VN Austrije 2.-4. srpnja 2021

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Čuj Lando klasa iznad Leclerca :rofl:
Šta sve neću pročitati, ccccc :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: McLaren
Kako to kad Leclerc gura vise nego sto bolid moze :mrgreen:
slika

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Frantic je napisao/la: 05.07.2021., 12:44 Čuj Lando klasa iznad Leclerca :rofl:
Smijali su se ljudi i Hamiltonu 2007 :trep:
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Leclerc je pokazao i dokazao o kakvom se talentu i vozacu radi kroz sve moguce kategorije koje je prosao. Znamo da je kroz razne kategorije unistavao svoje kolege poput Gaslya, Norrisa, Albona, Russela itd itd... Dok je bio jos mladji pobjedjivao je i Maxsa. Tako da nekoliko vikenda lose koncentracije i nekonkurentnosti za najvisi plasman ne moze da umanji njegovu vjestinu. Boriti se za 5to i 6to mjesto, a znas da vrijedis vise nije ni malo lijep osjecaj, plus ne zavisi nista od tebe.

I ovo za Landa... 😄 od jednom pocinju hvalospjevi. Ocigledno je da McLu odgovaraju brze staze u kojima do izrazaja dolazi meckin agregat... Covjek fino koristi to i svaka mu cast, ali ne radi nista spektakularno jer je McL treci bolid na gridu. Toliko je bilo vikenda u kojima je izgledao kao prosjek, da ne pricam o prosloj sezoni... Ali eto Lando je bolji od Charlesa, zakljucismo! 😊

Leclerc prosjek, nista drugo... Ceka ga jos vece posrnuce.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Dupli standardi :mrgreen:
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Jučer je umalo na isti način u istom zavoju zajebao istog vozača kao i prošle godine. Nešto mi govori da nije naučio.....
Nema prostora za pohvale kad radi takve stvari.
Nitko nije rekao da nije talent, svakako da je, i to šampionski materijal, ali neke stvari mora naučiti kao što je i Max.
slika

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
U svojoj 14. sezoni, dvostruki F1 prvak zapoceo je niz od sada 5 sezona voznje u, najboljem slucaju, osrednjim bolidima. Uz njega je svoju dugogodisnju karijeru zavrsio jos jedan svjetski prvak u jednakim okolnostima. Formula 1 okrutan je biznis. Danas novopridosli mladi vozaci ispada da prolaze sito i reseto, a na papiru jedva da imaju odvozenih 50 trkacih vikenda. Potpuno sam svjestan da bi svi htjeli Hamiltonovu sudbinu i od prvoga dana boriti se za naslov prvaka, ali mislim da je takav stav uzeo previse maha unazad nekoliko godina.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Ah ta sudbina :chill:
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Italija (Hamilton) i Britanija (Max), to su bile najljepše borbe koje smo gledali u posljednjih 5-10 godina.

Mislim da Leclerc statistički napravi najviše preticanja od svih, s njim je uvijek zanimljivo, momak jeste pravio greške, ali više je tu bilo pozitivnih stvari nego negativnih.

Ferrari je promjenjiv sa formom, kakva god da je forma opet Leclerc na neki način nadje brzinu u bolidu i dodje do pozicije vise nego sto trebaju da budu.

Uvijek je bilo i ostati će, kada je bolid dobar, s njim raste i samopouzdanje, kada ne ide po planu, tada ćeš vise da riskiras i da griješiš.

Lando ove sezone izgleda odlično, jer mu bolid zaista odgovara, vidi se da je sve kompaktno, dok Ricci muku muči.

Meni je sad apsurdno vagati između Leclerca i Landa, ja bih prije na vagu stavio McL i Ferrari, gdje je McL uradio bolju zadaću od Ferrarija, koji je uvijek toplo-hladno sa formom.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Sto se tice dvoboja Ferrari-Mclaren, Lando je napravio veliku razliku u korist Mclarena. Nismo dosli niti na polovicu sezone, a Lando je na nevjerojatnih 101 bod. U redu, Mercedesova forma je pala, Perez i Bottas cesto nisu na pozicijama na kojima su trebali biti, ali on je uvijek bio tu da iskoristi takve situacije. Iako gledajuci siru sliku, trenutni vozac sezone je definitivno Max Verstappen, no Lando s obzirom na bolid koji vozi moze uci u istu recenicu sto se tice 2021. Ferrari ima vrlo tezak zadatak do kraja sezone, ali vjerujem da ce doci i njihov moment srece u sezoni. Zamislite samo da je Leclerc startao utrku u Monte Carlu…kakav prizor bi to bio.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Slavenowsky je napisao/la: 05.07.2021., 16:45 ......
Lando ove sezone izgleda odlično, jer mu bolid zaista odgovara, vidi se da je sve kompaktno, dok Ricci muku muči.

