repriza u subotu u 18:10.
Shvatio sam, hoćeš reć da je Amerika za sve kriva. Ni ja ne volim Ameriku baš , al kaj bi mi trebali? Izolirat se? od svega nekako, vodit politiku izolacionizma? Kaj ti misliš?Frantic je napisao/la:Čisto sumnjam da su ove bombe maslo migranata i izbjeglica. Prije će biti da je ovo maslo onih istih koju su i protjerali tolike ljude.
A možda je to i neko treći ko se vodi parolom "Ionako će sve svaliti na Arape".
Međutim, poenta je u slijedećem.
Za sve ovo što se dešava (tj. svi ovi bombaški napadi po Evropi, SAD-u, ....) su najviše krivi te iste SADe i ta ista Evropa.
Kad se malo baci pogled u prošlost, SAD je naoružao i podržavao Saddama (Irak) jer im je smetao Homeini (Iran), kasnije kad je Saddam postao beskoristan, ajmo ga smaknut. Taj isti SAD je školovao Bin Ladena. Vidjeli smo šta se desilo 11.09.2001.
U svemu tome SADu je svesrdno pomagala i stara dobra Evropa.
Svi oni su davali oružje pobunjenicima u Siriji jer im je (iz nekog razloga) smetao Al-Assad (a smetao im je jer nisu tamo imali svog uticaja), a onda se polako od tih pobunjenika razvio ISIL (pa imaju slike gdje Al-Baghdadi - vođa ISIla, sjedi sa Joe Bidenom, i ćaskaju.....)
Turci su prodavali tim nekim frakcijama naoružanje, ne bi li ovi potrijebili Kurde, a onda ti isti kreteni prave eksplozije po Istanbulu (nisu samo Pariz i Brisel u pitanju).
Zanimljivo je da su Libija i Sirija bile vrlo napredne arapsko/islamske zemlje (solidna privreda, naftna bogatsva, dobra socijala, odličan zdravstveni sistem, visoka obrazovanost i pismenost stanovništva, visok nivo ljudskih prava, ravnopravnost polova, prilično visok životni standard......) ali je to smetalo braći Amerima i njihovim evropskim prijateljima (moš` mislit), tako da je Gadaffi smaknut, a i Al-Assad bi bio da su kako mogli, dok su recimo likovi iz Saudijske Arabije (gdje je žena maltene biće nižeg reda, koja mora biti pokrivena i koja ne smije voziti auto, i gdje se ženi zbog nekakvog "grijeha" odrubljuje glava sabljom) NAJBOLJI i NAJVEĆI američki prijatelji na Bliskom istoku.
Za kraj, žali Bože naroda koji nastrada u ovakvim napadima, a najgora je stvar što će ovoga biti još (da ne kažem uvijek).
A eto sad neka Sirijci, a Libijci pogotovo, uživaju u Američkoj demokratiji (jer su eto, pod Gadaffijem patili, a gore sam napisao kako su to "patili")
Ah, obožavam Američku dvoličnost
To misliš na rušenje blizanaca ili?vlado je napisao/la:Malo zaboravljate da je ta ista EU primala izbjeglice sa balkana 90-tih bez problema.
Ako se ne varam od rusenja kula u USA nije bilo ni jednog teroristickog napada islamista. Jeste, bunilo zbog privatnosti u ime patriot acta, ali rezlutat je tu.