Mercedes
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Uglavnom, priča je počela o nekakvom školovanju, i baš sam isto pomislio kao i kolega koji je prvi odgovorio. To se može reći samo za dvojicu Finaca. A Russell nije Finac, pa vjerovatno ništa od toga, ako do toga duela ikako dođe...
Od svih tih vozača, samo je Alonso bio Hamiltonova klasa, pa tako bilo je i za očekivati da sve ove ostale dobije. Iako su dvojica postali šampioni. Za veličinu kakvom ga se predstavlja, nije trebao nijedan taj duel izgubiti. A izgubio je taj jedan u borbi za titulu...
Što se tiče podređenosti, nije ni Rosberg imao jednak status sa njim. Tako da je smiješno pričati da je to Bottas imao...
Od svih tih vozača, samo je Alonso bio Hamiltonova klasa, pa tako bilo je i za očekivati da sve ove ostale dobije. Iako su dvojica postali šampioni. Za veličinu kakvom ga se predstavlja, nije trebao nijedan taj duel izgubiti. A izgubio je taj jedan u borbi za titulu...
Što se tiče podređenosti, nije ni Rosberg imao jednak status sa njim. Tako da je smiješno pričati da je to Bottas imao...
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Je li bilo ovdje Valteri, it's James.....ili ipak ne

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Mislim, nije da te sezone nisu uzeli prvih 8/8 utrka, a nakon te su imali 9/10 pobjeda
Budimo realni, očekujete nemoguće i za Mercedesove standarde
Jedna od rijetkih trenutaka kad je Bottas pokazao neku volju za borbom, otkad je u Mercedesu

Budimo realni, očekujete nemoguće i za Mercedesove standarde

Jedna od rijetkih trenutaka kad je Bottas pokazao neku volju za borbom, otkad je u Mercedesu

-
AMG
- Karting
- S nama već: 7 god 4 mj
Ne bas tako rado se ukljucujem u rasprave o tome tko je i sto je Bottas posto mi taj vozač nikako nije jasan, ali bih svejedno rekao par rijeci iz mog misljenja...
Prva stvar je ta da Bottas sigurno nije doveden kao netko tko bi sigurno parirao Hamiltonu ili tko bi nekada mozda izamjenio Hamiltona, da su to htjeli doveli bi nekog mladica za koga se zna da je talent i da bi za godinu dvije mogao poslati Hamiltona u penziju, naglasak na "mogao" jer prvo bi se taj netko trebao dobro potrudit i biti sretan da osvoji sezonu pokraja Hamiltona ako predpostavimo da bi Hamitona imao onakvelu formu kao sto je ima u godinama uz Bottasa.
Prije dolaska Bottasa u Mercedes ja ne bih nikada rekao da je to dovodjenje cisto prosjecnog vozača da se popuni mjesto i da bude jedan lijepi vodonosa Hamiltona, vec bih rekao da je (po mom kriteriju) Bottas bio blaga nepoznanica ali ipak netko za koga se moze reci da je gornja polovica grida. (npr. 2014. je skupio solidan broj bodova sa Williamsom 50ak vise od iskusnog Masse, do tada je pobijedio svakog svog timskog kolegu) Zar se i o Russellu zna nesto vise nego tada o Bottasu pa se prica o odlicnom vozacu? - Da spriječim dodatnu repliku, ne ne mislim da je Bottas veci talenat i brzi vozac od Russella ali samo zato sto se Bottas (nije) dokazao. Jos cemo vidjeti za Russa...
Naravno da je nama svima u ocima Bottas vec na predsezonskim treninzima odredjen kao vozač no2, ali to je direktno povezano s tim protiv koga vozi, a u Mercedesu se zna da se tome i pomaze ako treba (sto je po meni pametna odluka), a da li bi Bottasa bio tretiran kao Hamilton da je u nekom slucaju pokazao konzistentnost i brzinu vecu od Hamiltona ne mozemo znati, mozda je to imoguce, samo naravno tesko zamislivo iz trenutne perspektive...
Prva stvar je ta da Bottas sigurno nije doveden kao netko tko bi sigurno parirao Hamiltonu ili tko bi nekada mozda izamjenio Hamiltona, da su to htjeli doveli bi nekog mladica za koga se zna da je talent i da bi za godinu dvije mogao poslati Hamiltona u penziju, naglasak na "mogao" jer prvo bi se taj netko trebao dobro potrudit i biti sretan da osvoji sezonu pokraja Hamiltona ako predpostavimo da bi Hamitona imao onakvelu formu kao sto je ima u godinama uz Bottasa.
Prije dolaska Bottasa u Mercedes ja ne bih nikada rekao da je to dovodjenje cisto prosjecnog vozača da se popuni mjesto i da bude jedan lijepi vodonosa Hamiltona, vec bih rekao da je (po mom kriteriju) Bottas bio blaga nepoznanica ali ipak netko za koga se moze reci da je gornja polovica grida. (npr. 2014. je skupio solidan broj bodova sa Williamsom 50ak vise od iskusnog Masse, do tada je pobijedio svakog svog timskog kolegu) Zar se i o Russellu zna nesto vise nego tada o Bottasu pa se prica o odlicnom vozacu? - Da spriječim dodatnu repliku, ne ne mislim da je Bottas veci talenat i brzi vozac od Russella ali samo zato sto se Bottas (nije) dokazao. Jos cemo vidjeti za Russa...
Naravno da je nama svima u ocima Bottas vec na predsezonskim treninzima odredjen kao vozač no2, ali to je direktno povezano s tim protiv koga vozi, a u Mercedesu se zna da se tome i pomaze ako treba (sto je po meni pametna odluka), a da li bi Bottasa bio tretiran kao Hamilton da je u nekom slucaju pokazao konzistentnost i brzinu vecu od Hamiltona ne mozemo znati, mozda je to imoguce, samo naravno tesko zamislivo iz trenutne perspektive...

