Har Kl je napisao/la: 11.07.2021., 11:08
Vettel-Ferrari je napisao/la: 11.07.2021., 10:19
Ako se ne varam, odmah na Bottasovoj drugoj utrci za Mercedes, u Bahrainu, se moglo naslutiti zašto je doveden i koja bi mu trebala biti uloga.
Da nisu računali na drugu violinu, mogli su te 2017. dovesti puno jače vozače.
Ali, u narednim godinama im se Bottas itekako isplatio i služio svrsi. Sad je ipak drugačije kad imaju dostojnu konkurenciju i netipičnog Hamiltona (kao u godinama Mercedesove dominacije).
Varaš se
Pogledaj tu utrku opet pa mi reci kako bi ti odlučio da si šef Mercedesa.
Zatim pogledaj utrku 2018. (Mislim da je Bahrein) pa pogledaj kako je Hamilton odvezao pa onda ćeš vidjeti gdje se varaš. Matrica je ista u oba slučaja.
Nikad se u Mercedesu na početku sezone, nisu primjenjivale timske naredbe. Izuzetak su bilr gore navedene situacije, koje su bile logične zbog položaja vozača na stazi.
Raspravljali smo o tome već. Meni je to tad bilo i ostat će evidentno kakva je uloga Bottasa u Mercedesu.
Mercedesu nemam šta prigovoriti, jer je za njih bilo potpuno opravdano skloniti Bottasa, već da se opire Hamiltonu.
Ali Bottas nakon tog nije baš zadovoljan bio:
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... gys08.html
Što je također postalo uobičajeno nakon svih timski odredbi kad je dobivao da propušta i šta već da radi za Hamiltona.
Ne mogu pronaći snimku ili transkript timske odredbe tad, ali ako se ne varam, rečeno mu je da pusti Hamiltona kako bi on pokušao uhvatiti Vettela, što mu nije pošlo za rukom, Mercedes ništa nije bodovno dobio s tim, a pozicije Hamiltona i Bottasa su zamjenjene timskim odredbama, jednosmjerno.
Te godine je u Mađarskoj bilo i famozno vraćanje pozicije Bottasu od strane Hamiltona, po mom sudu dosta nepotrebno i neočekivano nakon tog u Bahrainu.
Hamilton bi tad u Bahrainu vjerojatno vrlo brzo riješio Bottasa, jer je imao mlađe gume. Ali ostaje zapisano da je poziciju dobio timskim odredbama, u drugoj utrci sezone.