General tema

Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
CrashOverride je napisao/la: 15.06.2021., 19:28
avetma je napisao/la: 15.06.2021., 13:30
CrashOverride je napisao/la: 10.06.2021., 10:25 ...
A na što se griješ? Jesi li možda išao na soluciju dizalice topline?
Grijanje i hladjenje DT... Rekuperacija zraka je ekstra na to i jos imam u projektu jednu klimu u boravku za eventualni visak vlage ljeti...
Imaš cijenu projekta DT? Razmišljam o toj opciji, a po internetu vidim da se spominje od 25 tis do 100 tis cijena, što mi ne pomaže baš puno oko nekih planova za troškove.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
CrashOverride je napisao/la: 15.06.2021., 19:28
avetma je napisao/la: 15.06.2021., 13:30
CrashOverride je napisao/la: 10.06.2021., 10:25 ...
A na što se griješ? Jesi li možda išao na soluciju dizalice topline?
Grijanje i hladjenje DT... Rekuperacija zraka je ekstra na to i jos imam u projektu jednu klimu u boravku za eventualni visak vlage ljeti...
Kako hladiš objekt pa imaš problem sa vlagom? Jel podno hlađenje?

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
@Har Kl

Nisam reka da imam problem sa vlagom nego je to priprema za eventualni problem sa vlagom i jos pise da je DT hladjenje i grijanje..
Iz iskustva ljudi koji su radili montazne, jedna klima je zanemariv trosak...

@avetma
Tako su cijene negdje, ovisno o gradjevini..
Cijena same stanice je onako solidna a cijeli projekt je ca 10K €, ovisno sa kojim popustom cu ubost aparaturu i materijale..
Imam neke prijatelje koji to rade pa se kogu dobit solidni popusti...

A stvar mi je vise lagodnosti nego cijene, jednom radim i ne zelim radit iste greske kao moji roditelji i neki prijatelji pa kasnije zivim u nekom konpromisu...

Podno grijanje mi je bilo must have isto kao rekuperacija zraka...
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Da, pročitao sam da si napisao DT hlađenje i grijanje. Ali pitao sam za način distribucije hlađenja, a ne za izvor. Nekako su mi misli otišle na podno hlađenje, što je za mene jako loš izbor kad su u pitanju stambeni objekti. Pogotovo ako se kombinuje sa rekuperatorom toplote.
Inače, toplotna pumpa je super izbor, samo je skupa igračka. Oni koji žele TP ne trebaju gledati na isplativost, jer nje nema bez poticaja države.

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Diversity
Lijepa gesta u čast Sabine Schmitz. Njeno ime će krasit jedan zavoj.
The Nurburgring has decided to honour Schmitz's life by naming a corner after her, the first left-hander of the Nordschleife having been renamed the Sabine-Schmitz-Kurve.
https://www.nuerburgring.de/news/besond ... mitz-kurve
slika
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ne bih da prljam više Euro temu, pogotovo pred nove utakmice, pa ću tu odgovoriti.
CrashOverride je napisao/la: 29.06.2021., 16:11 Incident je samo onome ko ga trazi...
Incident se ne traži, već je izazvan nekom radnjom, te ima uzrok i posljedicu.
Iceman je napisao/la: 29.06.2021., 16:20 Jaki skandal. Skandal je samo onome tko zivi u proslosti. Hrana za sitnu raju.
Po meni nije bezazlen skandal i već se može opisati kao dijagnoza određene društvene skupine, nažalost.

No, ako ne smatrate ovaj forum odgovarajućim mjesto za ovakav tip rasprava, ne bih da ih forsiram.
Osobno mi je razočaravuće što se moram opeći na ovakve stvari kad pokušam ispratiti reprezentativno prvenstvo u nogometu, svaki put shvativši da se neke stvari nažalost vremenom ne mijenjaju.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Kad tražim zastave za bilo koji projekt (uključujući Puls) - uvijek imam dojam da griješim s nečijim grbom ili je stara zastava ili nešto slično. A ja sam prilično picajzlast kad je posao u pitanju. Tko ne ide za tim sigurno će pogriješiti u nekom momentu, a vjeruj mi da nikog normalnog u HR nije briga za to.

Index će prenijeti vijest jer zna da će se par desetaka budala uhvatiti na to kao skandal u komentarima, ali to je igra za siromašne i one koji nemaju pametnijeg posla.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
monkeyseat je napisao/la: 18.06.2021., 18:06 Lijepa gesta u čast Sabine Schmitz. Njeno ime će krasit jedan zavoj.
The Nurburgring has decided to honour Schmitz's life by naming a corner after her, the first left-hander of the Nordschleife having been renamed the Sabine-Schmitz-Kurve.
https://www.nuerburgring.de/news/besond ... mitz-kurve
slika
Hvala, onome tko se sjetio. :thumbs: :thumbs:

Predobra ideja....... :klanjam: :klanjam:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
avetma je napisao/la: 29.06.2021., 17:31 Kad tražim zastave za bilo koji projekt (uključujući Puls) - uvijek imam dojam da griješim s nečijim grbom ili je stara zastava ili nešto slično. A ja sam prilično picajzlast kad je posao u pitanju. Tko ne ide za tim sigurno će pogriješiti u nekom momentu, a vjeruj mi da nikog normalnog u HR nije briga za to.

