VN Emilia-Romagne 22.-24. travnja 2022.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Ferrari
gosuasus je napisao/la: 23.04.2022., 17:16 Ovu degradaciju na Ferrariju bi ulasci u boxeve zamaskirali.
Ovaj put nismo imali strateški mehanizam obrane, sutra imamo (podrazumjeva se da je suho).
Možda se ovaj soft brze trosi zbog DF... vidjecemo sjutra... start, vjerovatno na mediumu
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Ne treba odmah dramiti oko nadogradnji. Mozda je do setup-a. Specifican je vikend, jucer nisu imali normalne uvjete i mozda setup nije optimalan.
Prosli GP vikend su ih razvalili na proste faktore pa su izjave bile drugacije. Mozda ce biti obrnuto ovaj vikend, a mozda priblizni u race pace-u.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Btw Sainz je pojeo par vozaca, vozio se iza njih vecinu utrke za razliku od Leclerca koji je vozio u cistom zraku. Treba Sainza pitati da li je imao problem sa potrosnjom guma

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Ferrari mora bolje. Moguće i da je na Ferrariju bio kisni setup... vidjecemo... brzo je Lec spalio gume. A sjutra trka, vjerovatno uz kišu... mislim da je ovdje RB favorit. Vidim da je i Sainz daleko, 17 sec... nisam optimista, ako ostanu suhi uslovi.... setup Ferrarija sa više DFa, a mislim i da ne mogu da mijenjaju setup.

Facooo
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Nemojte dramiti ljudi uslovi su nepredvidljivi super je i ovako... Setup je garant imaa leclerc za promenjive uslove.. Ali na FP2 je reka da zute gume dobro idu

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Facooo je napisao/la: 23.04.2022., 17:32 Nemojte dramiti ljudi uslovi su nepredvidljivi super je i ovako... Setup je garant imaa leclerc za promenjive uslove.. Ali na FP2 je reka da zute gume dobro idu
A kako rade na RBu žute? :lolz: Vidjecemo... ali čini se da je ovdje RB za 1-2.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
sad sam vidio pretjecanje maxa. nekako mi se leclerc mlako branio. da je samo metar dva pustio bolid dalje na kocenju, ne bi max mogao sa vanjske. isto kao sto ni ham nije mogao lani.

ako se leclerc bude ovako branio, nece se dobro provesti.

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
zelot je napisao/la:sad sam vidio pretjecanje maxa. nekako mi se leclerc mlako branio. da je samo metar dva pustio bolid dalje na kocenju, ne bi max mogao sa vanjske. isto kao sto ni ham nije mogao lani.

Pa polako, tek je početak sezone, ima vremena da voze i na "nož".

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
zelot je napisao/la: 23.04.2022., 18:02 sad sam vidio pretjecanje maxa. nekako mi se leclerc mlako branio. da je samo metar dva pustio bolid dalje na kocenju, ne bi max mogao sa vanjske. isto kao sto ni ham nije mogao lani.

Što bi reskirao neki sudar sada, kad ima ovoliku prednost, a sprint je i 1 open razlike. Biće tu borbe jos. Pametan je Charli :lolz:

GP2Engine
Karting
Karting
S nama već: 4 god
nelinjo je napisao/la: 23.04.2022., 18:46
zelot je napisao/la: 23.04.2022., 18:02 sad sam vidio pretjecanje maxa. nekako mi se leclerc mlako branio. da je samo metar dva pustio bolid dalje na kocenju, ne bi max mogao sa vanjske. isto kao sto ni ham nije mogao lani.

Što bi reskirao neki sudar sada, kad ima ovoliku prednost, a sprint je i 1 open razlike. Biće tu borbe jos. Pametan je Charli :lolz:
Tako je. A i nemojmo zaboraviti jednu drugu stvar... Reliability Red Bulla. Odnosno manjak istog.

