F1 Vijesti

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
https://www.youtube.com/watch?v=rDY6oDhay8g

Gledajući ovaj video, staza u Jeddah mi vuče na kombinaciju staze u Montrealu i Singapore.
Čini se, da će ovdje biti krÅ”a i loma, i bar jedno 3 safety cara; ako ne i viÅ”e.

Moglo bi na ovoj stazi, na utrci slijedeći vikend, tako lako doći do odluke o svjetskom prvaku u F1 za 2021. :rofl:

:rofl:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
U igrici je staza fantastična za voziti, ludo je brza, ali ovako za utrkivanje bi moglo biti katastrofa.
Jedino SC može začiniti utrku.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
senna66 je napisao/la: 26.11.2021., 12:25 U igrici je staza fantastična za voziti, ludo je brza, ali ovako za utrkivanje bi moglo biti katastrofa.
Jedino SC može začiniti utrku.
Ne znam, meni je katastrofa i u igri. Bezlična, hrpa zavoja, zidovi sve okolo...Valencia 2.0 samo joŔ brža.

Očekujem Alonso masterclass :mrgreen:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
CrashOverride je napisao/la: 26.11.2021., 11:34 Definitivno izgleda da ce promjene ic na ruku Mercedesu..
Slucajnost vjerujem kao i grafika u bojama Mercedesa...
Mora i tebe jednom stati taj baksuzluk :zubo:
Sad ili nikad :chill:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Hahah.. Vjerojatno nikad...
Vidjet cemo..
Jeddah mi onako izgleda bzvz a Yas Marina ima karaktera ko nasi politicari..
Jedino ih tablica prvenstva spasava
Fino Alla Fine

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
Dani je napisao/la: 26.11.2021., 10:25 https://www.planetf1.com/news/drivers-d ... ell-sainz/
Vozači i dalje traže pojaŔnjenje oko Maxove obrane u Brazilu.
Nije ni mnogima od njih jasno na koju se foru Hamilton mnogo puta provukao bez kazne, pa neće ići isprobavati slične stvari, jer kod njih sigurno neće proći...

FiA-ina nekonzistentnost je postala normalna stvar.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Pastor je napisao/la: 26.11.2021., 16:40
Dani je napisao/la: 26.11.2021., 10:25 https://www.planetf1.com/news/drivers-d ... ell-sainz/
Vozači i dalje traže pojaŔnjenje oko Maxove obrane u Brazilu.
Nije ni mnogima od njih jasno na koju se foru Hamilton mnogo puta provukao bez kazne, pa neće ići isprobavati slične stvari, jer kod njih sigurno neće proći...

FiA-ina nekonzistentnost je postala normalna stvar.
Sto se vozači prave tulavi.
Da je itko od smrtnika napravio onaj potez dobio bi kaznu i bok.
A ova dva se bore za naslov i moze im se i nakon svih snimki je utvrdeno da je ona obrana za kaznu i da će se kaznjavati ubuduće. Ne znam sto je tu nejasno. Tocno im tako treba reći.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
AbuDhabi ostaje u kalendaru do 2030.
[tweet][/tweet]

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Å ok i nevjerica.
slika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
senna66 je napisao/la: 09.12.2021., 12:56 Å ok i nevjerica.
To je kad si siromaŔan i nemaŔ pare....dobijes ,,samo,, 10 godina F1...

:party:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Znači...oko dodatnih 500 milijuna dolara čiste love. Najmanje (vjerojatno iznos raste za 5% svake godine)
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
https://twitter.com/autosport/status/1469699321553686531

