Možda se ovaj soft brze trosi zbog DF... vidjecemo sjutra... start, vjerovatno na mediumugosuasus je napisao/la: 23.04.2022., 17:16 Ovu degradaciju na Ferrariju bi ulasci u boxeve zamaskirali.
Ovaj put nismo imali strateški mehanizam obrane, sutra imamo (podrazumjeva se da je suho).
VN Emilia-Romagne 22.-24. travnja 2022.
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Ferrari
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Ne treba odmah dramiti oko nadogradnji. Mozda je do setup-a. Specifican je vikend, jucer nisu imali normalne uvjete i mozda setup nije optimalan.
Prosli GP vikend su ih razvalili na proste faktore pa su izjave bile drugacije. Mozda ce biti obrnuto ovaj vikend, a mozda priblizni u race pace-u.
Prosli GP vikend su ih razvalili na proste faktore pa su izjave bile drugacije. Mozda ce biti obrnuto ovaj vikend, a mozda priblizni u race pace-u.
-
nelinjo
- Formula 2
Ferrari mora bolje. Moguće i da je na Ferrariju bio kisni setup... vidjecemo... brzo je Lec spalio gume. A sjutra trka, vjerovatno uz kišu... mislim da je ovdje RB favorit. Vidim da je i Sainz daleko, 17 sec... nisam optimista, ako ostanu suhi uslovi.... setup Ferrarija sa više DFa, a mislim i da ne mogu da mijenjaju setup.
-
nelinjo
- Formula 2
A kako rade na RBu žute?Facooo je napisao/la: 23.04.2022., 17:32 Nemojte dramiti ljudi uslovi su nepredvidljivi super je i ovako... Setup je garant imaa leclerc za promenjive uslove.. Ali na FP2 je reka da zute gume dobro idu

- Gilles
- GP3
- S nama već: 9 god 7 mj
Pa polako, tek je početak sezone, ima vremena da voze i na "nož".zelot je napisao/la:sad sam vidio pretjecanje maxa. nekako mi se leclerc mlako branio. da je samo metar dva pustio bolid dalje na kocenju, ne bi max mogao sa vanjske. isto kao sto ni ham nije mogao lani.
ako se leclerc bude ovako branio, nece se dobro provesti.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
-
nelinjo
- Formula 2
Što bi reskirao neki sudar sada, kad ima ovoliku prednost, a sprint je i 1 open razlike. Biće tu borbe jos. Pametan je Charlizelot je napisao/la: 23.04.2022., 18:02 sad sam vidio pretjecanje maxa. nekako mi se leclerc mlako branio. da je samo metar dva pustio bolid dalje na kocenju, ne bi max mogao sa vanjske. isto kao sto ni ham nije mogao lani.
ako se leclerc bude ovako branio, nece se dobro provesti.

- GP2Engine
- Karting
- S nama već: 4 god
Tako je. A i nemojmo zaboraviti jednu drugu stvar... Reliability Red Bulla. Odnosno manjak istog.nelinjo je napisao/la: 23.04.2022., 18:46Što bi reskirao neki sudar sada, kad ima ovoliku prednost, a sprint je i 1 open razlike. Biće tu borbe jos. Pametan je Charlizelot je napisao/la: 23.04.2022., 18:02 sad sam vidio pretjecanje maxa. nekako mi se leclerc mlako branio. da je samo metar dva pustio bolid dalje na kocenju, ne bi max mogao sa vanjske. isto kao sto ni ham nije mogao lani.
ako se leclerc bude ovako branio, nece se dobro provesti.![]()
-
nelinjo
- Formula 2
Red Bull je ovdje iz nekog razloga brži. Da li je to setup, da li mršavljenje, da li nadogradnje, da li još zbog nekog razloga...!? Red Bull je čini mi se, jedina ekipa koja je donosila nadogradnje u sve 4 trke! Napreduju i za sad to daje rezultat... čekam da vidim prve ozbiljnije nadogradnje Ferrarija! Čini mi se, ovako na prvu, da oni nisu sigurni šta i kako da urade... stalno pricaju kako je bolid dobar, a jasno se vidi da na pravcima šteka za RBom, plus ovo poskakivanje koje bode oci!GP2Engine je napisao/la: 23.04.2022., 21:10
Tako je. A i nemojmo zaboraviti jednu drugu stvar... Reliability Red Bulla. Odnosno manjak istog.
Ja bih volio kada bi do kraja imali ovu bitku, ali čini se da RB nece čekati Ferrari da reaguje... njihova unapredjenja rade... a Ferrarijeva, da li će...!? A nema ih još...
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Pita se nešto i Hondu 

- gjoko-mkd
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
Rb je dosta potrošio na unapređivanja bolida....sada je na redu ferari. Znamo da je novac ograničen, pa nemože ovako Rb do kraja sezone
I relano.....Sainc je bio puno brži danas, nije imao problema sa gumama, a vozio je u prljavom zraku i sa preticanjem bolida ispred
To znači da je nešto Lecler loše podesio bolid......
I relano.....Sainc je bio puno brži danas, nije imao problema sa gumama, a vozio je u prljavom zraku i sa preticanjem bolida ispred
-
nelinjo
- Formula 2
I Sainz se zalio na degradaciju guma! Tako da, ako se za sjutra nešto drasticno ne promijeni, RB bi mogao lagano 1-2!gjoko-mkd je napisao/la: 24.04.2022., 02:21 Rb je dosta potrošio na unapređivanja bolida....sada je na redu ferari. Znamo da je novac ograničen, pa nemože ovako Rb do kraja sezone
Što se tiče unapredjenja... u pravu si da je RB do sada dobro radio i da je već dosta budzeta potrošio, ali ta unapredjenja rade! Ferrari još nije ništa napravio po tom pitanju, slažem se da su sad oni na redu. A da li će ta unapredjenja da rade!? To je sad pitanje svih pitanja! Znamo kako Ferrari razvija bolid. U to smo se mogli uvijeriti prethodnih 15 godina!

A šta ćemo sa Binom i ekipom!? Oni se i dalje češkaju po glavi i čekaju... šta čekaju!? Da im podne s neba nešto!?

- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
Ovo krilo što su dodali na početak sredine podnice su kopirali od Astona, od nekih drugih vizualno značajnih promjena na bolidu nisu donijeli ništa, ali je bolid lakši za 10kila u odnosu na prve 3 utrke.gjoko-mkd je napisao/la: 24.04.2022., 02:21 Rb je dosta potrošio na unapređivanja bolida....sada je na redu ferari. Znamo da je novac ograničen, pa nemože ovako Rb do kraja sezone
https://twitter.com/tgruener/status/1517421697091219457 McLaren isto vozi bolid isti kao na prvim utrkama jedina razlika je ovo malo krilce iznad difuzora.

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs