Pola sekunde je sada irelevantno, mi trenutno imamo samo pirelijev test 18' i model koji je FIA napravila. Å ta Äemo vidjeti u sezoni veliko je pitanje. Ono Å”to oÄekujem je mnogo sporiji bolidi na pravcu, jednostavno kada pogledam ovo prednje krilo i sam ground efekat, puno je tu draga. Ali isto tako oÄekujem mnogo brže bolide u krivinama i ono Å”to Äemo definitivno dobiti MANJE PRLJAVOG VAZDUHA.
Prema naÄinu vožnje bolida, oÄekujem neÅ”to sliÄno kao sa poÄetka vijeka, no dosta dinamiÄnije i brže. Ono Å”to svakako može obradovati svakog jeste trkanje mimo DRS zona i pravaca. Ova F1 koja je iza nas se svela na prati protivnika, puni bateriju, Äekaj da on svoju potroÅ”i, napadni na pravcu, kasno koÄi. Od sledjeÄe godine barem po teoriji bi to trebalo biti mnogo ÄeÅ”Äe, preticanja bi trebala biti dostupna na svakom dijelu staze.
Jedino Å”to me brine jeste Å”to FIA uvodi standardizovane dijelove poput prednjeg krila i usisnika vazduha, ok tu mali timovi zaista mnogo gube buduÄi da su veÄ sada kompleksni, ali nekako mi se gubi konstruktorska sloboda Å”to mi se ne sviÄa. I joÅ” jedna stvar a to je taj ground efekt, dosta Äe morati biti obazrivi kod provjere legalnosti samih tunela. Ali, njihov posao.
Nadajmo se uzbudljivom cirkusu.
Zadnja izmjena:
OffLiberyMedia, dana/u 16.12.2021., 11:53, ukupno mijenjano 1 put.
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.