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 4 mj

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ali ipak treba tu postaviti nekoga pametnijeg i hladnokrvnijeg. Inače bi mu se desila joŔ gora greŔka da nije dozvolio preticanje SC-a zaostalim vozačima. Ok, možda nebi trebao sluŔati javljanja i cviljenja timskih Ŕefova, ali bi definitivno trebao posluŔati neke od iskusnijih vozača, kao kad je kiŔa na primjer u pitanju. Mnogi su mu se nasmijali na onu odluku da ne puŔta zaostale da se vrate u isti krug. Alonso je govorio 3 kruga prije kraja da ih puste.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
Odbacivanje mgu-h, pokuŔaj drugi. Nadam se uspjeŔnom pokuŔaju.
https://www.motorsport.com/f1/news/f1-a ... s/6885631/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Pročitao sam juče da se predviđa da će novi bolidi biti samo pola sekunde sporiji na startu sezone, a kroz sezonu da će postati dosta brži nego trenutni. Ko zna, možda odmah u startu budu brži.
Ako tako bude to će biti veliko iznenađenje, s obzirom na prva predviđanja o 5 sekundi sporijim bolidima, ili tako neÅ”to. A i zbog toga Å”to će bolidi biti dosta teži. I novo gorivo koje će uvesti bi trebalo davati manje snage iz motora. Kad se to sve sabere, ovi bolidi mi mogli biti dosta brži Å”to se same aerodinamike tiče. Samo će ih usporavati težina i to novo gorivo. Osim ako su i tu pogreÅ”na predviđanja, pa zapravo novo gorivo bude davalo viÅ”e snage...

Meni je od početka mirisalo da će novi bolidi biti brži, i da će nova aerodinamika dati prednost. A bolidi bi je trebali bolje zadržati dok prate druge bolide, jer je dosta efikasnija. JoÅ” kako se bude razvijala mogli bi novi bolidi biti nekoliko sekundi brži za par godina, od do sada najbržih.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 4 mj
Mene užasno iritira to konstantno povećanje gabarita i mase bolida. Jedan je to od razloga i za ove sve čeŔće prekide utrka, kada te kitopsine zviznu u ogradu, nema boga da nekog vraga na njoj ne oÅ”tete i potrgaju, pa onda pun kufer traje dok se to popravi...
Mislim, naravno da ne želim povratak vremena u kojima ogradama nakon udesa nije bilo niŔta, a bolidi i vozači za otpis, ali Ŕto je previŔe, previŔe je...

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Sposobnost inovacije u F1 momčadima je nevjerojatna. KOliko sam vidio rezultate trenutno su 18" pola sekunde sporiji od 13", ali nisu bolidi potpuno po 2022 specifikacijama....

ako i startaju sezonu s pola sekunde zaostatka, do kraja godine definitivno idemo u plus od barem 1 sekunde. Razvoj je uvijek najbrži na početku jer ima puno neotkrivenih mogućnosti. Kasnije će se tempo napredovanja usporavati.

Kao da je prvi put da je FIA htjela sporije bolide, a zapravo dobila brže....

OffLiberyMedia
Karting
Karting
S nama već: 6 god
Navija za: Da Massi dobije otkaz
Pola sekunde je sada irelevantno, mi trenutno imamo samo pirelijev test 18' i model koji je FIA napravila. Å ta ćemo vidjeti u sezoni veliko je pitanje. Ono Å”to očekujem je mnogo sporiji bolidi na pravcu, jednostavno kada pogledam ovo prednje krilo i sam ground efekat, puno je tu draga. Ali isto tako očekujem mnogo brže bolide u krivinama i ono Å”to ćemo definitivno dobiti MANJE PRLJAVOG VAZDUHA.

Prema načinu vožnje bolida, očekujem neÅ”to slično kao sa početka vijeka, no dosta dinamičnije i brže. Ono Å”to svakako može obradovati svakog jeste trkanje mimo DRS zona i pravaca. Ova F1 koja je iza nas se svela na prati protivnika, puni bateriju, čekaj da on svoju potroÅ”i, napadni na pravcu, kasno koči. Od sledjeće godine barem po teoriji bi to trebalo biti mnogo čeŔće, preticanja bi trebala biti dostupna na svakom dijelu staze.

Jedino Å”to me brine jeste Å”to FIA uvodi standardizovane dijelove poput prednjeg krila i usisnika vazduha, ok tu mali timovi zaista mnogo gube budući da su već sada kompleksni, ali nekako mi se gubi konstruktorska sloboda Å”to mi se ne sviđa. I joÅ” jedna stvar a to je taj ground efekt, dosta će morati biti obazrivi kod provjere legalnosti samih tunela. Ali, njihov posao.

Nadajmo se uzbudljivom cirkusu.
Zadnja izmjena: OffLiberyMedia, dana/u 16.12.2021., 11:53, ukupno mijenjano 1 put.
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Imat ćemo drugačiju verziju Nascar??

[tweet][/tweet]
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