VN Mađarske 30. srpnja - 1. kolovoza 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
zelot je napisao/la: 01.08.2021., 22:37 Opet hamilton sreckovic slika
Pa, s obzirom da je Max, ne svojom krivicom, niti krivicom ekipe (pit walla, mehaničara,....), čak niti kvarom neke RB ili Honda komponente ostao bez 25 bodova u Bakuu, bez sigurnih 18 bodova u Silverstoneu (eto da ga je Hamilton tamo prešao na stazi ili kroz box, svejedno, a i sam Hamdo je opet došao do 25 bodova na kraju) i bez vjerovatnih 18 bodova danas (minus bod ili 2, u zavisnosti kako će proći slučaj Vettela sa gorivom), dolazimo do toga da je ostao bez skoro 60 bodova.

Dakle, da, jeste srećković.
I ne, nije opet, već je konstantno. :mrgreen:
Ovo sa Vettelom se samo uklapa u trend.

Što se tiče trke, vrlo zanimljiva, iz očiglednih razloga.
Čestitke Oconu na prvijencu.
Bez obzira što se može poprilično zahvaliti Alonsu za to, ipak se našao tu gdje jeste i iskoristio priliku.
Vettela je box koštao pobjede. Doduše, sada možda bude i DSQ. Vidjećemo.
Hamilton odlična kontrola štete. Opet, ne mogu da ne napomenem, da bi s onim bođidom još barem 5-6 likova sa grida odradilo isto (jbga, jače je od mene). Mislio sam da će i pobijediti. Plus, izuzetno gadljiv TR o tome kako Alonso radi opasne stvari na "tim brzinama". Dupli aršini, rekli bi.
Carlos, srednja žalost. Zašto? Zato što ga je Hamdo otresao k'o slinu (vidi pod Alonso). Solidna trka.
Alonso. :klanjam:
Koliko god ja ne volio tog lika, danas (ustvari jučer) je pokazao masterclass. Već sam napisao post u njegovoj temi.
Čestitke i momcima iz Williamsa. Jorginho je napokon uhvatio bodove u "svom" bolidu, iako sam očekivao da će nešto poći po zlu. "Šteta" za njega što je Ljatif uhvatio bod više.
Yuki neka pogleda školu Alonsa.
Max sa poderanim bolidom teško da je mogao šta bolje.

Šteta za Leclerca, bio bi u borbi za 3. mjesto sa Landom, Checom i Panjinom, bez onog krkljanca.
Naravno, šteta i za Checa, kao i za Landa (bez obzira što vozi za Mclaren). Imao je odličan start.

Panjina, šta reći. :facepalm:
Bjelosvjetska.
Nije rookie, mokro je, sklisko, prvi zavoj i to prilično zatvoren, a frajer se nakon užasnog starta nabije u Landa i iznese 3 bolida sa staze i prouzrokuje red flag.
I dobije užasno smiješnu kaznu, kakvu će možda (vidim, pominje se) imati i Perez (ako bude šta mijenjao), kojeg je izbacio.
Uz smiješna 2 kaznena boda.
Sramota.
Nije za race bana, kao Grozni onomad, ali bi za ovakve gluposti trebalo uvesti, start, ne sa začelja, već iz boxa. Plus, barem 6 kaznenih bodova.
Stroll isto, ne znam kuda je krenuo.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Stroll je samo žrtva Bottasovog nereda. Odlično je startao. Kad je došao do krivine gdje su svi ispred prikočili, bilo je kasno da se zaustavi na mokroj stazi, pa je pokušao izbjeći ostale izlaskom sa staze. Ali ga je trava ponijela i zabio se u Leclerca. Jednostavno nije imao kuda. Žrtva Bottasa, a možda i svog odličnog starta. Kao što Vettel reče, on je imao loš start, ali je ispalo da je to bilo pravo mjesto gdje treba biti, jer je izbjegao tu gužvu naprijed.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
hattrick je napisao/la: 02.08.2021., 00:12 @OffLiberyMedia
Svakako su digli buru ako im je to bio glavni cilj, pošto je FIA-na stranica sa pravilnicima ubrzo pala kada su se pojavili prvi twitovi o toj vijesti o mogučoj DQ Vettela, a community je doslovno podivljao po svim portalima i twitovima. NAdam se da će naći potrebno gorivo te da će povući odluku o DQ, također taj zakon moraju promjeniti jer tehnički za uzorak im treba par kapi goriva kako bi utvrdili molekularni sastav goriva radi ispravnosti. Totalna glupost da je potrebna 1L za laboratoriski testi. To je kao da ti kažu da im doneseš vreću govana doktoru za laboratorij. kontrolu.
Vjerovatno imaju onaj sastav koliko u jednom litru goriva treba biti određenih sastojaka. Pa im se neda preračunavati u postotcima koliko bi čega trebalo biti u 0,3 l...

