Kvizovi

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
Ove na 'a' nema šanse.
Za ovo drugo imam masu kandidata...
Massa?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Ako sam dobro izbrojao u glavi, trebali bi biti izjednačeni Barrichello i Massa, svaki po jedanaest sezona.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
dmj je napisao/la: 09.11.2021., 22:40 Ako sam dobro izbrojao u glavi, trebali bi biti izjednačeni Barrichello i Massa, svaki po jedanaest sezona.
:thumbs:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Pošto vidim da je danas Franticu rođendan, a obzirom na prigodni datum, odlučio sam počastiti vas s jedanaest malo opskurnijih pitanja iz povijesti Formule 1...

1. Sinovi milijardera u F1 nisu nikakva novost. Njegovu obitelj nazivali su kraljevskom obitelji rodne mu države, a mjesto u F1 je, naravno, kupio. U vođenju obiteljske tvrtke, najvećeg maloprodajnog lanca u toj državi, bio je podjednako uspješan kao i u F1, te je nakon 130 godina poslovanja tvrtka pod njegovim vodstvom izgubila tržišni udio i 1999. bankrotirala. On je?
2. Mada je dokazao da može osvajati bodove u Formuli 1, i to za notorno nekompetitivnu ekipu, a na Indyu je bio i Rookie godine, ovaj vozač rođen u Monzi nikada nije dobio pravu priliku ni s jedne strane Atlantika. Danas živi na Kubi gdje vodi ribolovni resort i povremeno nastupa u kartingu. On je?
3. U razmaku od sedam godina nastupili su na sedam F1 utrka, kvalificirali se za četiri i ostali samo fusnota u povijesti ovog sporta. Koja se britanska marka, usprkos posvemašnjem nedostatku rezultata, može pohvaliti da je uz Ferrari jedina koja je konstruirala bolide prema prva četiri seta pravila u F1 (1950-1965)?
4. Samo je jedan test, onaj časopisa Fast Lane, uspio natjerati legendarni Lamborghini Countach preko 300 km/h, mada je metodologija mjerenja bila vrlo upitna. Kojem F1 vozaču je pripadao testirani primjerak? Veća brzina konkretnog modela atribuirana je tome što ga je on razradio redovnom jako brzo vožnjom po talijanskim autostradama.
5. Prezime kojeg bivšeg F1 vozača je identično osobnom imenu jednog od četvorice čarobnjaka koji su osnovali Hogwarts?
6. Bila je to jedna od najbizarnijih smrti u povijesti utrka. Tijekom testiranja vjerojatno mu se zaglavila papučica gasa, te nije mogao usporiti auto. Nije izletio samo sa staze, nego i kroz ulazna vrata autodroma ravno na prometnicu ispred njega, usmrtivši pritom nekoliko osoba. Kako se zvao ovaj vozač, koji je u svojem posljednjem F1 nastupu uspio doći i do respektabilnog četvrtog mjesta u Monzi?
7. Četrdeset godina nakon nesreće koja mu je završila karijeru, 2008. se neočekivano pojavio na jednom skupu u Thruxtonu i dao kraći intervju, samo da bi ponovo nestao u privatnom životu, daleko od svjetala reflektora. Navodno još i danas osjeća posljedice te nesreće na Nordschleifeu i ima povremene flashbackove. Tko je ovaj vozač, sredinom šezdesetih smatran velikom dolazećom nadom britanskog automobilizma?
8. Malo trač rubrike... Koji je bivši F1 vozač lani oženio princezu Eleonore von Habsburg te tako ušao u, hajmo reći, našu kraljevsku obitelj?
9. Kada bismo postavili sva mjesta rođenja vozača Formule 1 na mapu svijeta, njegovo bi gotovo izvjesno bilo najudaljenije od najbližeg. Kako se zove ovaj vozač koji je mnogo više traga ostavio na Indyu nego u F1, a poznat je i kao notorni šutljivac, jedan od najzatvorenijih ljudi u povijesti Formule 1?
10. Predak kojeg F1 vozača je bio vjerojatno najutjecajnija osoba u Rijeci od 1780. do 1830? Muzej grada Rijeke je 2005. izdao i knjigu o njemu, u čijem se naslovu rečeno razdoblje naziva njegovim dobom.
11. Pretpostavljam da nije jedini F1 vozač koji je oženio neku Playboyevu ljepoticu, no on je to učinio čak dvaput. Trenutno je u trećem braku sa spisateljicom Silviom Renée Arias, jedinom od njegovih triju gospođa koja nije bila Playmate. On je?

