Red Bull Racing

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Dani je napisao/la: 11.07.2022., 16:00 But according to Auto Motor und Sport, there could be a bigger issue in play with Red Bull’s RB18 once again sorely overweight.

According to Andrew Haupt, the RB18 has gained some weight again after the recent upgrades that Red Bull have brought. It is said to be around 10kg over the minimum weight.

He added that it is ‘around ten kilos above the minimum weight’ while the ‘Ferrari is said to be around 798 kilos.’

This was a problem for Red Bull around the Red Bull Ring on Sunday.

‘Red Bull scratched their heads. The team did not recognise their own car. It took the tyres a lot harder than in the sprint,’ the AMuS report continues.

Znači rb je opet teži i jede gume.
Nista ovo ne "znaci".

Ne kazem da nije istina ali ne vjerujem da to zna neki pod ogrominm navodnicima novinar. Prodaja kupusa na pijaci...
No!

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
zekohonda je napisao/la: 13.07.2022., 19:01 još malo watanabea:
https://www.grandprix247.com/2022/07/13 ... ay-return/
U članku se osvrću na 2009 i Brawn. Da li misliš da bi Honda bila prvak sa tim bolidom i hondinim motorom? Ja mislim da ne bi , pogotovo jer je i ovako bilo blizu na kraju sa Vettelom. I zamisli da se honda ponovo skompa sa McLarenom.
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
mislim da bi pregazili 2009. da smo ostali.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Da. Ne pamtim da je tada bilo nekih razlika u motorima. Ali taj se bolid ipak dizajnirao za Hondu. Mislim da bi sa Hondom bili još bolji.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
zekohonda je napisao/la: 25.07.2022., 10:12 mislim da bi pregazili 2009. da smo ostali.
K'o plitak potok.
Bolid bio dizajniran za Hondinu mašinu.
Benz bi morao da se vrati u F1 na drugi način, tj. Honda bi ostala u F1, najvjerovatnije.
Sad, šta bi se događalo u narednim godinama..... :kokice:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ja sam uvjeren da ne bi i da bi imali ogromne probleme sa pouzdanošću i snagom motora.
With redundancies hanging over half the factory, the team continued to work towards getting two cars ready for the first race of the season. The first point of order was finding an engine. Honda's V8 was recognised as the worst on the grid in 2008, but would leave the team along with the Japanese manufacturer. Engines from Ferrari and Mercedes were both options, but one soon became the favourite....
In Mercedes, Brawn GP have acquired one of the best, if not the best engine in F1. The Honda engine in comparison was weak and lacked power in recent seasons. Therefore having the Mercedes engine has been a substantial improvement on the power front.

The only downside was that the car had to be changed slightly, in order to accommodate it. However Ross Brawn and his team dealt with that with brilliant ease, and in super quick time which was deeply impressive. Clearly that necessary change didn’t slow the car down.
Upravo zbog ovih izjava ne vjerujem da bi bili tako dobri. Vjerojatno kao rb sa onim kvarljivim renault motorima .
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Motori su manje bitni u v8 freeze eri.
Honda i Renault su mogli napraviti update za 09'.
Mercov motor nije savršeno uklopljen u šasiju.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ma taj, RA109, je bio strašan, sjećam se slika.
Imao je kubik karafeka, što aerodinamičkih, što mehaničkih.
Moislim da bi bio prvak i bez DD difuzora (Brawnov je bio malo drugačiji).
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Stiže red bull Porsche.
https://www.motorsport.com/f1/news/pors ... /10344242/

Ništa od mojih po bilo kojoj osnovi. Tuga.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ovo je dobro, ako je istina. Ovo bi se moglo nazvati Porscheovom tvorničkom ekipom, ako budu vlasnici 50% Red Bulla...

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
i rb se sprema za prekoračenje broja dozvoljenih pu kompomenti:
https://racingnews365.com/marko-admits- ... his-season

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1

Pastor
Formula 1
Formula 1
Nije mi jasno gdje se Perez danas izgubio? Prvi stint je pratio Maxa u stopu. Mogli su danas uzeti 1-2.

