Ferrari je napisao/la: 23.05.2021., 12:42
Da je želio iznuditi muljažu onda bi frontalno zabio u prvom zavoju i proŔao s polomljenim prednjim ovjesom i krilom.
To bi bilo priliÄno glupo jer bi se lako vidjelo na telemetriji koliko je drukÄije koÄio i skrenuo nego inaÄe. Ovdje je dosta par cm kriva procjena i nitko ti ne može niÅ”ta. Siguran si da ÄeÅ” slomiti ovjes, a tu si na cca 90 km/h ako me pamÄenje služi Å”to je priliÄno sigurna oklada da Äe ti mjenjaÄ ostati Äitav. Nije najbistriji naÄin za osigurati crvenu zastavu, ali je priliÄno sigurno da ti nitko nikad ne može dokazati da je namjerno, ako je namjerno.
Po meni je blesavo utoliko jer je imao osigurano recimo P3 ili P4, Å”to sugerira da rizik loma mjenjaÄa, koliko god malen, nije isplativ. Ali, ne mislim da je nezamislivo.
Max je 2018. tu na istom mjestu, ista pogreÅ”ka, sliÄna brzina polomio mjenjaÄ.
U 2016. je tu isto izletio, ali udarac je bio direktniji te se zaÅ”titio mjenjaÄ. Latifi je isto proÅ”ao bez promjenje mjenjaÄa, ali i njegov udarac je bio ipak neÅ”to direktniji.
Ovaj od Leclerca je skoro pa identiÄan onome iz 2018. koji je Maxu dao kaznu od 5 mjesta zbog mjenjaÄa. Leclerc je proÅ”ao super sretno, niÅ”ta viÅ”e. Imao je loÅ”iji prvi sektor, pa je iÅ”ao riskirati u drugom i treÄem, a ljubio je tu ogradu viÅ”e puta i na treningu i kvalama.
Zar nije Max promijenio mjenjaÄ kao mjeru predostroznosti, jer se ionako razbio, a ne iz potrebe?
Znao sam da Ferrarijeva Ŕlampavost nema kraja.
Ne bi njima palo napamet zabit ce u zid. Sad opet pogreÅ”na procjena sa mjenjaÄem. Nadam se Äisto radi Leclerc da Äe sve biti u redu i da izdrzi utrku.
Samo mi nemojte reÄi da je ovo nekoga iznenadilo jedan od gorih bolida proÅ”le sezone uhvati pole i onda tek nakon dogodi se ovakva glupost. Pa to je taj mazohizam koji nas hrani.