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
DaveGilmour je napisao/la: 02.08.2021., 00:42
Također, ne razumijem uspoređivanje kazni za događanja na stazi s kaznama zbog kršenja tehničkog pravilnika. Takve usporedbe su totalno promašene. Pa naravno da će kazna za tehnički neispravan bolid biti diskvalifikacija jer niti jedna druga kazna ne bi imala smisla. Takvi prekršaji se uopće ne mogu uspoređivati sa sudarima na stazi.
:thumbs:
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Zasto je crvena zastava onoliko dugo trajala?

Bilo je puno upita oko toga u Silverstoneu gdje je bila unistena barijera, a sad niko nista :mrgreen:
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
_bataziv_0809 je napisao/la: 02.08.2021., 09:16 Zasto je crvena zastava onoliko dugo trajala?

Bilo je puno upita oko toga u Silverstoneu gdje je bila unistena barijera, a sad niko nista :mrgreen:
Kladio bi se da su htjeli dati što bolju šansu Maxu da spasi koji bod.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

FACS
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: F. Alonso & C. Sainz
Šteta kaj SAINZ nije mogao proslaviti postolje kako priliči.

:mad:

GP2Engine
Karting
Karting
S nama već: 4 god
Koliko sam god optimisti, nema šanse da žalba AM prođe, osim ako stvarno uspiju naći onoliko goriva koliko treba. Možda i uspiju, jer koliko sam skužio fuel pump je pokvario se.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Utrka odlična. Jedna od boljih. Duel Alonso Hamilton je nešto što sam u grču propratio.
Čestitke Oconu, max. Iskoristio situaciju u kojoj se našao i odlično odvezao i zasluženo pobijedio.
Šteta za McLaren. Mislim da su očekivali dosta od ove utrke. S druge strane, Samo nije mogao ni sanjati da će doći do 4. (3.?) mjesta.
Bottasova greška je baš bila amaterska. Kazna očekivana. Malo smanjena vjerojatno zbog starta u promjenljivim uslovima.
Alonso nas je podsjetio zašto je jedan od najvećih. Sa izjavom nakon utrke, gdje se jasno stavio na Maxovu stranu u ovogodišnjoj borbi, nas je posjetio zašto nikad nije potpuno ostvario svoj potencijal.
S druge strane, Hamilton je pokazao zašto se smatra jednim od najvećih svih vremena. Pokušavao je sa svih strana i na kraju mu prodao lažnjaka u stilu Mesija.
Žao mi je Maxa, Norrisa i Vettela.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
@Frantic

A sta je sa sa sainzom i svima od p2 prema nazad, jesu i oni imali srece? Sta je sa svima ostalima koji su profitirali maxovim problemima/pehovima ove sezone i osvojili poziciju vise

Nitko nece reci za onog na p11 da je imao srece i uzeo bod jer je seb out... Samo ham ima srece na gridu.

I kad zavrsi 5. i prvi 1. i ako mu ne otpadne kotac u nekom duelu, uvijek ima srece...

Inace, odlicna utrka. Luda totalno. Od starta do restarta..

Cestitke oconu sto nije pukao unatoc sto mu je seb bio unutar 2 sekunde cijelu utrku!!

Cestitke alonsu, sainzu i hamiltonu koji je odlicno ispravio neciju gresku,dal svoju ili momcadi?!

Bottas ocajno losa procjena.. sramota.

Cestitke i sebu ajde ali dojam je da je mogao i trebao vise napraviti/raditi.

Nisam mogao ni pomisliti da cemo otici sa prednoscu na pauzu i mislim da cemo u nastavku gledati maxa istog kao do sada, cak mozdai mrvicu losijeg tj. mislim da nece biti bolji nego do sada, dok za hamiltona mislim da ce sada dici ljestvicu jos vise i bit jos jaci konkurent maxu kao i mercedes rbr-u.

