Pa, s obzirom da je Max, ne svojom krivicom, niti krivicom ekipe (pit walla, mehaničara,....), čak niti kvarom neke RB ili Honda komponente ostao bez 25 bodova u Bakuu, bez sigurnih 18 bodova u Silverstoneu (eto da ga je Hamilton tamo prešao na stazi ili kroz box, svejedno, a i sam Hamdo je opet došao do 25 bodova na kraju) i bez vjerovatnih 18 bodova danas (minus bod ili 2, u zavisnosti kako će proći slučaj Vettela sa gorivom), dolazimo do toga da je ostao bez skoro 60 bodova.
Dakle, da, jeste srećković.
I ne, nije opet, već je konstantno.

Ovo sa Vettelom se samo uklapa u trend.
Što se tiče trke, vrlo zanimljiva, iz očiglednih razloga.
Čestitke Oconu na prvijencu.
Bez obzira što se može poprilično zahvaliti Alonsu za to, ipak se našao tu gdje jeste i iskoristio priliku.
Vettela je box koštao pobjede. Doduše, sada možda bude i DSQ. Vidjećemo.
Hamilton odlična kontrola štete. Opet, ne mogu da ne napomenem, da bi s onim bođidom još barem 5-6 likova sa grida odradilo isto (jbga, jače je od mene). Mislio sam da će i pobijediti. Plus, izuzetno gadljiv TR o tome kako Alonso radi opasne stvari na "tim brzinama". Dupli aršini, rekli bi.
Carlos, srednja žalost. Zašto? Zato što ga je Hamdo otresao k'o slinu (vidi pod Alonso). Solidna trka.
Alonso.

Koliko god ja ne volio tog lika, danas (ustvari jučer) je pokazao masterclass. Već sam napisao post u njegovoj temi.
Čestitke i momcima iz Williamsa. Jorginho je napokon uhvatio bodove u "svom" bolidu, iako sam očekivao da će nešto poći po zlu. "Šteta" za njega što je Ljatif uhvatio bod više.
Yuki neka pogleda školu Alonsa.
Max sa poderanim bolidom teško da je mogao šta bolje.
Šteta za Leclerca, bio bi u borbi za 3. mjesto sa Landom, Checom i Panjinom, bez onog krkljanca.
Naravno, šteta i za Checa, kao i za Landa (bez obzira što vozi za Mclaren). Imao je odličan start.
Panjina, šta reći.

Bjelosvjetska.
Nije rookie, mokro je, sklisko, prvi zavoj i to prilično zatvoren, a frajer se nakon užasnog starta nabije u Landa i iznese 3 bolida sa staze i prouzrokuje red flag.
I dobije užasno smiješnu kaznu, kakvu će možda (vidim, pominje se) imati i Perez (ako bude šta mijenjao), kojeg je izbacio.
Uz smiješna 2 kaznena boda.
Sramota.
Nije za race bana, kao Grozni onomad, ali bi za ovakve gluposti trebalo uvesti, start, ne sa začelja, već iz boxa. Plus, barem 6 kaznenih bodova.
Stroll isto, ne znam kuda je krenuo.