Pastor je napisao/la: 23.05.2022., 20:43
Danski junac je možda bio u onom dijelu karijere prije povratka. Sada vozi dosta smirenije. I nema apsolutno nikakvu krivicu u onome jučer. Imao je svoju putanju koje se držao, a i Hamiltonu je ostavio mjesta da ima i on svoju. Imao je on još mjesta vani kao što neko reče, ali nema potrebe da ide skroz široko, kada bi takvom putanjom sigurno izgubio taj duel. A nije ni ništa ilegalno učinio sa tim, jer je ostavio Hamiltonu dovoljno mjesta iznutra. S druge strane, Hamiltonu je očigledno malo pobjegao bolid prema vani, dovoljno da dođe do kontakta. Vidi se jasno na snimku kako mu bolid bježi. Pa malo razmislite, u kojoj bi to situaciji u kojoj Hamilton nije ništa kriv bio proglašen samo trkaći incident? Ovdje je veća njegova krivica, zato i jeste tako presuđeno...
Opet sam pretjerao ali sada za Kevina. :facepalm
Lewis nije bio odgovaran za sudar, to je poenta. Jer sam to pisao. Mag je dobro prosao jer ga sada svi volimo, zasluzeno.
1883 je napisao/la: 23.05.2022., 20:58
Vlado, to ti je bilo instinktivno vezano uz ime i prezime.
Narativ je zajebana stvar, ali forumi su takvi. Osobno ne komentiram puno toga, zadrzim za sebe. Nema smisla, na kraju krajeva. Davno nauceno kroz forume.
Ima ovdje ljudi koji su bili uzor objektivnosti i nehejtanja prije desetak i vise godina, ali na zalost, mnogi su skrenuli u ekstremizam.
Nisam Hamov fan, iako vozi za Benz, ali osjetio sam potrebu komentirati. Ti si ok forumas, i nema te medju ovom nakupinom da ne bi bilo nejasnoca.
Ne zelim tu prosipati neki moral. Ali stvarno, bez obzira koliko se trudio ne mogu se ograditi od tog "narativa".
Cak sam krenuo da pisem za CS kada je izletio da opravdam prethodne komentare u ime toga kako je istina. Srecom pa se sudrzim kada ono Max isto... Kad ono vjetar, navodono jer je to ako se ne varam doslo iz rb a ne ferarija. Pokvareno sam pomislio, barem ga je Max bolje spasio.
“lewishamilton When I was 15 I fell off my bike and hurt my
wrist. The next day I was in so much pain I walked myself to
the hospital where doctors told me it was broken and I
needed a cast. I had just started the European Formula A
championship and this meant I wouldn't be able to compete.
I was so terrified, I could not afford to lose my McLaren
contract. So I did what I had to do: had the cast removed,
put on a lighter weight one, and raced one handed. I won
that championship. I've known since then that I can
overcome anything when I fight for it. Whether it's driving
with an injured wrist or fighting my way up the grid like I did
last weekend. The same is true for you. Fight for what you
want. You'll get it.”
Dino Chiesa potvrđuje da nije bilo pretjerivanja sa Hamiltonove strane. Zaista jeste vozio "jedne ruke".
Čak je dodao da je Hamilton stratao sa 78. pozicije
F1 doktor mu je čak zabranio utrkivanje, da bi mu to dopustio tek nakon nekoliko protesta od kojih je jedan morao doći sa "višeg nivoa".
Har Kl je napisao/la: 25.05.2022., 15:48
Dino Chiesa potvrđuje da nije bilo pretjerivanja sa Hamiltonove strane. Zaista jeste vozio "jedne ruke".
Čak je dodao da je Hamilton stratao sa 78. pozicije
F1 doktor mu je čak zabranio utrkivanje, da bi mu to dopustio tek nakon nekoliko protesta od kojih je jedan morao doći sa "višeg nivoa".
Naravno da je istina. Covjek je to postovao milionskoj publici. Ja sam to podjelio iskreno, jer jeste istina i to mnogima znaci da citaju. Inspiracija. Ne svima naravno, ali i to je ok.
......ne mogu, ali hoću...... .....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can. A gentleman will walk, but never run
Da je takav bio na početku prošle godine bio bi prvak. Nekarakteristično popustljiv. A ovo je bila borba za poziciju . Još kada bi i mercedes imao brzinu rb-a. Odličan dvoboj koji je prekratko trajao. Do drs zone.
vlado je napisao/la: 21.06.2022., 17:51
Slažem se. Meni je taj momenat samo otvorio oci koliko fale njih dvojica za dvoboje. Bas su vatrena kombinacija.
Da je Lewis bio na mjestu Carlosa još bi uvijek pričali o tome.
Razumijem njegovu poziciju ali ne mogu shvatiti da ni jednom nije pokušao kasno kočenje. Lewis i Max bi to 100% pokusali.
Ali Carlos jednostavno nije bio u poziciji za to. Ne možeš baš odraditi klasični divebomb u Kanadi sa podjednakim bolidima. Jako teško.
Bio je najbliže Maxu na 4 desetinke, a to nije dovoljno.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Mislim da je Carlos u jednom od onih 5-6 krugova do kraja bio u poziciji da odradi divebomb u zadnju sikanu i nije pokusao, sve ostalo je bilo predaleko za bilo kakav pokusaj
THROUGH GOES HAMILTON je u trendu na twitteru i tiktoku
https://twitter.com/44minabina/status/1544115977822081030
Slicna situacija dok je vozio u kartingu
https://twitter.com/NotTheStKittsKC/status/1544102914641350657