Fernando Alonso

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Da. To je on.

Fernando!!!!!! :vozi: :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Matek14
GP3
GP3
Navija za: Fernando Alonso, McLaren
Kontakt:
Dva put odem na utrku, oba puta mu mehaničari Renaulta krivo prikače gumu. U Mađarskoj 2009. ga je to koštalo pobjede, a prošli vikend dobrih bodova.. možda je vrijeme da prestanem ići na utrke dok on vozi xD
Fernando is faster than all of you :jupije:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
OK. Prijedlog prihvaćen.
Ne idi na utrke, dok Fernado vozi. ;)

GP2Engine
Karting
Karting
S nama već: 4 god
Otmar ne skriva to da ne voli Fernanda. Pogledajte najnovije članke što je mudonja izjavio.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Jake štete ako mu Alpine ne produži suradnju, barem neću morati gledati kako mu nesposobni jebivjetri uništavaju utrke. A bude li se mali Piastri pokazao kao boljim od Ocona tek onda im slijedi cirkus.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Uvijek je u ocima navijaca emocija ono sto kroji odredene stavove. Meni kao Alonsovcu otkada znam za sebe uvijek je tako bilo i vjerojatno ce tako biti i upravo me zbog toga i ne cudi skepticizam u trenutnoj situaciji. Meni ova situacija ne mirise na dobro vec duze vrijeme. Svatko tko je pratio Alonsovu karijeru zna snagu i moc koju Alonso posjeduje ne samo kao vozac vec i kao politicar i osoba u paddocku, a pogotovo kada su u pitanju unutartimski odnosi. Vratio se prosle godine kao nova verzija Alonsa - miran, stalozen, poslusan, iznimno motiviran, kao poput nekog rookieja kojemu je cilj dovesti tim do maksimuma. Dobar dio sezone smo gledali Alonsa kako se muci i kako je postao ”fan favorite” (nesto sto moze biti i prirodan tijek dogadaja kada se pod stare dane boris za nize pozicije i slovis za legendu sporta). Nekima lijepo za vidjeti, ali priznati se mora to nije okruzenje i ugodaj u kojem smo naucili gledati Alonsa. Ova sezona pocela je ocekivano - Alonso se vratio na staro preuzimanje vodeceg u ekipi i postavljanju bolida tamo gdje mu nije mjesto. Svatko tko kaze da Alonso prica gluposti o kolicini izgubljenih bodova neka ponovi matematiku. Odmah u Bahreinu problem s pogonskom jedinicom zbog koje je bio sporiji tijekom cijele utrke, Jeddah kvar motora sa 6. pozicije nakon borbe s Oconom pri kojoj toga dana nisu vrijedile timske odredbe u Alpineu…Australija, treci vikend i treci kvar na bolidu zajedno sa safety carom u najgore vrijeme unistavaju Alonsove sanse za bodove. U Miamiju dvije kazne uzimaju bodove iz ruku. U Imoli kontakt sa Schumacherom nakon cega se ide u Spanjolsku gdje Alonso uzima jos jedan motor i starta posljednji. U Kanadi splet jako kontroverznih timskih odredbi i jos jedan kvar unistavaju sanse za bilo kakav rezultat. Najnovija VN Austrije ponovni kvar bolida i jos jedna timska greska sprjecavaju Alonsa da ostvari dobar rezultat. Sve u svemu, vise od 50 izgubljenih bodova i svega 3 ciste utrke u kojima je deklasirao Ocona i maksimizirao rezultate s obzirom na Alpineovu brzinu. Nisam pobornik nikakvih teorija zavjere, ali cudne stvari se dogadaju. Tim je, kako god to zvucalo, u nekoliko navrata favorizirao Ocona, kvarovi se zaista dogadaju velikim dijelom na Alonsovom bolidu i u kljucnim trenutcima, odluka o vozackoj postavi maksimalno se oduzuje zbog Piastrijeve buducnosti. Tko prati primjetit ce da tim na drustvenim mrezama i intervjuima ne opravdava previse Alonsove kvarove, bodovno je stanje totalno nereprezentativno za nas koji znamo, no za milijunski auditorij je to jedini pokazatelj. Ponavljam se kao pokvarena ploca, ali nova generacija neupucenih fanova zeljnih kaosa i drustvenih mreza vidi mladog Piastrija, starog Alonsa i bodovno stanje na kojem Ocon daleko bolje stoji. To spojeno s (barem meni) jako cudnom timskom atmosferom i okolnostima u kojima se odvija sezona ne mirise na dobro. Ovaj Alpine nije ni pocetno slovo od sampionskog Renaulta 2005. Sto god se dogodilo volio bih da samo bude posteno. Alonso nije taj koji zauzima nekome mjesto vec 40-godisnji fenomen koji i dalje grize za treci naslov. Sve moze, ali Alonso tiho otici ne moze.

P.S. sjecam se kolege Avalona s portala koji je nosio titulu clana s najduzim komentarima. Zao mi je ako sam nadmasio i njega, ali eto negdje moram napisati (citaj izbaciti) frustracija, a da nisu psovke za vrijeme tragicnih utrka ove sezone za nas Alonsovce :rofl:

Boris_CRO
Karting
Karting
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Kao navijač Ferrarija sezone 2005. sam bio ljut zbog promjene pravila, 2006. sam bio ljut što je Šumiju beknuo motor u Japanu, ali nikada nisam ništa loše mislio o Fernandu. Dapače, u bratoubilačkom ratu Mclarena navijao sam 1000% za njega jer su njegovi komentari i viđenje situacije tada bili realni. Tim je zbog nekog razloga stao iza Sir Cvilidrete, koji je bio veoma talentiran, ali se zna tko je došao kao vozač broj 1.