Index će prenijeti vijest jer zna da će se par desetaka budala uhvatiti na to kao skandal u komentarima, ali to je igra za siromašne i one koji nemaju pametnijeg posla.
Evo recimo VN Štajerske je imala austrijsku zastavu, umjesto štajerske. :)
Očekivao se prosvjed štajerske ambasade, ali... imali ljudi pametnijeg posla - gledali utrku.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
avetma je napisao/la: 29.06.2021., 17:31 a vjeruj mi da nikog normalnog u HR nije briga za to
:vrhunski:
Fino Alla Fine

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 29.06.2021., 17:31 Kad tražim zastave za bilo koji projekt (uključujući Puls) - uvijek imam dojam da griješim s nečijim grbom ili je stara zastava ili nešto slično. A ja sam prilično picajzlast kad je posao u pitanju. Tko ne ide za tim sigurno će pogriješiti u nekom momentu, a vjeruj mi da nikog normalnog u HR nije briga za to.

Mislim da je pogriješiti grb vlastite države ipak mnogo veći problem, pogotovo ako se zamjeni sa onim koji implicira na najkontraverzniji period iz njene prošlosti.
Dok druge reprezentacije nisu imali tih problema pri izboru hrvatske zastave.

Bolje bi bilo da i nije primjećeno, ali je predugo isticano da ne bude. Ali hajde, neka bude problem u onome tko to primjeti.
Dobro u svemu što je uglavnom samo dio sportskog folkora, koji je ipak većinu vremena totalno sporedna stvar za društvo.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Vettel-Ferrari je napisao/la: 29.06.2021., 18:39

Mislim da je pogriješiti grb vlastite države ipak mnogo veći problem, pogotovo ako se zamjeni sa onim koji implicira na najkontraverzniji period iz njene prošlosti.
Dok druge reprezentacije nisu imali tih problema pri izboru hrvatske zastave.

Bolje bi bilo da i nije primjećeno, ali je predugo isticano da ne bude. Ali hajde, neka bude problem u onome tko to primjeti.
Dobro u svemu što je uglavnom samo dio sportskog folkora, koji je ipak većinu vremena totalno sporedna stvar za društvo.
Da je netko na njemačku zastavu zabunom stavio kukasti križ onda bi reakcija bila razumljiva, a za prvo polje nisam siguran da bi dosta ljudi uopće znalo jel crveno ili bijelo. To je za tužbu i kaznu firme koja je radila to, ništa posebno, kakav skandal...

Imam dojam da je u nama susjednim državama dojam kao da je to neka kontroverzna ili škakljiva tema kod nas. Vjeruj da nije, o tome brinu tri navijača koji će izazvati neko sranje, pokoji lokalni pijanac ispred birtije, neki edgy pubertetlije i slično. Ostala ogromna većina živi zivot i ima svoje obaveze i probleme, kog briga za te pizdarije...

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
wapi je napisao/la: 29.06.2021., 17:50
Evo recimo VN Štajerske je imala austrijsku zastavu, umjesto štajerske. :)
Očekivao se prosvjed štajerske ambasade, ali... imali ljudi pametnijeg posla - gledali utrku.
Nema naš content delivery network Štajersku zastavu, tako da je morala biti Austrijska. Doduše, malo i mi upadamo i sferu skandala jer nije svaka zastava istih proporcija. Ako se ne varam, Hrvatska bi morala biti 1:2, a Austrijska je 2:3. :mrgreen:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Neznaju svi hrvatski drzavljani koje bi boje trebalo biti prvo polje , kamoli ljudi van Hrvatske.
Tako da ovo nema potrebe niti spominjati.
Kao kad bi Amerikanci nosili zastavu sa 1 zvijezdicom manje. Koga briga za to ?

A jos manje ljudi briga to da prvo bijelo polje asocira na neku povijest itd , na to ce jos manje ljudi dignut galamu.

99 % ljudi ovoga svijeta apsolutno nije briga za to.
slikaslika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 29.06.2021., 19:36 Da je netko na njemačku zastavu zabunom stavio kukasti križ onda bi reakcija bila razumljiva, a za prvo polje nisam siguran da bi dosta ljudi uopće znalo jel crveno ili bijelo. To je za tužbu i kaznu firme koja je radila to, ništa posebno, kakav skandal...

Imam dojam da je u nama susjednim državama dojam kao da je to neka kontroverzna ili škakljiva tema kod nas. Vjeruj da nije, o tome brinu tri navijača koji će izazvati neko sranje, pokoji lokalni pijanac ispred birtije, neki edgy pubertetlije i slično. Ostala ogromna većina živi zivot i ima svoje obaveze i probleme, kog briga za te pizdarije...
Ne stigoh prije odgovoriti.

