VN Katara 19.-21. studenog 2021.
- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 5 god
- Navija za: Max Verstappen
Nije nego 89 bodova 50 britanija 39 mađarska a ovo ostalo se slažemSlavenowsky je napisao/la: 22.11.2021., 13:26Hajmo logički gledati. Gledaj samo rezultate utrka. Hamilton je sasvim sigurno bio brži u Britaniji, dok u Mađarskoj ne. Kada se samo te utrke zbroje, onda dobijamo da je Max u minusu 45 bodova. Dakle kada sve zbrojimo Max je vec sampion u Kataru!Har Kl je napisao/la: 22.11.2021., 13:03 Ne znam kako računaš greške. Odmah prva utrka i greška sa bržim bolidom pretiče van staze. Dok je vratio poziciju prošao voz i poklonio pobjedu. Jel to greška? Britanija, Monza, Katar su još neke koje mi padaju na pamet. Vjerovatno ima još.
RB muljanje sa pritiskom guma u Baku, jel to greška RB?
Pa ovo testiranje krila u prethodnoj utrci i zanemarivanje svog setupa? Greška u setup u Turskoj i poklanjanje pobjede?
I ne. RB će prvenstveno zbog svojih grešaka izgubiti (ako izgubi).
Hajde da ostavimo brojanje grešaka za kraj sezone, mada je bezveze. Priznao sam već da je Max bolje odvezao sezonu i da je RB bolje odradio posao od Mercedesa. Samo daleko je to od neke idealne sezone
Bakuu nije bila samo kobna za Maxa I za Strolla je bila. Ja se baziram na 2 utrke koje su bile kobne za Maxa, a u obe akteri su bili Mercedesovi vozači. Baku nisam htio da spominjem, a mogao sam i to je bila staza u kojoj je Max mogao dobro profitirati. Hamilton bi skoro pa 3 utrke do kraja izugubio šampionat, a ovako su i dalje 'in'.
Mercedes se 4 utrke do kraja odjednom "preporodio", sada im sve ide na ruku, brzina koju su dobili daje im za pravo da samo kopiraju RBR u odlukama i sve je gotovo. Sto se tice RBR za njih je bila idealna sezona, dok im Mercedes nije "presudio".