Meni je sad apsurdno vagati između Leclerca i Landa, ja bih prije na vagu stavio McL i Ferrari, gdje je McL uradio bolju zadaću od Ferrarija, koji je uvijek toplo-hladno sa formom.
Tjt.
To bi bilo i moje mišljenje.
Ali napisati da je Lando za klasu iznad Leclerca i još to dodatno pojačati argumentom kako su se ljudi smijali Hamiltonu 2007. (ja prvi nisam, reko sam ocu doslovce "Dobar je ovaj mrki"), ono,...., ne kontam :neznam:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Frantic je napisao/la: 05.07.2021., 12:44 Čuj Lando klasa iznad Leclerca :rofl:
Reagujes na ovo, ali ne reagujes na komentar da je Max za klasu bolji od Lewisa :bonk: Ovo za Landa barem donekle stoji, momak je bez greske odvezao sezonu i konzistentan je sa pefrormansama dok kod Leclerca to i nije slucaj a duze je u F1 :thumbs:
slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
slika

Landu izgleda nisu javili sta je Lewis zaista mislio i da ga je pohvalio samo zato sto je odradio posao umjesto Mercedesa :zubo:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 05.07.2021., 17:38 Reagujes na ovo, ali ne reagujes na komentar da je Max za klasu bolji od Lewisa :bonk:
Ja nigdje ne pročitah da je iko napisao da je Max za klasu bolji od Lewisa.
Možda nisam dobro vidio, moguće i da jeste to neko sročio (a sad mi se ne da tražit).
Ako je to neko i napisao, vjerujem da ni dotični ne misli da je to tako, onako kad se "smiri" i razmisli u miru, te prizna sam sebi.
LH44 je napisao/la: 05.07.2021., 17:38 Ovo za Landa barem donekle stoji, momak je bez greske odvezao sezonu i konzistentan je sa pefrormansama dok kod Leclerca to i nije slucaj a duze je u F1 :thumbs:
"Stoji" samo dio da je Lando konzistentan i da je bez greške odvezao dosadašnjih 9 trka.
Čak bi rekao i najbolje od svih vozača, jer su griješili i Max, Lewis, Checo, Bottas,....., neki možda nisu griješili ali su trenutno spori (npr. Ricci)....
Međutim da je klasa iznad Leclerca...., ma hajte molim vas :mrgreen:
Kao što stoji i da je bolid Mclarena u boljoj formi od bolida Ferrarija, te da je prava raketa na pravcima i da vjerovatno manje papa gume.
Leclerc ne može ni biti konzistentan ove sezone kad forma bolida ide ko sinusoida, od staze do staze. :prcnjau:

O prošloj sezoni Leclerca je bespredmetno pričati, s obzirom kakav je bolid vozio, a i u takvom bolidu, čini mi se da je imao bod više od Landa.
Kao što je bespredmetno pričati o rookie sezoni Landa, kada je Leclerc imao, kolik ono, 7 PPa zaredom.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Slavenowsky je napisao/la: 05.07.2021., 16:45 Italija (Hamilton) i Britanija (Max), to su bile najljepše borbe koje smo gledali u posljednjih 5-10 godina.

Mislim da Leclerc statistički napravi najviše preticanja od svih, s njim je uvijek zanimljivo, momak jeste pravio greške, ali više je tu bilo pozitivnih stvari nego negativnih.

Ferrari je promjenjiv sa formom, kakva god da je forma opet Leclerc na neki način nadje brzinu u bolidu i dodje do pozicije vise nego sto trebaju da budu.

Uvijek je bilo i ostati će, kada je bolid dobar, s njim raste i samopouzdanje, kada ne ide po planu, tada ćeš vise da riskiras i da griješiš.