Facooo
Karting
Karting
S nama već: 6 god 11 mj
Bolje i ovako i ono iz australije mi se ne svogja 20 sekundi borba do samog kraja i forza ferrari uvek po tezi put so titule

nelinjo
Formula 2
Formula 2
GP2Engine je napisao/la: 23.04.2022., 21:10
Tako je. A i nemojmo zaboraviti jednu drugu stvar... Reliability Red Bulla. Odnosno manjak istog.
Red Bull je ovdje iz nekog razloga brži. Da li je to setup, da li mršavljenje, da li nadogradnje, da li još zbog nekog razloga...!? Red Bull je čini mi se, jedina ekipa koja je donosila nadogradnje u sve 4 trke! Napreduju i za sad to daje rezultat... čekam da vidim prve ozbiljnije nadogradnje Ferrarija! Čini mi se, ovako na prvu, da oni nisu sigurni šta i kako da urade... stalno pricaju kako je bolid dobar, a jasno se vidi da na pravcima šteka za RBom, plus ovo poskakivanje koje bode oci!

Ja bih volio kada bi do kraja imali ovu bitku, ali čini se da RB nece čekati Ferrari da reaguje... njihova unapredjenja rade... a Ferrarijeva, da li će...!? A nema ih još...

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 4 mj
Navija za: Honda
Red Bull ce pojest Ferrari do kraja sezone,RB18. Je smrsavio sam 3 i pol kile, jos kasnimo 5 za F1 75! A jos cekamo od RBPT (Honde) unaprijede nje u pouzdanosti i nove baterije!!!
Engine mode 11!
Position 5!

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Pita se nešto i Hondu :chill:

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Je sigurno ljudi, u Maranellu su vec na ferragostu nakon 2 pobjede. Dosta im je. :trep:
slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Rb je dosta potrošio na unapređivanja bolida....sada je na redu ferari. Znamo da je novac ograničen, pa nemože ovako Rb do kraja sezone

I relano.....Sainc je bio puno brži danas, nije imao problema sa gumama, a vozio je u prljavom zraku i sa preticanjem bolida ispred
To znači da je nešto Lecler loše podesio bolid......

nelinjo
Formula 2
Formula 2
gjoko-mkd je napisao/la: 24.04.2022., 02:21 Rb je dosta potrošio na unapređivanja bolida....sada je na redu ferari. Znamo da je novac ograničen, pa nemože ovako Rb do kraja sezone

I relano.....Sainc je bio puno brži danas, nije imao problema sa gumama, a vozio je u prljavom zraku i sa preticanjem bolida ispred
I Sainz se zalio na degradaciju guma! Tako da, ako se za sjutra nešto drasticno ne promijeni, RB bi mogao lagano 1-2!

Što se tiče unapredjenja... u pravu si da je RB do sada dobro radio i da je već dosta budzeta potrošio, ali ta unapredjenja rade! Ferrari još nije ništa napravio po tom pitanju, slažem se da su sad oni na redu. A da li će ta unapredjenja da rade!? To je sad pitanje svih pitanja! Znamo kako Ferrari razvija bolid. U to smo se mogli uvijeriti prethodnih 15 godina! :lolz: prošle su 3 i po trke, a oni skaču na stazi poput kengura... neprijatno za vidjeti... cak su svi ostali izuzev mecke mirniji pri većim brzinama. A oni mi nešto ne ulijevaju povjerenje da su sigurni kako da brzo rijese problem. Pogotovo sa ovim odugovlacenjem. RB donosi unapredjenja i u Imolu sa samo dva treninga, ali ona rade...

A šta ćemo sa Binom i ekipom!? Oni se i dalje češkaju po glavi i čekaju... šta čekaju!? Da im podne s neba nešto!? :lolz: RB radi i ubira plodove rada... a za Ferrari... nisam bas siguran da 100% znaju šta će... ali eto... Ferraristi, nadajmo se... :lolz:

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
gjoko-mkd je napisao/la: 24.04.2022., 02:21 Rb je dosta potrošio na unapređivanja bolida....sada je na redu ferari. Znamo da je novac ograničen, pa nemože ovako Rb do kraja sezone

Ovo krilo što su dodali na početak sredine podnice su kopirali od Astona, od nekih drugih vizualno značajnih promjena na bolidu nisu donijeli ništa, ali je bolid lakši za 10kila u odnosu na prve 3 utrke.
https://twitter.com/tgruener/status/1517421697091219457 McLaren isto vozi bolid isti kao na prvim utrkama jedina razlika je ovo malo krilce iznad difuzora.
slika
slika
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
23, 2022</a></blockquote>
Odgovori