LH44 je napisao/la: 12.12.2021., 15:40
Nije realno koliko sreće je danas imao Max sa dešavanjima na stazi hahahahha ja ne vjerujem kako je uzeo ne naslov nego ovu trku na kojoj nije apsolutno ništa pokazao
koje srece? pa sa ovom Hamiltonovom raketom mu i treba sreca! a vozac ko vozac... pa Hamilton nije bolji vozac od njega!
senna66 je napisao/la: 12.12.2021., 15:50
Stvarno ne uzivam u porazu Hamiltona.
Ali gutam u porazu Vuka. hehehe
Takođe.
Hamde mi u neku ruku i žao.
S jedne strane, s druge, kad se sjetim nekih stvari (npr. bacanje kape Rosbergu,........) i nije, ali ipak ne uživam u Hamdinom porazu.
Ali, koliko god nisam pakosna osoba, uživam u Totovom porazu, iako su uzeli WCC.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Frantic je napisao/la: 12.12.2021., 15:55
Ja sam mislio da će Safet ići do kraja.
Kao i Toto.
Pogotovo u kontekstu oko ne puštanja ovih što kasne čitav krug.
Pa kasnije puštanjem.
Masi definitvno treba odstupiti sa pozicije.
Al zasto? Ja sam mislio da nece dopustiti da Hamilton izgubi naslov. I onda bi ovdje pricali zasto su drzali safety car do kraja utrke kad su se stvorili uvjeti da puste utrku krug prije kraja? Moglo je ispasti da ne puste bolide koji zaostaju jedan krug i onda bi pricali kako nisu dopustili da Hamilton izgubi naslov? Da li sam u pravu ili krivu?
Kao i Toto.
Pa kasnije puštanjem.
Al zasto? Ja sam mislio da nece dopustiti da Hamilton izgubi naslov. I onda bi ovdje pricali zasto su drzali safety car do kraja utrke kad su se stvorili uvjeti da puste utrku krug prije kraja? Moglo je ispasti da ne puste bolide koji zaostaju jedan krug i onda bi pricali kako nisu dopustili da Hamilton izgubi naslov? Da li sam u pravu ili krivu?
Pravilo oko sigurnosnog automobila je jasno kao dan, automobili koji se prepusre da preteknu sigurnostni automobili MORAJU se vratiti na kraj kolone.
Ovdje se je desilo da kad je zadnj auto pretekao sigurnostni auto utrka je puštena.
Ako je Masi htio utrkivanje, morao je instantno staviti red flag. Kad već nije - trebao je pustiti sve vozače da prođu SC. Koliko znam, to je i specificirano sportskim pravilnikom. Ali praviti se sad da Masi radi po pravilniku je prilično bedasto.
Imali su dovoljno vremena (čitaj barem 2 kruga) da ovima što kasne za krug narede da preteknu Hamdu i da se vrate na kraj kolone.
Zašto je to odrađeno u predzadnjem krugu, to je pitanje za Masija.
Zašto nije data RF, isto pitanje za Masija.
Puštanje Safeta do kraja bi bila jedina (ali i 100 puta) debilnija stvar od ovoga što je urađeno.
Što se tiče evdntualnih reperkusija oko procedure SC i naknadnih žalbi, mislim da toga neće biti, a i ako bude da će ih odbiti.
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 12.12.2021., 16:17, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Max je nešto više zaslužio naslov i drago mi je zbog njega, isto tako mi je malo i žao Lewisa - bilo koga da u takvoj situaciji izgubi naslov, jbgaa...
Masi ostaje klaun bez obzira na ovu utrku, nije sposoban za svoju poziciju i trebao bi otići...
Kao i Toto.
Pa kasnije puštanjem.
Pravilo oko sigurnosnog automobila je jasno kao dan, automobili koji se prepusre da preteknu sigurnostni automobili MORAJU se vratiti na kraj kolone.
Ovdje se je desilo da kad je zadnj auto pretekao sigurnostni auto utrka je puštena.
Ovo je istina, po proceduri je trka trebala završiti iza SC ili biti puštena krug ranije, ali sa zaostalim bolidima u mixu. Po mom mišljenju crvena zastava je bila jedino rješenje.
Opet mi ta Masijeva odluka ne umanjuje Maxov naslov. U potpunosti ga je zaslužio.
...RB je prije nepeunih 10min, naručio statuu od bračkog kamena u 10x veličini s likom M. Masi-a, bit će postavljena ispred sjedišta RB-a u Milton Keynes-u... kažu glasine...
Frajer ne jebe zivu silu, ni pravila ni nista. Radi kako mu dodje i ne snsi nikakve posljedice. Kreten.
Realno, ovo sa zaostalim bolidima i sa samo njih 4-5 je totalno van pravila i nedopuativo da se prvenstvo odluci po necijoj osobnoj volji i neznanju i nesposobnosti...
Lik je bas kreten. I je samo danas kad je lewisa sjebo nego i u svim odlikama kad je druge sjebao takodjer. Ovo je kriminalno bilo.
Trebalo bi ga tuzit i da plati bar 500k eura kazne.
Ali, na kraju nista od toga. Pojeo vuk magarca. Max je prvak i nece se za stolom mjenjati odluka jer bi to izazvalo jos vecu kontroverzu...
Sta reci ... Mozda i jedina utrka u povijesti pracenja F1 a da nisam skoro nikako pratio sta McLaren radi
Realno Latifi nam je vratio zanimiljivost na kraju utrke. Bez toga bi bilo vise manje jednosmjerno. I da je Max imao bolji start , nebi imao sanse nikakve jer Mercedes je ubijao sa tempom danas. Bez SC-a MAx nebi stigao Lewisa do kraja to je svima jasno.
Masija netreba vise komentirati , niti mu opce poklanjati bilo kakve rijeci. Dno dna.
Na kraju je sreca prevagnula na stranu Maxa , imali smo fantastican zadnji krug. Imamo novog prvaka svijeta u Formuli 1, zasluzio je to 1/1.
Bravo Max !