IndyCar
WEC, WRC, Indy...
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Eto koliko su Ameri željni spektakla i kakva im je logika.
Znači, Ericsson hit me ide ka sigornoj pobjedi i oni na 6 krugova od kraja daju
Pa neka se pokolju zadnjih 6 krugova.....
Znači, Ericsson hit me ide ka sigornoj pobjedi i oni na 6 krugova od kraja daju

Pa neka se pokolju zadnjih 6 krugova.....
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
bravo marcuse! a ni bolja polovica mu nije loša.
dobro je, još jedna pobjeda.
dobro je, još jedna pobjeda.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Frantic
- Formula 1
Ajd pošteno
Ericsson hit me ipak, uprkos ovoj 3.14zdariji sa
Samo ne znam zašto je Dixon popio kaznu?
Mislim, neka je, nemam ništa protiv....
Marcus je preuzeo i vodstvo u poretku
Ericsson hit me ipak, uprkos ovoj 3.14zdariji sa

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
nije pizdarija, često ameri ovako naprave kad je malo krugova do kraja.
dixon je bio prebrz u boksu.
dixon je bio prebrz u boksu.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Znači ovdje su dupli bodovi? Nisam bio siguran da sam dobro čuo. Sa osmog na prvo mjesto u ukupnom poretku. Fino.Frantic je napisao/la: 29.05.2022., 21:47 Ajd pošteno
Ericsson hit me ipak, uprkos ovoj 3.14zdariji sa![]()

- Frantic
- Formula 1
Jesu, dupli suPastor je napisao/la: 29.05.2022., 21:52Znači ovdje su dupli bodovi? Nisam bio siguran da sam dobro čuo. Sa osmog na prvo mjesto u ukupnom poretku. Fino.Frantic je napisao/la: 29.05.2022., 21:47 Ajd pošteno
Ericsson hit me ipak, uprkos ovoj 3.14zdariji sa![]()
Marcus je preuzeo i vodstvo u poretku![]()
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Samo što bi pobjedio još lakše bez crvene...
Ovdje je za očekivati crvenu. Na normalnim stazama je drugačije. Mislim da su i odlasci u boks uvijek bili popraćeni nekim izlijetanjem. Svakih 30-ak krugova. Tako da nije bilo ni neke drame sa boksovima. A čovjek se fino kvalifikovao. Držao se cijelu utrku u vrhu. I poslije zadnjeg boksa prestigao O'warda i pobjegao mu preko 3 sekunde. Da nije bilo zadnje crvene, čovjek bi lagano pobijedio.
Ovdje je za očekivati crvenu. Na normalnim stazama je drugačije. Mislim da su i odlasci u boks uvijek bili popraćeni nekim izlijetanjem. Svakih 30-ak krugova. Tako da nije bilo ni neke drame sa boksovima. A čovjek se fino kvalifikovao. Držao se cijelu utrku u vrhu. I poslije zadnjeg boksa prestigao O'warda i pobjegao mu preko 3 sekunde. Da nije bilo zadnje crvene, čovjek bi lagano pobijedio.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Večeras se od 21:30 vozi sedma utrka sezone u Detroitu. S pole positiona starta Josef Newgarden - startni grid.
Grosjean se razbio u kvalifikacijama - sažetak (sudar na 2:18).
Alexander Rossi napušta Andretti i odlazi u McLaren SP pored O'Warda koji je nedavno produžio ugovor i zasad nepoznatog vozača (dogodine će imati tri stalna bolida), a zamijenit će ga Kyle Kirkwood.
https://www.motorsport.com/indycar/news ... /10315353/
Grosjean se razbio u kvalifikacijama - sažetak (sudar na 2:18).
Alexander Rossi napušta Andretti i odlazi u McLaren SP pored O'Warda koji je nedavno produžio ugovor i zasad nepoznatog vozača (dogodine će imati tri stalna bolida), a zamijenit će ga Kyle Kirkwood.
https://www.motorsport.com/indycar/news ... /10315353/
- Frantic
- Formula 1
Zanimljivo, prođe trka bez cautiona
Još jedna zanimljivost
U Indycaru nema plave zastave kad obliziš nekoga za čitav krug.
Možda smo i pominjali, ne mogu se sjetiti.....
Uglavnom, uzbudljivi zadnji krugovi kad je Rossi na tvrđim gumama stizao Powera na mekšim (i potrošenijim), koji je ipak zadržao prvo mjesto. Rossiju je nedostajao 1 krug (bukvalno). Treći završio Dixon.
Eh, ipak se neko zakucao, ali nakon što je Power prošao kroz cilj.

