Prigovori, prijedlozi, pohvale i zahvale

Ovdje primamo vaša pitanja, prijedloge i poruke svih vrsta.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Graho i Dalmat obnovili svoju pretplatu za 5€. Hvala dečki! :pivo:

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
avetma je napisao/la:Graho i Dalmat obnovili svoju pretplatu za 5€. Hvala dečki! :pivo:
Nema na čemu, nego imam pitanje. Hoće li u skorije vrijeme biti neki kviz na sajtu? Bilo je ono prije svake utrke i na ljetnoj pauzi, pa eto da upitam.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ne znam za kviz, ovisno ima li dobrovoljaca da ga sastave. Ja sam gotov s godišnjim, ali imam i dalje nešto više obaveza nego inače, a i radim na novoj verziji portala.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Da zamolimo Dinu da nam sastavi jedan.
Ali ne pretežak. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la:Da zamolimo Dinu da nam sastavi jedan.
Ali ne pretežak. :mrgreen:
Hahaha pa da, da su pitanja od devedesetih pa na gore slikaslikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ne moraju nužno biti od 90-ih pa naovamo.
Može i dio starije tematike, samo da ne bude teško kao ovo zadnje sa Watsonom i Laudom.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Vlado šalje 5,35€ zbog moje neprofesionalne ankete o profesionalnosti Alonsa :rofl: zahvaljujem! :pivo:

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
hahahah :pivo:
No!

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Frantic je napisao/la: 02.08.2022., 15:30 Ne moraju nužno biti od 90-ih pa naovamo.
Može i dio starije tematike, samo da ne bude teško kao ovo zadnje sa Watsonom i Laudom.
Ma u onoj rubrici idu po defaultu teška pitanja, jer je razina znanja pojedinaca previsoka, pa nema smisla postavljati nešto prejednostavno...

Kako su izgledali ti raniji forumski kvizovi?

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Ja se prijavljujem za jedno pitanje iz kasnih 90-tih. Ne znam odgovor. I necu da koristim google.
No!

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la:
Frantic je napisao/la: 02.08.2022., 15:30 Ne moraju nužno biti od 90-ih pa naovamo.
Ma u onoj rubrici idu po defaultu teška pitanja, jer je razina znanja pojedinaca previsoka, pa nema smisla postavljati nešto prejednostavno...

https://f1.pulsmedia.hr/sadrzaj/kviz/

Tu imaš te kvizove, pa vidi.

Frantic
Formula 1
Formula 1
dmj je napisao/la: 02.08.2022., 18:07

Evo, @graho ti je dao link

Par toplih preporuka (i "naputaka")
Mogu se grupisati pitanja
Raditi po težini, s tim da ni najteža pitanja ne smiju biti n blizu teška kao ona u temi kvizovi.
Mislim, ne treba tjerati ljude da guglaju, nije to cilj.
Raditi više vrsta pitanja, u smislu da imamo pitanja sa ponuđenim a,b i c (tri us dosta), zatim pitanja na koja se mora odgovoiti, ali da odgovori budu kratki (ime i prezime, pojam, godina, staza)
Nikako raditi pitanja sa odgovorima u kojima je zajeban spelling nečijeg imena ili prezimena ili nekog pojma, takve odgovore (sa takvim spellinzima) ostaviti za ova pitanja sa ponuđenim opcijama (a, b i c).
Dati neki razuman vremenski rok, jerbo to mora biti, ako nema vremenskog ograničenja, sve se može izguglat.
Bez opskurnisti i trivijalnosti.
I ne ravnaj se po sebi, kviz mora "za tebe" biti prilično lagan. :mrgreen:

Što se tiče teme kvizovi, tamo se mora na dosta stvari guglati, ruku na srce.
Ali mora se znati šta, gdje i kako guglati. ;)
Najbolji primjer je ovaj sa Watsonom i Laudom.
Ako su imali 1-2, pa par trka poslije DNQ, sa istim mjestima u Q, znači odmah miriše na onu pobjedu Watsona sa 22. mjesta. Nije moralo biti ta trka, ali prvo to gledaš i provjeriš. Pa vidiš da je Lauda u Q bio 23. (ok, pojedinci, uključujući i mene, to znaju, pa nisu ni provjeravali).
Pa vidiš da je nakon nekog vremenskog perioda bila trka u Monacu, a tamo je bilo (bila) situacija da starta manje od 26 bolida, pa provjeriš Q u Monacu i vidiš da je to TO.

Ali, molim te bez takvih stvari u kvizu.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Ne brini za težinu, inače svake srijede radim opći pub kviz na kojem najbolje ekipe imaju 80-90% točnih odgovora, tako da i te kako znam gradirati težinu...
Što se onoga postavljenog u temi tiče, naravno da je ondje guglanje više manje conditio sine qua non, no poanta je upravo potaknuti ljude da to inteligentno čine i formulirati pitanja tako da treba i shvatiti kako doći do točnog podatka.
Meni konkretno to služi za spominjanje nekih zanimljivih detalja koji mi usput nalete, a koje uistinu nemam gdje drugdje pitati, jer samo ovdje postoji nekolicina vas koji, realno, uopće možete prokljuviti odgovore.

Ovako, načelno sam za, od petka sam na godišnjem, a ostajem u Zagrebu, tako da bih mogao uloviti vremena da nešto složim. Još se dvoumim bih li opet radio kviz o svjetskim prvacima ili nešto općenitije, odlučit ću, ali budem složio.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Odlično :pivo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Nepoznati dobročinitelj salje 25€ preko Revoluta. Zahvaljujem i pozivam na identifikaciju! :pivo:

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 1 mj
Dolje u boksu u kojem me nagovaš na donaciju piše “Bok Ante Vetma”. Jest da si mi simpatičan, ali ne bi mijenjjao svoje ime/nadimak.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 1 mj
Zašto više na popisu svojih komentara ne vidim like/dislike ja sam taj popis komentara koristio da vidim je li neki komentar zakuhao pricu i ima li tamo necega na kaj eventualno treba odgovoriti…..

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
wapi je napisao/la: 14.08.2022., 18:00 Dolje u boksu u kojem me nagovaš na donaciju piše “Bok Ante Vetma”. Jest da si mi simpatičan, ali ne bi mijenjjao svoje ime/nadimak.
Eto, sad ti pise 'wapi'
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Tnx, wapi. Za ovo prvo je jasno zašto nisam primijetio da je bug :zubo: Sad je ispravljeno, a drugo je dodano.

U međuvremenu, hvala novim donatorima:
limitmaker1 s 15€, vordas s 5€, Crash s 10€. Živjeli :pivo:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Mr. Spaceguy šalje 10€ "za neki novi početak". Zahvaljujem :thumbs:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