Euro 2020

⚽ Nogomet je sport u kojemu se dvije momčadi od 11 igrača nadmeću na pravokutnom igralištu travnate površine.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Multi 21 je napisao/la:Ima li gore pojave od ovog Griezmanna :bonk: :facepalm:
Nema igrača kojeg ne podnosim više od njega.
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Multi 21 je napisao/la: 19.06.2021., 16:27 Ima li gore pojave od ovog Griezmanna :bonk: :facepalm:
Sergio Busquets i Jordi Alba :chill:

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Svaka čast Mađarima na krcatom stadionu. :klanjam:
Jebi fake news.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Najjači mi je Pepe koji nakon svojih krvničkih ulijetanja ostane ležati i žali se sucu :prcnjau:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Ehhh... :prcnjau: :zubo: lahko Njemcima - Portugalci će se sami sebe pobijediti :chill: :kokice:
slika

Adro
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Kvyat
3:0 Portugal hahaha

Pastor
Formula 1
Formula 1
Zanimljivo da poništiše Nijemcima onaj prvi gol zbog ofsajda Gnabryja koji nije dirao loptu, a ne zbog ruke Mullera. Po toj logici su mogli poništiti i prvi gol Portugala, jer je Ronaldo bio u ofsajdu dok je lopta išla na drugu stranu... Isto kao kod ovog poništenog gola Nijemaca. Ali ipak je trebao biti poništen, ali zbog ruke. Ali dobro je Gosens zahvatio onu loptu. Šteta što nije bio gol.

Ovi autogolovi nisu nikakva krivica Portugalovih igrača. Tu bi bio gol, svejedno ko je zahvatio loptu. Prisiljeni autogolovi, iako nisam siguran da je prvi bio autogol. Nije se dobro vidjelo. Onaj prvi ugao gotovo sigurno Havertz, a onaj drugi ugao mislim da nije dovoljno dobar ugao da se vidi.

Dobar ovaj Havertz. Šta će tek od njega biti kad se nabilda ko Goretzka. :D

zjurina
Formula 1
Formula 1
Btw, hey Ekipa, ako neko zna, kako bi se recimo Ronaldu računao autogol - kao gol ili minus 1 ???
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
Malo je Low uprskao sa izmjenama. Bio je krenuo da izmjeni Gundogana sa Canom, i onda su promijenili izmjenu, i izveo Hummelsa. To ih je vjerovatno i koštalo drugog gola. Kasnije je to ispravio kada je uveo Sulea umjesto Gundogana. Moglo je biti gusto da je ušao onaj top Sanchesa. Ali ipak ih je Njemačka razvalila. Taman sam prije one kontre kada su Portugalci poveli gledao sastav da vidim igra li Ronaldo. Ali je čovjek stvarno mašina. Kakav trk iz svog peterca do protivničkog. :klanjam:
Ali to je sve što su Portugalci uradili. Ovaj drugi gol je zbog uspavanosti Njemačke, a i ove pogrešne izmjene koju su napravili.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Pastor je napisao/la: 19.06.2021., 18:59 Zanimljivo da poništiše Nijemcima onaj prvi gol zbog ofsajda Gnabryja koji nije dirao loptu, a ne zbog ruke Mullera. Po toj logici su mogli poništiti i prvi gol Portugala, jer je Ronaldo bio u ofsajdu dok je lopta išla na drugu stranu...
Nije baš isto.
Lopta nije išla prema Ronaldu.
Za razliku od toga, jeste išla prema Gnabryu.
To što je on nije zakačio je drugi par opanaka.
Sudija je opravdano poništio taj gol jer je Gnabry mogao uticati na igru (iako nije), dok je Ronaldo bio daleko od lopte.

Uglavnom, razbili ih Švabe.
Portugal bi mogao završiti treći u grupi.
Pretplstavka je da će Švabe lagano riješiti Mađare, a Francuzima je dovoljan i neriješen za drugo mjesto, dok su sa pobjedom prvi, a Portugalu je i pobjeda (u slučaju pobjede Nijemaca) dovoljna samo za drugo mjesto.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ma nisam ni mislio da se treba poništiti gol Portugalcima, nego da je onaj ipak trebao biti poništen, ali zbog ruke Mullera, a ne ofsajda.

Svima VAR poništava golove, dok Špancima poništava očigledan ofsajd i priznaje im gol. :facepalm:
Ako se iz ovog iskosa ugla vidjelo da je Morata najbliži golu, onda iz pravog ugla bi se vidjelo da je to očit ofsajd. VAR je odlična tehnologija, ali primjena je dosta loša. Nisam ni sumnjao da će naći način da namještaju preferiranim timovima. Ona slika koju su objavili da je bio iza linije je jednostavno nemoguća. Fotošopirana slika na brzinu... Neka neko grafički postavi igrače kako su stajali na onoj kameri iskosa, i kad promijeniš ugao, biće ofsajd bez ikakve sumnje. Nema šanse da ne bude. A da je bilo onako kako su oni na onoj fotošopiranoj slici objavili, Morata se nebi ni vidio od Poljaka na onoj kameri iskosa...

Treba taj VAR prepustiti AI-ju da odlučuje. Pogotovo ofsajde i prelazak lopte preko linije. I brže i poštenije, bez manipuliranja.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
VAR kao da i je stvoren za bolju manipulaciju.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
vec sam se bojao da ce bit VAR, bravo Lewa.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Valjda se gleda noga stopera, ne tijelo...
Ne bih se bas slozio da je tako cist offsajt kako kolega @Pastor zbori...
Fino Alla Fine

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 19.06.2021., 22:13 vec sam se bojao da ce bit VAR, bravo Lewa.
Treba kaznit "mlake" stopere 😎
Bas ga je lose i mekano brania...
Fino Alla Fine

zjurina
Formula 1
Formula 1
Danas poslijepodne se dogodilo da padnu dva autogola, ai to baš Portugal & glavni golgeter igra, pa me zaintrigiralo i postavio pitanje, al niko ne trza...
Pa vidim ovdje barem vas dvojca-trojca, @CrashOverride, @senna66, @Pastor, koji se bolje razumijete u ta pravila.
Zanima me statistički obzirom na te rekorde koje postiže Ronaldo...
zjurina je napisao/la: 19.06.2021., 19:05 Btw, hey Ekipa, ako neko zna, kako bi se recimo Ronaldu računao autogol - kao gol ili minus 1 ???
Reko bi ono, "pitam za prijatelja", ali lagao bih, zanima baš mene.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Pa racuna se kao autogol..
Posebna rubrika...
Inace, mislim da nema ni jedan igrac koji je dao 2 autogola na prvenstvima..
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@zjuro, autogol se ne računa ni kao "+" gol, ni kao "-" gol, već jednostavno, u "nekoj posebnoj" rubrici, kao "autogol".
Možeš to prenijeti i prijatelju, ako ga baš zanima. ;) :pivo:

BTW, i meni je ova Moratina pozicija za offsidea.

Edit
Evo dok sam ja piskarao i uljepšavao post, ubacivao smajliće, pa dodao i ovo za Moratu, @Crash je odgovorio. :thumbs:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zjurina
Formula 1
Formula 1
Fala dečki :klanjam: :thumbs: zbilja me zanimalo.

Iako si CR7 više ni kojim autogolom nebi mogao pokvariti statistiku :mrgreen:
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
@Frantic
Hoce to kad pokusavas neki post malo "ozivit" kojom figuricom...
Fino Alla Fine
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