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
aemge
Slazem se
Vise me zanima kakav ce Merc da bude u Silverstoneu....
Slazem se
Fino Alla Fine
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Puno je ovdje naknadne pameti i hindsight biasa. Zakljucujete po rezultatu, a ne po procesu koji je do njega doveo, odnosno po posljedicama ne po uzrocima. Nekako zaboravljate okolnosti pod kojima je Bottas dosao u Mercedes. Rosbergova šokantna odluka im je iznudila rjesenje koje je bilo jedino logicno-Totov sticenik u Mercedesu, ma ko on bio. Ne vjerujem da se tad puno razmisljalo o ovome sto se sad predstavlja kao master plan.
Ove price oko vodonose su dosle poslije, kad se vidjelo da je Lewis nakon poraza 2016. podigao nivo igre i postao puno bolji vozac, prije svega u glavi.
Ove price oko vodonose su dosle poslije, kad se vidjelo da je Lewis nakon poraza 2016. podigao nivo igre i postao puno bolji vozac, prije svega u glavi.

-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Sa tvojim mišljenjem bih se mogao složiti, samo bih dodao nešto što IMO mijenja kontekst.AMG je napisao/la: 13.07.2021., 00:16 Ne bas tako rado se ukljucujem u rasprave o tome tko je i sto je Bottas posto mi taj vozač nikako nije jasan, ali bih svejedno rekao par rijeci iz mog misljenja...
1. Mercedesu nije ni trebao 2016. drugi Hamilton, pa logično nisu ga ni tražili. Imali su vozača koji je po njihovom (a i mom) mišljenju najbolji vozač na gridu i jedan od najboljih vozača ikad.
2. Mercedes nije uopšte ni razmišljao o Bottasu u novembru 2016. Imali su dva odlična vozača vezana ugovorom.
Nakon što je Rosberg objavio odlazak (početak decembra 2016.) Mercedes je doveo najbolju moguću opciju. Sam si naglasio da do tad nije izgubio od timskog kolege, a ne bi bilo loše da se napomene da je u mlađim spec. serijama bio jedan od najboljih vozača i pobjedio je Ricciarda u istim uslovima.
Znači nije doveden da bude vodonoša i nije on vodnoša.
On je vozač kojeg Hamilton svake sezone pretvori u vodonošu. Dijelom (većim) zbog toga što je Hamilont neuporedivo bolji racer, a dijelom (manjim) što je Bottas baksuz na kvadrat.
U šbbkbb situacije kako bi se Mercedes postavio da Bottas pokaže konzisentnost kao Hamilton ne treba ni ulaziti.
Ono što ja tvrdim je da je Bottas na startu svake sezone imao ravnopravne uslove i odriješene ruke za utrkivanje sa Hamiltonom. Čak mu je Mercedes ove godine u Francuskoj dao Hamiltonovu šasiju jer se on nije "osjećao ugodono" u svojoj. Takav tretman ne bi dobio ni u jednog drugoj ekipi.
Izuzetci su se pravili u drugom dijelu sezone ili kad je Bottas imao određenih problema pa bi zaglavio tamo negdje iza.
