Lewis Hamilton

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Nema govora o nekom pucanju pod pritiskom. Da se prekočio pa hajde de ... I ja sam jučer pomislio da se prekočio.
Odradio je sve prefekt što se vozačke strane tiče. Nije čak ni zaboravio ugasiti magic brake, već ga je slučajno aktivirao prilikom starta. Opet je njegova greška kako god, ali to više spada u baksuzluk, nego u neko pucanje pod pritiskom.

Ali eto ekipa dočekala Luju na podu pa ne propušta priliku da ga malo iscipelari :shush:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Takve stvari se ne smiju desavati 7 puta prvaku na startu, da nije startao u prvom redu napravio bi lancani sudar, a to dugme je iza volana ako se ne varam dakle samo treba drzati ruke gdje treba na volanu i saltat brzine i nemas sta pritisnut. Ono u Imoli je vec baksuzluk jer mu je Russel usporio na mjestu na kojem ga je mogao obici jedino da ide po mokrom dijelu staze
slikaslika

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Har Kl je napisao/la: 07.06.2021., 14:27
Ali eto ekipa dočekala Luju na podu pa ne propušta priliku da ga malo iscipelari :shush:
Više će biti da po prvi puta od 2014 nema 1sec brzi bolid pa počinje voziti preko svojih mogućnosti.
Da mi ga je jednu sezonu gledati u bolidu poput AT ili AM.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ne slažemo se :thumbs:

Čak ni za Imolu se ne slažemo.
Za mene je u Imoli bila klasična vozačka greška. To što mu je Russel zasmetao to je drugi par opanaka. Ima pravilo za blue flag i Russel ga nije prekršio.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Ciki-F1 je napisao/la: 07.06.2021., 15:12
Više će biti da po prvi puta od 2014 nema 1sec brzi bolid pa počinje voziti preko svojih mogućnosti.
Grehota je Messija staviti da igra za Levante.

I nije prvi put od 2014. Džaba to provlačite i umarate svijet oko sebe :chill:

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Od sampiona se opravdano ocekuje najvise. Moze se svakome desiti ono sto se njemu desilo, ali on nije svako. U tom pogledu se slazem sa iznesenim kritikama na njegov racun.

Ali se ne slazem sa principom da se prvo donese zakljucak pa onda idu ganjati dokazi ili "dokazi" koji ga potkrepljuju.
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ne bih ulazio puno u polemike, ali Hamiltona jučer smatram glavnim odgovornim za neuspješan rezultat, kao što sam Vettela u Njemačkoj i Azerbejdžanu 2018., te Kanadi 2019. U svemu tome mi je najbitnije da se pogrešilo, a nije moralo.
Nakon jučerašnje Hamiltonove greške i prolijetanja u prvom zavoju sam osjetio blagu satisfakciju, ponajviše zbog komentara koje je upućivao u radio komunikaciji, jer sam ih shvatio kao psihološke igrice nakon nepovoljnog razvoja utrke za Maxa, a i tog što vjerujem da su se u Mercedesu ponajviše smješkali restartu utrke u zadnja tri kruga, meni ga nije bilo drago gledati i čekati.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Sve u svemu, kad se uzme u obzir cijeli vikend, slazem se sa ocjenom sa planetf1 da je Hamilton bolje prosao sa 0-0 iz Bakua.

Dakle, ali sad zaista bez ironije, opet je imao srece :dance:
slika

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Har Kl je napisao/la: 07.06.2021., 15:15
Ciki-F1 je napisao/la: 07.06.2021., 15:12
Grehota je Messija staviti da igra za Levante.

I nije prvi put od 2014. Džaba to provlačite i umarate svijet oko sebe :chill:
Jedina grehota je usporedba njega sa Messijem.
MOŽDA i nije prvi put ali sada ima kompletnu ekipu na razini njihove. Sada ovaj pritisak koji vrši Toto preko medija im se obija o glavu.
Zanimljivo kako si odustali od protesta za RB zadnje krilo, nakon što su oni ukazali na njihovo prednje.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1

Necu tvrditi za Mercedes eru jer tu nisam relevantan, ali ovakav Lewisov ton nismo culi brat bratu od Brazila 2007.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la: 07.06.2021., 16:24 Nakon jučerašnje Hamiltonove greške i prolijetanja u prvom zavoju sam osjetio blagu satisfakciju, ponajviše zbog komentara koje je upućivao u radio komunikaciji, jer sam ih shvatio kao psihološke igrice nakon nepovoljnog razvoja utrke za Maxa, a i tog što vjerujem da su se u Mercedesu ponajviše smješkali restartu utrke u zadnja tri kruga, meni ga nije bilo drago gledati i čekati.
da da ispalo je smijesno jer je rekao na radio 'it's a marathon, not a sprint' a onda u prvih 200 metara zaletio se ko junac odmah da uzme :zubo: :zubo:
_bataziv_0809 je napisao/la: 07.06.2021., 18:41 Necu tvrditi za Mercedes eru jer tu nisam relevantan, ali ovakav Lewisov ton nismo culi brat bratu od Brazila 2007.
Od Singapura 2012.
slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Pa to valjda govori da je TR predstava za naivne i da "my tyres are gone" znaci da ne zeli u boks :zubo:

Dobro si i Singapur 2012 je bio cisti horor. Zavrne me u zeluccu kad se sjetim :facepalm:
slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 07.06.2021., 19:33 Pa to valjda govori da je TR predstava za naivne i da "my tyres are gone" znaci da ne zeli u boks :zubo:

Dobro si i Singapur 2012 je bio cisti horor. Zavrne me u zeluccu kad se sjetim :facepalm:

Sada je bilo najbolje.

