobro, tada jeste bilo manje (potencijalnih) izmjena, maksimalno 6, sada ih je (potencijalno) 10 (??, ne znam jesam li fulao za ovo?).
P.S. žuti karton za valjanje ovome ništa ne znači kad npr. u finalu lige prvaka čuva rezultat u zadnjim minutama, a ne znači ni protivničkoj ekipi, jer kad im ljigavac odnese ključno vrijeme ili razbije ritam igre nikakav žuti karton to ne može popraviti.
-
Yilla
- Karting
To sam i ja razmišljao ali mislim da je u nogometu nemoguće tako nešto izvesti. Nije to košarka gdje je teren 20 metara pa teoretski zadnji napad možeš izvesti u tri sekunde. Zamisli situaciju da si u kontri 3 na 1 pred suparničkim šesnaestercem i sudac svira kraj jer je vrijeme isteklo. I na školskim terenima je uvijek bilo pravilo zadnji napad ako se nešto događa pa sviraj kraj. Nije savršeno ali je najbolje rješenje koje imamo ta sudačka nadoknada.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Ne mozes nikako tvrdit za je u 45 minuta poluvremena za izmjene i valjanja po terenu bilo za 5 minuta nadoknade a onda u tih 5 nadoknade jos za 3 minute ..Yilla je napisao/la: 01.09.2022., 10:57 Pa koja je poanta onda sudačke nadoknade ako ćeš se od 5 minuta valjati 3. To i je problem bio sinoć jer se golman Newcastlea valjao dobre 2 minute u sudačkoj nadoknadi pa je sudac i to nadoknadio što je po meni jedino ispravno. Valjaj se koliko hoćeš ali i ću to nadoknaditi. Zato mi je i drago da ga je Liverpool zabio u 98 jer da se ovi nisu valjali tekma bi puno prije završila.
Ispada da se u 45 mos valjat kak hoces a u nadoknadi mora bit sve cista igra 🫣
Odugovlacenje kod izvodjenja auta, kornera i svega je isto u tome ali se svi samo okrecemo ovim panjevima koji leze na zemlji kao da ih je vlak spicio jer nam to vise smeta a sve je u istom cilju..
U svakom slucaju ne podrzavam ovaj baletanizam u nogometu ali je dns postala umjetnost nesto iznudit i navuc dok se to prije osudjivalo..
Uvijek je bilo otezanja u nadoknadi i uvijek ce bit... Kako kaznjavat, ne znam ali naginjem nekim drakonskim mjerama

I ne, nije mi drago sto je Liverpool zabio jer ce za dva tri kola oni bit ti koji ce tako otezat i krast vrijeme...
Fino Alla Fine
-
Yilla
- Karting
Početkom 92 minute golman Newcastlea je malo nezgodno pao (ništa strašno ali dovoljno da se ovaj valja dobre dvije minute) i igra se nije nastavila do početka 94. Znači to su ti 2 minute. Korner je bio ako se ne varam minutu i pol nakon isteka 95 iz kojeg su igrači Liverpoola zabili gol. Pa računaj.
I da se razumijemo, ne slažem se ni ja sa svim tim odugovlačenjem vremena i slično ali kad se pređe granica dobrog ukusa onda mi je drago da se ovakve stvari dogode.
I da se razumijemo, ne slažem se ni ja sa svim tim odugovlačenjem vremena i slično ali kad se pređe granica dobrog ukusa onda mi je drago da se ovakve stvari dogode.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Pa to ti pokusavam rec..
Zar stvarno mislis da je u 45 minuta 5 minuta nadoknade ok (izmjene i bespotrebna valjanja po terenu )u usporedbi sa tih 5 nadoknade gdje ti nadoknadjujes svaku sekundu....
Kak bi rekli u injury timeu nema vremena za injury
Zar stvarno mislis da je u 45 minuta 5 minuta nadoknade ok (izmjene i bespotrebna valjanja po terenu )u usporedbi sa tih 5 nadoknade gdje ti nadoknadjujes svaku sekundu....
Kak bi rekli u injury timeu nema vremena za injury