Mislim da je pao i najbrži pit stop. Na grafici je za jednog Red Bulla pisalo 2.1s.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Pastor je napisao/la: 31.07.2022., 23:52 Nije mi jasno gdje se Perez danas izgubio? Prvi stint je pratio Maxa u stopu. Mogli su danas uzeti 1-2.

Mislim da je pao i najbrži pit stop. Na grafici je za jednog Red Bulla pisalo 2.1s.
Predug prvi stint, drugi jos duzi. Propusta Maxa, zakočio da ne skupi Maxa. Ugl skupilo se svega. U ovakvom zgusnutom poretku i malim razlikama među bolidima i najmanje pogreske odlucuju hoćeš biti 5. ili treći. Mislim da je Perez bio na 2 sec od Russella na podiju.

Da se i dotaknem Ferrarija. Odgledao sam opet utrku. Bolid nije funkcionirao ni na Hardu ni na softu. Lec da je imao tempo Ham na softu hladno bi nakon cijelog fijaska s hardom zavrsio na 3. Poziciji uvjerljivo. Sainz također nije imao tempo i brzo ih je potrosio. Russellov zadnji stint je bio također ne sjajan. Max je odvezao odličnu utrku čak uz onaj spin.
Vozač dana definitivno mi je Hamilton. 2/3 utrke je bio najbrzi vozac na stazi. Morao je razvuć drugi stint i sacuvao je dobro gume kako bi mogao prijeći na soft, gdje je letio stazom.
Mađarska nije razočarala.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Ibarac00 je napisao/la: 01.08.2022., 00:16
Pastor je napisao/la: 31.07.2022., 23:52 Nije mi jasno gdje se Perez danas izgubio? Prvi stint je pratio Maxa u stopu. Mogli su danas uzeti 1-2.

Predug prvi stint, drugi jos duzi. Propusta Maxa, zakočio da ne skupi Maxa. Ugl skupilo se svega. U ovakvom zgusnutom poretku i malim razlikama među bolidima i najmanje pogreske odlucuju hoćeš biti 5. ili treći. Mislim da je Perez bio na 2 sec od Russella na podiju.

Da se i dotaknem Ferrarija. Odgledao sam opet utrku. Bolid nije funkcionirao ni na Hardu ni na softu. Lec da je imao tempo Ham na softu hladno bi nakon cijelog fijaska s hardom zavrsio na 3. Poziciji uvjerljivo. Sainz također nije imao tempo i brzo ih je potrosio. Russellov zadnji stint je bio također ne sjajan. Max je odvezao odličnu utrku čak uz onaj spin.
Vozač dana definitivno mi je Hamilton. 2/3 utrke je bio najbrzi vozac na stazi. Morao je razvuć drugi stint i sacuvao je dobro gume kako bi mogao prijeći na soft, gdje je letio stazom.
Mađarska nije razočarala.
Lap 54 to 70, average lap times for the drivers:
LEC: 1.22.320
HAM: 1.22.560
VER: 1.23.324
SAI: 1.23.647

Znači da ova telemetrija laže...
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Pastor
Formula 1
Formula 1
Znači da je imao najsvježije gume... Možda da se prebaciš na neki drugi sport...
slika

Perez je startao na novom softu. Nije to baš bilo puno duže. Par krugova iza Maxa. Drugi stint još par. Ipak mislim da je negdje zaspao, jer je na kraju zaostao puno previše da bi se moglo vaditi na malo duži stint.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Ja većeg trola i kontrasa nisam vidio od tebe na portalu. :lolz: ali hajde još jednom da napišem... MMS strategija, S zadnjih 17-18 krugova i pobjeda je bila sigurna! Za tih zadnjih 15ak krugova, morao bi da skine 10ak sekundi u odnosu na Maxsa i to je to!