Frantic
Formula 1
Formula 1
1. Eaton (mislim da je George ili John....)
2. Fabrizio Barbazza
3. Emeryson
4. vezara
5. Onaj što ga je Piquet pokušao nabiti nogom u guzicu (Eliseo Salazar)
6.Giulio Cabianca (pisao sam o tome prije 4 godine ovdje)
7. bez mene, k`o domina
8. Jerome d`Ambrosio
9. :neznam:
10. takođe
11. Marc Surer
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Volim si umišljati da znam puno o F1, a onda Dino složi pitanja iz kojih bi imao 0/11 :zubo:

Ako dozvoljavamo jokere, znao bih Salazara zbog jokera pored sebe koji je veliki Harry Potter fan :) Na ostala pitanja na koja je Frantic odgovorio nisam bio ni blizu točnog odgovora.

Nakon dugo razmišljanja o potencijalnom Riječaninu na pamet mi je padao samo Bill Vukovich, ali to mi nije zvučalo dovoljno opskurno. Onda mi je pod tušem na pamet pao Andrea de Adamich. Mora biti on, nosi naše prezime i dovoljno je opskuran :mrgreen:

dmj
GP3
GP3
Bravo, to je 9 od 12 riješeno. :D

1 jest George Eaton, a 10 Andrea De Adamich.

Ostaju još 4, 7 i 9.

dmj
GP3
GP3
Eh, pardon, 8 od 11, senilac... :D

Frantic
Formula 1
Formula 1
4. Pierluigi Martini
7. Chris Irwin (mada su mi prvo padali na pamet Oliver, Attwood, Elford....)
9. Danny Ongais je rođen na Havajima :misli:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Sve točno.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
o 2 i 8 sam čitao pa zaboravio.
za sve ostalo, svaka čast frantiče!
pitanja su dobra, za razliku od mene.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 12.11.2021., 08:52 o 2 i 8 sam čitao pa zaboravio.
za sve ostalo, svaka čast frantiče!
pitanja su dobra, za razliku od mene.
Hvala

Ovo
Frantic je napisao/la: 11.11.2021., 21:12 4. Pierluigi Martini
7. Chris Irwin (mada su mi prvo padali na pamet Oliver, Attwood, Elford....)
9. Danny Ongais je rođen na Havajima :misli:
je bilo uz malu pomoć druga google-a
Martinija i Irwina sam morao provjeriti, pošto nisam bio siguran, a logika mi je govorila da bi Havaji mogli biti nekako "najizoliranije" (a dovoljno veliko i "civilizovano" mjesto) za rođenje nekog F1 vozača.
Pitanja jesu dobra ali i prilično teška (neka se @Dino ne naljuti).
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Zašto bih se ljutio, pa i najavio sam da je ovo prigodno hardcore izdanje kviza? :)

Uz napomenu da kod Ongaisa nisam provjeravao točnost tvrdnje, nego samo logički pretpostavio da bi mogla biti najveća udaljenost od drugog najbližeg rodnog mjesta...

dmj
GP3
GP3
Jedna laganica kao najava teksta koji kasnije danas ide na Telesportu...

Koji je F1 vozač bio u službenoj ulozi u ekipi pobjednika Svjetskog nogometnog prvenstva 1994. - i u kojoj funkciji?

dmj
GP3
GP3
Dok čekam odgovor na pitanje iz prošlog posta, evo još jedne zanimljivosti.
Poredamo li sve smrti F1 vozača kronološki, neće biti teško pogoditi da su Ratzenberger i Senna jedan iza drugoga na toj listi. No tko nastavlja niz, odnosno koji je vozač umro manje od dva tjedna iza Senne? Osvojio je Le Mans, imao nekoliko nastupa u F1, a prezime mu je identično onom jednog ponešto poznatijeg F1 vozača.

Frantic
Formula 1
Formula 1
1. Alex Ribeiro, u funkciji timskog "sveštenika"
2. Duncan Hamilton
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Obadva, obadva, oba su pala! :mrgreen:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
1. lupam: mass kao službeni vozač, mercedes sponzor reprezetnacije. :mrgreen:
2. prvo mi je na pamet pao lucien bianchi. neću ništa guglat, ali sumnjam da je on, niti bi ti ovako postavio pitanje.

dmj
GP3
GP3
Frantic je točno odgovorio, sorry ako se moj komentar mogao dvosmisleno shvatiti. Ribeiro i Hamilton.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
ajme meni, falio sam prvenstvo. :facepalm:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