- OffLiberyMedia
- Karting
- S nama već: 5 god 11 mj
- Navija za: Da Massi dobije otkaz
Hamilton je bio brži od TIMSKOG KOLEGE 40km/h na pravcu, uz to je imao identičan drugi sektor, dakle downforce im je bio identičan ili za nijansu veći kod Bottasa budući da je Hamilton bolji vozač, no ne toliko veći da se napravi razlika od 40 km/h i to je glavni razlog zašto se ljudi zapitaju da li je taj bolid legalan. Što se tiče sedam godina... Apsulutno nemam ništa protiv toga i prvi ja bih volio da Hamilton osvoji ove godine naslov ali uz fer borbu, što već nismo vidjeli, jer bi to značilo da proteklih sedam nije bila španska serija nego ono što volimo - F1 i utrkivanje. Sve u svemu ne volim da jedan bolid ima 0.5s prednosti u odnosu na ostale, ma koji to bio, da li Merc zadnje dvije trke, da li prošle godine, da li RBR 2013. da li Ferrari 2002. Mislim da to OVOM sportu ne treba i uvijek ću biti protivnik toga i priželjkivati da se ostali primaknu. Toliko od mene da ne zatrpavamo temu. PozAMG je napisao/la: 22.11.2021., 12:24Mozda ne navijate za Maxa svim snagama kao što ste navijali za Vettela i Ferrari ali se vidi da niste bas tako neutralni, posbeno ne prema Hamiltonu i Mercedesu. Mogu vas razumijeti, dugih je to 7 godina, vjerojatno bi jaOffLiberyMedia je napisao/la: 22.11.2021., 10:55 Koji smo to mi? Izgleda da ako ne navijaš za Luju odmah si "oni", iako zapravo ne navijaš ni za koga. Čudno. Loša globalizacija...
isto tako bio prezasićen da se nastavio Red Bull/Vettel niz.
Nakon Brazila procitao sam barem 20 komentara različitih korisnika koji direktno ili indirektno govore kako je Mercedes ilegalan, a samo 1 komentar u kojem se daje mogućnost da Red Bull ima pad u performansama i da im konfiguracija staze "ne lezi" te da je Hamilton odvozio bez greške pa da je zapravo to napravilo razliku. Ne ulazim u to što je od ovoga ispravno, samo ukazujem na atmosferu komentiranja.
Barem 90% članova ovoga portla navija za Ferrari, velika većina tih istih navija protiv Hamiltona i Mercedesa, to je skupina koja se podrazumijeva pod ovim generaliziranjem koje spominješ. Ti tvrdiš da si neutralan? Pitaj se samo u sebi koga bi radje vidio kao prvaka ove godine, budi iskren prema sebi pa ćeš vidjeti da vrlo vjerojatno imaš neku preferenciju...
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Ne sjećam se da je to rekao.avetma je napisao/la: 22.11.2021., 13:12Pirelli je nakon istrage rekao da su ekipe (Red Bull i Aston Martin) poštovale zadane parametre. Opet pričanje iz da ne kažem čega pa onda "opovrgni ako nije točno"?![]()
Btw., Hamilton je u Kataru vozio drukčiju specifikaciju bolida u usporedbi s Bottasom, te je na raspolaganju imao ~50ks više od Honde. Nije? Pronađi izvor pa opovrgni.![]()
Koliko znam Pirelli je rekao da su ekipe poštovale početne minimalne pritiske. Naglasak je na početnim. U istom tom raportu stoji da gume nisu pukle zbog greške u procesu proizvodnje ili čuvanja guma, nego implicira da se nešto desilo sa pritiscima nakon početnog mjerenja.
Uglavnom odmah nakon toga je došla nova TD i zakrpljena je ta rupa u pravilu. Što bi rekli u našem narodu, sami pali sami se ubili.
evo i link:
https://www.autosport.com/f1/news/pirel ... s/6572228/
Zašto 50? Zašto ne 100? Ljepše zvuči okrugao broj? Hamilton je u Kataru koristio PU4 (onu iz Turske).
Link ima u temi Mercedes. Wolff je potvrdio u intervju nakon utrke.
-
AMG
- Karting
- S nama već: 7 god 3 mj
UtrkaOffLiberyMedia je napisao/la: 22.11.2021., 13:54
Hamilton je bio brži od TIMSKOG KOLEGE 40km/h na pravcu, uz to je imao identičan drugi sektor, dakle downforce im je bio identičan ili za nijansu veći kod Bottasa budući da je Hamilton bolji vozač, no ne toliko veći da se napravi razlika od 40 km/h i to je glavni razlog zašto se ljudi zapitaju da li je taj bolid legalan. Što se tiče sedam godina... Apsulutno nemam ništa protiv toga i prvi ja bih volio da Hamilton osvoji ove godine naslov ali uz fer borbu, što već nismo vidjeli, jer bi to značilo da proteklih sedam nije bila španska serija nego ono što volimo - F1 i utrkivanje. Sve u svemu ne volim da jedan bolid ima 0.5s prednosti u odnosu na ostale, ma koji to bio, da li Merc zadnje dvije trke, da li prošle godine, da li RBR 2013. da li Ferrari 2002. Mislim da to OVOM sportu ne treba i uvijek ću biti protivnik toga i priželjkivati da se ostali primaknu. Toliko od mene da ne zatrpavamo temu. Poz

Kvalifikacije

Sprint kvalifikacije

Kakvog li čuda, Bottas nije koristio DRS, a Max je samo u 4. krugu protiv Sainza, tih 40km/h (36.8km/h

A šta su ono rekli koliko je donosio DRS u Brazilu, 20km/h?
Razliku u kvalifikacijama i utrci ne treba uzeti u obzir, ona je tu čisto eto nek se nađe, ne ide baš u prilog
Ako želis gledati fer utrkivanje/natjecanje u kojem svaki pojedinac ima istu šansu, gdje ulogu ne igra momčad, moje tople preporuke za pikado i bacanje kugle

-
Har Kl
- Formula 1
Kažu da slika govori hiljadu riječi. Da se izrazim tvojim riječnikom, najlakše je blebnuti glupost i reći daj linkavetma je napisao/la: 22.11.2021., 13:12 Btw., Hamilton je u Kataru vozio drukčiju specifikaciju bolida u usporedbi s Bottasom, te je na raspolaganju imao ~50ks više od Honde. Nije? Pronađi izvor pa opovrgni.![]()

-
AMG
- Karting
- S nama već: 7 god 3 mj
Moja isprika ako sam ispao neprimjeren, nije mi bila namjera. Ja tu i tamo pogledam pikado i popratim bacanje kugle iz razloga sto pratim određene meni poznate pojedince, pa sam to naveo kao primjer.OffLiberyMedia je napisao/la: 22.11.2021., 14:52
Zanimljiva doza arogancije i splačine, jednostavno nemam komentar... Tačnije ne želim ga imati... Ni sada, ni u buduće kada pokušaš voditi komunikaciju sa mnom.
Ako uvažavaš ovu moju ispriku, odgovori mi kako sada gledaš na ovih "40km/h" od kada je u igri činjenica da Bottas nije koristio DRS?

- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Sad ti mogu reci da je na kraju startnog pravca bio puno brži, a ne na speed trapu ili ciljnoj crti, ali to bi već bio sadizam. Cijela poanta moje besmislice o 50hp je bila da ti kažem da je najlakse blebnuti nešto pa tražiti od drugog da opovrgne. Trebao sam nešto manje vjerojatno uzeti pa bi bilo očitije šta želim rećiHar Kl je napisao/la: 22.11.2021., 14:54Kažu da slika govori hiljadu riječi. Da se izrazim tvojim riječnikom, najlakše je blebnuti glupost i reći daj linkavetma je napisao/la: 22.11.2021., 13:12 Btw., Hamilton je u Kataru vozio drukčiju specifikaciju bolida u usporedbi s Bottasom, te je na raspolaganju imao ~50ks više od Honde. Nije? Pronađi izvor pa opovrgni.![]()
![]()
![]()

- drummervk
- Karting
- Navija za: Fernando Alonso
https://f1.pulsmedia.hr/62731/fing-fina ... do-alonso/
Pozdrav ekipa, evo i ja izbacio svoju prvu kolumnu. Iako sam već podosta na portalu, mislim da je ovaj vikend bio najbolji povod za to.
Uživajte u čitanju.
Pozdrav ekipa, evo i ja izbacio svoju prvu kolumnu. Iako sam već podosta na portalu, mislim da je ovaj vikend bio najbolji povod za to.

- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Što se tiče ostalih sportova, neki bi trebali pogledati Curling, ili bilijar i pojam vezanja kugli. Govorim za ove koji se čude kako je Bottas kriv za Maxovo odustajanje u Mađarskoj, na mokroj stazi...
Što se tiče ove borbe za prvaka, više iščekujem sljedeću sezonu nego informaciju ko će od ove dvojice postati prvak. Ali logično je, iako ne navijam ni za jednog, da ću imati svog favorita. I volio bih da to bude Max. I to mi je sasvim normalno da ne može normalnije biti, koliko god se Mercedesovci/Hamiltonovci pjenili zbog toga. A nisam navijač Ferrarija...
Što se tiče ove borbe za prvaka, više iščekujem sljedeću sezonu nego informaciju ko će od ove dvojice postati prvak. Ali logično je, iako ne navijam ni za jednog, da ću imati svog favorita. I volio bih da to bude Max. I to mi je sasvim normalno da ne može normalnije biti, koliko god se Mercedesovci/Hamiltonovci pjenili zbog toga. A nisam navijač Ferrarija...
-
Har Kl
- Formula 1
Uspio si me zbuniti? Dao si mi jednu nepotpunu tvrdnju (kojom si htio ukazati da blebećem gluposti) da opovrgnem i tražio si link. I onda si dao drugu besmislenu tvrdnju (koja se već nekoliko dana provlači po portalu), da bi dokazao šta? Da sam pogriješio nekad prije u tvrdnji i da si ti morao dati link da to opovrgneš? Nigdje veze ... od svojih grešaka ne bježim i kad se dese uredno ih priznam i zahvalim se na ukazivanjuavetma je napisao/la: 22.11.2021., 15:51Sad ti mogu reci da je na kraju startnog pravca bio puno brži, a ne na speed trapu ili ciljnoj crti, ali to bi već bio sadizam. Cijela poanta moje besmislice o 50hp je bila da ti kažem da je najlakse blebnuti nešto pa tražiti od drugog da opovrgne. Trebao sam nešto manje vjerojatno uzeti pa bi bilo očitije šta želim rećiHar Kl je napisao/la: 22.11.2021., 14:54Kažu da slika govori hiljadu riječi. Da se izrazim tvojim riječnikom, najlakše je blebnuti glupost i reći daj linkavetma je napisao/la: 22.11.2021., 13:12 Btw., Hamilton je u Kataru vozio drukčiju specifikaciju bolida u usporedbi s Bottasom, te je na raspolaganju imao ~50ks više od Honde. Nije? Pronađi izvor pa opovrgni.![]()
![]()
![]()
![]()