Kroz godine mi je nevjerovatno koliko je Alonso imao loše sreće s izborom timova. Znamo da je mjesta u pobjedničkom bolidu malo, ali već za ono što je dao Ferrariju je trebao dobiti barem jedan naslov. Uvijek je bio jedan od najboljih trkača, temperamentan, i emotivan kad se nešto dogodi protiv njega, bilo to sudačka odluka, potez protivnika, trkačka sreća ili nešto peto. Ipak on zaslužuje biti tu gdje je. I Schumacher je imao manje volje za utrkivanjem kada se vratio u Mercedes pod stare dane, a Alonso i dalje grize. Kimi je kroz godine padao i padao i tek tu i tamo imao neke trenutke bljeska, a narod ga je volio kao da je od zlata i nisu htjeli da ode u mirovinu, a Alonsa se danas želi prikazati kao nesposobnim. Po meni Alonso treba voziti dok ima žara, a nakon toga prenijeti taj žar u nekoj poziciji u sportu, bilo FIA, bilo neki tim.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Fernando Alonso, sretno. :vozi: :vozi:
Zaslužuješ bar još dvije, tri godine aktivnog sudjelovanja u F1 natjecanju. :vozi: :vozi:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Mr.Spaceguy je napisao/la: 16.07.2022., 18:10 Jake štete ako mu Alpine ne produži suradnju, barem neću morati gledati kako mu nesposobni jebivjetri uništavaju utrke. A bude li se mali Piastri pokazao kao boljim od Ocona tek onda im slijedi cirkus.
A nema cirkusa u tom slučaju. Ocon svakako ima ugovor do 2024. i Francuz je. Neće otići prije isteka ugovora što god da se dogodilo.

Otmar izgleda nije fan Alonsa kao što je bio Vettela u Astonu, iako ih je usporedio obojicu kao elitne vozače po brzini i radu u pozadini.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
Nije ni Rossi neki fan tako da moguće da Otmar radi po njegovom naputku te da ga se obojica žele riješiti.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Jel već krenulo? :mrgreen: pa tek je druga zajednička sezona...

cucla100
Karting
Karting
S nama već: 6 god 8 mj
avetma je napisao/la: 18.07.2022., 08:57 Jel već krenulo? :mrgreen: pa tek je druga zajednička sezona...
zalutao, ili dosadno na vettel temi? :), vidim da tamo vec dva tjedna nista ne pise :lolz: :lolz:

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 3 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda

Dobar start Alonsa u Francuskoj.
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
Saward tvrdi da je Alonso produžio ugovor sa Alpineom
Money is important at Alpine and thus negotiating a new deal with Fernando Alonso has been quite complex as the Spaniard has ideas of his own worth which are, how shall we say, impressive. However the threat of the team signing up a talented youngster called Oscar Piastri was obviously helpful in the negotiations. Anyway, the word is that Fernando now has a new two year deal (perhaps one plus one) and this will be announced after August 1 when an option date will pass. This, of course, means that the team will have to release Oscar Piastri unless it can convince him to join Williams for a year or two. However it seems that Oscar is more interested in an offer from McLaren that would require him ceasing to be part of the Alpine Academy.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Piastri u AM, umjesto Seba? :chill: :kokice: :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 28.07.2022., 13:52 Piastri u AM, umjesto Seba? :chill: :kokice: :mrgreen:
Kažu da je mjesto rezervirano za Micka :kokice:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Iskreno to i ne bi bilo lose. Ipak malo veci zalogaj od jednog Haas koji je velicine Minardija razbacan u 3 drzave. Cak ne bi bilo lose da se malo makne od Ferrarija ciato zbog drugacijeg iskustva, a iskreno ne sumnjam da ga crveni bolid ceka u buducnosti

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Sretan rođendan Fernando :party: i da si tu dok ne dočekaš konkurentan bolid pa i do 50. ako treba :zubo:

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Sok i nevjerica…Nemam niti volje za napisati duzi osvrt na ovu tragediju koju sam procitao jucer. Za neke logican dok za druge sramotan potez Alpinea. Sve one pretpostavke o nejednakom tretmanu vozaca na kraju su bile istine. Proslu utrku ne zelim ni komentirati. Koliko god sam sretan gledati ga na gridu, radije bih ga gledao u mirovini (drugoj kategoriji) nego u ovoj sramoti koja se naziva timom Aston Martina na celu s tata Strollom. Povrh svega jos moram i progutati sva ona nezadovoljstva koja sam izrazio Vettelovim odlaskom tamo. Zelja za voznjom u F1 (ili novcem) je presudila na kraju. Sama Alonsova izjava o Aston Martinu govori sve. To je to ljudi moji, prica o “vratite dijete materi” zavrsila je neslavno ovim remontom momcadi prije pocetka sezone i po tko zna koji puta Alonsova prica u F1 zavrsava neslavno.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