Fino Alla Fine
- CrashOverride Verified
- Formula 1
E da, da ne zaboravimo majstora Vlahovica, dva slobodnjaka u dva kola...
A i osporavani Mitrovic odlicno krenuo u EPL...
A i osporavani Mitrovic odlicno krenuo u EPL...
Fino Alla Fine
-
Yilla
- Karting
Ne znam, nisam gledao cijelo drugo poluvrijeme pa ne znam je li 5 minuta bilo dovoljno, ali je općenito pravilo da u zadnjih 15 minuta najviše odugovlače (pa recimo 2 min do tad i 3 minute u tih 15 min). Nisam ni ja za toliko produživanje nadoknade ali kad je toliko očito i bezobrazno onda neka.CrashOverride je napisao/la: 01.09.2022., 11:37 Pa to ti pokusavam rec..
Kak bi rekli u injury timeu nema vremena za injury![]()
Mitrović je životinja. Isto kao i Haaland. Ako ga ozljede zaobiđu mogao bi lako do 50 golova u Premier ligi ove sezone, možda i rekord postavi kad bih znao koji je
Evo guglo, 34, pada kao od šale
- Frantic
- Formula 1
@Scuderia, potpis na ovo
Produžeci 10min, efektivno.
Što se tiče postojećeg stanja, slažem se sa @Crashom.
Ne može se 45min nadoknaditi sa 5 min, a onda tih 5 nadoknaditi sa još preko 3 min, od čega nakon 2:27 min padne gol.
I ja bi neke "drakonske" mjere za simuliranje i valjanje (bez obzira da li se desilo u 37. minuti ili 95. minuti).
s tim što bi ja da poluvrijeme bude 25 ili možda bolje 30 min efektivne igre (znači 60 ukupno).Meni se sviđa ideja da se zaustavlja vrijeme čim lopta izađe iz igre ili netko leži na terenu, kao u rukometu. Neka slobodno skrate utakmicu na 70 minuta i kad istekne zadnja sekunda gotovo je. Nema potrebe za nikakvim nadoknadama ni raspravama nakon utakmice, a broj izležavanja na terenu bi se prepolovio.
Produžeci 10min, efektivno.
Što se tiče postojećeg stanja, slažem se sa @Crashom.

Ne može se 45min nadoknaditi sa 5 min, a onda tih 5 nadoknaditi sa još preko 3 min, od čega nakon 2:27 min padne gol.
I ja bi neke "drakonske" mjere za simuliranje i valjanje (bez obzira da li se desilo u 37. minuti ili 95. minuti).
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
Yilla
- Karting
Postoji ono pravilo, ako stvari funkcioniraju ne mijenjaj ih. Mislim da je to slučaj za nogomet, s razlogom je najpopularnija igra na svijetu što uključuje i način na koji se igra. Kad bi se uvelo to pravilo da se kod svakog prekida zaustavlja sat mislim da bi dobili situaciju kao s američkim nogometom gdje tekme traju i po 4 sata s milijun reklama kod svakog prekida a mislim da se nikom to ne da gledati. Nije savršeno, ali funkcionira koliko toliko.
- Frantic
- Formula 1
Ne bi to bilo ni blizu 4 sata.
Pa ni Super Bowl ne traje 4 sata, sa pola sata half-time showa.
Prije bi "ove naše"
tekme trajale do 2 sata.
A u NFLu imaju i time-outi, a i prekidi su im drugačiji (duži), dok se postave na liniju scrimmagea, ili ako se mijenja postava (kick-off, punt, field goal, novi napad) a da ne govorimo o zastavicama ili challengeu, što bi bio ekvivalent VARu, ali puno više bude toga u NFLu nego VAR checkinga.
Nekada se na prenosima Serie A mogla vidjeti grafika efektivne igre i to je obično bilo od 50 do 60 min, ukupno za obje ekipe, naravno u zavisnosti koliko su se valjali.
Pa ni Super Bowl ne traje 4 sata, sa pola sata half-time showa.
Prije bi "ove naše"

A u NFLu imaju i time-outi, a i prekidi su im drugačiji (duži), dok se postave na liniju scrimmagea, ili ako se mijenja postava (kick-off, punt, field goal, novi napad) a da ne govorimo o zastavicama ili challengeu, što bi bio ekvivalent VARu, ali puno više bude toga u NFLu nego VAR checkinga.
Nekada se na prenosima Serie A mogla vidjeti grafika efektivne igre i to je obično bilo od 50 do 60 min, ukupno za obje ekipe, naravno u zavisnosti koliko su se valjali.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”