Daleko je to od bilo cega jos, u borbi su definitivno obojica ali nisam siguran da max nece vuci i pamtiti zadnje dvije utrke i da nece ostaviti traga na njemu. S druge strane, ham je vec dozivljavao da ide pa pauzu cak i sa manjkom 10-15 bodova pa bi u vecini situacijs preokrenuo u drugom dijelu a sad ide sa plusom i nekim momentumom naspram maxa i rbr i vjerujem da ce znat to privesti kraju kako treba. No, mozda grijesim, nije da ni ham ne zna uprskat..

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Har Kl je napisao/la: 02.08.2021., 10:47 Alonso nas je podsjetio zašto je jedan od najvećih. Sa izjavom nakon utrke, gdje se jasno stavio na Maxovu stranu u ovogodišnjoj borbi, nas je posjetio zašto nikad nije potpuno ostvario svoj potencijal.
Čim netko izjavi istinu odmah nije mjerodavan i vidi teorije zavjere.
Kada se kroz 10 god. Nađe 5-6 sumnjivih, situacija, situacija koja se može pogledati iz više kuteva i svatko može sebi naći kut koji mu odgovara, neka, svugdje ima takvih slučajeva.
Ali kada se svake godine nađe 10ak takvih situacija, onda slučajnost prelazi u slučaj i nije zanemariv, barem nebi trebao biti.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Kakvu istinu? Zavisi iz kojeg kuta gledaš.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Har Kl je napisao/la: 02.08.2021., 10:47 Alonso nas je podsjetio zašto je jedan od najvećih. Sa izjavom nakon utrke, gdje se jasno stavio na Maxovu stranu u ovogodišnjoj borbi, nas je posjetio zašto nikad nije potpuno ostvario svoj potencijal.
Ako imas vremena da mi pojasnis korelaciju izmedju biranja strane u ovogodisnjem prvenstvu i neostvarivanja potencijala?

Ne mogu dokucit sta je pisac zelio da kaze 🍻
Fino Alla Fine

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Dani je napisao/la: 02.08.2021., 11:01 Kakvu istinu? Zavisi iz kojeg kuta gledaš.
Istinu da će Max imati teži put jer nije Britanac.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
FACS je napisao/la: 02.08.2021., 10:35 Šteta kaj SAINZ nije mogao proslaviti postolje kako priliči.

:mad:
To mi je nekako jako poznato :D.

I meni je bilo bolno kada je uzeo prvo podijum u McLarena , ali nije bilo proslave kakve bi trebalo.
Ove naknadne proslave nisu nista :D
slikaslika slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ciki-F1 je napisao/la: 02.08.2021., 11:22
Dani je napisao/la: 02.08.2021., 11:01 Kakvu istinu? Zavisi iz kojeg kuta gledaš.
I baš Alonso koji je Španjolac ima nešto za prigovoriti. Možda bi mogao pitati Hilla i Coultharda kako im je lako bilo.
Zadnja izmjena: Dani Verified, dana/u 02.08.2021., 11:36, ukupno mijenjano 1 put.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@zelote
Vettelov DSQ je samo šlag na tortu.
Ja sam govorio u globalu, za Hamdinu sreću, tj. pehove Maxa, koje nije prouzrokovao on, ekipa, bilo kakav RB ili Honda dio, već je lik izgubio 60-ak bodova zbog Pirellija, Hamiltona i Bottasa.
BTW, ja se nešto ne radujem Carlosovom trećem mjestu, ako ostane DSQ za Vettela, ponajviše zbog toga što sam očekivao da će gristi za poziciju, možda ne kao Alonso, ali definitivno ne poput Tsunode.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
I imas li duple standarde.
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 02.08.2021., 11:14
Ako imas vremena da mi pojasnis korelaciju izmedju biranja strane u ovogodisnjem prvenstvu i neostvarivanja potencijala?

Ne mogu dokucit sta je pisac zelio da kaze 🍻
Slab sam s vremenom ... Nije ništa bitno ni strašno. Radi se o sitnici koja je meni zaparala uši.
Spomenuo je Ocona i Maxa u istom kontekstu, kao šta je sve super što je uspio zadržati Lewisa. Za Ocona mi je razumljivo, jer se radi o istom timu. Za Maxa i ne baš. Ne bi trebalo da se miješa. Ali Alonso se jednostavno mora u sve miješati.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ciki-F1 je napisao/la: 02.08.2021., 11:22
Možeš tek misliti kakav bi mu bio put, da je crnac iz Holandije.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