Skroz logične i lako objašnjive odluke za sve one koji razumiju kako funkcioniše timski sport.
To što se Bottas sam dovede u tu situaciju da vozi za tim, nego za sebe to je drugi par opanaka. Do sad se Mercedes postavljao tako da vozač (čak i Hamilton) mora voziti prvo za tim pa onda za sebe. Ne vjerujem da će se to promijeniti, promjenom vozača.
-
AMG
- Karting
Ja se nadam da ce biti barem ravnopravan Red Bullu, da odgledamo jos koju tijesnu borbu prije svega Red Bull vs Mercedes pa tako i Hamilton vs VerstappenCrashOverride je napisao/la: 13.07.2021., 08:41 aemge
Slazem se

-
AMG
- Karting
1. i 2. je valjda svima jasnoHar Kl je napisao/la: 13.07.2021., 10:43Sa tvojim mišljenjem bih se mogao složiti, samo bih dodao nešto što IMO mijenja kontekst.AMG je napisao/la: 13.07.2021., 00:16 Ne bas tako rado se ukljucujem u rasprave o tome tko je i sto je Bottas posto mi taj vozač nikako nije jasan, ali bih svejedno rekao par rijeci iz mog misljenja...
1. Mercedesu nije ni trebao 2016. drugi Hamilton, pa logično nisu ga ni tražili. Imali su vozača koji je po njihovom (a i mom) mišljenju najbolji vozač na gridu i jedan od najboljih vozača ikad.
2. Mercedes nije uopšte ni razmišljao o Bottasu u novembru 2016. Imali su dva odlična vozača vezana ugovorom.
Nakon što je Rosberg objavio odlazak (početak decembra 2016.) Mercedes je doveo najbolju moguću opciju. Sam si naglasio da do tad nije izgubio od timskog kolege, a ne bi bilo loše da se napomene da je u mlađim spec. serijama bio jedan od najboljih vozača i pobjedio je Ricciarda u istim uslovima.
Znači nije doveden da bude vodonoša i nije on vodnoša.
On je vozač kojeg Hamilton svake sezone pretvori u vodonošu. Dijelom (većim) zbog toga što je Hamilont neuporedivo bolji racer, a dijelom (manjim) što je Bottas baksuz na kvadrat.
U šbbkbb situacije kako bi se Mercedes postavio da Bottas pokaže konzisentnost kao Hamilton ne treba ni ulaziti.
Ono što ja tvrdim je da je Bottas na startu svake sezone imao ravnopravne uslove i odriješene ruke za utrkivanje sa Hamiltonom. Čak mu je Mercedes ove godine u Francuskoj dao Hamiltonovu šasiju jer se on nije "osjećao ugodono" u svojoj. Takav tretman ne bi dobio ni u jednog drugoj ekipi.
Izuzetci su se pravili u drugom dijelu sezone ili kad je Bottas imao određenih problema pa bi zaglavio tamo negdje iza.
Skroz logične i lako objašnjive odluke za sve one koji razumiju kako funkcioniše timski sport.
To što se Bottas sam dovede u tu situaciju da vozi za tim, nego za sebe to je drugi par opanaka. Do sad se Mercedes postavljao tako da vozač (čak i Hamilton) mora voziti prvo za tim pa onda za sebe. Ne vjerujem da će se to promijeniti, promjenom vozača.