Ekipa da se prisjetimo da je ovo maraton a ne sprint, bez rizika. :lolz: Jos se I Vuk javlja da potvrdi... Onda start kao da ga čitav grid pokušava ubiti.
Dominacija mi ne godi ali čovječe kako su oni dobra kombinacija.
No!

OffLiberyMedia
Karting
Karting
S nama već: 6 god
Navija za: Da Massi dobije otkaz
Lewisovi fanovi: "Nije pucanje pod pritiskom"
Lewis: "Nikad mi se ovo nije dogodilo"
Cijela planeta: "Zar je ovo uzelo titulu 7 puta"
Moj stari: "J**ali ih dugmići koji će im k***c kad ih ne znaju koristit, jel ja imam helikopter?"

Mislim da svi prisustvujemo emotivnom raspadanju Hamiltona, i dokazu koliko nije NAJVEĆI SVIH VREMENA, nego samo jedna u nizu osoba koja je znala da iskoristi svoju šansu. Njegova je predugo trajala, to stoji, ali mislim da je došao kraj i toj sagi.
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
vlado je napisao/la: 07.06.2021., 20:41
Sada je bilo najbolje.

Ekipa da se prisjetimo da je ovo maraton a ne sprint, bez rizika. :lolz: Jos se I Vuk javlja da potvrdi... Onda start kao da ga čitav grid pokušava ubiti.
Fakat, da im je ovo uspjelo to bi bilo epsko šamaranje, ali realno bili bi jos manje simpaticni. Žuč bi se prosipala mjesecima. Mada vozaci koji dominiraju sta god da urade mogu biti simpaticni samo svojim navijacima. Mi ostali navijamo za show :zubo:

Ovako ga je ovo sve nekako humaniziralo, dosta ljudi koji ga ocima ne mogu smisliti sada govore da ga cijene sto zeli samo pobjedu i sto nije kalkulisao nego se bacio na glavu i razbio se.

Svaki veliki sampion do sada je dosao na taj level da ga pocnu cijeniti i oni koji ga ocima nisu mogli smisliti. :thumbs:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Upravo zato je presmijesno, Lewis na radiju je uvijek kontra, sjetim se uvijek Singapura 2018 kad je rekao da mu nije ostalo jos puno gume i onda inzinjer Vettelu na radio 'Hamiton reporting his tyres are going away' a Seb ko iz topa 'I DON'T BELIEVE HIM' :rofl:
_bataziv_0809 je napisao/la: 07.06.2021., 19:33 Dobro si i Singapur 2012 je bio cisti horor. Zavrne me u zeluccu kad se sjetim :facepalm:
Meni je to najmrza utrka koju sam gledao i ujedno jedina od koje mi je bas muka bilo, Malezija 2016 je nula za taj momenat. Ta trka je prelila kap, suskalo se da MSC ide iz F1, a da ce Lewis u Mercedes, taj vikend je neki poseban pritisak bio, Hamilton razvalio pole, iskontrolisao trku kontam evo pobjede ostace u McLarenu i onda samo prebacuje na Hamiltonov onboard, bolid u N, motor vristi, Hamilton salta li salta ali nista idalje N i onda nakon te utrke Lewis potpisuje ugovor sa Mercedesom, pa onda ona prica to je kao da iz Manchester Uniteda predjes u West Ham United... little did they know :zubo:
slikaslika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 07.06.2021., 20:57
vlado je napisao/la: 07.06.2021., 20:41
Sada je bilo najbolje.

Fakat, da im je ovo uspjelo to bi bilo epsko šamaranje, ali realno bili bi jos manje simpaticni. Žuč bi se prosipala mjesecima. Mada vozaci koji dominiraju sta god da urade mogu biti simpaticni samo svojim navijacima. Mi ostali navijamo za show :zubo:

Ovako ga je ovo sve nekako humaniziralo, dosta ljudi koji ga ocima ne mogu smisliti sada govore da ga cijene sto zeli samo pobjedu i sto nije kalkulisao nego se bacio na glavu i razbio se.

Svaki veliki sampion do sada je dosao na taj level da ga pocnu cijeniti i oni koji ga ocima nisu mogli smisliti. :thumbs:
Slazem se. Vrlo je dobro da nije uspjelo. :shush: Bila bi to strasna samarcina konkurenciji... Sa druge strane izvinjenje LH se činilo jako iskreno i ljudski. Posebno sto je ovo nakon Monaca. Ne navijam za njih i sada me plaši da će se naljutiti i stiže osma titula sa nogom u dupe ostalima.

Kažu da je 2004 ”Napoleon” od Ferraria zahtjevao potpunu dominaciju (1 i 2) bez obzira na jedan od najboljih bolida ikada... Tako i treba
No!

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Ham je pogriješio -to se svi slažemo, ali nije napravio ništa suludo/rizično na restartu. Bolje je startao od Pereza jerbo je ovaj imao probleme s hidraulikom i zbog toga nije smio normalno pripremiti bolid za start.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Bjezi, sad si me bas s*ebo :thumbsd:

Potisnuo sam to u svojoj memoriji, tad je nekako stvarno sve bilo gotovo u svakom smislu. Kao dugogodisnja veza koja se raspada i onda dodje kap koja je prelila casu.

Valjda se zato iznerviram kad ovdje krenu traktati o njegovoj sreci, a od te 2012 doslovno imam fobiju :thumbsd: sanjao sam one pistolje za zamjenu guma...
slika

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Zeko, do sada nisam čuo da je problem hidraulike koji ga je prati tokom utrke uticao na restart. Čini mi se da bi i Vettel imao koristi od toga u tom slučaju? Ne znam…
No!
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