VN Meksika 5.-7. studeni 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Max je rodjen te godine kad je Mika osvojio prvu pobjedu, imao 1 godinu kad je Mika prvi put postao sampion i sad je jednu pobjedu udaljen od izjednacavanja Mikinog broja pobjeda :shock:

Kakvu karijeru ima taj decko, covjece :thumbs:

Uskoro stize i Kimija i Rosberga....a tek mu 24 godine, respect :thumbs:

Ne slazem se da je njegovo osvajanje titule ista bolje za sport od Hamiltonove, jer fakticki nista se sustinski nece promijeniti osim aktera, ali da ce biti osvjezenje, ma naravno da hoce.

Nadam se da 2022. nosi tu sustinsku promjenu, jer jednostavno ovo vise ovako ne ide.
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
DOTD stari od Pereza :)

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Bottas usrao motku. Umjesto da zatvori maxa on otvori vrata sirom i jos prerano kocio. Trebao je kociti kasnije barem malo, boriti se. Kasnije od njega nista i ako se ne varam perez ga u zadnjih 5 utrka posteno dere po osvojenim bodovima i do kraja sezone ce rbr uzet oba naslova. Vrlo vrlo vjerojatno jer ovaj bottas samo sjebe merc. Evo opet je izbio pp hamiltonu i jos usrao start.

Iako, cestitke rbr, imali su brutalan pace i da je max ostao treci nakon prvog kruga, svejedno bi pobjedio. Kvale su bile bas cudne ali pace ih je izvukao pa i da je 5 startao pobjedio bi.

Odlican posao rbr i maxa. Vrhunski su iskoristili sve sto se dalo. Merc nije mogao nista, obrana p2 i otimanje boda je bilo sve sto su mogli ali to im za naslov nece biti dosta.

Po meni gasly i max dotd. Gasly odradio odlican posao, otpuhao oba ferr i lijepo iskontrolirao i uzeo ogromne bodove.

Utrka inace dosadna. Jedino uzbudjenje je bilo ovo "hvatanje" hamiltona ali znalo se da tu nema kruha. Treba preko sekunde imat da se tu pretekne.

Nista, idemo dalje. Brazil. Cini se jos jedna staza za rbr ali ajde tamo kisa moze igrat ulogu pa se mozda rbe ne proseta kao ovdje.

Kako god, naslovi cure opako iz ruku i nisam niti malo optimistican da mercedes i ham mogu ista napraviti da ne iscure skroz.

Jedino neki gadan dnf ali to ni je zelim jer ko ce disat od "sreckovic" komentara

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Gasly je vozačina.
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Frantic je napisao/la: 07.11.2021., 21:59 Ma ovo je riješeno na startu.
Loš start Bottasa, uz odličan Maxov. I Lewisov je bio odličan, ali je bio sa pogrešne strane.
Hoće to tako kad moraš startati po uputama - da pusti Hamiltona u prvom zavoju ;)

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Po meni danas Max i Gasly posebno dobri. Utrka onak, zanimljiva manje nego dosadna. Ajme koja glupa rečenica.

Max rjesio hrabro T1, odlicno je izgledao. Do kraja trke vrhunski pace, sve pod kontrolom i nije tu bilo upitno ništa ni sekunde.

Kimi dovukao Alfu u bodove. Genijalno, Seb, Kimi, Alonso. Tri kultna prvaka u tri midfiled bolida s velikim imenima na sebi.

Ferrarijev motor izgleda jako živ i teško će Mclaren tu do kraja sezone nešto napraviti. Dojma sam da mi je unutar Ferrarija Sainz nekako osjetno draži, kvalitetniji, više timski igrač i to sve.
"What a little star." May 26, 2012.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@zelote, generalno, vjerovatno nam se poklapaju mišljenja u vezi Bottasa (kao i većine ljubitelja F1), ali šta si mislio pod tim da je Bottas izbio PP Hamiltonu? Jbga, zar je i zbog toga kriv (loš)? :mrgreen:
Da je usrao start, to stoji.
Ali eto, na kraju je barem oteo bod Maxu.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la:@zelote, generalno, vjerovatno nam se poklapaju mišljenja u vezi Bottasa (kao i većine ljubitelja F1), ali šta si mislio pod tim da je Bottas izbio PP Hamiltonu? Jbga, zar je i zbog toga kriv (loš)? :mrgreen:
Da je usrao start, to stoji.
Ali eto, na kraju je barem oteo bod Maxu.
Ma dobro ne mislim doslovno izbio jer ga ham nije niti imao ako se ne varam al ono. Bottas uzme vec nekoliko puta pp kad je ham drugi i ivaj mora startat sa prljave strane itd... Nece on pp kad je ham +5 mjesta ili tako nesto nego bas kad je ovaj drugi slika

