Kvizovi

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Tri pitanja ispirirana jednim maločas pročitanim člankom, informacije su odande, bez dodatnog provjeravanja... Nakon odgovora mogu dati i link.

a) Koji je veliki vozač iz vremena kada su utrke bile uistinu opasne izluđivao svoje sujevjernije suvremenike time što nikada nije kupovao povratnu kartu, kada bi putovao na neku utrku?
b) Koje se legendarno trkaće prezime pojavilo na podiju nakon VN Velike Britanije 2020, nesumnjivo prvi puta u 38 godina?
c) Otac kojeg današnjeg vozača Formule 2 je bio inspiracija Michaelu Schumacheru pri imenovanju sina?

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
c) valjda doohan, mada nisam imo pojma za to.
a) ne znam
b) još ću razmislit, ne zvoni mi ništa. odoh radit.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

dmj
GP3
GP3
Da, i meni je prvi glas, ali autor članka navodi da je Mick dobio ime po Doohanu.

dmj
GP3
GP3
Hm, hajde za ovo prvo, tu ne vidim kako bi osim nagađanjem mogli doći do odgovora... Ali drugo je relativno recentna vijest. Em se logikom može doći do odgovora, em je podatak relativno poznat, može ga se čak i na Wikipediji naći...

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
b) izguglao sam. možda sam jednom znao taj podatak, ali više ne.
očekivao sam da tražimo osobu koja dijeli trofeje. ali sve stoji, pitanje je dobro postavljeno.
možda bi fanovi merca znali.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Poslao mi frend da se u Zagrebu se u nedjelju održava F1 kviz, ja dolazim pa ako pitanja ne budu teška kao Dinova, možemo tamo odmjeriti snage :mrgreen:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
uf, srce me zaboli svaki put kad se organizira kakav f1 ili kviz slične tematike.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Mislim da sam si našao zanimaciju za nedjelju :klopa:

dmj
GP3
GP3
Ja propuštam, ne idem na kvizove u zatvorenom zasad, a i sutra ujutro moram na PCR, pa ionako ne smijem...

Ali mogu najaviti da će Hrvatski kviz savez u razdoblju od 14. do 20.2. u podosta gradova imati pismeni kviz na temu zimskih i auto-moto sportova, po 50 pitanja iz svake od te dvije tematike. Ja radim auto-moto dio. Objavit ću još detalje ovdje, ali napominjem da to nije zabavno na način pub kvizova, više je nalik pisanju ispita na faksu... :mrgreen: No, kako je taj kviz namijenjen općoj kviznoj publici, neće biti zakučast poput pitanja koja postavljam ovdje.

dmj
GP3
GP3
A kada smo kod tih zakučastih, kako nema više ni pokušaja, evo neodgovorenih dijelova posljednjeg pitanja. Izvor je bio članak https://www.pitpass.com/71700/Sins-of-the-Father

Tazio Nuvolari je navodno pri odlascima na utrke kupovao jednosmjerne karte, ne zato što je mislio da će poginuti, nego zato što je znao da to izluđuje njegove protivnike...

A u Silverstoneu je 2020. kao predstavnik Mercedesa na podiju stajao Gilles Pironi, jedan od Didierovih blizanaca.

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
dmj je napisao/la: 23.01.2022., 12:57 Ja propuštam, ne idem na kvizove u zatvorenom zasad, a i sutra ujutro moram na PCR, pa ionako ne smijem...

Ali mogu najaviti da će Hrvatski kviz savez u razdoblju od 14. do 20.2. u podosta gradova imati pismeni kviz na temu zimskih i auto-moto sportova, po 50 pitanja iz svake od te dvije tematike. Ja radim auto-moto dio. Objavit ću još detalje ovdje, ali napominjem da to nije zabavno na način pub kvizova, više je nalik pisanju ispita na faksu... :mrgreen: No, kako je taj kviz namijenjen općoj kviznoj publici, neće biti zakučast poput pitanja koja postavljam ovdje.
Sretno, ja sam danas izašao iz samoizolacije. Dobro je prošlo za mene, sin nešto gore ali zato žena fasovala. Hvala bogu nije otišlo na pluća ali nije mogla 6 dana iz kreveta. Čuvajte se ljudi.
#DankeSeb

dmj
GP3
GP3
Evo jednog - za promjenu - malo zakučastog.
Momčad je uz prekide nastupala u Svjetskom prvenstvu u periodu od preko dvadeset godina.
Najuspješniji vozač tvorničke momčadi u prvoj sezoni nastupanja bio je vozač čije je prezime abecedno među prvih tridesetak, gledamo li sve one koji su se ikada uspjeli kvalificirati za neku prvenstvenu utrku.
Najuspješniji vozač momčadi u posljednjoj sezoni nastupanja bio je vozač čije je prezime abecedno među posljednjih tridesetak, gledamo li sve one koji su se ikada uspjeli kvalificirati za neku prvenstvenu utrku.

Koja momčad, koja dvojica vozača?

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
March, Amon, Wendlinger
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Sve točno.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Ovo tvornička momčad me odvelo u krivi smjer. mada nema šanse da bi pogodio. Amon - znam da je vozio za njih, ali sam uvjeren bio da w nikad nije vozio za njih.

dmj
GP3
GP3
A morao sam dodatno napomenuti, jer je Stewart Marchovim bolidom 1970. ipak ostvario više bodova od Amona...

dmj
GP3
GP3
Ovdje obično govorimo o prošlosti, no evo jednog pitanja iz budućnosti: koja će velika tradicija, koja traje još od 1950, a možemo je pratiti kroz 170 utrka u tom razdoblju, biti prekinuta u Bahreinu, u prvoj utrci nove sezone?

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Prelijetanje aviona??
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Dobar pokušaj, ali ne, ovo je vezano za nastupe jedne konkretne momčadi.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
sad si dovoljno suzio potragu da odgovorim: alfa bez talijana.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