Bravo za komentar 👏
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Da se ovdje još malo nadovežem na kazne.

Video: škola preticanja

Da bilo je par kritičnih situacija, ali su nekako oba vozaca ostavljala prostora, nije bilo tipičnog "izgurivanja" sa staze, vec kad ovaj vidi šansu da udje u krivinu drugi se ipak ne zatvara toliko, pri ulasku u iste tromnost bolida je drugačija, bolidi se tad nadju u dodiru, ali ne da lično vozač zatvara ugao drugom vozaču.

Plus u ovo vrijeme bolidi su mogli mjenjati putanje kako su htjeli, ali ej nije to to', ovo su bila muda volovska, cisto utrkivanje sa srcem i mozgom. Danas se samo laktaju, izgurivaju i žale..

Dakle, vozaci nekada mogu malo biti ti koji će donijeti uzbuđenja, rijedak je slučaj da imamo bas dobrih preticanja, jedino sto je ovako slično bilo, jeste borba Maxa I Leclerca u Britaniji. Kontakta mora biti, ali ne da lično guraš drugi bolid da izleti sa staze, po meni kazne su opravdane. Vala dosta je samo da se vozaju po stazi, ono što F1 treba jeste cisto utrkivanje, više preticanja i više razuma.

R.I.P legende 🙏
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Slavenowsky je napisao/la: 05.07.2021., 18:57 Da se ovdje još malo nadovežem na kazne.

Video: škola preticanja

Da bilo je par kritičnih situacija, ali su nekako oba vozaca ostavljala prostora, nije bilo tipičnog "izgurivanja" sa staze, vec kad ovaj vidi šansu da udje u krivinu drugi se ipak ne zatvara toliko, pri ulasku u iste tromnost bolida je drugačija, bolidi se tad nadju u dodiru, ali ne da lično vozač zatvara ugao drugom vozaču.

Plus u ovo vrijeme bolidi su mogli mjenjati putanje kako su htjeli, ali ej nije to to', ovo su bila muda volovska, cisto utrkivanje sa srcem i mozgom. Danas se samo laktaju, izgurivaju i žale..

Dakle, vozaci nekada mogu malo biti ti koji će donijeti uzbuđenja, rijedak je slučaj da imamo bas dobrih preticanja, jedino sto je ovako slično bilo, jeste borba Maxa I Leclerca u Britaniji. Kontakta mora biti, ali ne da lično guraš drugi bolid da izleti sa staze, po meni kazne su opravdane. Vala dosta je samo da se vozaju po stazi, ono što F1 treba jeste cisto utrkivanje, više preticanja i više razuma.

R.I.P legende 🙏
Alo ej, Rene Arnoux je još uvijek živ!
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Da lapsus calami, Villeneuve mi je bio u mislima dok sam pisao R.I.P

Pastor
Formula 1
Formula 1
Navija za: Seb
Što se tiče brzine Mečke i Red Bulla, Mercedes je definitivno bio brži na početku sezone, pogotovo u utrci. Sve do Monaka, gdje nije ni važno kakav tempo imaš. Ali Mercedes je očito zajebao setup kod Hamiltona. Bottas je možda i mogao do pp-a, bez crvene zastave. Od Azera je Red Bull već počeo sa nadogradnjama. Imali su novo zadnje krilo. Hamilton je bio brži na pravcu, ali mu je Red Bull bježao u srednjem sektoru, tako da bi mu Perez uvijek pobjegao iz DRS zone. Ali dobro, recimo da su to dvije specifične staze, za koje nisam siguran da li je toliko do Red Bullove brzine, ili Mercedesovog neizvlačenja maksimuma. Francuska Mercedes definitivno brži. Nebi Red Bull imao šanse na istoj strategiji. Iako su došli sa novom pogonskom jedinicom, utrku nakon Merca. U Austriji je Red Bull preuzeo vrh. Ali su već donijeli dosta nadogradnji. Bez njih, nisam siguran da bi bili ispred. S obzirom da Mercedes do sad vozi bez nadogradnji, mislim da bi sa bolidima sa starta sezone Mercedes i dalje bio bolji, barem u utrci.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Jedna zanimljiva usporedba kvalifikacijskih krugova. Volio bi da ovo postane službena usporedba a ne ona side by side gdje se ništa ne vidi.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