A zaspao je na hardu! :zzz: :lolz:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ja ću se složiti sa @nelinjom, ovdje je u pravu.
Nisu potrebni nikakvi grafovi.
Ferrari nije radio na hardu, ok, nije niko radio na hardu.
Na softu nije radio Sainz, Leclerc bome jeste.
Hamiltonov FL, koji je za 0,236s bolji od Leclercovog, ne govori ništa. Oba su postignuta u 57. krugu, a kasnije su i jedan i drugi (Leclerc možda i više) nailazili na zaostale vozače i tjt, nema tu više FLa.
Činjenica da je Leclerc 3 kruga poslije stavio soft (u odnosu na Hamiltona) opet ne znači toliko, jer ne znamo starost tog korištenog softa (možda su bile iste starosti).
Leclerc je sa boxom viška i ko zna koliko izgubljenih sekundi na hardu završio čitavih 3,8sec iza trećeplasiranog Russella.
Dakle, prije prvog boxa je trebao biti swap sa Sainzom, neka Leclerc proba hvatati Russella (kad je bio onaj TR, možda bi ga uhvatio prije boxova), viđali smo to i ranije, taktika je trebala biti MMS, na soft oko 50 i nekog kruga i tjt. Pobjeda ko suza, Max je bio na mediumu od 38. kruga (skoro pa pola trke), Hamilton bi ostao iza.
Sa istom strategijom za Sainza, u najgorem slučaju bi bio treći.
Ja sad možda zvučim kao general poslije bitke, ali likovi u Ferrariju su masno plaćeni (plus imaju svu moguću mašineriju) da ovo moraju znati prije mene i bolje od mene (i za vrijeme trke, naravno).
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Frantic je napisao/la: 01.08.2022., 09:50 Ja ću se složiti sa @nelinjom, ovdje je u pravu.
Nisu potrebni nikakvi grafovi.
Ferrari nije radio na hardu, ok, nije niko radio na hardu.
Na softu nije radio Sainz, Leclerc bome jeste.
Hamiltonov FL, koji je za 0,236s bolji od Leclercovog, ne govori ništa. Oba su postignuta u 57. krugu, a kasnije su i jedan i drugi (Leclerc možda i više) nailazili na zaostale vozače i tjt, nema tu više FLa.
Činjenica da je Leclerc 3 kruga poslije stavio soft (u odnosu na Hamiltona) opet ne znači toliko, jer ne znamo starost tog korištenog softa (možda su bile iste starosti).
Leclerc je sa boxom viška i ko zna koliko izgubljenih sekundi na hardu završio čitavih 3,8sec iza trećeplasiranog Russella.
Dakle, prije prvog boxa je trebao biti swap sa Sainzom, neka Leclerc proba hvatati Russella (kad je bio onaj TR, možda bi ga uhvatio prije boxova), viđali smo to i ranije, taktika je trebala biti MMS, na soft oko 50 i nekog kruga i tjt. Pobjeda ko suza, Max je bio na mediumu od 38. kruga (skoro pa pola trke), Hamilton bi ostao iza.
Sa istom strategijom za Sainza, u najgorem slučaju bi bio treći.
Ja sad možda zvučim kao general poslije bitke, ali likovi u Ferrariju su masno plaćeni (plus imaju svu moguću mašineriju) da ovo moraju znati prije mene i bolje od mene (i za vrijeme trke, naravno).
Ma ne trebaš biti ni general, ni genije da shvatiš da su zeznuli stvar do kraja! Ja sam bio zabezeknut kad sam Leclerca uopste vidio u boksu u tom momentu! Još kad sam vidio hard... ma bjezi... plakao bih! :lolz: koliko nas još ovakvih, slicnih trka čeka!? Bar sad ne moram cupkati nogom od nervoze dok čekam neko stanje! A negdje posle 30og krugu sam pomislio, šta moze danas krenuti po zlu!? I eto... nismo dugo čekali... :lolz:

Offtopic
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