Nekako imam dojam da svaki pp koji bottas osvoji mercedesu vise steti nego koristi. Je, ham je sam kriv sto nije uzeo pp a 5x je brzi od bottasaal ionako nebitno za ovu utrku jer max je imao hrpu brzine.

Edit: naravno da nije i zbog toga los al da je dobar kad ne treba biti, mozda se moze tako reci slika

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 4 mj
Navija za: Honda
Brazil Ce bit eazy za Red Bull očekujem kvale top sprint i pobjedu i Perez opet top 3
Engine mode 11!
Position 5!

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Max je genijalan. Onakvo kasno kočenje samo ukazuje o kakvom se vozaču radi, ali isto tako kakvu zvijerku od bolida vozi. Vrlo kontrolirana utrka s njegove strane.
Ono sto mi je nekako zastrasujuce je koliko mu je bodovno Hamilton blizi u odnosu koliko ima pobjeda i koliko je krugova u citavoj sezoni je bio na P1 u odnosu na citav grid.
Bit ce ovo zanimljiva zavrsnica. Po meni Max mora uzeti Brazil i jos najmanje jednu utrku da bi se moglo reci da ima ruku na WDC trofeju. Naravno sve utrke moraju biti na nivou. Perez se u zadnji čas ukljucio u prvenstvo i svakako bit ce prevaga ako nastavi sa dobrom formom.
-
Vidim da su se neki dotakli Leclerca i Sainza. Ono sto mene raduje je Sainzova prilagodba u Ferrariju i lako bih se mogao dotaknuti nekih rasprava koje su se ovdje vodile kada je Vettel dobio ispisnicu, a Sainz potvrđen za novog vozača. Mislim da performanse koje pruža govore za sebe. Puno je bliže Leclercu barem bodovno nego se itko nadao, a to moze znaciti dvije stvari: ili je al pari po talentu sa Leclercom sto osobno ne vjerujem ili "manjak talentna" nadoknađuje mukotrpnim radom u sto nekako vise vjerujem. Osobno mislim da je Leclerc brzi vozac u jednom krugu, ali mislim da Sainz nije daleko i ta dva vozaca mogu biti veliki boost Ferrariju ako ovi napokon nesto naprave od tog bolida.

Kico
Formula 2
Formula 2
Leclerc od svih onih nastupa u nizim prvenstvima,nije bas nesto,mislim brz je dečko,ali hype oko njega je bio pre napuhan,Sainz Ce ga dobit do kraja sezone,a ovaj ce izgorit
Engine mode 11!
Position 5!

GP2Engine
Karting
Karting
S nama već: 4 god
Leclerc je najbrži kvalifikator po meni, ali ponekad ima te svoje neke momente gdje si sam izbije bodove bez veze. Da, treba još malo naučit smirit se, ali dečko je vrlo talentiran i imat će puno poleova i pobjeda pod uvjetom da mu oni talijanski idioti (bez uvrede, ali od Michaela i Kimija poslije to nije to) slože pošten bolid.

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Dajte molim vas kako može biti Leclerc overrated i da je prevelik hype oko njega. Hype je potpuno zaslužen kako je pregazio konkurenciju u F2, došao u Alfu i nakon par utrka počeo uništavat Ericssona i podigao momčad koja je bila jako loša početkom sezone. Došao u Ferrari, dobio Vettela 2019. iako je počeo debelo kao vozač br. 2. Osvojio Belgiju i Monzu. Sam se borio s Mercedesima (u Belgiji je pomogao Vettel). Osvojio 7 pole positiona te sezone. Ove godine je još dva dodao koje je malo tko očekivao. Prošle sezone je bolid bio kanta i što da s njim radi. Ove godine je dosta brži od Sainza samo što nije imao sreće da ugrabi pobjedu u Silverstoneu. Sainz je postolja osvajao redovito tamo gdje Leclerc bio izvan bodova, npr. u Mađarskoj ga je Stroll izbacio iz odlične pozicije. Ne znam što bi s ovim bolidom još mogao napravit. Mislim da Ferrarijevi navijači trebaju bit sretni što imaju takvog vozača. A i Sainz je jako dobar vozač koji je recimo bio dosta bolji od Norris prošle godine.