Još jedna zanimljivost
U Indycaru nema plave zastave kad obliziš nekoga za čitav krug.
Možda smo i pominjali, ne mogu se sjetiti.....

Uglavnom, uzbudljivi zadnji krugovi kad je Rossi na tvrđim gumama stizao Powera na mekšim (i potrošenijim), koji je ipak zadržao prvo mjesto. Rossiju je nedostajao 1 krug (bukvalno). Treći završio Dixon.
Eh, ipak se neko zakucao, ali nakon što je Power prošao kroz cilj.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- croatic f1
- F1puls suradnik
Sigurno smo spominjali ovo za plavu zastavu jer je poprilična anomalija u odnosu na ono na što smo navikli iz F1, meni je ostalo u glavi da ona postoji samo kao upozorenje, odnosno, ne predstavlja obavezu propuštanja kao u F1. Išao sam potražiti točno pravilo, čini se da su za ovu sezone nešto malo izmijenili:
Utrku sam pratio malo ofrlje, kad god bi bacio oko netko bi bio u boksu, samo Power ne, činilo mi se da svi idu sto puta, samo on ostaje na stazi
Uglavnom, zasad vozi odličnu sezonu, opet je prvi u prvenstvu, danas je s P16 stigao do pobjede
Rossi je nakon dugo vremena izgledao jako dobro, i njemu i Dixonu su ovo prvi podiji sezone.
Međutim, opet postoji razlika - propuštati moraju samo oni koje su zaobišli svi vozači u vodećem krugu, a ne samo vodeći, stoga je borba za ostanak u vodećem krugu i dalje sasvim dozvoljena.Rule 7.2.5.1 now reads: At Road/Street Course Events – When displayed from the starter’s stand and ordered directly by IndyCar (command blue), directs a Lapped Car to immediately give way to the overtaking Car. IndyCar may disable Push to Pass for Lapped Cars (defined as a Car that is at least one lap behind all Cars that are on the Race leader’s lap).
Utrku sam pratio malo ofrlje, kad god bi bacio oko netko bi bio u boksu, samo Power ne, činilo mi se da svi idu sto puta, samo on ostaje na stazi

- Frantic
- Formula 1
Eh, ovo sam primijetio na kraju kad je Rossi naganjao Powera.croatic f1 je napisao/la: 06.06.2022., 04:27 ....
Međutim, opet postoji razlika - propuštati moraju samo oni koje su zaobišli svi vozači u vodećem krugu, a ne samo vodeći, stoga je borba za ostanak u vodećem krugu i dalje sasvim dozvoljena.
.....
Znači, Poweru se (a poslije i Rossiju) 2-3 vozača bukvalno sklonila, dok je jedan lik (ne znam sad koji, jbga) kojeg je Power stizao za čitav krug gazio bez problema i Power ga do kraja trke nije ni obišao za krug.
Vjerovatno zato nema ni mahanja plavom zastavom od strane marshalla (barem ja to nisam vidio), jer su jedni dužni propustiti, dok drugi nisu, pa da ne bude zabuna.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- croatic f1
- F1puls suradnik
Rossija je izgleda preporodio potpis za McLaren, prvi PP nakon tri godine. Nadam se zanimljivijoj utrci od one u Azerbajdžanu 

- croatic f1
- F1puls suradnik
Nadoknadit će se sad svi propušteni cautioni
Jasno mi je da je Jimmie Johnson legenda američkog utrkivanja zbog uspjeha u NASCAR-u, ali mogao bi se ostaviti ćorava posla u IndyCaru. Nema utrke da nema bar neki spin, izlet u šljunak itd., a u dvije sezone je skupio jedan jednoznamekasti rezultat (a i od dvoznamenkastih samo četiri imaju 1 kao prvu znamenku)

Jasno mi je da je Jimmie Johnson legenda američkog utrkivanja zbog uspjeha u NASCAR-u, ali mogao bi se ostaviti ćorava posla u IndyCaru. Nema utrke da nema bar neki spin, izlet u šljunak itd., a u dvije sezone je skupio jedan jednoznamekasti rezultat (a i od dvoznamenkastih samo četiri imaju 1 kao prvu znamenku)