Kukasti križ na njemčkoj zastavi bi svakako bio veći skandal iz više razloga. No, teško da bi takvo nešto prošlo bilo kakav protokol s njemačke strane, a pogotovo bilo tako dugo isticano.
Ovo je situacija, koja se čini bezazlenom i neprimjetnom za većinu, pogotovo za strance sad kad je Hrvatska ispala, ali ta siva zona zna biti "slatka" i onaj koji ističe to prvo bijelo polje uglavnom to radi s jasnom namjerom.
Meni je naprosto nevjerojatno da to nije primjećeno od bilo koga iz saveza ranije i barem objašnjeno da se radi o grešci.
No, hajde, da ne insisuiram više. HNS se izvinuo i nek na tom ostane. Iskreno se nadam da se ništa slično neće ponoviti :D

Što se tiče drugog pasusa, mislim da jako banaliziraš problematiku nogometnog navijanja i fenomena koji it iz tog proističu, za društvo jako štetnih i retrogradnih. Zbog kojih je i sama Hrvatska u par navrata snosila posljedice i za koje je potrebna ozbiljna politička (dobra) volja da se takve stvari svedu na minimum.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Vettel-Ferrari je napisao/la: 30.06.2021., 11:48
Što se tiče drugog pasusa, mislim da jako banaliziraš problematiku nogometnog navijanja i fenomena koji it iz tog proističu, za društvo jako štetnih i retrogradnih. Zbog kojih je i sama Hrvatska u par navrata snosila posljedice i za koje je potrebna ozbiljna politička (dobra) volja da se takve stvari svedu na minimum.
A tu nailazis na slijepu ulicu - "takve stvari" će uvijek raditi oni koji žele udariti kontru, bilo da su ljuti na nekog ili neostvareni u svom životu ili im treba krivac za nešto. Što želim reći, ako zabraniš jedenje kivija na plaži, sutra će ti na Bačvicama nakon ponoć biti hrpa tinejdžera koji će sumanuto žderati kivi. Nema te sile koja bi mogla zaustaviti nekog tko želi kontrirati. Zato najbolje pristupiti čisto racionalno, ne skandal i šokantno i nevjerojatno, nego suho i čisto, kazna i ćao. Bijelo polje te veseli? No problemo, plati x eura kazne i nosi ga onda opet ako želiš opet platiti kaznu.

Poanta i dalje ostaje - dan jedne normalne prosječne osobe ne čini grb s bijelim poljem ni diskusija o ratu ispod članka na Facebooku ili 24sata. To je folklor za siromašne i za budale, ponekad i po potrebi... Zato je naivno pecati se na to kao na skandal.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
avetma je napisao/la: 30.06.2021., 12:08

.......................

Poanta i dalje ostaje - dan jedne normalne prosječne osobe ne čini grb s bijelim poljem ni diskusija o ratu ispod članka na Facebooku ili 24sata. To je folklor za siromašne i za budale, ponekad i po potrebi... Zato je naivno pecati se na to kao na skandal.
I tako će biti, dok je OVAKVOG svijeta ( i vijeka ).
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Imao bih mnogo toga još pisati na tu temu, mislim da nije baš tako banalno, nit da se samim kažnjavanjem mogu rješiti problemi, bez prethodno obavljenih puno važnijih koraka u suočavanju sa problemom. Smisao kazne je najmanje u njenoj novčanoj vrijednosti, koja nekom ne bi značila ništa i kazneno djelo bi ponavljao n puta, bez spoznaje da time stvarno nanosi društevnu štetu. No, ovo definitivno nije mjesto za takve rasprave.

Diskusije u komentarima u mainsteam medijima smatram potpuno irelevatnim u ovom slučaju, nit je pretjerano bitno tko je i kako prenio vijest, a tko nije.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Eh, pao je i Vedde :pivo:
slika

Malo "govno" ali ima puno dijelova, plus ladicu.
Laganini, 2-2,5 sata, uz pauze i kaficu, te odgovor @heatu na forumu. :chill:
Hanumi se svidio, onako nabacila kroz priču, a ja iskoristio priliku kad nisu ni ona ni djeca u kući, kupio to na akciji i sastavio. :shush:

Inače, ovo mi je jubilarni 10 komad namještaja koji sam sastavio, što Jysk (8 komada), što Ikea (2 komada).
Doduše, kad se radio 4-krilni plakar + 2 krilni plakar, to je bila ekipa, otac, punac, šura i ja (jedan čovjek, a teško i dvojica, ne mogu to fizički odraditi), ali moram naglasiti da sam ja "predvodio" sklapanje.
Ostalo sam odradio sam, a to su stolovi svih vrsta (trpezarijski, 2 sobna, tv stolić, 2 radna), jedan ladičar i ovaj sada "noćni ormarić" (uopšte neće stojati u spavaćoj sobi već u dnevnoj, a na njemu će biti, pogodite ?????, za miliončić - naravno, cvijeće :rofl: :rofl: ).

Nije Jysk uopšte loš, mislim Ikea je bolja, ali je i paprenija.
Jedina zamjerka Jysku je loš kvalitet onih rubnih (završnih) trakica.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Imam jedan problem sa autom.
Imam neku bijelu mrlju na sofersajbne. I kada predjem rukom kao da ima neka mala udbljenja.
Jel se to ikome desavalo odnosno zna li ko sto je to?
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