Sve rečeno.U praksi, osjećaj je da ovo više nije sport, nego režirana Netflixova predstava dovedena do apsurda. A najgore od svega, kako rastuća popularnost Formule 1 pokazuje, to se fanovima sviđa.
Da to se vidi po nestvarnim brojkama gledatelja na utrci VN SAD-a.Frantic je napisao/la:Sve rečeno.U praksi, osjećaj je da ovo više nije sport, nego režirana Netflixova predstava dovedena do apsurda. A najgore od svega, kako rastuća popularnost Formule 1 pokazuje, to se fanovima sviđa.
senna66 je napisao/la: 07.12.2021., 11:14 Da to se vidi po nestvarnim brojkama gledatelja na utrci VN SAD-a.
Ne znam, znam da je glupo možda tako razmišljati, ali i meni smrdi ova sezona na režiranost.
Da li je to u obliku toga da je Mercedes cijelo vrijeme imao brzinu, ali skrivao do Brazila gdje su odjednom poletjeli u blagu dominaciju.
Ili u obliku FIA-e i njihovih odluka, što bi objasnilo njihovo ultra sporo donošenje odluka.
Apsolutno u ničemu nisu bili konstantni osim u dozvoljavanju idiotske vožnje. Kreiran je shitshow, ljudi to valjda vole. Ali meni je ovo kao da gledam dvojicu petogodisnjaka u bolidima. Max potezima na stazi gdje nema šanse da ga se može proći a da nema nekog sranja, Hamilton svojim licemjerem i plakanjem, glumatanjem nekog superheroja spasitelja svih ljudi, težak život i teška karijera njega i njegova šefa. I naravno mediji takvo što puše. Pogotovo oni koji poprate F1 tek iz Netflix serije ili sažetka utrke, pa na taj sav shitshow uliju još vatre.
Meni je zadnja utrka totalno ubila volju za sezonom. Maxa se ne kažnjava za stvari koje bi trebali, ali ga kazne za stvari koje nije kriv. Pravi vjetar u leđa da tako nastavi. Stvarno će od njega kreirati još veću bičinu u glavi. Dok nova publika dobiva dojam da je F1 ovakva oduvijek, kontroverzna i kaotična.
Stvarno mi puca ona stvar tko uzima ovo. Sezona je zanimljiva, ali neću ju pamtiti po dobrom. Jer neće ni završiti dobro.
Znamo svi jako dobro kako će to izgledati u Abu Dhabiju.
Nemoj me krivo skužiti, ali ne smiješ prestati pisati.dmj je napisao/la: 07.12.2021., 10:56 Ja sam imao jednu fazu prije desetak godina kada sam prestao prilagođavati ostatak života gledanju utrka. Bilo je to ono doba Vettelove dominacije, uspio sam godinu-dvije sporadično gledati, ali ne i prestati odmah po završetku utrke koju nisam gledao guglati kako je završilo. Teško da mogu odviknuti se samo tako, navučen sam na F1 već više od četrdeset godina...
Ali ne veselim se pisanju o današnjim utrkama, samo temama iz prošlosti, tako da uistinu mislim da ću se nagodinu oprostiti od novinarskog praćenja aktualnih događaja, ili ga barem svesti na minimum.
Kad smo već kod Amerikanacasenna66 je napisao/la: 07.12.2021., 11:14 Da to se vidi po nestvarnim brojkama gledatelja na utrci VN SAD-a.
Toliko o Amerikancima ali i generalno "novopečenim fensi-šmensi ljubiteljima" F1.Frantic je napisao/la: 26.09.2021., 23:37 Kakvi debili sa ESPNa![]()
Pa ima on odavno više pobjeda nego Fangio+Lauda+Senna.
A još gore je to što nije jedini koji ima više pobjeda nego spomenuti trojac zajedno.
Bolje bi bilo da su stavili da ima više pobjeda nego npr. 4 velika britanska vozača zajedno (Mansell+Stewart+Clark+Moss=99).
zjurina je napisao/la: 14.12.2021., 16:41 Fenomenalna stranica za pregled statistika (Link 1) pa i samih utrka u neku ruku (Link 2)
Link 1
https://motorsportstats.com/results/for ... /standings
Statistika prikazuje cijelu sezonu, a možete prikazati i samo prvu utrku, pa onda dodavati ili jednu po jednu ili više po želji.
Ispred "gumba" GO je birač za utrke.
Odaberete utrku i stisnete GO.
Možete selekcionirati godine, pa čak i izači "iz" Formule 1 i odabrati Formulu E, MotoGP, Indy, GP2. 24 Sata... pffff...
Prikaz Table se može mijenjati i prikazivati na tri načina:
POS - POZ i GRD
Pritom se mijenjaju ikonice kod svakog vozača, prikazujuči odabrano.
Link 2
https://motorsportstats.com/results/for ... ation/race
Link 2 je ono radi čega sam i poželio vam pokazati i podijeliti s vama ovu stranicu.
Na gornjem dijelu stranice je prikaz rezultata utrke, a NA DOLJNJEM DIJELU ono na što vam želim skrenuti pažnju.
Prikaz same utrke od Starta do Cilja !
Možete odabrati bilo koju utrku po želji (uključujuči po godinama SPrvenstava) te se prikazuje cijela utrka u modu :
"THE RACE AS IT HAPPENED" - meni se strašno dopalo i ostao sam otvorenih usta kad sam vidio - fenomenalno!
LOL - ima čak i semafor.. ono u stilu crvena svjetla se pale jedno po jedno pa onda zeleno
(doduše na utrci u živo se ta crvena svjetla samo ugase & bolidi i utrka krenu), al i ovako se supercool, barem po meni.
Uživajte![]()
Lovro i Ante, hvala.croatic f1 je napisao/la: 25.12.2021., 19:42 Pregled sezone s Antom - navijači Hamiltona, začepite uši kad krene podloga![]()