Kico
Formula 2
Formula 2
To se slažem da je Kvala lik i najbrži trenutno s tim sto vozi,ali ima pre veliku zelju pa izgori brzo,meni je opasniji mali Norris od njega,ovaj je tiha voda koja brege dere
Engine mode 11!
Position 5!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@zelote, ok, pošteno :pivo:
Mada je u Turskoj "sačuvao" Lewisu 7 bodova sa prvim mjestom.

@iceman
Slično je bilo i 2000., ne toliko po broju provedenih krugova u vodstvu, nego po pobjedama (odlučujuća trka u Suzuki je Michaelu bila 8. pobjeda, kasnije je uzeo još jednu, a Mika je imao "samo" 4).
Još drastičniji primjer je sezona 2003., kada je Kimi sa samo 1 pobjedom u zadnju trku ušao sa matematičkim šansama da uzme titulu Michaelu koji ih je imao 6.
Jbga, bitna su i druga mjesta. Od većih bodovnih razlika (na računam razliku prvo-drugo mjesto) Monaco i Austrija su bili poveća bodovna razlika za Maxa ali su VB i Mađarska bili još veća bodovna razlika za Lewisa. Za info, od Silverstonea naovamo Lewis je osvojio 13 bodova više od Maxa.

Lec vs. Sainz
Lec nipošto nije overrated.
Slažem se da je trenutno možda i najbrži u jednom krugu.
Sainz mi više vuče na Prosta.
Vidjećemo ko će se bolje snaći, a nadam se da će im Ferrari dati na raspolaganje dobru makinu.
Zadnja izmjena: Frantic, dana/u 07.11.2021., 23:33, ukupno mijenjano 1 put.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Kico je napisao/la: 07.11.2021., 23:16 To se slažem da je Kvala lik i najbrži trenutno s tim sto vozi,ali ima pre veliku zelju pa izgori brzo,meni je opasniji mali Norris od njega,ovaj je tiha voda koja brege dere
Norrisu je ovo prva sezona gdje je napravio korak naprijed. Do ove sezone decko je bio solidan i nista vise.
Leclercu je ovo mozda prva sezona u Ferrariji gdje je relativno podbacio. Ali podbacio zasto? Zato sto je Sainz bodovno tik do njega? Jel se ocekivalo minimalno 50 bodova vise u odnosu na Sainza?
Mislim da je Leclerc 2019 pokazao od kakvog je materjala. To bas ne nestaje preko noci. McLaren se digao i oni imaju puno vise motiva da zavrse napokon treci nakon gro sezona poniženja. Hocu reci ne znam da li je motivacija na istoj razini jednom Norrisu koji je odjednom mega star i Leclercu koji je odjednom overrated

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Frantic jesu izasli novi MiniDriversi, ako jesu daj nam nabaci link da malo umremo od smijeha...
slika slika

Kico
Formula 2
Formula 2
Honda je mogla izdržati cijelu sezonu bez penala da nam Nijemci nisu uništili motore, 😁😁😁😁,sala,gledao sam utrku ovako kroz mob jer smo ovaj nas klub jesenski prvaci u nasoj ligi,pogledao prvi 10 krugova kad sam vidio razliku od 5 sek nije bilo vise potrebe!!!
Engine mode 11!
Position 5!

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
zelot je napisao/la: 07.11.2021., 22:45

Nekako imam dojam da svaki pp koji bottas osvoji mercedesu vise steti nego koristi.
Svidja mi se ovo zapazanje.
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Leclerc je ove sezone imao dosta pehova pa ispada da su on i Sainz podjednaki ove sezone.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