U biti kratko i jasno za citavu Bottas situaciju najbolje odgovara ova tvoja recenica iz zadnjeg paragrafa...
"To što se Bottas sam dovede u tu situaciju da vozi za tim, nego za sebe to je drugi par opanaka."
A s tim i ova šbbkbb u kojoj bi Bottas pokazao bolje performanse od Lewisa je jednostavno nezamisliva, ali da bilo bi moguce da se tada Mercedes prikloni Bo77asu, samo sto isti taj Bo77as ne bi imao najbolju podrsku od strane Hamiltona, sto je opet drugi par opanaka

Tu bih mogao dodati jos i Hamiltonovu izjavu kako je "Bottas najbolji pomagac" , sto je istina, na Bottasa se moze racunati ali ne zato sto mu se podmetne noga nego zato sto je on s tim ocigledno zadovoljan i sto je svjestan svojih mogucnosti protiv Lewisa, inace ne mislim da bi bilo tko od danasnjih vozaca tako mazohisticki sebi unistio karijeru konstantnim ostajanjem u Mercedesu, ima tu jos 9 ekipa od kojih je par sigurno solidnih i perspektivnih, a da bi im se Bottas mogao uklopiti...

- CrashOverride Verified
- Formula 1
Kako to... Kako to... Kako to...
Toto rekio da nema...
Toto rekio da nema...
Fino Alla Fine
-
Har Kl
- Formula 1
Nisam siguran da je ovo sve. Ovo mi ne izgleda posebno radikalno, a što bi se sakrivalo od konkurencije. Očekivao sam promjene na difuzoru.
Treba sačekati prednje i zadnje krilo.
Što se Tota tiče, on uživa u pažljivom odabiru riječi i zbunjivanju navijača. Valjda neki fetiši ..
Allisona treba pratiti šta govori.
Treba sačekati prednje i zadnje krilo.
Što se Tota tiče, on uživa u pažljivom odabiru riječi i zbunjivanju navijača. Valjda neki fetiši ..
Allisona treba pratiti šta govori.
Zadnja izmjena: Har Kl, dana/u 15.07.2021., 18:09, ukupno mijenjano 1 put.
- Sarma Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
To je davno planirano plus neke manje nadogradnje za Mađarsku i to bi trebalo biti to - po WolffuCrashOverride je napisao/la: 15.07.2021., 17:51 Kako to... Kako to... Kako to...
Toto rekio da nema...

Možda su gume ipak najveća nadogradnja

- CrashOverride Verified
- Formula 1
Sarma je napisao/la: 15.07.2021., 18:08Zamisli tamo za 40 godina Toto puko, izdo autobigrafiju i kaze da bas to
@Har
Da...Izgledaju sitno promjene.. Vidjet cemo sta ce osvanut na stazi...
Fino Alla Fine
-
Har Kl
- Formula 1
Nadam se da Mercedes nije predvidio da u Silverstone imaju samo jedan FP za uštimavanje nadogradnji.AMG je napisao/la: 16.07.2021., 13:53 2.6 kvota na pobjedu Hamiltona, kladio sam se iako mi ne ulijeva povjerenje do sad vidjeno![]()
Bespotrebni info: Navijam da uzmeš lovu