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
samo se ti vetma zajebavaj, ali evo izvora!avetma je napisao/la: 22.11.2021., 13:12Btw., Hamilton je u Kataru vozio drukčiju specifikaciju bolida u usporedbi s Bottasom, te je na raspolaganju imao ~50ks više od Honde. Nije? Pronađi izvor pa opovrgni.![]()

https://www.gpblog.com/en/news/99671/bo ... ilton.html
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Baš sinoć nešto razmišljam hoće li Bottas nakon odlaska iz Mercedesa progovoriti o takvim stvarima, ako ih ima jel. I eto, libi se već i prije samog odlaska. S jedne strane je normalno da nema uvid u tajne Mercedesa koje ih izdvajaju od konkunrecije (ne ulazeći u legalnost istih), ali mi je nenormalno bilo vidjeti koliko je Hamilton brži u kvalifikacijama, nakon petka pogotovo, a evidentno je i da su ove sezone u kvalifikacijama dosta bliži.
- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 5 god
- Navija za: Max Verstappen
Pa to je svima jasno nije Hamilton vanzemaljac pa je brzi 6 desetinki 2-3 mozda ostalo je bolid bolji sta je i logicno, pa i red bull skida dijelove sa pereza i dava Maxu. Samo je odvratno sta se ovi prave nevinasca i kao nema prvog vozaca i bolidi isti kao, ta preseravanja da su bolji od anđela je problem.zekohonda je napisao/la: 23.11.2021., 09:21samo se ti vetma zajebavaj, ali evo izvora!avetma je napisao/la: 22.11.2021., 13:12Btw., Hamilton je u Kataru vozio drukčiju specifikaciju bolida u usporedbi s Bottasom, te je na raspolaganju imao ~50ks više od Honde. Nije? Pronađi izvor pa opovrgni.![]()
![]()
![]()
https://www.gpblog.com/en/news/99671/bo ... ilton.html

- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Hamilton:

Isto Hamilton:Hamilton said he had not been feeling well on Thursday and Friday,
Kada ga ne ide, ne osjeća se dobro, kada pobjedi onda magično ozdravlja.And, in particular, he is clear that early season difficulties he had physically from the after effects of coronavirus, which he caught at the end of 2020, have now been shaken off.
“I feel great,” he said after his win at Losail.
“I feel in the best shape physically that I’ve been in all year.

- Slavenowsky
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
Ma samo treba pogledati Meksiko i Brazil, to su dva različita svijeta. Hamilton je u Brazilu letio stazom, čak ni prljav zrak im nije mogao ništa, prelazio je sve bolide ko iz šale, dok u ostalim utrkama nije bio slučaj. Plus, pored silnog downforcea su frapatno brzi, kako? Nemoguće je da su za kratko vrijeme sredili aerodinamiku koja je tako fluidna, da doslovno plešu zrakom. Onda, zar je Bottas tolika letva od vozača koja se boji da vozi brzo? Mercedesa kao da je strah dati isti bolid Bottasu, jer to bi automatski značilo da je do bolida, dok ovako može biti da je do Hamiltona, koji hop "najednom" dobi krila, da leti stazom... Fkt čudno sve.
Opet ako je Mercedes sve vrijeme krio svoje pravo lice, onda su u režiji imali Christophera Nolana, koji je smislio, da malo kaskaju, pa malo incidenta sa RBR-om, te za kraj pokažu sve karte i sa stilom uzmu prvenstvo.
Ovo je fkt bajka, koja je genijalna.
Opet ako je Mercedes sve vrijeme krio svoje pravo lice, onda su u režiji imali Christophera Nolana, koji je smislio, da malo kaskaju, pa malo incidenta sa RBR-om, te za kraj pokažu sve karte i sa stilom uzmu prvenstvo.
Ovo je fkt bajka, koja je genijalna.
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Kontakt:
Sudeći po tome da je Bottas više puta pobjedio Lewisa u kvalifikacijama, nema šanse da je toliko sporiji samo od jednom.
I da, ako Lewis i Mercedes osvoje titulu, sasvim je legitimno i pošteno reći da je to na temelju Silverstonea i Hungaroringa. Tko kaže suprotno, ili je navijač ili slijep.
I da, ako Lewis i Mercedes osvoje titulu, sasvim je legitimno i pošteno reći da je to na temelju Silverstonea i Hungaroringa. Tko kaže suprotno, ili je navijač ili slijep.
"What a little star." May 26, 2012.